راهنمای جامع واردات UPS؛ انواع، برندها، هزینه‌ها و نحوه ترخیص آن

واردات دستگاه UPS
زمان مطالعه: 6 دقیقه
آنچه می‌خوانید:

واردات دستگاه UPS به دلیل اهمیت جلوگیری از خسارات ناشی از قطع ناگهانی برق یا نوسانات ولتاژ، نقش حیاتی در حفاظت از تجهیزات الکترونیکی حساس دارد. این دستگاه‌ها با تأمین برق پایدار در شرایط بحرانی، از آسیب‌دیدگی تجهیزات جلوگیری کرده و در توان‌ها و کاربردهای متنوع برای مصارف خانگی تا صنعتی تولید می‌شوند.

با‌توجه‌به اهمیت و تقاضای روزافزون UPS در بازار ایران، واردات UPS می‌تواند یک فرصت تجاری سودآور باشد. راهکار تجارت پایا با بیش از دو دهه سابقه در زمینه واردات و ترخیص UPS آماده همکاری با بازرگانان و تاجران است. جهت برقراری ارتباط با مشاورین متخصص این شرکت با شماره 02128111121 تماس حاصل فرمائید.

اگر قصد سرمایه‌گذاری و سودآوری از واردات را دارید با ما همراه شوید تا در ادامه با انواع یو پی اس وارداتی، برندهای برتر جهانی، هزینه‌های مرتبط، سرمایه اولیه مورد نیاز و مراحل ترخیص یو پی اس آشنا شوید.

انواع دستگاه UPS وارداتی

UPS‌ها بر اساس تکنولوژی و کاربرد به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند که هر یک ویژگی‌ها و بازار هدف خاص خود را دارند:

  1. واردات UPS آفلاین:

واردات UPSهای آفلاین یا استندبای که ساختاری ساده و قیمت مقرون‌به‌صرفه دارند، بهترین گزینه برای واردات در مقیاس بزرگ هستند. این مدل‌ها که به‌عنوان ابتدایی‌ترین و ارزان‌ترین انواع UPS در شرایط عادی برق شهر را مستقیماً به دستگاه‌های مصرف‌کننده منتقل می‌کنند و به‌محض تشخیص قطع برق، باتری به سرعت وارد مدار شده و وظیفه تأمین انرژی را بر عهده می‌گیرد.

UPS آفلاین برای مصارف خانگی و دستگاه‌های الکترونیکی با حساسیت کم‌تر مانند کامپیوترهای شخصی، کارآمد و مناسب است. قیمت این مدل‌ها معمولاً در بازه 50 تا 150 دلار برای ظرفیت‌های 600 تا 1500 ولت‌آمپر قرار دارد و برای عرضه وسیع در بازار داخلی بهترین انتخاب است.

  1. واردات UPS لاین اینتراکتیو (Line-Interactive):

UPS لاین اینتراکتیو در مقایسه با مدل‌های آفلاین پیشرفته‌تر است و با استفاده از ترانسفورماتور تنظیم ولتاژ از دستگاه‌ها در برابر نوسانات محافظت می‌کند و برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط یا سیستم‌های نظارتی مناسب است.

این نوع UPS با بهره‌گیری از اتو ترانسفورماتور، ولتاژ را در بازه‌ای مشخص تنظیم خواهد کرد و زمان سوئیچینگ کوتاه‌تری (2 تا 4 میلی‌ثانیه) نسبت به مدل آفلاین دارد به همین دلیل استفاده از آن در محیط‌هایی که نوسانات ولتاژ متوسط است؛ مانند دفاتر و فروشگاه‌ها بهترین پاسخگویی را خواهد داشت.

قیمت این نوع UPS در بازه 100 تا 300 دلار برای ظرفیت‌های 1 تا 3 کیلوولت‌آمپر متغیر است و باتوجه‌به کارایی و سطح حفاظتی که ارائه می‌دهند، تقاضا برای آن‌ها در بازارهای داخلی نسبتاً بالا است. پس واردات آن می‌تواند سودآوری مناسبی داشته باشد.

  1. واردات UPS آنلاین:

یو پی اس آنلاین به‌عنوان پیشرفته‌ترین و مطمئن‌ترین نوع منابع تغذیه به دلیل عملکرد بی‌نقصی که دارند، بهترین گزینه برای محافظت از تجهیزات فوق‌ حساس هستند. این نوع UPS برق ورودی را به جریان مستقیم (DC) تبدیل کرده و سپس مجدداً به جریان متناوب (AC) با ولتاژ و فرکانس کاملاً پایدار تبدیل می‌کند.

این فرایند دوگانه تبدیل، تضمین خواهد کرد که تجهیزات متصل به آن، همواره از یک منبع تغذیه پاک و بدون نوسان استفاده می‌کنند، پس در زمان قطعی برق نیز هیچ‌گونه وقفه‌ای نخواهند داشت.

