Search
Close this search box.
لوگو شرکت راهکار تجارت پایا
Search
Close this search box.

واردات دستگاه خط تولید ؛ راهکاری بی‌واسطه برای توسعه صنایع داخلی

واردات دستگاه‌های خط تولید به کشور، نشان از افزایش ظرفیت تولید و توسعه صنایع داخلی دارد. دستگاه‌های خطوط تولید وارداتی با استفاده از تکنولوژِی پیشرفته و به‌روز دنیا، کیفیت تولید و بهره‌وری را افزایش می‌دهند. واردات ماشین آلات خط تولید به کشور، فرآیند پیچیده‌ای دارد که دارای جزئیات و مراحل مختلفی است. صدور مجوزهای لازم، انتخاب شرکت تولید کننده، بررسی قوانین و مقررات کشور مبدا، مراحل حمل و نقل بین المللی، ترخیص کالا از گمرک و پرداخت عوارض و مالیات‌ها، از جمله شرایط واردات دستگاه خط تولید به کشور است که علاوه بر پیچیدگی‌هایی که دارد، می‌تواند بسیار گمراه کننده باشد. علاوه بر این، به دلیل اعمال تحریم‌های متعدد علیه ایران، واردات دستگاه‌های خط تولید با مشکلاتی روبه رو شده است. در این خصوص مشورت با مشاوره امور بازرگانی با تجربه‌ای که سابقه انجام واردات دستگاه‌های خطوط تولید کارخانجات را داشته باشد، علاوه بر تسریع در روند انجام فرایند‌ها، می‌تواند به اقتصاد کشور نیز کمک کند. در ادامه با ما همراه باشید تا قوانین، شرایط و مجوزات لازم برای واردات دستگاه‌های خط تولید را مورد بررسی قرار دهیم.

واردات دستگاه خط تولید

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

منظور از واردات دستگاه خط تولید چیست؟

واردات دستگاه خط تولید به معنی وارد کردن ماشین‌آلات و قطعاتی است که به صورت یکپارچه طراحی شده تا برای تولید محصولات مختلف به کار روند. واردات خط تولید از کشورهای مختلفی به ایران انجام می‌شود تا به رونق کسب‌وکارها کمک کند.

  1. واردات خط تولید از چین
  2. واردات خط تولید از آلمان
  3. واردات خط تولید از ترکیه
  4. واردات خط تولید از ایتالیا
  5. واردات خط تولید از کره

کشورهای ذکر شده در بالا شناخته‌ شده‌ترین منابع وارداتی برای دستگاه‌های صنعتی و خط تولید است که لیست کامل‌تری از آن هم وجود دارد. این منابع وارداتی در طول زمان و براساس شرایط و محدودیت‌های وارداتی ممکن است تغییر کنند به همین دلیل قبل از هر گونه اقدام برای واردات خط تولید بهتر است با مشاوره بازرگانی باتجربه و معتبر صحبت شود.

۱. واردات ماشین آلات خط تولید از چین

چین از بزرگترین صادر کننده‌های ماشین‌آلات تجاری نه فقط به ایران بلکه به کل جهان محسوب می‌شود. صادرات ماشین‌آلات تجاری و خط تولید صنعتی از چین به سایر کشورها ارزشی بیش از ۳ تریلیون دلار دارد. هزینه مناسب ماشین‌آلات ساخته شده در چین و کیفیت قابل قبول این دستگاه‌ها باعث شده تا واردات دستگاه‌های تولید از چین به ایران انجام شود. برای واردات از چین به آشنایی با قوانین و مقررات گمرکی در خصوص دستگاه‌های سنگین و ماشین‌آلات صنعتی احتیاج است.

