به جرات میتوان گفت که ترکیه یکی از بهترین کشورها برای خرید اجناس باکیفیت و مقرون به صرفه است. علاوه بر همکاریهای بینالمللی بین دو کشور (واردات و صادرات)، افرادی که به قصد تفریح و سفر به ترکیه میروند نیز با دست پر به کشور برمیگردند. این افراد کالای مورد نیاز خود را از ترکیه خریداری کرده و وارد کشور میکنند که به واردات چمدانی از ترکیه معروف است. در ادامه قصد داریم تا با واردات چمدانی از ترکیه، شرایط و قوانین آن و واردات چمدانی دارو و لباس از ترکیه آشنا شویم. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
Toggleشرایط واردات چمدانی از ترکیه
اگر قصد واردات کالا از ترکیه به ایران را دارید و میخواهید هنگام بازگشت از سفر، کالایی را برای استفاده یا فروش وارد کشور کنید، باید به این نکات توجه کنید:
– کالای وارداتی جزو کالاهای ممنوعه نباشد (کالاهای ممنوعه برای واردات عبارتاند از: مشروبات الکلی، انواع اسلحههای سرد و گرم، لوازم آرایشی و… )؛
– کالاهایی که خرید و فروش آن سود آور باشد مثل لباس، بدلیجات و غیره؛
– پرفروش باشد؛
– کم حجم و سبک باشد (قابل حمل با چمدان باشد).
البته توجه داشته باشید که اگر از یک نوع وسیله تعداد بالایی به همراه داشته باشید، اجازه ورود آن به کشور را نخواهید داشت، چرا که مسئولین حاضر در فرودگاه، کالای شما را به عنوان کالای قاچاق شناسایی میکنند.
واردات چمدانی از وان ترکیه
وان یکی از بهترین و قیمت مناسبترین به صرفهترین شهرهای ترکیه برای خرید اجناس مختلف است. ایرانیان نیز به دلیل قیمت مناسب و تنوع بالای اجناس به این شهر سفر کرده و خرید خود را انجام میدهند. پاساژهای معروف وان مثل مرکز خرید AVM، آیدین پریهان، ترکوآز و بازار شهر واقع در خیابان جمهوریت، از بهترین مراکز خرید اجناس با کیفیت و قیمت مناسب وان است. اگر قصد واردات چمدانی، به ویژه لباس از ترکیه را دارید، حتما به این شهر سفر کرده و خرید خود را انجام دهید.
بهترین کالا برای واردات چمدانی از ترکیه چیست؟
لباس، کیف، لوازم جانبی موبایل، عطر، ادکلن و دارو جزو بهترین و پرسودترین کالاها برای واردات چمدانی از ترکیه هستند.
واردات چمدانی لباس از ترکیه
پوشاک تولید شده در ترکیه، از کیفیت بالایی برخوردار هستند. از طرفی اجناس ترکی در ایران طرفداران زیادی دارند. طول عمر بالای البسه ترک و طراحی مدرن و اروپایی این اجناس، موجب افزایش جذابیت و درنتیجه فروش بالای آنها در کشور خواهد شد. بنابراین اگر شغل شما در ایران فروشندگی است و یا فروشگاه پوشاک دارید، پیشنهاد میکنیم که حین برگشت از سفر، با خود چند دست لباس به همراه بیاورید. نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که سعی کنید لباسهای فری سایز خریداری کنید، چرا که فروش آنها سادهتر است.
