پکینگ لیست یکی از اصطلاحاتی است که در دنیای بازرگانی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. بی شک شناخت درست این اصطلاحات میتواند راهنمای مناسبی برای ما در امور تجاری و بازرگانی باشد. در این مقاله قصد داریم تا درباره سندی بینالمللی به نام Packing list صحبت کنیم. به شکل خلاصه این سند دارای اطلاعات مهمی درباره محصول صادراتی و یا وارداتی ماست که این اطلاعات به شکل دقیق در آن ذکر شده است. در ادامه به طور دقیقتر این سند را بررسی خواهیم کرد. لطفا تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
Toggleپکینگ لیست چیست؟
پکینگ لیست یک سند بینالمللی است که در آن اطلاعات مهم صادراتی و یا وارداتی مثل نحوه بستهبندی، بسته، ابعاد، وزن و غیره ذکر میشود. پکینگ لیست را میتوان در کنار فاکتور تجاری ارائه نمود. در نظر داشته باشید که Packing list نمیتواند جایگزین فاکتور تجاری شود. در زبان فارسی معادل Packing list لیست یا صورت عدلبندی ذکر شده است. بنابراین اگر با چنین اصطلاحاتی روبرو شدید، بدانید که تفاوتی با هم ندارند. تهیه لیست عدلبندی ضروری است و تهیه آن به سهولت فرآیند حمل و نقل بینالمللی کمک میکند و روند کار را سرعت میبخشد.
نام های دیگر Packing list
ممکن است در مکانها و اسناد مختلف با نامهای متفاوتی روبرو شوید که به پکینگ لیست اشاره دارند. برخی از این نامها عبارتاند از :
- صورتحساب بسته
- دفتر تحویل
- لیست حملونقل
- لیست مشتری
- برگه بستهبندی
مزایای پکینگ لیستها
اطلاعات موجود در پکینگ لیست برای امور مختلفی مثل اثبات بارنامه داخلی مفید است. با تهیه آن، برای وارد کردن جزییات کالا در سیستمهای اینترنتی نیازی نیست که به دنبال اطلاعات بگردید، چراکه هر چه نیاز دارید در داخل پکینگ لیست ثبت شده است. اگر کالای شما دارای شرایط خاصی باشد، میتوانید از طریق این لیست آن را ذکر کرده و ایمنی آن را بالاتر ببرید. به طور کلی استفاده از چنین لیستی که دارای ریز اطلاعات کالای شماست، میتواند بسیار مفید باشد.
لیست عدلبندی حاوی چه اطلاعاتی از کالای ما است؟
- شماره ردیف
- نام و آدرس کامل فروشنده
- نام، آدرس، تلفن و فکس خریدار
- نام و آدرس گیرنده یا دریافتکننده کالا
- کشور و محل بارگیری محموله و تخلیه
- شماره و تاریخ صدور فاکتور
- شماره LC (در صورت خرید با اعتبار اسنادی)
- نوع پرداخت نقدی یا اعتبار اسنادی
- وزن خالص کالا
- وزن ناخالص کالاها
- شماره قرارداد، شماره کانتینر، شرح کالا، تعداد کالا، شماره یا علامت بسته، ابعاد کالا و بستهها، مشخصات فنی و ملاحظات
چگونه پکینگ لیست تهیه کنیم؟
برای تهیه این لیست میتوانید از فرمهای مختلفی کمک بگیرید. تقریبا ۵۰ درصد اطلاعاتی که باید در پکینگ لیست داشته باشید، همان اطلاعاتی است که در Invoice یا صورتحساب ثبت کردهاید اما ما چند نکته مهم در این مورد را برای شما ذکر میکنیم. توجه داشته باشید که در این لیست نوع بستهبندی کالا، تعداد محصول فروخته شده، ابعاد بسته، شماره روی بستهبندی کالا، وزن خالص و ناخالص هر بسته را حتما ذکر کنید. تهیه این لیست به همراه اینویس، دید شما را نسبت به کالای صادراتی یا وارداتی بازتر میکند و باعث میشود شناخت بهتری نسبت به آن داشته باشید.
جمعبندی
تهیه پکینگ لیست میتواند تا حد بسیار زیادی از هزینه و زمان شما بکاهد. با تهیه این لیست دیگر نیازی به بازرسی کامل کالای شما به هنگام ورود به کشورهای مختلف نیست. بازرسی کامل معمولا هزینههایی به دنبال دارد که پرداخت آن به عهده ارسالکننده کالاست. با تهیه لیست عدلبندی میتوانید از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کنید. مجموعه راهکار تجارت پایا با بیش از ۲۰ سال سابقه در زمینه تجارت و بازرگانی، فعالیتهای بازرگانی را برای شما تجار و بازرگانان عزیز تسهیل کرده و اقدامات لازم را جهت کاهش هدررفت زمان و هزینه شما انجام میدهد.
با درود توضیحات مختصر و مفید بودن و سپاس وتشکر خود را اعلام میدارم
سلام وقت شما بخیر🌹
ممنون از حمایتتون 🙏