Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ترخیص و واردات لیفتراک

کاربرد لیفتراک در کارخانجات، الزام آن برای جابجایی اقلام و در پی آن افزایش تقاضا برای این وسیله در صنعت، باعث شده است تا نیاز کشور از طریق واردات تامین شود. واردات و ترخیص لیفتراک از گمرک نیازمند آگاهی از قوانین و نکاتی است که ممکن است هر بازرگان و یا ترخیصکاری از آن مطلع نباشد. پیشبینی هزینه واردات لیفتراک، مجوز های مورد نیاز و حتی نحوه ترخیص لیفتراک از گمرک از مهم ترین مواردی هستند که قبل از اقدام برای واردات باید مورد توجه قرار بگیرند.

واردات لیفتراک شرایط و نکاتی دارد که قصد داریم در این مطلب به صورت کامل به آن بپردازیم.

ترخیص لیفتراک

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

واردات لیفتراک

لیفتراک کشور از چین که یکی از مهم‌ترین شرکای تجارت بین الملل برای ایران است، وارد می‌شود. چین یکی از بزرگترین تولیدکنندگان لیفتراک محسوب می‌شود و این وسیله را در انواع مختلف ارائه می‌کند. برند های متنوع و همچنین قیمت های مناسب این وسیله، موجب شده است تا از چین به عنوان مهم ترین منبع یاد کنیم.

سود بالای حاصل از واردات لیفتراک، موجب شده است تا بسیاری از بازرگانان نسبت به واردات آن اقدام کنند. اما توجه داشته باشید که دستیابی به سود بالا نیازمند آگاهی از نکات واردات و مهم تر از همه ترخیص لیفتراک است. برای مثال ممکن است واردکننده، لیفتراک مورد نظر خود را از تولیدکنندگان اصلی خریداری نکرده و همچنین بابت حمل و نقل آن به کشور از روش مناسبی استفاده نکند. همچنین ممکن است ترخیص لیفتراک را به ترخیصکاران بی تجربه واگذار کند؛ در این حالت سود بسیار پایین شامل حال وی می‌شود. بنابراین دستیابی به سود حداکثری از طریق واردات لیفتراک، وابسته به رعایت نکات مختلفی است.

مراحل واردات لیفتراک

  • انتخاب تامین کننده

اولین مرحله از مراحل واردات لیفتراک، انتخاب تامین کننده است. شما به عنوان واردکننده باید مناسب ترین و در عین حال معتبر ترین تولید کننده لیفتراک را پیدا کنید. برای انجام این کار لازم است تا با افراد مجرب مشورت کرده و از معتبر بودن تولیدکننده، اطمینان حاصل کنید.

  • دریافت پیش فاکتور

در این مرحله لازم است تا پیش فاکتور یا پروفرما را از فروشنده دریافت کنید. پروفرما سندی است که شامل اطلاعات محصول همچون تعداد، ابعاد، وزن خالص و ناخالص، شماره تعرفه گمرکی و همچنین وظایف و مسئولیت های خریدار و فروشنده است.

  • ثبت سفارش لیفتراک

لازمه ثبت سفارش لیفتراک، کارت بازرگانی است. برای انجام ثبت سفارش لازم است تا پروفرما را در سامانه جامع تجارت بارگذاری کنید.

  • پرداخت هزینه

برای پرداخت هزینه لیفتراک، واردکننده باید حساب ارزی داشته باشد.

  • حمل و نقل لیفتراک به کشور

با توجه به تعهدات تعیین شده بین خریدار و فروشنده، لیفتراک باید با یکی از روش های زمینی، دریایی و یا ترکیبی وارد کشور شود.

  • ترخیص لیفتراک از گمرک

ترخیص لیفتراک در گمرک از مهم ترین مراحل واردات این وسیله است. درصورتی که در این مرحله کوچکترین اشتباهی رخ دهد، واردکننده متحمل ضرر و زیان مالی خواهد شد. بنابراین توصیه میکنیم که ترخیص لیفتراک از گمرک را به ترخیصکاران مجرب واگذار کنید تا بدون کوچکترین مشکلی، تشریفات گمرکی انجام و به سرعت از گمرک ترخیص شود.

  • مجوز واردات لیفتراک

لیست مجوزهای مورد نیاز برای واردات و ترخیص لیفتراک از گمرک عبارت اند از:

-مجوز فنی از وزارت صمت

-مجوز ارزی دفتر صنایع ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی، ساختمانی و معدنی

-شناسه کالا

ترخیص لیفتراک

از مهم ترین مراحل واردات لیفتراک به کشور، ترخیص آن از گمرک است. ترخیص لیفتراک از گمرک جزئیات و ترفند هایی دارد که عدم توجه به آنها ممکن است منجر به تأخیر یا مشکلات قانونی شود، بنابراین همکاری با شرکت های معتبر ترخیص لیفتراک و یا ترخیص کارانی که سابقه طولانی مدت در این زمینه دارند ضروری است.

