ترانشیپ یکی از روشهای موجود برای حملونقل دریایی کالا است که در تجارت بینالملل بسیار رایج است. در این نوع حملونقل، بار بدون تخلیه و بارگیری مجدد وارد کشتی دیگری شده و به مقصد نهایی ارسال میشود. ترانشیپ به تجار و بازرگانان این امکان را میدهد تا حملونقل خود را بهصورت بهینهتر انجام دهند و زمان و هزینه حملونقل را کاهش دهند. همچنین، این روش حملونقل باعث ایجاد انعطاف در تجارت میشود و امکان دسترسی به بازارهای جدید را فراهم میکند.
فهرست مطالب
Toggleترانشیپ چیست؟
Transshipment در لغت به معنای “انتقال به کشتی” است. به انتقال کالا، تجهیزات و یا نفرات از یک کشتی به کشتی دیگری ترانس شیپمنت (Transshipment) گفته میشود. همه خطوط کشتیرانی خارجی محمولههای کانتینری خود را با استفاده از روش ترانشیپ وارد بنادر ایران میکنند. ترانشیپ نیز همانند عملیات کراس استافینگ معمولا در بندر جبل علی کشور امارات صورت میپذیرد. استفاده از ترانشیپ باعث میشود زمان تحویل کالاها و هزینه حملونقل کمتر شود و کارایی حملونقل بهبود پیدا کند.
روال کار Transshipment به چه صورت است؟
طی قراردادی، شرکتهایی که دارای کشتی ساحلی (Feeder) هستند، کانتینرها را از بندر جبل علی به بنادر مقصد منتقل میکنند. در ترانشیپ، کشتی حامل کانتینرهای بارگیری شده از بندر مبدا، در بندر پهلوگیری میکنند. سپس توسط ماشینآلات مخصوص کانتینرها به کشتیهای Feeder که عموما اندازه کوچکتری دارند، انتقال مییابند. ترانشیپمنت سبب کاهش مخارج لازم برای خطوط کشتیرانی میشود.
روش ترانشیپ برای کدام دسته از صاحبان کالا مناسب است؟
در حملونقل محمولههای اروپایی به ایران، به دلیل وجود تحریمها از ترانشیپ استفاده میشود. Transship مناسب کالاهایی است که صاحبان کالا به هر دلیلی قادر نیستند مقصد اصلی خود را در بارنامه ثبت کنند. اکنون با توجه به عدم فعالیت بانک کولنون چین به دلیل تحریم ها، ترانشیپمنت جدیتر از قبل دنبال میشود؛ چراکه همه، فعالیت با خطوط کشتیرانی خارجی را در جبل علی انجام میدهند.