۲. واردات دستگاه خط تولید از ترکیه به ایران

ترکیه یکی از مهم‌ترین کشورهایی است که واردات دستگاه های خط تولید به ایران را انجام می‌دهد. دستگاه‌های صنعتی زیادی از ترکیه به ایران وارد می‌شود؛ خط تولید پوشاک و پارچه، تولید ظروف یک بار مصرف، دستگاه تولید مواد غذایی (تولید خوراک دام و طیور، تولید خشکبار و روغن) از جمله معروف‌ترین خطوط تولیدی است. پایبندی به قوانین و مقررات وارداتی برای واردات از ترکیه در زمینه خط تولید صنعتی ضروری است و برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توان با مشاوران بازرگانی صحبت کرد.

۳. وارد کردن خط تولید از اروپا به ایران

واردات خطوط تولید از اروپا به ایران با توجه به هر صنعت و نیاز تولید کننده داخلی انجام می‌شود. صنعت خودروسازی، ماشین‌آلات صنعتی، تجهیزات پزشکی و صنایع فلزی (مانند پروفیل، لوله‌های پلی‌اتیلن و پلی‌پروپیلن، بلبرینگ، ورق و آلیاژهای فلزی) از مهم‌ترین دستگاه‌های خطوط تولید وارداتی به ایران هستند. واردات از اروپا در زمینه ماشین‌آلات صنعتی از کشورهای مختلفی مانند آلمان یا ایتالیا انجام می‌شود.

واردات ماشین آلات خط تولید کارکرده (دست دوم)

بر اساس قوانین گمرکی کشور واردات ماشین آلات کارکرده، دست دوم یا استوک برای خط تولید کشور به منظور کاهش هزینه‌ها و افزایش سودآوری بدون مشکل است. با این وجود ممکن است برخی محدودیت‌ها برای واردات دستگاه‌های به خصوصی وجود داشته باشد که بهتر است قبل از اقدام به واردات هر گونه دستگاه فرسوده نسبت به آن‌ها آگاهی وجود داشته باشد.

واردات دستگاه‌ خط تولید کارکرده به کشور علاوه‌بر طی کردن مراحل واردات کالا و امور گمرکی نیازمند دریافت معاینه فنی و اطمینان از سالم بودن و کارکرد بهینه این دستگاه‌ها است.

واردات دستگاه خط تولید

آشنایی با مراحل مختلف واردات دستگاه خط تولید به کشور

واردات دستگاه خط تولید یک کار تخصصی است که نیاز به مشاوره با کارشناسان و متخصصان حوزه واردات و صادرات یک کالا دارد. وارد کردن دستگاه‌های خطوط تولید به ایران یک فرآیند تجاری چند مرحله‌ای است که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌شود.

  1. منبع‌یابی
  2. دریافت پروفرما
  3. ثبت سفارش
  4. اخذ مجوزهای لازم
  5. تخصیص ارز و حواله
  6. واردات و ترخیص کالا از گمرک

لازم به ذکر است که هر کدام از مراحل ذکر شده نیاز به اخذ مجوزهای جداگانه و مخصوص به خود دارد که با توجه به قوانین و مقررات کشورهای مختلف ممکن است متفاوت باشد. مشاوره با کارشناس‌های باتجربه واردات کالا به ایران می‌تواند در آماده‌سازی مدارک و تخمین هزینه‌های لازم به تجار و بازرگانان کمک کند.

۱. منبع یابی در واردات خط تولید

منبع یابی به معنی یافتن منبع مناسب برای تامین خط تولید مورد نظر است. در این فرآیند بازرگانان به دنبال پیدا کردن دستگاه‌های باکیفیت و قیمت مناسب هستند تا مذاکره در مورد شرایط خرید را شروع کنند. منبع‌یابی به کمک سایت‌ها، پلتفرم‌های آنلاین، نمایشگاه‌های تجاری و کمک گرفتن از شبکه ارتباطی بازرگانان انجام می‌شود.