UPS آنلاین برای محافظت از تجهیزاتی مانند سرورها، مراکز داده، دستگاه‌های پزشکی و سیستم‌های صنعتی حساس کاربرد دارند. قیمت این نوع UPS نسبت به مدل‌های آفلاین و لاین اینتراکتیو بالاتر است. البته با وجود قیمت بالاتر، کارایی و اطمینان بالای UPS آنلاین، آن‌ها را به یک سرمایه‌گذاری ارزشمند برای محافظت از دارایی‌های گران‌بها و حفظ تداوم کسب‌وکار تبدیل کرده است؛ بنابراین واردات آن‌ها سودآوری دلخواه شما را خواهد داشت.

واردات و ترخیص دستگاه UPS

بهترین برند UPS برای واردات

برای انتخاب بهترین برند UPS برای واردات به بازار ایران باید عواملی نظیر کیفیت محصول، قیمت رقابتی، خدمات پس از فروش قابل‌اعتماد و میزان تقاضای بازار را به دقت بررسی کرد.

در حال حاضر مدل‌ها مختلف UPS از برندهای معتبری در بازار ایران حضور دارند که اغلب از طریق واردات تأمین می‌شوند. از جمله این برندها می‌توان به APC (آمریکا) با شهرت بالا در تولید یو پی اس آنلاین و لاین اینتراکتیو با کیفیت ممتاز اشاره کرد.

همچنین محصولات برند Eaton که یک تولیدکننده اروپایی است به طور گسترده وارد ایران می‌شود و در بازار وجود دارد. انواع UPS از برند ایتالیایی Eximpower که محصولاتی باکیفیت و مجهز به فناوری‌های پیشرفته تولید می‌کند نیز به وفور در بازار ایران یافت می‌شود.

در بازار ایران تقاضا برای انواع یو پی اس از برند چینی Kstar نیز بالا است. یو پی اس این برند قیمت رقابتی و کیفیت مناسبی دارند.

باتوجه‌به تحریم‌ها و مشکلات ارزی، واردات UPS گاهی با محدودیت مواجه است به همین دلیل واردات UPS چینی به دلیل مراودات اقتصادی بین دو کشور و قیمت مقرون‌به‌صرفه‌شان، سهم بیشتری از فروش بازار داخلی دارد.

واردات UPS از چین

چین یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان تجهیزات الکترونیکی از جمله یو پی اس در جهان است. این کشور به دلیل زیرساخت‌های تولیدی قوی، نیروی کار ارزان و زنجیره تأمین گسترده، حجم عظیمی از UPS‌های مورد نیاز بازار جهانی را تولید می‌کند. برندهای چینی مانند Kstar، Eaton (تولید در چین) و تولیدکنندگان OEM متعدد در پلتفرم‌هایی مثل Alibaba حضور دارند و همین امر باعث سهولت واردات UPS شده است.

امکان خرید و تأمین انواع UPS با قیمت مقرون‌به‌صرفه و دسترسی آسان به تأمین‌کنندگان و تنوع بالای محصولات از جمله انواع یو پی اس (آفلاین، لاین اینتراکتیو و آنلاین) در ظرفیت‌های متنوع به طور کامل پوشش‌دهی نیازهای خانگی، تجاری و صنعتی بازار ایران را ممکن کرده است.

هزینه واردات یو پی اس چقدر است؟

هزینه کلی واردات کالا از چین شامل هزینه خرید، بیمه و حمل‎‌ونقل، انبارداری، تعرفه‌های گمرکی و غیره می‌شود. برای این که بتوانید به سودآوری مدنظرتان برسید باید همه جوانب را در نظر بگیرید و هزینه‌ها را به دقت محاسبه کنید.

بر اساس قیمت‌هایی که در پلتفرم‌هایی مثل Alibaba و Made-in-China ارائه شده، قیمت هر یک یو پی اس آفلاین 1 کاوا (1000 ولت‌آمپر) از تولیدکنندگان چینی برای مدل‌های پایه (بدون باتری خارجی یا ویژگی‌های پیشرفته) تقریباً بین 50 تا 150 دلار است. پس برای واردات برای یک کانتینر 40 فوت با 500 دستگاه UPS آفلاین 1 کاوا، حدود 50,000 دلار باید هزینه کرد.

هزینه حمل‌ونقل برای یک کانتینر 40 فوت از بنادر اصلی چین به بندرعباس، بین 2,500 تا 6,000 دلار است. البته هزینه نهایی حمل‌ونقل به فصل، تقاضای بازار، سوخت و شرکت حمل بستگی دارد. البته هزینه بیمه که حدوداً 1% تا 2% ارزش کالا است را نیز باید به خرج کلی واردات یو پی اس اضافه کنید.

