Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

واردات از اروپا؛ فرصت‌های تجاری بهتر با واردات مستقیم کالا از اروپا

فرایند واردات از اروپا (Imported from Europe) با پیدا کردن کالای مورد نظر به صورت آنلاین یا از طریق مراجعه به دفتر نمایندگی آن‌ها آغاز می‌شود. مسیر واردات کالا از اروپا پس از انتخاب بار مورد نظر و با انجام توافق‌های بعدی مانند قیمت، شرایط پرداخت، محل تحویل و… به مرحله اجرایی می‌رسد. بعد از به پایان رسیدن مذاکره‌های اولیه در زمینه ورادات نوبت به ترخیص کالا و بررسی قوانین و مقررات گمرکی مربوطه خواهد رسید. اطلاع داشتن از مواردی چون روش پرداخت، امور گمرکی و مالیاتی و محدودیت‌های موجود برای واردات کالا روند ترخیص بار از اروپا را آسان‌تر می‌کند. قدمت داد و ستد در اروپا به زمان پیش از قرن 15 میلادی برمی‌گردد که زمان اوج‌گیری تجارت بین‌المللی و رونق صادرات و واردات بود. در آن سال‌ها با توسعه حمل‌ونقل دریایی امکان تبادل بین‌المللی کالاهای تولید شده در کشورهای مختلف به وجود آمد. واردات بار از اروپا به عنوان یک بازار مشترک  فرصتی برای گسترش تجارت و رقابت‌پذیری بازار داخلی ایران فراهم می‌کند.

واردات از اروپا

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

واردات از اروپا به ایران چگونه است؟

واردات از اروپا فرایندی است که طی آن، کالا یا خدماتی از یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا ترخیص و وارد کشور دیگر (برای مثال ایران) می‌شود. بازرگانان به داد و ستد کالاهای مختلفی مانند لوازم الکترونیکی، لوازم خانگی، تجهیزات پزشکی، مواد خوراکی و غذایی، قطعات خودرو و… می‌پردازند. اطمینان حاصل کردن از قوانین و مقررات حاکم بر کشور مقصد یا مبدا و دریافت مجوزهای لازم قبل از هر گونه اقدام به واردات ضروری است.

واردات کالا از اروپا

واردات کالا از اروپا که در قرن ۱۹ با پیدایش انقلاب صنعتی رونق گسترده‌ای پیدا کرد با توجه به نوع بار و روش حمل‌ونقل ممکن است قوانین و مقررات متفاوتی شامل آن شود. ایران در سال‌های اخیر از کشورهای زیادی در اتحادیه اروپا کالا وارد کرده است. توجه به این نکته که قوانین و مقررات پیچیده و گاهی دشوار واردات از اروپا به ویژه هنگامی که بحث کالاهای تحریمی مطرح می‌شود ممکن است بازرگانان را با سردرگمی مواجه کند. به همین خاطر حضور مشاورانی باتجربه و دلسوز مانند تیم راهکار تجارت پایا که بارها فرایند واردات بار از اروپا به ایران را تجربه کرده‌اند در کنار شرکت‌های تجاری مفید و سودمند خواهد بود.

ایران از کدام کشورهای اتحادیه اروپا بیشتر کالا وارد می‌کند؟

کشور ایران از کشورهای مختلفی در اتحادیه اروپا کالا وارد می‌کند که تعدادی از مهم‌ترین آن‌ها در جدول زیر آورده شده است.

کشورهای اتحادیه اروپا نوع کالای وارد شده به ایران
آلمان ماشین‌آلات، لوازم الکترونیک، لوازم خانه، مواد غذایی، محصولات باغبانی
ایتالیا لوازم خانگی، لوازم الکترونیکی، ماشین‌آلات، لوازم ورزشی، قهوه و برخی لبنیات
فرانسه مواد شیمیایی، لوازم الکترونیکی، قطعات خودرو، لوازم منزل (لباسشویی)
اسپانیا محصولات دریایی (ماهی، میگو)، محصولات کشاورزی، لوازم الکترونیکی
هلند گیاهان دارویی، شیرآلات، ماشین‌آلات کشاوری، محصولات لبنی (پنیر)

علاه‌بر کشورهای ذکر شده در بالا ایران از سایر کشورهای اتحادیه اروپا نیز کالا وارد می‌کند و عمده این واردات مربوط به مواد غذایی، دارو، پوشاک و لوازم خانگی می‌شود. قوانین و مقررات واردات در سایر کشورهای اتحادیه اروپا ممکن است متفاوت از یکدیگر باشد و به همین دلیل کمک گرفتن از شرکت‌های بازرگانی در امور گمرکی می‌تواند کمک حال بازرگان‌ها باشد.