۲. دریافت پروفرما در واردات دستگاه خط تولید

پروفرما یا پیش فاکتور سندی رسمی است که پس از درخواست صدور آن به عنوان قرارداد اولیه خرید ماشین‌آلات توسط فروشنده صادر می‌شود. در پروفرما جزئیات دستگاه خط تولید شامل قیمت، تعداد، مشخصات فنی، شرایط فروش کالا، شرایط پرداخت و شرایط تحویل به ثبت می‌رسد. پس از به تایید رسیدن پروفرما صدور فاکتور نهایی و مراحل تحویل بار آغاز می‌شود.

۳. ثبت سفارش در واردات دستگاه خطوط تولید

پس از دریافت و تایید مفاد پروفرما نوبت به ارسال سفارش خرید برای فروشنده می‌رسد. ثبت سفارش یکی از مراحل اصلی در فرایند واردات دستگاه خط تولید است و با انجام آن فروشنده نسبت به جدی بودن قصد خریدار برای خرید دستگاه‌های خط تولید اطمینان حاصل می‌کند.

پس از اعلام قیمت رسمی و شرایط خرید فرآیند واردات این محموله آغاز می‌شود.

واردات دستگاه خط تولید

تعرفه و هزینه واردات ماشین آلات خط تولید به ایران

محاسبه تعرفه و هزینه واردات دستگاه خط تولید به مجموعه عوامل مختلفی بستگی دارد که قیمت و تعداد دستگاه‌ها از جمله مهم‌ترین آن‌ها است. مواردی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود برای تعیین قیمت و هزینه کل واردات ماشین آلات خط تولید کاربرد دارد.

  1. تعرفه گمرکی
  2. هزینه بیمه محصول
  3. هزینه حمل‌ونقل بین‌المللی
  4. هزینه خدمات گمرکی
  5. نوسانات نرخ ارز
  6. مالیات و عوارض کالا

در این راستا ابتدا محاسبه قیمت دستگاه و ماشین‌آلات به ریال انجام می‌شود سپس با ارزیابی هزینه حمل‌ونقل بین‌المللی بار از مبدا به مقصد تا حدود زیادی هزینه واردات این دستگاه‌ها به داخل کشور مشخص می‌شود. برای تخمین دقیق‌تر هزینه بیمه، هزینه‌های بانکی، کارمزدها و مالیات و عوارض گمرکی را به قیمت به دست آمده اضافه می‌کنند.

قانون معافیت از پرداخت مالیت برای واردات دستگاه خط تولید

قانونی تحت عنوان «قانون معافیت از پرداخت مالیات برای واردات دستگاه خط تولید» به ایران وجود دارد. بر اساس ماده ۱۰۰ قوانین گمرکی واردات دستگاه‌ها و تجهیزاتی که برای تاسیس یا توسعه واحدهای تولیدی کشور کابرد دارند معاف از مالیات هستند. هر چند در مواقع واردات دستگاه‌هایی خاص این شرایط معافیتی قابل اعمال نخواهد بود و به همین دلیل قبل از اقدام به واردات این دستگاه‌ها بهتر است قوانین و مقررات مالیاتی و ارزش افزوده کشور به دقت بررسی شود.

قوانین و مقررات معافیت از پرداخت حقوق ورودی ماشین الات خط تولید

بر اساس قانون معافیت از پرداخت مالیات برای واردات دستگاه خط تولید:

  • ماشین آلات در مراحل بهره برداری و پس از آن، مشمول معافیت از پرداخت حقوق ورودی می‌شوند.
  • ابزار آلات مخصوص، تجهیزات اصلی و جانبی خط تولید، انواع قالب و … مشمول معافیت از پرداخت مالیات شده و اجزاء و قطعات یدکی و مواد مصرفی ماشین آلات خط تولید مشمول معافیت نمی‌باشند.
  • برای شخصیت حقوقی غیرتولیدی، اعمال معافیت از پرداخت حقوق ورودی، به نیابت از سمت واحد تولیدی بلامانع است.
  • اگر مجوز مالیات برای ماشین آلات کارکرده خط تولید صادر شود، گمرک نسبت به پذیرش مجوز معافیت اقدام می‌کند.
  • ماشین آلات کمکی خط تولید که اکثرا حالت انحصاری دارند، به همراه ماشین آلات خط تولید که به تعداد متعارف وارد می‌شوند، شامل معافیت می‌گردند.
  • اگر هزینه بیمه و کرایه حمل و نقل در مجوز معافیت از پرداخت حقوق ورودی قید نشود، آنگاه هزینه بیمه و کرایه حمل به تبع ارزش بهای خرید کالا، مشمول اعمال معافیت می‌شوند.
  • صدور معافیت از پرداخت حقوق ورودی و ارسال آن به گمرک، ظرف ۶ ماه از تاریخ ترخیص صورت می‌پذیرد و قطع مرور زمان بلامانع است.
  • معافیت صادره، مشمول معافیت از پرداخت حقوق گمرکی به علاوه سود بازرگانی است که به وسیله هیئت وزیران مشخص می‌شود.

مدارک و مجوزهای لازم برای واردات دستگاه خط تولید به کشور

برای واردات دستگاه خط تولید شامل انواع قطعات و تجهیزات به به مدارک و مجوزهای خاصی احتیاج است که ممکن است بر اساس کشور مبدا و نوع ماشین‌آلات اندکی تفاوت در تعداد آن وجود داشته باشد. عمده‌ترین مدارک و مستندات مورد نیاز برای وارد کردن دستگاه‌ها و ماشین‌آلات خطوط تولید به ایران در جدول زیر قابل مشاهده است.

مدارک لازم توضیحات
فاکتور پروفرما Proforma Invoice
بیمه حمل و نقل توسط شرکت بیمه‌ای معتبر
مدارک مالی برگه پرداخت، مدارک تایید شده بانکی
گواهی اصالت محصول اصل بودن دستگاه
فرم صورتجلسه بیان جزئیات ضروری در مورد دستگاه وارداتی
تاییدیه ۲ در هزار فروش برای کنترل کیفیت و سلامت عمومی
مجوز محیط زیست بررسی تاثیرات ماشین‌آلات بر محیط زیست
مجوز ایمنی و بهداشت به خصوص برای دستگاه‌های تولید مواد غذایی

برای واردات خط تولید با توجه به نوع دستگاه و ماشین‌آلات وارداتی نیاز به کسب مجوزهای مخصوص از دستگاه‌های مربوط از جمله سازمان صنعت، معدن و تجارت (صمت) وجود دارد. به همین دلیل مشورت با کارشناس باتجربه در زمینه واردات ماشین‌آلات صنعتی به صورتی اختصاصی می‌تواند کمک کننده باشد.

کد تعرفه گمرکی مربوط به واردات خط تولید

کد تعرفه گمرکی مربوط به واردات دستگاه‌ها و واردات خط تولید است که با توجه به نوع و ماهیت هر دستگاه می‌تواند متفاوت باشد. کد تعرفه گمرکی به شماره ۸۴۳۹۹۰۰۰۰ به طور کلی برای واردات دستگاه خط تولید اختصاص داده شده است و شامل ماشین‌آلاتی می‌شود که برای تولید کالا و خدمات به کار می‌روند. مشورت با کارشناسان امور گمرکی و مراجع مربوطه در زمینه تعیین کد گمرکی به تجار و بازرگانان کمک می‌کند.

