در عصری که توسعه پایدار و کاهش رد پای کربن از چهره سبز زمین به دغدغه اصلی جامعه تبدیل شده است؛ واردات پنل خورشیدی، یکی از بهترین راهکارها برای دستیابی به این هدف است که با تأمین انرژی پاک، زمین را از خطراتی که تهدیدش میکنند، نجات میدهد و راهی برای کسب سود بالاتر و رونق اقتصادی است. آیا میدانید چگونه میتوان از مزایای پتانسیل بالا این بازار پرسود بهرهمند شد؟
اگر قصد ورود به این عرصه را دارید و نمیدانید کار را از کجا شروع کنید، ما در راهکار تجارت پایا شما را راهنمایی میکنیم. از تهیه آسان و سریع مجوزهای مورد نیاز برای واردات پنل خورشیدی و یافتن بهترین و مقرونبهصرفهترین تأمینکنندگان بینالمللی این کالا گرفته تا ارزیابی کالا در مقصد و عقد قرارداد و حملونقل بینالمللی و در نهایت ترخیص پنل خورشید از گمرک در همه مراحل همراه شما هستیم تا بهصورت بهینه و با کمترین هزینه پنل خورشیدی را وارد کشور کنید.
جهت برقراری تماس با متخصصین شرکت بازرگانی راهکار تجارت پایا با شماره تلفن 02128111121 تماس حاصل فرمائید.
جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود میتوانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .
انواع پنل خورشیدی وارداتی
برای این که بتوانید در حوزه واردات این کالا موفق باشید باید با انواع پنلهای خورشیدی و برندهای سازنده آنها، آشنا شوید تا بتوانید بهترین و مناسبترین آنها که بهخوبی پاسخگوی نیازهای داخلی است و سودآوری مورد دلخواه را خواهد داشت، وارد کنید. از جمله محبوبترین و پرکاربردترین این پنلها عبارتاند از:
پنل خورشیدی مونو کریستال: این پنلها به دلیل بازدهی بالا و طول عمر طولانی، گزینهای محبوب برای واردات هستند. کشورهای تولیدکننده اصلی شامل چین، آلمان و ایالات متحده میباشند و معمولاً برای پروژههای بزرگ توصیه میشوند.
پنل خورشیدی پلی کریستال: این نوع پنلها اقتصادیتر بوده و هزینه تولید پایینتری دارند، به همین دلیل یکی از گزینههای مناسب برای واردات به شمار میروند. چین بزرگترین صادرکننده این پنلها با قیمت رقابتی است.
پنل خورشیدی فیلم نازک: این پنلها سبک و انعطافپذیر هستند و از کشورهایی مانند ژاپن، کره جنوبی و ایالات متحده وارد میشوند. برای واردات به پروژههای خاص و طراحیهای نوآورانه مناسب هستند.
برندهای معروف پنل خورشیدی برای واردات کداماند؟
برخی از مشهورترین پنلهای خورشیدی برای واردات عبارتاند از:
- پنل خورشید JA Solar: پنلهای خورشیدی ساخت این برند به دلیل کیفیت بالا، راندمان مناسب و طول عمر طولانی، جایگاه ویژهای در بازارهای جهانی و ایران دارد. پنلهای JA Solar در انواع مختلف تککریستالی و پلیکریستالی با توانهای خروجی متفاوت عرضه میشوند و برای مصارف خانگی، تجاری و صنعتی مناسب هستند.
- پنل خورشیدی Jinko Solar : Jinko Solar سهم قابلتوجهی از فروش بازار ایران را به خود اختصاص داده است. محصولات این شرکت به دلیل عملکرد قابلاعتماد، قیمت رقابتی و نوآوریهای مستمر در فناوری ساخت با استقبال گسترده مردم مواجه شدهاند. تنوع محصولات Jinko Solar، این فرصت را برای تأمینکنندگان فراهم کرده تا متناسب با نیازهای بازار، دستگاههای متنوعی که در بخشهای مختلف تجاری، صنعتی، خانگی و غیره نیاز هستند را بهآسانی تهیه و وارد کنند.
- پنل خورشیدی Adani Solar : Adani Solar، نامی آشنا در عرصه انرژیهای تجدیدپذیر است که با تولید پنلهای خورشیدی با کیفیت و دوام بالا شناخته میشود. محصولات این برند مطابق استانداردهای بینالمللی تولید میشوند و عملکرد عالی دارند و بهترین بازدهی را در شرایط آبوهوایی متنوع ایران دارند.
