Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

نحوه واردات کامیون به ایران

همانطور که می‌دانید کامیون‌ها و کشنده‌ها سهم قابل توجه‌ای از حمل و نقل جاده‌ای را به خود اختصاص داده‌اند، بنابراین نوسازی آن‌ها مزایای زیادی را به همراه دارد. سهولت در حمل و نقل، بهبود محیط زیست، کاهش مصرف سوخت، سهولت دسترسی و از همه مهم‌تر ورود تکنولوژی جدید به کشور از مهم‌ترین مزایای نوسازی کامیون‌ها است. کیفیت بالای کامیون‌های خارجی مثل ولوو، بنز و … موجب تمایل رانندگان و کامیون داران به استفاده از آن‌ها شده است. خوشبختانه طبق تمهیدات اخیر دولت مبنی بر آزاد سازی واردات کامیون‌های دست دوم به کشور، موج جدیدی از واردات به کشور آغاز شده است.

واردات کامیون

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

واردات کامیون دست دوم

واردات کامیون به کشور، فرصتی برای کاهش هزینه‌ها و سهولت در حمل  و نقل جاده‌ای است. تکنولوژی مدرن به کار گرفته شده در کامیون‌های خارجی می‌تواند هزینه‌های آن‌ها را به حداقل رسانده و در جهت کاهش آلاینده‌‎های محیطی گامی بزرگ بردارد. واردات خودروهای سنگین در سال‌های گذشته با محدودیت‌هایی مواجه بوده اما مدتی است که از نو آغاز شده است. واردات کامیون به کشور شرایط و مراحل خاص خود را دارد که در ادامه این مطلب به آن‌ها خواهیم پرداخت.

شرایط واردات کامیون

برای واردات کامیون نیاز به ثبت سفارش است. بنابراین اجازه ورود هر نوع کامیون و کشنده بدون ثبت سفارش به کشور وجود ندارد. همچنین کد تخصیص ارز هم برای واردات لازم است.

  • سن خودرو در زمان ورود به کشور زیر ۵ سال ساخت باشد؛
  • واردات کامیون های برند بنز نیاز به اخذ مجوز از سپاه را دارد؛
  • کامیون های وارداتی باید دارای استانداردهای مربوطه بوده و حدود آلایندگی مجاز در آن‌ها رعایت شده باشد؛
  • کامیون ها باید ساخت کشور های اروپایی، ژاپن یا کره جنوبی باشند.

ترخیص کامیون دست دوم از گمرک

بعد از ورود کامیون به مرز های کشور، وارد کننده یا ترخیص کار باید نسبت به ترخیص آن اقدام کنند. در ترخیص کامیون اگر تجربه داشته باشید به مشکل برنخواهید خورد. البته اگر دفعه اول است پیشنهاد می‌کنیم با شرکت ها وارداتی در تماس باشید و با مشور از آن‌ها اقدام به واردات کنید. در نظر داشته باشید که ترخیص کامیون دست دوم به مجوز نیاز نداشته و شرط اصلی برای واردات آن سلامت از نظر کیفیت، آلایندگی‌های محیط زیست و … باشد.

واردات کامیون

حمل و نقل کامیون به ایران

روش‌های مختلفی برای واردات کامیون به کشور وجود دارد، بسیاری از شرکت‌های بازرگانی روش حمل و نقل دریایی را مناسب‌ترین روش برای واردات کامیون و کشنده به کشور تلقی می‌کنند. اما از نظر ما بهترین روش برای واردات کامیون به کشور این است که راننده‌ای مسئولیت انتقال و جابجایی کامیون از کشور مبدا تولید کننده به ایران را بر عهده بگیرد. در این شرایط حمل کامیون به کشور با سرعت بیشتر انجام شده و بین ۵ الی ۷ روز زمان می‌برد.

هزینه حمل و نقل کامیون به ایران

در صورتی که راننده‌ای مسئولیت حمل کامیون به کشور را بر عهده بگیرد، هزینه حمل و نقل کامیون به  کشور شامل هزینه بنزین کامیون، خورد و خوراک راننده، بیمه کامیون و … خواهد بود.

راننده کامیون را در مرز بازرگان تحویل داده و بعد از انجام مراحل ترخیص، به مشتری تحویل داده می‌شود.

هزینه واردات کامیون و کشنده

هزینه واردات کامیون و کشنده به کشور، به عوامل مختلفی چون برند کامیون، حمل و نقل، سال ساخت کامیون و … متغیر است. البته هزینه‌های ترخیص، پلاک، مالیات، بازرسی، محیط زیست، استاندارد و هزینه اسقاط از مهم ترین مواردی هستند که بر هزینه نهایی واردات کامیون به کشور تاثیر گذارند. برای اطلاع از هزینه دقیق ترخیص و واردات کامیون به کشور با شماره تلفن های درج شده در سایت تماس حاصل فرمائید.

واردات کامیون با کارت هوشمند

ترخیص بیش از ۱۵۰۰ کشنده در گمرک به دلایل مختلفی با مشکل مواجه شده است. درصد بالایی از کامیون های وارداتی نیز به عنوان کالای متروکه اعلام شده اند. همین موضوع ممکن است باعث نگرانی واردکنندگان شود اما در صورتی که با شرکت ترخیص کار متخصص در این زمینه همکاری کنید، با مشکلات نامبرده شده مواجه نخواهید شد. یکی از شرکت های ترخیص کامیون و کشنده، شرکت راهکار تجارت پایا است. این شرکت با دارا بودن نیروهای متخصص در مرزهای کشور، در سریع ترین زمان ممکن ترخیص کامیون و کشنده شما را بر عهده میگیرد. همچنین در منبع یابی کامیون نیز قدر است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص واردات کامیون و شرایط آن با شماره تلفن های درج شده در سایت تماس بگیرید.