جمع‌بندی واردات خط تولید به کشور

واردات دستگاه خط تولید به دلیل نقش و اهمیت انکار نشدنی آن در صنایع تولیدی داخلی بسیار اهمیت دارد. آشنایی با قوانین و مقررات گمرکی مقدمه‌ای برای واردات خط تولید بوده و شامل اطلاعات مفیدی در مورد نحوه دریافت مدارک و مجوزهای لازم برای انجام واردات یک محصول می‌شود. واردات ماشین آلات خط تولید یک فرآیند تجاری همه جانبه است که طی آن مراحل زیادی انجام می‌شود. پیدا کردن منبع مناسب، ثبت سفارش اصولی، دریافت مجوزهای لازم و توجه به امور بیمه‌ای و گمرکی کالا از سوی تجار و بازرگانان برای انجام مبادله و داد ستد با کشورهای مختلف انجام می‌شود. قوانین و مقررات گمرکی کشور مبدا و محدودیت‌های تجاری اعمال شده ممکن است گاهی فرآیند واردات را برای بازرگانان دشوار کند. در چنین شرایطی به تجار و بازرگانان توصیه می‌شود که در امر واردات دستگاه خط تولید نو یا کارکرده و قبل از هر گونه اقدام تجاری به مشورت با کارشناس‌های خبره و باتجربه راهکار تجارت پایا بپردازند.

 

جهت مطالعه بیشتر درباره شرایط و چگونگی ترخیص کالا از سایر گمرکات میتوانید از لینک های زیر اقدام کنید : 
ترخیص کالا از گمرک شهریار 

ترخیص کالا از گمرک غرب تهران

 

 

پرتکرارترین پرسش‌ها در خصوص واردات دستگاه خط تولید

  • واردات دستگاه خط تولید نیاز به آزمایش و تست کردن دارد؟

واردات دستگاه خط تولید در بسیاری از مواقع به تاییدیه مجوز فنی و اطمینان از سلامت و عملکرد دستگاه احتیاج دارد. تاییدیه ۲ در هزار فروش یکی از راه‌های آزمایش کردن دستگاه‌های خط تولید است.

  • واردات دستگاه خط تولید دست دوم (کارکرده) به کشور مجاز است؟

به منظور افزایش سود آوری و کاهش هزینه‌های تولیدکنندگان واردات ماشین آلات خط تولید دست دوم به کشور انجام می‌شود. هر چند اطمینان از صحت و سلامت محموله وارد شده به دقت مورد بررسی قرار می‌گیرد.

  • آیا می‌توان از طریق تخفیف‌های گمرکی وارداتی خط تولید سود بیشتری به دست آورد؟

استفاده از تخفیف‌های گمرکی برای واردات خط تولید کارخانه‌ای ممکن است از محدودیت‌هایی مانند محدودیت زمان برخوردار باشد. به همین دلیل مشورت کردن با کارشناس‌های بازرگانی راهکار تجارت پایا با شماره ۰۲۱۶۶۵۷۳۷۱ برای استفاده از انواع تخفیف‌ها توصیه می‌شود.

  • چگونه می‌توان از تخفیف‌های مالیاتی برای واردات دستگاه خط تولید استفاده کرد؟

برخی از توافق‌ها و قطعنامه‌های بین‌المللی برای کاهش هزینه‌های مالیاتی بازرگانان وضع می‌شوند. برای آشنایی بیشتر با انواع تخفیف‌های مالیاتی در واردات خط تولید بهتر است با مشاوران باتجربه صحبت شود.

  • برای واردات دستگاه خط تولید آن هم به صورت عمده نیاز به تهیه مجوز خاصی است؟

برای واردات دستگاه خط تولید به صورت عمده لازم است مجوزهای خاصی آن مربوط به حمل و نقل کالاهای وارداتی عمده احتیاج است.

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

Picture of محمود زارعی
محمود زارعی

به بسیاری از واردکنندگان، تولید کنندگان و صادرکنندگان خدمات رسانی کرده ام. در این وبسایت تجربیات 20 ساله من در حوزه ترخیص کاری و گمرک در اختیار شما قرار می‌گیرد تا در واردات، صادرات و ترخیص کالا با چالش مواجه نشوید. سعی شده در تمامی مطالب سایت حداکثر نکات اشاره شود، ولی اگر نکته ای برای شما سوال است، حتما در قسمت کامنت ها بپرسید، در اولین فرصت به آن پاسخ خواهم داد.

اشتراک در
اطلاع از
امتیاز دهی به مقاله
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

شماره تماس

021-28111121