مزیت‌های واردات از اروپا چیست؟

واردات کالا از اروپا مزیت‌های زیادی برای کشورها به همراه دارد که کیفیت بالای محصول یا خدمات شناخته‌ شده‌ترین آن‌ها است. وارد شدن کالا از اروپا به ایران می‌تواند بازاری رقابتی به وجود بیاورد که در نهایت کالای تولید شده داخلی نیز با کیفیت بهبود یافته بتواندسهمی از بازار داشته باشد. سایر مزیت‌های واردات کالا از اروپا در ادامه ذکر شده است.

  1. رقابتی شدن بازار
  2. فناوری پیشرفته‌تر
  3. تنوع بیشتر محصولات
  4. دسترسی به بازار بزرگ‌تر
  5. برقراری روابط تجاری دو جانبه

علاوه‌بر مزیت‌های ذکر شده وارد کردن کالا از اروپا مزایای دیگری نیز دارد. برای مثال با ورود کالاهای اروپایی به داخل مرزهای ایران بازار داخلی به بازارهای بین‌المللی مرتبط شده و ما با یک تجارت جهانی روبرو خواهیم شد. کالاهای تولید شده در اتحادیه اروپا مطابق با استانداردهای بالا زیست محیطی ساخته شده که مصرف آن‌ها کمترین آسیب را به کره زمین وارد می‌کند.

۱. رقابتی شدن بازار در صورت واردات کالا از اروپا

واردات کالا از اروپا به ایران می‌تواند بازاری رقابتی به وجود بیاورد که البته با اندکی چالش برای تولید کننده داخلی همراه است. ورود کالای اروپایی باعث می‌شود که تولیدکنندگان تمام تمرکز خود را روی تولید کالاهای باکیفیت داخلی با هزینه‌های کاهش یافته بگذارند و سعی کنند تا سهم قابل توجهی از بازار را برای خود به دست بیاورند.

۲. برقرای روابط تجاری دو جانبه با واردات از اروپا

با واردات کالا از اروپا زمینه برای برقرای روابط تجاری دو جانبه بین دو کشور فراهم می‌شود. کشورهای طرف معامله به شرط رعایت قوانین و مقررات کشورها و آگاهی کافی از تعرفه‌های وارداتی، محدودیت‌های موجود برای داد و ستد یک کالا و اطلاع از سخت‌گیری محیط زیستی طرفین قرارداد می‌توانند دست به تجارت دو جانبه بزنند. شکل‌گیری روابط تجاری بین دو کشور سبب توسعه تجارت و پویا شدن اقتصاد کشورها می‌شود.

مراحل واردات از اروپا چیست؟

فرآیند انتقال کالا از اروپا به ایران طی مراحل مختلفی انجام می‌شود. برای وارد کردن یک کالا به کشور قوانین و مقررات زیادی وجود دارد که انجام مراحل زیر بخشی از آن‌ها است.

  1. تعیین کالا و پیدا کردن تامین کننده مناسب
  2. انجام مذاکرات و انعقاد قرارداد با تامین کننده
  3. انتخاب روش حمل‌ونقل مناسب برای حمل بار
  4. صدور مدارک و مجوزهای لازم برای ترخیص از گمرک
  5. انجام امور گمرکی و تحویل کالا به مشتری

انجام مراحل گمرکی و ترخیص در فرایند واردات کالا برای افراد کم‌تجربه ممکن است زمان‌بر و یا چالش‌برانگیز باشد. به همین دلیل بازرگانان می‌توانند از مشاوران باتجربه در عرصه واردات و صادرات کالا برای این کار کمک بگیرند.