واردات چمدانی دارو از ترکیه
متاسفانه به دلیل تحریمهایی که علیه کشور ما صورت گرفته است، واردات دارو به کشور به شدت محدود شده است. بنابراین افرادی که تمایل به استفاده از داروهای خارجی را دارند، نمیتوانند نیاز خود را برآورده کنند. از طرفی اگر داروهای خارجی در داروخانهها نیز یافت شود، به دلیل اینکه واردات آنها ممنوع است، مشخص نیست ک آیا این داروها اصل هستند یا خیر؟ به همین دلیل هنگامی که به سفر میروید حتما به دوستان و آشنایان خود اطلاع دهید که قصد سفر به ترکیه را دارید. قطعا آنها خرید داروهای مورد نیاز خود را به شما میسپارند. شما نیز برای افزایش سود خود میتوانید مبلغی را به عنوان سهم خود، به قیمت اصلی دارو اضافه کنید. برای مثال اگر دارویی در ترکیه ۱۰۰ لیر قیمت دارد، میتوانید مبلغی را عنوان دستمزد خرید روی کالای سفارشی اضافه کنید. هزینه حمل و نقل از ترکیه به ایران را نیز محاسبه کرده و قیمت تمام شده محصول را به خریدار اعلام کنید.
مزایای واردات چمدانی از ترکیه
در حالت کلی برای تجارت و واردات کالا نیاز است واردکننده تشریفات گمرکی را طی کرده و هزینههای مربوط به آن را پرداخت کند اما در واردات چمدانی نیازی به پرداخت این هزینهها نیست. از طرفی چون شخص واردکننده اجناس را خریداری میکند، بنابراین نیازی به بازرسی کیفی محصول نیست؛ در نتیجه علاوه بر کاهش هزینههای بازرسی، دردسرهای مربوط به آن نیز کاهش پیدا میکند. در نهایت به علت حمل کالا توسط مسافر، هزینه حمل و نقل در واردات چمدانی از ترکیه وجود نخواهد داشت، چرا که وارد کننده شخصا کالا را وارد کشور میکند.
معایب واردات چمدانی از ترکیه
تجارت چمدانی علاوه بر مزایای زیاد، دردسرهای مخصوص به خود را نیز دارد. مهمترین ایرادی که از واردات به صورت چمدانی میتوان گرفت، این است که وارد کننده در واردات محصول مورد نظر، محدودیت دارد. یعنی نمیتواند تعداد زیادی از یک نوع کالا را وارد کشور کند. زیرا مسئولین گمرکی که در فرودگاه حضور دارند، متوجه ماهیت تجاری کالاهای واردکننده خواهند شد و شخص اجازه ورود کالا به کشور را ندارد.
سرمایه مورد نیاز برای تجارت چمدانی از ترکیه
تجارت چمدانی کم هزینهترین و به صرفهترین نوع تجارت است. این روش برای تاجران تازه کار که به دنبال آزمون و خطا هستند (دانستن این که آیا کالای وارداتی به فروش خواهد رسید یا خیر)، مناسب است. برای مثال تاجری قصد واردات کت چرم را دارد اما نمیداند که فروش و تقاضای این کالا در ایران چگونه است، ابتدا چند مدل از کالای مورد نظر خود را به صورت چمدانی وارد کشور میکند، سپس با آمارگیری از خریداران، متوجه چگونگی فروش این محصول در ایران میشود. پس از این که پاسخ سوال خود را پیدا کرد، نسبت به خرید عمده این محصول از ترکیه اقدام میکند. بنابراین واردات چمدانی کالا با سرمایه بسیار کم نیز امکان پذیر است.
توجه داشته باشید که در صورت واردات محصولات پرفروش و پرطرفدار، میتوان به نوعی بخشی از هزینه سفر به این کشور را جبران کرد!
جمعبندی
واردات چمدانی از ترکیه موضوعی بود که در این مطلب از مجله راهکار تجارت پایا به آن پرداختیم. دانستیم که این نوع از تجارت، با تمام محدودیتها، سختگیریها و خطرات آن، همچنان توسط افراد مختلف انجام میشود و اگر نظم و قانون بهتری در این خصوص اعمال شود، به نفع کشور خواهد بود. چرا که درصورت انجام بی رویه آن، اقتصاد کشور و تولیدات داخلی به تدریج به خطر خواهند افتاد.
جهت مطالعه در حوزه ترخیص کالا و مراحل آن میتوانید از مقاله زیر استفاده کنید :
ترخیص کالا از گمرک