علاوه بر این هزینه‌های مربوط به ترخیص و تعرفه‌های گمرکی نیز به خرج نهایی واردات اضافه می‌شوند. تعرفه یو پی اس معمولاً 5-10% ارزش CIF (ارزش کالا + حمل + بیمه)، چیزی حدود 5500 دلار است؛ اما باید هزینه‌های اضافی ترخیص مثل حق‌العمل گمرکی، هزینه‌های اسنادی، و مالیات بر ارزش افزوده را هم در نظر گرفت.

به‌طورکلی با احتساب سایر هزینه‌ها مثل انبارداری، حمل داخلی، ترخیصیه و غیره به طور تخمینی هزینه کل برای واردات این کالا تقریباً 67000 دلار می‌شود. برای شروع این کسب‌وکار، حداقل سرمایه اولیه‌ای که به آن نیاز دارید حدود 70,000 است.

نحوه ترخیص UPS و هزینه‌های آن

فرایند ترخیص یو پی اس مجموعه‌ای از مراحل قانونی و پرداخت هزینه‌های مربوطه را شامل می‌شود و لازمه موفقیت در آن، رعایت دقیق مقررات گمرکی و ارائه مدارک مورد نیاز است. مراحل فرایند ترخیص کالا از گمرک ایران عبارت‌اند از:

  • ثبت سفارش سامانه جامع تجارت ایران که مستلزم ارائه اطلاعات مربوط به کالا، فروشنده، خریدار و شرایط پرداخت است و تأیید وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) را نیاز دارد.
  • تهیه و ارائه اسناد به گمرک که شامل بارنامه حمل، فاکتور تجاری، گواهی مبدأ، لیست عدل‌بندی، بیمه‌نامه، مجوزهای قانونی از سازمان‌های ذی‌صلاح، کارت بازرگانی معتبر و وکالت‌نامه رسمی ترخیص‌کار می‌شود.
  • پرداخت حقوق ورودی (حقوق گمرکی و مالیات) که حقوق گمرکی، مالیات برارزش افزوده و سایر عوارض و وجوه قانونی که ممکن است بر اساس نوع کالا یا مقررات خاص، عوارض دیگری نیز به آن تعلق گیرد را شامل می‌شود.
  • بازرسی کالا توسط مأموران گمرک
  • ترخیص و خروج کالا از محوطه گمرک

تعرفه گمرکی دستگاه UPS

در جدول زیر لیست تعرفه گمرکی دستگاه یو پی اس به همراه کد تعرفه و حقوق ورودی عنوان شده است:

نوع کالا کد تعرفه حقوق ورودی
انواع UPS (آفلاین، لاین اینتراکتیو، آنلاین) 85044060 بین 14% تا 19%
انبارهای برقی سربسته (مرتبط) 85072010 نیاز به استعلام
سایر انبارهای برقی (مرتبط) 85072090 نیاز به استعلام

جمع‌بندی

واردات یو پی اس به دلیل تقاضای روبه‌رشد بازار داخلی برای تأمین برق پایدار در بخش‌های خانگی، تجاری و صنعتی، می‌تواند یک فرصت تجاری با پتانسیل سودآوری بالا باشد. در این مقاله راهنمای کاملی از چگونگی واردات و ترخیص UPS را در اختیارتان قرار دادیم و هزینه واردات این کالا به طور تقریبی محاسبه کردیم تا بتوانید تصویر نزدیکی از بازه سودآوری این دستگاه را داشته باشید.

با انجام تحقیقات دقیق بازار، انتخاب هوشمندانه برند و تأمین‌کننده، برنامه‌ریزی کارآمد برای فرایند واردات و ترخیص و مدیریت هزینه‌ها، تجارت UPS در بازار ایران می‌تواند به یک کسب‌وکار موفق و سودآور تبدیل شود. البته نباید فراموش کنید که لازمه موفقیت شما، مشورت با افراد کاربلد و خبره این حوزه است. پس اگر به موفقیت علاقه دارید با مشاورین گروه تجاری راهکار تجارت پایا در تماس باشید.

امتیاز دهید post
Picture of محمود زارعی
محمود زارعی

به بسیاری از واردکنندگان، تولید کنندگان و صادرکنندگان خدمات رسانی کرده ام. در این وبسایت تجربیات 20 ساله من در حوزه ترخیص کاری و گمرک در اختیار شما قرار می‌گیرد تا در واردات، صادرات و ترخیص کالا با چالش مواجه نشوید. سعی شده در تمامی مطالب سایت حداکثر نکات اشاره شود، ولی اگر نکته ای برای شما سوال است، حتما در قسمت کامنت ها بپرسید، در اولین فرصت به آن پاسخ خواهم داد.

اشتراک در
اطلاع از
امتیاز دهی به مقاله
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

جهت دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره تخصصی شماره تماس خود را وارد کنید.