وارد کردن کالا از اروپا دشوار است؟

واردات کالا از اروپا به ایران ممکن است کمی دشوار باشد یا چالش‌های زیادی در طول مسیر برای آن به وجود بیاید. به خصوص اینکه با توجه به شرایط تحریمی کشور ایران ممکن است برخی کالاها محدودیت وارداتی داشته یا نیاز به دریافت مجوزهایی خاصی (غذا و دارو) وجود داشته باشد.

واردات از اروپا

همچنین شرایط جوی، تاخیر در ترخیص کالا و به مقصد نرسیدن بار از جمله دشواری‌هایی است که واردات بار از اروپا ممکن است به آن دچار شود.

مدارک لازم برای وارد کردن کالا از اروپا کدام است؟

برخی مدارک برای وارد کردن کالا از اروپا به ایران ضروری است و تعدادی از مجوزها و مدارک اضافی ممکن است با توجه به حساسیت کالای وارداتی (مواد خوراکی یا دارویی) به مدارک متداول افزوده شود. متداول‌ترین مدارکی که برای واردات از اروپا لازم می‌شود به شرح زیر است.

  1. گواهی صادرات و واردات
  2. مجوزهای بهداشتی و کنترل کیفیت کالا
  3. فاکتورهای تجاری (شامل مشخصات کالا)
  4. مدارک مربوط به حمل‌ونقل کالا (بارنامه، بیمه نامه)
  5. مدارک مربوط به گمرک و ترخیص کالا (شامل رسید انبار)

برخی از کالاها با توجه به شرایط تحریم ممکن است نیاز به دریافت مدارک خاصی داشته باشند که بهتر است قبل از انجام هر گونه مبادله با اتحادیه اروپا با کارشناس امور گمرکی و ترخیص کالا در مورد آن مشورت شود.

تعیین هزینه واردات از اروپا به ایران

هزینه واردات از اروپا با توجه به نوع کالا، نوع روش ارسال و مشکلات به وجود آمده مانند تاخیر در ترخیص یک کالا و تعمیرات مورد نیاز اندکی متفاوت باشد. هر محموله شرایط منحصر به فردی دارد که لازم است به صورت انفرادی قیمت‌گذاری شود. مواردی که در ادامه به آن‌ها اشاره شده معیار درستی برای ارزش گذاری بار وارداتی است.

  • هزینه بیمه کالا
  • قیمت کالا (قیمت خرید کالا از تولید کننده)
  • هزینه حمل ‌و نقل کالا (انتخاب مسیر زمینی یا هوایی)
  • هزینه‌های گمرکی و ترخیص (مالیات، عوارض و هزینه بازرسی کالا در گمرک)
  • هزینه مربوط به صدور مجوزها و مدارک لازم (فاکتورهای تجاری، گواهی بهداشت)

به طور خلاصه هزینه واردات کالا از اروپا با توجه به نوع کالا و مبدا و مقصد هدف می‌تواند متفاوت باشد. به منظور تخمین دقیق‌تر هزینه‌های وارداتی کالا بهتر است با شرکت‌های معتبر در زمینه واردات و صادرات که سابقه فعالیت در این عرصه را داشته مشورت شود. گاهی اوقات هزینه مربوط به تبلیغات و بازاریابی محصول نیز به هزینه تمام شده کالای وارد شده اضافه می‌شود.

کلام آخر در واردات کالا از اروپا

واردات از اروپا به کشورهای دیگر فرآیندی پیچیده و زمان‌بر است که در صورت مبتدی بودن تجار در زمینه واردات و صادرات می‌تواند پیچیده‌تر هم بشود. رعایت قوانین و مقررات گمرکی و طی کردن مراحل مختلف ورود کالا از اروپا شامل پیدا کردن تامین کننده مناسب، انتخاب کالا، مذاکره برای خرید آن و تعیین نوع روش ارسال کالا به ایران است. واردات بار از اروپا به ایران با صدور مدارک‌ و مجوزهای لازم برای ترخیص کالا پی گرفته می‌شود. تجار و بازرگانان ممکن است برای صرفه‌جویی در وقت و هزینه خود در این مرحله مشورت گرفتن از مشاوران با تجربه در امور گمرکی مانند راهکار تجارت پایا را انتخاب کنند.  واردات کالا از اروپا علاوه‌بر تامین نیازهای داخلی با کالای باکیفیت موجب شکل دادن بازار رقابتی و توسعه تجارت و داد و ستد نیز می‌شود. تولیدکنندگان داخلی در رقابت با کالای باکیفیت اروپا دچار اندکی چالش می‌شوند اما در نهایت با تولید کالای مرغوب که هزینه مناسبی دارد می‌توانند سهم قابل توجهی از بازار را از آن خود کنند.