مراحل ترخیص لیفتراک از گمرک

مراحل ترخیص لیفتراک از گمرک در ۷ مرحله زیر به صورت خلاصه شرح داده شده است:

  • تخصیص قبض انبار گمرکی به لیفتراک

بعد از ورود لیفتراک به گمرک، قبض انبار گمرکی به آن اختصاص داده می‌شود. قبض انبار گمرکی شامل اطلاعات لیفتراک است.

  • آماده سازی مدارک مورد نیاز

در گام بعدی اسناد و مدارک مورد نیاز برای ترخیص لیفتراک از گمرک که شامل بارنامه، ترخیصیه، قبض انبار، فاکتور خرید، پکینگ لیست، مجوز ثبت سفارش، گواهی مبدا، بیمه نامه، گواهی بازرسی، اعلامیه تامین ارز، کارت بازرگانی و وکالتنامه رسمی به حق العملکار یا نماینده قانونی واردکننده میباشد باید تهیه گردد.

  • اظهار لیفتراک در سامانه EPL

در این مرحله مشخصات لیفتراک در سامانه EPL ثبت گردیده و در نهایت یک کد ۸ رقمی تحت عنوان شماره کوتاژ به لیفتراک اختصاص پیدا میکند.

  • ارزیابی

مسئولان گمرک لیفتراک را مورد ارزیابی قرار میدهند، حال اگر لیفتراک در مسیر سبز قرار گرفته باشد (درصورت عدم نیاز به مجوزات خاص، حقوق و و عوارض گمرکی) مستقیما وارد مرحله صدور مجوز بارگیری خواهد شد.

اگر لیفتراک در مسیر زرد قرار بگیرد “ممکن” است نیاز به ارزیابی مجدد داشته باشد.

و اگر لیفتراک در مسیر قرمز قرار بگیرد “باید” مورد بررسی قرار گرفته و مشخصات آن با اسناد و مدارک ارائه شده تطبیق داده شود.

  • تهیه مجوزات مورد نیاز

به منظور ترخیص سریع لیفتراک از گمرک، ترخیص کار باید مجوزات مورد نیاز برای انجام تشریفات گمرکی را مهیا کند.

  • پرداخت هزینه ترخیص لیفتراک

در این مرحله باید حقوق و عوارض گمرکی که از سوی گمرک تعیین شده است؛ توسط واردکننده یا صاحب کالا پرداخت گردد.

  • خروج لیفتراک از گمرک

پس از پایان تشریفات گمرکی، مجوز بارگیری لیفتراک از گمرک صادر میشود.

واردات لیفتراک تویوتا

واردات لیفتراک تویوتا

امروزه تویوتا پیشرو در صنعت لیفتراک جانی است. تمرکز این شرکت بر کیفیت، ویژگی های نوآورانه و ایمنی بالا موجب شده است تا استاندارد های لیفتراک با این برند، به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کند. با این اوصاف متاسفانه لیفتراک تویوتا به دلیل تحریم ها وارد کشور نمی‌شود.

تعرفه لیفتراک

در جدول زیر، تعرفه گمرکی و حقوق ورودی برخی از لیفتراک ها را عنوان کرده ایم:

تعرفه گمرکی نام کالا حقوق ورودی
۸۴۲۷۱۰۱۱ ارابه های خودرو مجهز به موتور برقی نو ۳%
۸۴۲۷۱۰۱۲ ارابه های خودرو مجهز به موتور برقی مستعمل ۵%

ترخیص لیفتراک دست دوم

همانطور که میدانید واردات هرگونه کالای مستعمل یا دست دوم به کشور ممنوع است، مگر با شرایطی خاص و اخذ مجوزات قانونی و همچین موافقت کمیسیون ماده یک. طبق آیین نامه اجرایی مقررات واردات و صادرات، شرایط واردات و ترخیص لیفتراک دست دوم به شرح زیر است:

  • واردات و ترخیص لیفتراک مستعمل بالای ۱۰ تن مجاز است
  • واردات و ترخیص لیفتراک دست دوم از طریق بازارچه ها امکان پذیر نیست
  • واردات و ترخیص لیفتراک با بیش از ۱۰ سال قدمت مجاز نیست

شرکت ترخیص لیفتراک

شرکت های بازرگانی فعال در زمینه تجارت بین الملل میتوانند واردکنندگان را نسبت به خرید، حمل و نقل و ترخیص لیفتراک همیاری کنند. برخی از این شرکت های بازرگانی به دلیل دارا بودن نیروهای متخصص با مناسب ترین هزینه و کمترین زمان لیفتراک را وارد و از گمرک ترخیص میکنند. یکی از این شرکت های ترخیص لیفتراک که به صورت تخصصی نسبت به ترخیص این وسیله اقدام میکند، شرکت راهکار تجارت پایا است که با بیش از ۲ دهه سابقه فعالیت در زمینه بازرگانی جزو یکی از معتبر ترین ترخیص کنندگان لیفتراک است.