البته علاوه بر محصولات این برندها، واردکنندگان پنل خورشیدی میتوانند متناسب با نیازهای خاص پروژهها و بودجههای متفاوت اقشار مختلف جامعه، واردات پنل خورشیدی را با خرید محصولات مناسب و کارآمد از سایر تولیدکنندگان بینالمللی انجام دهند. هنگام خرید پنل خورشیدی برای واردات باید به عوامل متعددی از جمله راندمان، توان خروجی، ابعاد و وزن پنل، شرایط گارانتی ارائه شده و سازگاری با شرایط آبوهوایی مناطق مختلف ایران، توجه کرد.
شرایط و قوانین واردات پنل خورشیدی در ایران
واردات پنل خورشیدی به ایران مستلزم آگاهی دقیق از شرایط و قوانین واردات حاکم بر این حوزه است که با هدف تسهیل فرایند تجارت، تضمین کیفیت محصولات وارداتی و حمایت از تولیدات داخلی (درصورتیکه دستگاه تولید داخلی داشته باشد)، تدوین شدهاند و چارچوب مشخصی را برای فعالان این عرصه تعیین میکنند. در ادامه مهمترین جنبههای این قوانین و شرایط واردات پنل خورشیدی را بررسی خواهیم کرد:
ثبت سفارش
مطابق قانون همه واردکنندگان کالاهای خارجی اعم از پنل خورشیدی، ملزم به ثبت سفارش واردات پنل خورشیدی در سامانه جامع تجارت ایران هستند. این سامانه بستری یکپارچه برای انجام امور تجاری است که امکان ثبت اطلاعات دقیق مربوط به نوع کالا، مقدار، ارزش آن، کشور مبدأ و سایر جزئیات محمولههای وارداتی ایجاد کرده است. تکمیل صحیح و دقیق اطلاعات در این مرحله برای جلوگیری از بروز مشکلات آتی در فرایند ترخیص کالا، الزامی است.
اخذ مجوزهای لازم
متناسب با نوع پنل خورشیدی و سیاستهای تجاری جاری کشور، اخذ مجوزهای خاص از سازمانهای ذیربط توسط واردکنندگان ضروری و لازمالاجرا هستند. علاوه بر دریافت مجوز از وزارت صمت، سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) بهعنوان متولی اصلی توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در ایران، یکی از مراجعی است که اخذ مجوز از آن برای واردات پنلهای خورشیدی با کاربریهای خاص ضرورت دارد.
رعایت استانداردهای کیفی
یکی دیگر از قوانین اجرایی برای واردات پنل خورشیدی، مطابقت آن با استانداردهای ملی و بینالمللی کیفیت است. مدارک و گواهینامههای استاندارد از اسنادی است که برای انجام ترخیص این کالا باید به گمرک ارائه شوند به همین دلیل واردکنندگان باید در انتخاب تأمینکنندگان خارجی به اعتبار و سابقه آنها در زمینه رعایت استانداردهای کیفی توجه ویژهای داشته باشند.
پرداخت حقوق ورودی و عوارض گمرکی
پس از ورود محموله پنلهای خورشیدی به ایران و تحویل آنها در گمرک، پرداخت حقوق و عوارض گمرکی از اقداماتی قانونی و الزامی است که برای ترخیص و خروج محموله از گمرک باید توسط واردکنندگان انجام شود. تعرفه گمرکی و سایر عوارض قانونی بر اساس ارزش گمرکی کالاهای وارداتی محاسبه میشوند. نرخ این تعرفهها متناسب با نوع پنل و سیاستهای تجاری کشور متغیر برای پنلهای مختلف، متفاوت است.
رعایت مقررات ارزی
بر اساس قوانین وضع شده، فرایند پرداخت هزینه پنلهای خورشیدی وارداتی به تأمینکنندگان خارجی باید مطابق با مقررات ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران انجام شود. این مقررات، نحوه تخصیص و انتقال ارز برای واردات کالا را تعیین مشخص میکنند و رعایت حدود تعیین شده توسط واردکننده الزامی است. استفاده از روشهای پرداخت مجاز و ثبت دقیق تراکنشهای ارزی در سامانههای مربوطه از جمله حدودی هستند که در این قانون تعیین شدهاند.
آگاهی از آخرین تغییرات در قوانین و مقررات واردات برای هر کسی که قصد فعالیت در حوزه تجارت بینالملل را دارد، ضروری است. برای کسب اطلاعات دقیق از قوانین موجود و بهروزرسانیهای انجام شده، میتوانید با کارشناسان راهکار تجارت پایا مشورت کنید.