 

جهت مطالعه بیشتر درباره شرایط و چگونگی ترخیص کالا از سایر گمرکات میتوانید از لینک های زیر اقدام کنید : 
ترخیص کالا از گمرک شهریار 

ترخیص کالا از گمرک غرب تهران

 

 

پرتکرارترین سوالات در مورد واردات کالا از اروپا

  • چگونه می‌توان هزینه واردات از اروپا را تخمین زد؟

موارد مختلفی مانند قیمت کالا، هزینه حمل‌ونقل و هزینه‌های گمرکی در تخمین قیمت نهایی کالای وارد شده از اروپا تاثیر دارد.

  • چگونه می‌توان از قوانین تجاری کشور مقصد مطلع شد؟

مواردی که برای تجارت بین‌المللی کالا لازم است مانند تعرفه‌های وارداتی را می‌توان از طریق سازمان‌های گمرکی و بازرگانی پرس‌وجو کرد.

  • ریسک‌های واردات کالا از اروپا چگونه کاهش پیدا می‌کند؟

کاهش ریسک واردات از اروپا از طریق ارتباط با شرکت‌های معتبر بازرگانی مانند راهکار تجارت پایا امکان‌پذیر می‌شود. این کارشناس‌ها با بررسی بازار مقصد، نیازهای مشتریان و وضعیت بازار داخلی تا جای ممکن تجارت پرسودی برای بازرگانان فراهم می‌کنند.

  • مدارک لازم برای واردات کالا از اروپا چیست؟

مدارک لازم برای واردات از اروپا علاوه‌بر فاکتورهای تجاری، گواهی‌های بهداشت و برگه ترخیص کالا با توجه به میزان حساسیت کالای وارداتی و سیاست دولت‌ها ممکن است متفاوت باشد. به همین دلیل مشورت کردن با مشاور بازرگانی قبل از اقدام به تجارت جهانی باعث کسب نتیجه مناسب‌تر می‌شود.

  • سرمایه مورد نیاز برای وارد کردن کالا از اروپا چه میزان است؟

سرمایه مورد نیاز برای واردت از اروپا با توجه به نوع کالا بسیار متفاوت است. واردات غذا و دارو از اتحادیه اروپا سرمایه بالاتر و وارد کردن لوازم خانگی یا الکترونیکی به سرمایه پایین‌تری احتیاج دارد. هر چند با توجه به نوسانات ارزی بهتر است میزان دقیق سرمایه مورد نیاز از کارشناسان مربوطه سوال شود.

  • واردات کدام کالا از اروپا سود بیشتری دارد؟

واردات کالاهایی که در بازار داخلی ایران طرفدار زیادی دارند و در اروپا به راحتی قابل دسترس هستند بالاترین سود را در واردات کالا از اروپا دارد. محصولات غذایی مانند شکلات، قهوه و تجهیزات ورزشی از جمله کالاهای سودساز محسوب می‌شوند.

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

Picture of محمود زارعی
محمود زارعی

به بسیاری از واردکنندگان، تولید کنندگان و صادرکنندگان خدمات رسانی کرده ام. در این وبسایت تجربیات 20 ساله من در حوزه ترخیص کاری و گمرک در اختیار شما قرار می‌گیرد تا در واردات، صادرات و ترخیص کالا با چالش مواجه نشوید. سعی شده در تمامی مطالب سایت حداکثر نکات اشاره شود، ولی اگر نکته ای برای شما سوال است، حتما در قسمت کامنت ها بپرسید، در اولین فرصت به آن پاسخ خواهم داد.

اشتراک در
اطلاع از
امتیاز دهی به مقاله
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

شماره تماس

021-28111121