ترخیص کار لیفتراک

تقریبا تمامی ترخیصکاران قادر به ترخیص لیفتراک از گمرک هستند اما این نکته که کدام ترخیصکار میتواند در سریع ترین زمان و کمترین مشکلی این وسیله را از گمرک ترخیص کند مسئله ای است که برای واردکنندگان اهمیت دارد. متاسفانه تعداد ترخیصکارانی که بدون توجه به نکات و بدون اطلاع از قوانین گمرکی، اقدام به ترخیص کالا میکنند، بسیار زیاد است. واردکننده یا صاحب کالا باید در انتخاب ترخیص کار لیفتراک دقت لازم را داشته باشد. چراکه تاخیر در فرایند ترخیص لیفتراک از گمرک میتواند موجب بوجود آمدن ضرر و زیان های مالی فراوانی به صاحب کالا گردد.

ترخیص کار لیفتراک

انواع لیفتراک برای واردات

سوال بسیاری از واردکنندگان لیفتراک این است که “کدام لیفتراک برای واردات بهتر است؟” در این بخش، دو مورد از انواع لیفتراک ها را مورد بررسی قرار میدهیم:

لیفتراک برقی

برای جابجایی اقلام در محیط های سربسته از لیفتراک های برقی استفاده میشود. لیفتراک های برقی دارای موتور الکتریکی از نوع اسیدی-برقی هستند تا بتوانند انرژی مورد استفاده خود را تولید کنند. استفاده از این لیفتراک ها در محیط هایی که فاقد تهویه قوی هستند توصیه نمی‌شود.

لیفتراک دیزلی

لیفتراک های دیزلی به دلیل دارا بودن موتور های دیزلی نسبت به لیفتراک های بنزینی قدرتمند تر هستند و میتوانند بارهای سنگین تری را جابجا کنند. این این نوع لیفتراک ها در انبار های بزرگ استفاده میشود.

بهترین شرکت های تولیدکننده لیفتارک

مشکل بسیاری از بازرگانانی که قصد واردات لیفتراک به کشور را دارند؛ یافتن تامین کننده مناسب و یا شرکت تولیدکننده لیفتراک است. دراین راستا لیستی از بهترین شرکت‌های تولیدکننده لیفتراک را عنوان می‌کنیم:

  • Toyota Material Handling: تویوتا یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان لیفتراک در جهان با محصولات با کیفیت و فناوری پیشرفتهاست.
  • Kion Group (شامل برندهای Linde و Still): این شرکت آلمانی یکی از پیشروان در تولید لیفتراک و تجهیزات جابجایی مواد است.
  • Crown Equipment Corporation: تولیدکننده آمریکایی که به خاطر نوآوری‌هایش در صنعت لیفتراک شناخته شده است.
  • Hyster-Yale Materials Handling: این شرکت شامل برندهای Hyster و Yale است و محصولات متنوعی را ارائه می‌دهد.
  • Mitsubishi Logisnext: شرکت میتسوبیشی یک شرکت ژاپنی است که لیفتراک‌ میتسوبیشی برقی و دیزلی تولید می‌کند.
  • Komatsu: شرکت کوماتسو (شرکت ژاپنی) در زمینه تجهیزات سنگین، از جمله لیفتراک‌ها، فعالیت دارد.
  • Clark Material Handling: یکی از قدیمی‌ترین تولیدکنندگان لیفتراک در ایالات متحده.

 

جمع بندی

در این بخش از مجله راهکار تجارت پایا، به بررسی واردات و ترخیص لیفتراک پرداختیم. لیفتراک یکی از کاربردی ترین وسایل حمل و نقل در کارخانجات و تولیدی ها است که از کشور های چین و امارات وارد میشود. با توجه به ارزش کالا و تحت تاثیر قرار گرفتن سود واردات این وسیله، پیشنهاد میشود که برای واردات و ترخیص لیفتراک، از متخصصین و افراد با تجربه و یا شرکت های ترخیصکاری معتبر کمک بگیرید. مزایای همکاری با شرکت های بازرگانی در حوزه واردات لیفتراک، بهره مندی از خدماتی چون تحلیل بازار، پیشنهاد بهترین برند، مذاکره با فروشنده لیفتراک، بازرسی محصول حین تولید و گاها پشتیبانی از زمان خرید لیفتراک تا ترخیص آن از گمرک است. در انتها اگر تجربه واردات و یا ترخیص لیفتراک از گمرک را دارید در بخش نظرات، آن را با ما در میان بگذارید.

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

Picture of محمود زارعی
محمود زارعی

به بسیاری از واردکنندگان، تولید کنندگان و صادرکنندگان خدمات رسانی کرده ام. در این وبسایت تجربیات 20 ساله من در حوزه ترخیص کاری و گمرک در اختیار شما قرار می‌گیرد تا در واردات، صادرات و ترخیص کالا با چالش مواجه نشوید. سعی شده در تمامی مطالب سایت حداکثر نکات اشاره شود، ولی اگر نکته ای برای شما سوال است، حتما در قسمت کامنت ها بپرسید، در اولین فرصت به آن پاسخ خواهم داد.

شماره تماس

021-28111121