یک گام رو به جلو از ثبت سفارش واردات کشنده‌های دست دوم

واردات کشنده دست دوم
زمان مطالعه: 2 دقیقه

وزارت صنعت، معدن و تجارت، در راستای تحقق مصوبه هیات وزیران اقدام به تسهیل در ثبت سفارش واردکنندگان کشنده‌هایی می‌کنند که قبل از مصوبه‌های اخیر این هیات، اقدام به واردات کرده‌اند.

ب گفته مهدی ضیغمی، معاون وزیر صنعت معدن سازمان توسعه تجارت و وزارت صمت، در راستای تحقق مصوبه هیئت وزیران اقدام به معاف کردن سقف و همچنین سابقه واردکنندگانی می‌کند که قبل از مصوبه اخیر هیات وزیران، اقدام به واردات کامیون و کشنده کرده و دارای قبض انبار هستند.

معاون وزیر صمت بیان داشت: وزارت صمت این افراد را برای ثبت سفارش از سقف و سابقه اعتباری معاف می‌کند و این افراد می‌توانند به زودی نسبت به ثبت سفارش و اصلاح آن اقدام کنند.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران نیز اظهار داشت که وزارت صمت پس از رایزنی با بانک مرکزی نسبت به تخصیص ارز از محل صادرات غیر، اقدام کند.

هیات وزیران در جلسه ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ به پیشنهاد وزارتخانه‌های صمت، راه و شهرسازی سازمان برنامه و بودجه و امور اقتصادی و دارایی، با استناد بر اصل ۱۳۸ قانون اساسی و بند (ص) تبصره ۷، قانون بودجه سال ۱۴۰۲ آیین نامه ثبت سفارش واردات انواع کشنده، اتوبوس، کامیون، مینی بوس و ون را تصویب کرد.

بر اساس این آیین نامه به منظور توسعه حمل و نقل عمومی؛ کاهش مصرف سوخت، تنظیم بازار، آلودگی هوا و سوانح جاده ای به وزارت صمت مجوز اعطا شده تا با تایید و تشخیص سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و همچنین وزارت کشور، نسبت به ثبت سفارش واردات انواع کشنده، کامیون، مینی بوس، ون و اتوبوس مورد نیاز کشور اقدام کنند.

لازم به ذکر است که دلیل تصویب این آیین نامه، پاسخگویی به نیاز حمل درونشهری و برونشهری و همچنین نیازهای بخش صنعت و تولید و رفع احصار به تصویب رسیده است.

آیین نامه اجرایی این بند شامل تعداد و نوع خودروهای وارداتی و دستگاه‌های بهره بردار توسط وزارت صمت، راه و شهرسازی، امور اقتصادی، سازمان برنامه و بودجه با تاکید بر لزوم تامین قطعات و خدمات پس از فروش تهیه خواهد شد.

گزارش عملکرد این بند که شامل تعداد و نوع خودروهای وارداتی و دستگاه‌های بهره بردار توسط وزارت صمت است، هر سه ماه یکبار به کمیسیون‌های برنامه و بودجه و محاسبات و صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ارائه می‌شود.

واردات و ترخیص خودروهای ذکر شده در این آیین نامه بدون ثبت سفارش و تخصیص ارز ممنوع است.

منابع ارزی مورد نیاز این آیین نامه از سوی بانک مرکزی ایران تعیین و سپس ابلاغ خواهد شد.

تحلیل محمود زارعی؛ موسس راهکار تجارت پایا

متاسفانه تلاش وزارت صمت در این خصوص نتیجه بخش نبوده و با مراجعه به گمرکات کشور، شاهد رسوب چندصد کشنده و کامیون هستیم که در فرایند ترخیص خود با مشکل مواجه شده‌اند.

 

اشتراک گذاری از طریق

اشتراک در
اطلاع از
امتیاز دهی به مقاله
3 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فرهاد
10 ماه قبل
امتیاز دهی به مقاله :
     

سلام چه قانونی یکسال هسن زندگیمو فروخواهد کشنده واراداتی خریدم که خودم وپسرم که بیکار هست کار کنیم تا حالا تخصیص ارز ندادن. چکار کنم به کجا برم. سرمایه ام داره تو گمرک خاک میخوره خدوم وپسرم یکسال هست بیکارم حدا ازشون نگذره. اگتخصیص ارز نمیدن چرا اجازه وآرارات دادان.

فرهاد
10 ماه قبل
امتیاز دهی به مقاله :
     

سلام
نزدیک یکسال هست اقدام به خرید یکدستگاه کشنده واراداتی از طریق یک شرکت کردم. با کلی قرض و وام وخانه ام رو فروختم ومستاجر شدم. که خودم وپسر بیکارم مشغول به کار بشیم. وهر وقت به شرکت مراجعه کردم میگن بانک مرکزی تخصیص ارز نمیده. خدا ازشون نگذره یکسال هست سرمایه ام داره گمرک خاک میخوره وما هردوتا بیکار این چه دولتی هست اگه ارز نیست چرا اجازه واردات میدن واینجوری با زندگی وسرمایه ما بازی میکن