سود گوشی های وارداتی
زمان مطالعه: 3 دقیقه

سود گوشی‌های وارداتی چقدر است؟

واردات تلفن همراه با توجه به نیازهای امروزه افراد و پیشرفت فناوری، جزو بیشترین محصولات وارداتی کشورها از جمله ایران محسوب می‌شود. بیشترین سهم از واردات تلفن همراه در ایران را کشورهای چین، آمریکا، آلمان، ترکیه، ژاپن و بیشتر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به خود تخصیص داده‌اند.رطبق آمارهای به‌دست‌آمده از نهادهای دولتی مسئول در سال های اخیر، حدود ۱۷ میلیون دستگاه تلفن همراه به ارزش ۶ میلیون دلار وارد ایران شده‌اند. در ادامه به واردات تلفن همراه، این کالای وارداتی لوکس پرسود و پرمصرف بیشتر خواهیم پرداخت.


برای اطلاعات بیشتر  در مورد اصول و قوانین واردات، می توانید صفحه واردات کالا را مطالعه فرمایید.


مراحل واردات تلفن همراه به کشور

برای واردات تلفن همراه هوشمند از خارج از کشور به ایران، مراحل مختلفی را باید طی نمود که این مراحل عموما به ترتیب شامل ثبت سفارش از تولید کننده اصلی، انتخاب روش حمل‌ونقل (هوایی، دریایی، زمینی)، ورود محموله به مرز و تحویل آن و انجام مراحل گمرکی، تحویل به شرکت حمل‌ونقل داخلی و پخش‌کننده تا تحویل به فروشنده نهایی کالا است.

مدارک و مجوزهای لازم برای واردات تلفن همراه

تجار و بازرگانان برای واردات تلفن همراه باید مدارک قانونی و مجوزهای مختلفی را آماده کنند و تحویل مراجع قانونی دهند. مدارک لازم با توجه به نوع برند گوشی و یا کشور تولیدکننده آن ممکن است اندکی متفاوت باشد. به طور کلی مدارک مورد نیاز برای وارد کردن تلفن همراه هوشمند به داخل کشور شامل مجوز واردات، تاییدیه نهایی سامانه ای پی ال، اظهارنامه الکترونیکی گمرکی، گواهی اصالت محصول، گواهی مطابقت با استانداردهای فنی، صورت جلسه بازرگانی و مجوز ترخیص کالا است که برای وارد کردن همه ی برندهای تلفن همراه یکسان است . از مجوزهای مورد نیاز برای وارد کردن تلفن همراه می‌توان به مجوز سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، مجوز واردات کالا و مجوز ثبت سفارش کالا اشاره کرد.


برای اطلاعات بیشتر در مورد مراحل و مدارک لازم برای واردات گوشی به شما پیشنهاد می‌کنیم مقاله راهنمای جامع واردات گوشی هوشمند در بازار ایران را مطالعه فرمایید.


هزینه‌های واردات تلفن همراه به کشور (آپدیت سال ۱۴۰۳)

هزینه‌ها و تعرفه‌های واردات تلفن همراه با توجه به کشور تولیدکننده، نوع برند و مدل تلفن همراه، وزن و نوع بسته‌بندی کالا و هزینه تمام شده کالا متغیر است. سایر عوامل موثر در تغییر هزینه‌های واردات تلفن همراه به ایران به شرح زیر است:

  • تعرفه‌های مالیاتی(۹ درصد مالیات بر ارزش افروده و ۴ درصد مالیات علی‌الحساب)
  • هزینه‌های حمل‌ونقل محصول(حمل‌ونقل بین‌المللی و درون شهری)
  • تعرفه بیمه کالا
  • هزینه‌ها و تعرفه‌های گمرکی کالا (۳۰% تعرفه واردات گمرکی موبایل‌های بالای ۶۰۰ دلار )

     لازم به ذکر است، برای محاسبه دقیق‌تر ارزش محموله وارداتی خود می‌توانید به سایت گمرک در بخش ارزش کالا (TSC) مراجعه کنید.

عوامل تاثیرگذار بر میزان سود واردات تلفن همراه

برآورد میزان سود حاصل از تجارت تلفن همراه به دلایل مختلفی از جمله موقعیت، نوسانات ارزی، نوع تجارت و نوع وارد کردن تلفن همراه تحت هیچ شرایطی امکان‌پذیر نیست. سود حاصل از واردات تلفن همراه‌های هوشمند به کشور به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نوع منبع تامین‌کننده خارجی
  • نوع خرید کالا از فروشنده
  • هزینه‌های لجستیک محموله
  • هزینه‌های ترخیص محموله موبایل
  • هزینه‌های بازاریابی جهت فروش گوشی‌های وارد شده

برای مطالعه بیشتر در مورد واردات کالاهای پرسود، به شما پیشنهاد می‌کنیم مقاله پرسودترین کالا برای واردات چیست را مطالعه فرمایید.


در مجموع، واردات تلفن همراه باعث افزایش تنوع و توسعه بازار مصرف محصولات مرتبط می‌شود. همچنین واردات تلفن همراه به کشورها می‌‌تواند تأثیرات متنوعی بر روی اقتصاد کشور داشته باشد. میزان سود واردات تلفن همراه به عوامل مختلفی مانند حجم واردات، میزان رقابت، نرخ ارز و سهم بازار بستگی دارد. در نظر داشته باشید که دقت و بررسی دقیق این عوامل به منظور برنامه ‌ریزی و تعیین استراتژی درست برای واردات تلفن همراه بسیار ضروری است و واردکنندگان، تجار و بازرگانان قبل از وارد کردن کالا لازم است تا در مورد تمامی قوانین گمرکی اطلاعات کسب کنند.

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

Picture of محمود زارعی
محمود زارعی

به بسیاری از واردکنندگان، تولید کنندگان و صادرکنندگان خدمات رسانی کرده ام. در این وبسایت تجربیات 20 ساله من در حوزه ترخیص کاری و گمرک در اختیار شما قرار می‌گیرد تا در واردات، صادرات و ترخیص کالا با چالش مواجه نشوید. سعی شده در تمامی مطالب سایت حداکثر نکات اشاره شود، ولی اگر نکته ای برای شما سوال است، حتما در قسمت کامنت ها بپرسید، در اولین فرصت به آن پاسخ خواهم داد.

اشتراک در
اطلاع از
امتیاز دهی به مقاله
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
علمداری
3 ماه قبل

با سلام. به طور کلی درصدی از سوددهی واردات دارید؟ واردکنندگان با چه درصدی سود میکنند؟ ممنون از پاسختان