آمار و ارقام واردات پنل خورشیدی
باتوجهبه افزایش تقاضا برای انرژیهای تجدیدپذیر و پتانسیل بالای ایران برای بهرهبرداری از انرژی خورشیدی به دلیل موقعیت جغرافیایی و تابش فراوان خورشید، واردات پنلهای خورشیدی به کشور در سالهای اخیر رشد قابلتوجهی داشته است. اگرچه اطلاعات دقیق و بهروز درباره حجم و ارزش واردات پنلهای خورشیدی در دسترس نیست؛ اما بهطورکلی حجم و ارزش واردات پنل خورشیدی در سال 1397 تقریباً بیش از 5,817 تن پنل خورشیدی از کشورهای مختلف بهخصوص چین بوده است.
در سال 1402 ظرفیت تولید داخلی پنلهای خورشیدی در ایران حدود 2,000 مگاوات در سال بوده؛ اما تنها 300 مگاوات از این ظرفیت مورد استفاده قرار گرفته است. بخشی عظیمی از واردات پنل خورشیدی به ایران از چین انجام میشود.
ترخیص پنل خورشیدی، گامبهگام تا خروج کالا از گمرک
ترخیص پنل خورشیدی از گمرکات کشور، آخرین و حیاتیترین مرحله در فرایند واردات این تجهیزات است. آشنایی دقیق با مراحل و مقررات گمرکی در تسریع روند ترخیص و ممانعت از بروز هرگونه تأخیر، جریمه یا توقیف کالا تأثیرگذار است. مراحل این فرایند و مقررات مربوط به آن عبارتاند از:
- اظهار کالا پس از ورود آن به گمرک، توسط واردکننده یا نماینده قانونی آن (مانند شرکت راهکار تجارت پایا) با ارائه اظهارنامه گمرکی و تسلیم مدارک.
- بررسی اسناد و ارزیابی فیزیکی کالا توسط کارشناسان گمرک برای اطمینان از صحت اطلاعات اظهار شده و انطباق کالا با مقررات.
- پرداخت حقوق و عوارض گمرکی پس از ارزیابی و تعیین ارزش گمرکی کالا توسط واردکننده.
- صدور پروانه گمرکی پس از پرداخت کلیه وجوه و انجام تشریفات قانونی برای خروج کالا از گمرک و ارسال به مقصد نهایی.
مجوزهای مورد نیاز برای واردات پنل خورشیدی
برای واردات پنل خورشیدی به ایران، باید برخی از مجوزها را دریافت کنید. برای این منظور ابتدا با ارائه کارت بازرگانی، پروفرما اینویس و مشخصات کالا برای با ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت ایران اقدام میکنید.
سپس نوبت دریافت مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) است. برای پنلهای مورد استفاده در نیروگاههای خورشیدی، اخذ مجوز سازمان انرژیهای تجدیدپذیر (ساتبا) جهت انطباق با استانداردهای زیستمحیطی و بهرهمندی از معافیتهای گمرکی ضرورت دارد.
تعرفه واردات پنل خورشیدی
تعرفه گمرکی، hs code و حقوق ورودی پنل خورشیدی به شرح زیر است:
نوع کالا | کدتعرفه | حقوق ورودی |
سلول های فوتوولتاییک (قوه های نوری) جفت و جور نشده (سوار نشده) در ماژول یا ساخته نشده به صورت پانل | 85414200 | 5% |
سلول های فوتوولتاییک (قوه های نوری) جفت و جور شده در ماژول یا ساخته شده به صورت پانل | 85414300 | 5% |
نکته: وارد کنندگانی که پنلهای خورشیدی را برای نصب در نیروگاههای تجدیدپذیر وارد میکنند اگر دارای پروانه احداث نیروگاه از سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) باشند، مشمول از معافیت یا تخفیف حقوق گمرکی میشوند.
راهکار تجارت پایا، متخصص در واردات و ترخیص پنل خورشیدی
راهکار تجارت پایا، یک شرکت بازرگانی متخصص در حوزه واردات و صادرات و ترخیص کالا با سالها تجربه و تخصص در حوزه تجارت بینالملل برای واردات پنل خورشیدی در کنار شما است.
دانش عمیق کارشناسان این مجموعه و اشراف آنها بر قوانین و مقررات جاری، ارتباطات مستحکم با برترین تأمینکنندگان جهانی و تسلط کامل بر فرایند پیچیده ترخیص کالا از گمرک، موفقیت و سودآوری بالای شما را تضمین میکند.
هدف اصلی راهکار تجارت پایا، واردات پنلهای خورشیدی با کیفیت و منطبق با استانداردهای بینالمللی است. ارائه مشاوره تخصصی، تأمین کالا از منابع معتبر، انجام کلیه مراحل واردات و تسهیل فرایند ترخیص با کمترین هزینه از خدماتی است که بهعنوان واردکننده پنل خورشیدی به شما ارائه میدهیم.