واردات گیربکس از چین
زمان مطالعه: 4 دقیقه

واردات گیربکس از چین

واردات گیربکس از چین به عنوان یکی از مهم‌ترین قطعات خودرو، نقش بسیار مهمی در تامین نیاز بازار دارد. گیربکس قطعه‌ای مهم در صنعت خودروسازی است که وظیفه اساسی در سیستم‌های انتقال قدرت خودروها دارد.

علاوه بر چین، کشورهایی مثل کره جنوبی، ژاپن و آلمان نیز از تامین‌کنندگان اصلی گیربکس ایران هستند. با این وجود تامین بخش گسترده‌ای از گیربکس بازار کشورمان از چین انجام می‌پذیرد. واردات و از همه مهم‌تر نحوه ترخیص گیربکس از گمرک، نیازمند آگاهی و اطلاع از قوانین و مقررات و همچنین دانش فنی و تخصصی است تا با رعایت استانداردهای کیفی، قطعات با کیفیتی وارد بازار کشور شوند. در ادامه این مقاله قصد داریم تا شما را با تمامی ابعاد واردات گیربکس و همچنین ترخیص آن از گمرک آشنا کنیم.

واردات گیربکس از چین

بسیاری از واردکنندگان تمایل به واردات گیربکس از چین دارند اما دلیل آن چیست؟ واردات گیربکس از چین به به دلایلی به عنوان یک انتخاب منطقی برای واردکنندگان و همچنین صنایع ایرانی محسوب می‌شود. دلیل اول این است که چین بزرگترین تولیدکننده گیربکس جهان است که محصولات خود را با قیمت مناسب ارائه می‌کند. همین مسئله موجب افزایش سود وارد‌کننده است. دلیل دوم، تنوع بالای گیربکس با کیفیت‌های مختلف است که در چین تولید می‌شوند. این گستردگی تولید، باعث می‌شود که چین پاسخگوی نیازهای متنوع صنایع کشورمان باشد. دلیل مهم بعدی این است که به دلیل تعداد بالای تولیدکنندگان گیربکس چینی، زنجیره تامین گیربکس این کشور بسیار قوی بوده و در نتیجه محصولات با سرعت مطلوبی وارد گمرکات کشور می‌شوند. این عوامل در کنار هم واردات گیربکس از چین را به یک گزینه مناسب، به خصوص از لحاظ اقتصادی تبدیل کرده است.

واردات گیربکس از چین

مراحل واردات گیربکس از چین به ایران

مراحل واردات گیربکس از چین به ایران، به ترتیب شامل موارد زیر است:

گام اول؛ انتخاب تامین کننده

در گام نخست، واردکننده میبایست طبق نیاز بازار و شرایط اقتصادی خود، نسبت به جستجوی تامین‌کننده مناسب اقدام کند. تعداد تولیدکنندگان گیربکس در چین بسیار زیاد است و تنها روش یافتن بهترین و معتبرترین آن‌ها، تحقیقات میدانی و همچنین مشورت با کارشناسان باتجربه در این زمینه است. برای انتخاب بهترین تامین‌کننده ضروری است که درخواست نمونه‌ای از محصول را داشته باشید تا از کیفیت و حتی مطابقت با محصول مورد نظر اطمینان حاصل کنید.

گام دوم؛ عقد قرارداد

نحوه عقد قرارداد و مفاد آن بسیار مهم است؛ چرا که فرهنگ، زبان و گویش دو کشور با یکدیگر تفاوت دارد و ضروری است که در این گام از کارشناسان ماهر کمک گرفت تا قرارداد به نفع هر دو طرف منعقد گردد. توجه کنید که در قرارداد به تمامی جزئیات از جمله قیمت کالا، شرایط پرداخت، زمان رسیدن کالا به ایران و موارد دیگری اشاره شود. قرارداد باید شفاف تنظیم شود تا در آینده از بوجود آمدن هرگونه اختلاف بین دوطرف، جلوگیری شود.

گام سوم؛ پرداخت هزینه

واردکننده میبایست هزینه کالا را پرداخت کند. بسیاری از واردکنندگان از روش حواله ارزی هزینه کالای مورد نظر خود را پرداخت می‌کنند.

