طبق آمار، واردات گوشی مسافری نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. افراد زیادی بعد از سفر به خارج از کشور، تصمیم به خرید و وارد کردن گوشی میگیرند. البته به دلیل شرایط و قوانین گمرکات کشور، واردات گوشی از خارج پیچیدگیهای خاص خود را دارد. در این بخش از مجله راهکار تجارت پایا قصد داریم تا مراحل واردات گوشی مسافری، روش ریجستری گوشی مسافری و همچنین مدارک و قوانین مربوط به آن را به طور کامل بررسی کنیم.
فهرست مطالب
Toggleمطالعه بیشتر درباره واردات گوشی هوشمند
واردات گوشی مسافری چگونه است؟
اگر به خارج از کشور سفر کردهاید و با مقایسه قیمت گوشی با ایران و همچنین دیدن جدیدترین مدلهای مختلف گوشی و قیمتهای مقرون به صرفه، تصمیم به خرید و وارد کردن گوشی به کشور گرفتهاید اما با توجه به هزینههای گمرک نسبت به تصمیم خود مردد شدهاید، اصلا نگران نباشید، چرا که واردات گوشی از خارج از کشور به هیچ عنوان کار سختی نیست. در ادامه با نحوه واردات گوشی مسافری، شرایط و قوانین و مدارک لازم برای آن آشنا خواهیم شد. توجه داشته باشید که حتی اگر هزینه گمرک گوشی را نیز پرداخت کنید باز هم با توجه به هزینه گوشی در داخل کشور سود کردهاید.
تعرفه واردات گوشی مسافری (آپدیت سال ۱۴۰۳)
تعرفه واردات گوشی مسافری به ارزش گوشی بستگی دارد. در جدول زیر تعرفه واردات گوشی از خارج از کشور را لیست کردهایم:
ارزش گوشی تلفن همراه مسافری | رویه تجاری | رویه مسافری |
۶۰۰ دلار و پایینتر | ۵% | ۶% |
بیشتر از ۶۰۰ دلار | ۱۵% | ۳۰% |
منظور از تعرفه واردات گوشی مسافری این است که شما برای واردات گوشی از خارج کشور، ملزم به پرداخت درصدی از مبلغ گوشی به گمرک هستید. برای مثال اگر تصمیم دارید تا گوشی مدل آیفون ۱۵ را وارد کنید، به دلیل اینکه قیمت گوشی بالاتر از ۶۰۰ دلار (۸۹۹ دلار) است، باید ۶۰ درصد مبلغ گوشی یعنی حدودا ۳۰ ملیون تومان را به عنوان هزینه گمرکی بپردازید تا امکان ریجستری گوشی در داخل کشور برای شما فراهم شود.
هزینه واردات گوشی مسافری
مهمترین فاکتور در تعیین هزینه واردات گوشی مسافری، ارزش آن است. طبق جدول بالا، بسته به ارزش گوشی، حقوق گمرکی و سود بازرگانی آن مشخص شده است. به علاوه، میزان مالیات بر ارزش افزوده که برابر است با ۱۰ درصد مجموع ارزش ریالی گوشی و سود بازرگانی و حقوق گمرکی میباشد نیز باید محاسبه گردد. نرخ هلال احمر ۱ درصد حقوق ورودی و پسماند نیز نیم در هزار ارزش کالا محاسبه گردد.
مدارک لازم جهت واردات گوشی مسافری
جهت واردات گوشی از خارج از کشور تنها کافی است پاسپورت، فاکتور یا رسید گوشی را به همراه داشته باشید.
قوانین واردات گوشی مسافری
قبل از واردات گوشی از خارج از کشور باید به نکات زیر توجه کنید:
- هر شخص میتواند سالیانه یک گوشی وارد کشور کند
- بعد از ورود به کشور باید اقدام به ثبت اطلاعات گوشی در گمرک شود
- یک ماه برای پرداخت هزینه ورودی زمان دارید
مراحل ریجستری گوشی مسافری
ریجستری موبایل در ایران با همکاری وزارت صمت، ارتباطات، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و وزارت فناوری اطلاعات برای تمامی گوشیهای وارداتی مسافری ضروری است. گوشیهای وارداتی مسافری برای فعالسازی در کشور نیاز به ریجستری دارند؛ البته انجام ریجستری به نفع صاحب گوشی است، چرا که در صورت مفقودی امکان ردیابی آن وجود دارد.
۱-ثبت گوشی در ترمینال مسافری
برای ریجستر کردن گوشی وارداتی از خارج از کشور ابتدا باید در مبادی ورودی، دستگاه خود را ثبت اولیه نمایید تا کد فعال سازی را دریافت کنید.
۲- پرداخت هزینه گمرکی
سپس با مراجعه به سایت گمرک (آدرس سایت ریجستری گوشی مسافری) و با وارد کردن تاریخ تولد مسافر، کد ملی مسافر و کد IMEI، هزینه گمرکی را پرداخت کنید.(کد IMEI شناسه ۱۵ رقمی درج شده در جعبه گوشی است)
۳-دریافت کد فعالسازی گوشی
بعد از پرداخت هزینه گمرکی گوشی مسافری، باید نسبت به ارسال اطلاعات به سامانه همتا اقدام کنید. در نهایت کد فعالسازی گوشی برای شما ارسال خواهد شد.
سخن پایانی
در این بخش، واردات گوشی مسافری را از تمامی جهات بررسی کردیم، دانستیم که آوردن گوشی از خارج کشور، نیاز به طی کردن مراحل مخصوص به خود را دارد. پرداخت هزینه گمرکی و ریجستری گوشی وارداتی را بررسی کردیم، مدارک، شرایط و محدودیتهای آن را بیان کردیم. توجه داشته باشید که انجام ریجستری گوشی برای فعال سازی آن در داخل کشور ضروری است. درصورتی که تجربه واردات گوشی از خارج کشور را دارید، در بخش نظرات با بقیه افراد به اشتراک بگذارید تا از تجربیات شما بهرهمند شویم.
سوالات متداول
۱-آیا امکان ریجستر کردن گوشی مسافری بدون پاسپورت وجود دارد؟
یکی از مهمترین مدارکی که برای ریجستر کردن گوشی مسافری نیاز است، پاسپورت شخص وارد کننده است. ریجستر کردن گوشی مسافری بدون پاسپورت امکان پذیر نیست.
۲-با هر پاسپورت میتوان چند گوشی وارد کشور کرد؟
هر شخصی تنها میتواند یک عدد گوشی به عنوان گوشی مسافری وارد کشور کند.
۳-هزینه واردات گوشی مسافری چیست؟
هزینه واردات گوشی مسافری به ارزش گوشی، هزینه ریجستری و حقوق گمرکی آن بستگی دارد. برای مثال برای گوشیهایی که ارزش دلاری بیشتری دارند، باید هزینه بالاتری به عنوان ریجستری و حقوق گمرکی پرداخت کرد.
۴-حقوق ورودی گمرک نسبت به فاکتور خرید گوشی محاسبه میشود یا قیمت گوشی در داخل کشور؟
حقوق ورودی مربوط به قیمت گوشی طبق فاکتور یا رسید خرید گوشی در خارج از کشور محاسبه میشود.
سلام اگر نخواهیم گوشی را ریجستری کنیم میتونیم به صورت دسته دوم گوشی را وارد کنیم و آیا گمرک به تعداد گوشی همراه (کمتر از دهتا ) گیر میده
؟