واردات کامیون در ۷ مرحله

اگر شما هم قصد دارید در زمینه واردات کامیون و ترخیص آن از گمرک فعالیت کنید باید به طور کامل با تمامی مراحل واردات کالا به کشور آشنایی داشته باشید تا در روند واردات به صورت قانونی دچار مشکلاتی از قبیل اتلاف وقت و هزینه و تأخیر در ترخیص کامیون نشوید. در ادامه به مراحل واردات کامیون به کشور اشاره خواهیم کرد.

  1. دریافت مجوز ورود کالا به کشور و کارت بازرگانی: اولین مرحله در واردات کامیون، دریافت مجوز ورود کالا به کشور و همچنین کارت بازرگانی از یکی از شعب اتاق بازرگانی است. کارت بازرگانی یکی از مدارک مهم در واردات و ترخیص کامیون‌ است و داشتن آن الزامی است.
  2. انتخاب کشور مبدأ: مرحله دوم، انتخاب کشوری است که کامیون‌ها از آن وارد می‌شوند. در این مرحله تاجران باید بازار و شرایط واردات در کشور مبدأ را بررسی کرده و انتخاب صحیحی انجام دهند.
  3. آشنایی با قوانین واردات و صادرات: مرحله سوم آشنایی تاجران با قوانین و مقررات واردات و صادرات کامیون‌ در کشور مبدأ و کشورمان است. این اطلاعات برای اجرای صحیح و قانونی فرایند واردات، حائز اهمیت است.
  4. انتخاب کمپانی معتبر: با توجه به اینکه پیشنهاد می‌شود کامیون‌ها و ماشین‌های سنگین از کمپانی‌های معتبر خریداری شوند، مرحله بعدی انتخاب یک کمپانی معتبر است. تاجران باید به دقت کمپانی‌ها را بررسی کرده و بازرسی کیفیت و قیمت محصولات را انجام دهند.
  5. مذاکره و عقد قرارداد: تاجران باید با فروشنده مورد نظر مذاکره کرده و پس از توافق در رابطه با تمامی شرایط، به عقد قرارداد بپردازند. در این قرارداد، جزئیات مربوط به قیمت، شرایط تحویل و گارانتی باید مشخص شود.
  6. حمل و نقل بین المللی: در این مرحله تاجران برای حمل و نقل محموله کامیون‌ و ماشین‌های سنگین به یک شرکت حمل و نقل مراجعه کرده و با عقد قرارداد جابه‌جایی این محموله را به آن شرکت واگذار می‌کنند.
  7. ترخیص کامیون: مرحله بعدی پس از انجام فرایند جابه‌جایی این محموله تجاری و وارد شدن آن به کشور، آغاز فرایند ترخیص کامیون‌ است. در این مرحله، تاجران باید مدارک مربوطه را تهیه کرده و به ترخیص این خودروها اقدام کنند.

توجه: مراحل و فرایندهای واردات کامیون به کشور ممکن است با توجه به تغییرات قوانین و مقررات مربوطه متغیر باشند، بنابراین تاجران همواره باید با اطلاع از قوانین و مقررات مرتبط و مشاوره با کارشناسان دارای صلاحیت در این زمینه، اقدام به واردات کنند.

جمع‌بندی

واردات کامیون و کشنده مراحل و اصول خاص خود را دارد حتی افراد باتجربه در حوزه واردات نیز حین ترخیص و یا منبع یابی کامیون با مشکلاتی مواجه میشوند. توصیه ما به واردکنندگان عزیز این است که حتما قبل از انجام واردات از متخصصین در این زمینه کمک بگیرند. برخی از شرکت های بازرگانی میتوانند در این زمینه به واردکنندگان کمک کنند. و در آخر امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد. در صورتی که سوالی دارید با در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

۱-آیا امکان واردات کامیون بدون ثبت سفارش وجود دارد؟

مجوز واردات هر نوع کامیون و کشنده به مرز های کشور بدون ثبت سفارش داده نخواهد شد.

۲-آیا امکان اخذ پلاک منطقه آزاد برای کامیون های وارداتی وجود دارد؟

خیر امکان اخذ پلاک منطقه آزاد برای کامیون های وارداتی وجود ندارد.

۳-هزینه پلاک کامیون وارداتی چقدر است؟

برای اطلاع هزینه دقیق پلاک کامیون های وارداتی با شماره تلفن های درج شده در سایت تماس حاصل فرمائید.

۴-سایت ثبت سفارش واردات کامیون چیست؟

واردکنندگان برای واردات کامیون دست دوم، ثبت سفارش خود را از طریق سامانه Rpf.rmto.ir انجام دهند.

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

Picture of محمود زارعی
محمود زارعی

به بسیاری از واردکنندگان، تولید کنندگان و صادرکنندگان خدمات رسانی کرده ام. در این وبسایت تجربیات 20 ساله من در حوزه ترخیص کاری و گمرک در اختیار شما قرار می‌گیرد تا در واردات، صادرات و ترخیص کالا با چالش مواجه نشوید. سعی شده در تمامی مطالب سایت حداکثر نکات اشاره شود، ولی اگر نکته ای برای شما سوال است، حتما در قسمت کامنت ها بپرسید، در اولین فرصت به آن پاسخ خواهم داد.

شماره تماس

021-28111121