گام چهارم؛ حمل گیربکس به ایران

طبق مفاد قرارداد، یکی از دو طرف موظف به پیگیری و انجام حمل گیربکس به کشور است. در برخی موارد تامین‌کننده متعهد می‌گردد که کالا را تا رسیدن آن به گمرک کشور مقصد، هدایت کند اما در برخی مواقع اینگونه نیست و واردکننده خود نسبت به حمل کالا از درب کارخانه اقدام می‌کند. اما در بیشتر مواقع تامین‌کننده وظیفه بسته‌بندی و ارسال کالا تا بارگیری داخل کشتی یا وسایل دیگر حمل‌ونقل را بر عهده می‌گیرد. انتخاب روش حمل گیربکس از چین به ایران بیشتر به صورت دریایی انجام می‌گردد.

گام پنجم؛ اخذ مجوزات لازم

واردکننده موظف است تا نسبت به اخذ مجوزات لازم از نهادهای مربوطه اقدام کند. این مجوزات، صرفا جهت تایید استاندارد محصول تهیه می‌گردند.

گام ششم؛ اظهار گیربکس به گمرک

بعد از ورود گیربکس به گمرک، واردکننده موظف است تا از طریق سندی تحت عنوان اظهارنامه گمرکی، تمامی اطلاعات کالا از جمله تعداد، نام دقیق آن، وزن، کشور مبدا، نحوه حمل، ارزش آن و غیره را به گمرک معرفی یا اظهار نماید.

مرحله هفتم؛ ترخیص گیربکس از گمرک

بعد از تایید کیفیت گیربکس توسط کارشناسان گمرک و همچنین انجام سایر تشریفات گمرکی، هزینه ترخیص گیربکس از گمرک نیز پرداخت می‌شود و بعد از تایید نهایی آخرین مرحله واردات گیربکس یعنی ترخیص آن از گمرک انجام می‌گردد.

تعرفه گمرکی گیربکس

تعرفه گمرکی گیربکس (hs code) در فصل هشتاد و هفتم کتاب مقررات واردات و صادرات موجود است. در جدول زیر دو نمونه از کد تعرفه واردات گیربکس آورده شده است:

تعرفه نام کالا حقوق ورودی
۸۷۰۸۴۰۱۵ جعبه دنده اتوماتیک ۵۵%
۸۷۰۸۴۰۲۰ جعبه دنده دستی ۵%

ترخیص گیربکس از گمرک

بعد از ورود گیربکس به گمرک، واردکننده میبایست مراحل ترخیص آن را انجام دهد. برای ترخیص گیربکس از گمرک، باید مدارک مورد نیاز جمع آوری گردد، این مدارک شامل پروفرما، اظهارنامه، مجوزات و همچنین مدارک مربوط به حمل‌و نقل‌کالا است. کارشناسان گمرک بعد از بررسی‌های لازم، ترخیصیه گیربکس از گمرک را صادر می‌کنند. درصورتی که در انجام مراحل ترخیص کوتاهی شود، ترخیص گیربکس از گمرک با تاخیر مواجه شده و مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. بنابراین توصیه می‌شود که به دلیل پیچیدگی‌های قوانین گمرکی و تخصصی بودن آن‌ها، حتما از ترخیص‌کار مجرب و باسابقه کمک بگیرید. ترخیصکار با تجربه باید بتواند از حقوق صاحب کالا دفاع و مسئولیت کالا را بپذیرد.

جمع‌بندی

در این مقاله به واردات گیربکس از چین که یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های تجاری بازرگانان کشورمان است، پرداختیم. واردات گیربکس از چین، نکات منحصربه فردی دارد که مطالعه کامل این مطلب می‌تواند به درک بهتر آن کمک کند. همچنین ترخیص گیربکس از گمرک نیز یکی از دغدغه‌های اساسی واردکنندگان است و یافتن ترخیص‌کار معتبری که توانایی انجام تشریفات گمرکی به صورت حرفه‌ای و کارآمد را داشته باشد، تبدیل به چالش بزرگی برای آن‌ها شده است. در انتها امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما واقع شده باشد.

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

Picture of محمود زارعی
محمود زارعی

به بسیاری از واردکنندگان، تولید کنندگان و صادرکنندگان خدمات رسانی کرده ام. در این وبسایت تجربیات 20 ساله من در حوزه ترخیص کاری و گمرک در اختیار شما قرار می‌گیرد تا در واردات، صادرات و ترخیص کالا با چالش مواجه نشوید. سعی شده در تمامی مطالب سایت حداکثر نکات اشاره شود، ولی اگر نکته ای برای شما سوال است، حتما در قسمت کامنت ها بپرسید، در اولین فرصت به آن پاسخ خواهم داد.

اشتراک در
اطلاع از
امتیاز دهی به مقاله
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها