Search
Close this search box.
لوگو شرکت راهکار تجارت پایا

مجله راهکار

Search
Close this search box.
رجیستری گوشی مسافری
زمان مطالعه: 4 دقیقه

آموزش ریجستری گوشی مسافری ۱۴۰۳

در پاییز سال ۹۶ طرح ریجستری گوشی‌های مسافری با هدف جلوگیری از واردات گوشی‌های قاچاق، تقلبی و حمایت از واردات قانونی اجرا شد. با اجرای این طرح، گوشی‌هایی که پس از ثبت در گمرک وارد کشور می‌شوند، قابل استفاده خواهند بود. ریجستری گوشی مسافری مراحل گوناگونی دارد که در ادامه این بخش به آن خواهیم پرداخت.

مراحل ریجستری گوشی

برای ریجستری گوشی همراه مسافری، مراحل زیر را انجام دهید:

۱.    دریافت کد IMEI

در ابتدا نیاز است تا کد IMEI گوشی را داشته باشید. این کد در جعبه گوشی درج شده است، اما گاهی ممکن است به دلایل مختلفی جعبه گوشی همراه ما نباشد در این صورت کافی است وارد بخش setting>general>about شوید تا تمامی اطلاعت گوشی برای شما به نمایش دربیاید.

روش دیگر برای دریافت کد IMEI شماره گیری کد *#۰۶# است. با شماره گیری این کد، IMEI را مشاهده خواهید کرد.

۲.    ثبت اطلاعات دستگاه در گمرک فرودگاه

اظهارنامه تلفن همراه در گمرک

برای ریجستری گوشی مسافری و اظهار آن، بعد از ورود به کشور  باید به گمرک فرودگاه مراجه کنید، مسئول مربوطه از شما درخواست می‌کند تا گوشی خود را روشن کنید و اطلاعاتی از قبیل مدل گوشی، کد IMEI و نام مسافر را وارد سیستم می‌کند.

۳.    پرداخت عوارض گمرکی

تلفن‌های همراه از بدو ورود به کشور، به مدت ۳۰ روز مهلت دارند تا عوارض گمرکی را فعال کنند. برای پرداخت عوارض گمرکی می‌توان به سامانه ریجستری تلفن همراه مراجعه کرد که در ادامه توضیح خواهیم داد.

۴.    سامانه ریجستری گوشی

رجیستری موبایل با کد

برای انجام ریجستری گوشی مسافری، در ابتدا به کد فعال سازی نیاز دارید، به همین منظور باید گوشی موبایل خود را ثبت کرده تا کد فعالسازی برای شما ارسال شود. جهت انجام این کار در ابتدا با مراجعه با سایت https://epl.irica.gov.ir/ و وارد کرد تاریخ تولد، کد ملی و IMEI گوشی و سپس پرداخت هزینه، کد فعال سازی را دریافت کنید.

توجه داشته باشید که طی مراحل ریجستری گوشی مسافری، تمامی اطلاعات شما هنگام اظهار گوشی در گمرک  باید مطابق اطلاعات ثبت شده در سامانه باشد.

نحوه فعال سازی گوشی مسافری

فعال سازی در سامانه همتا و یا از طریق شماره گیری کد، دو روش برای فعال سازی گوشی مسافری است که در ادامه هر یک را به طور کامل توضیح داده ایم:

۱.    فعال سازی در سامانه همتا

فعال سازی گوشی مسافری در سامانه همتا

پس از مراجعه به سایت همتا و وارد کردن کد فعال سازی و کد IMEI، گوشی شما فعال می‌شود. توجه داشته باشید که اگر می‌خواهید گوشی وارداتی را به شخص دیگری بدهید باید از طریق سامانه همتا، مراحل انتقال مالکیت آن را انجام دهید.

۲.    فعال سازی با شماره گیری *۷۷۷۷#؛ کد ریجستری گوشی

روش دیگری برای فعال سازی گوشی موبایل مسافری وجود دارد و آن هم شماره گیری کد *۷۷۷۷# است.  بعد از شماره گیری این کد و انتخاب گزینه فعال سازی، لازم است تا کد IMEI، شماره تلفن همراه و کد فعال سازی را وارد کنید. بعد از انجام این مراحل از طرف سامانه همتا پیامکی دریافت خواهید کرد که به منزله ثبت گوشی شما در سامانه همتا خواهد بود.

نکته: افرادی که دارای ۲ سیم کارت هستند نیازی به ثبت هر دو سیم کارت در سامانه همتا نداشته و تنها ثبت یکی از سیم کارت‌ها کافی است.

۳.   هزینه ریجستری گوشی مسافری

هزینه‌ ریجستری گوشی مسافری، مربوط به هزینه عوارض گمرکی گوشی شما است. عوارض و حقوق گمرکی نیز به قیمت گوشی وارداتی بستگی دارد. حقوق گمرکی برای گوشی‌هایی که ارزش آن‌ها بالاتر از ۶۰۰ دلار است؛ ۲۲.۵ درصد قیمت گوشی است. توجه داشته باشید که قیمت گوشی به دلار، ملاک تعیین حقوق گمرک است و قیمت آن در داخل کشور اهمیت ندارد. گوشی‌هایی که کمتر از ۶۰۰ دلار قیمت دارند نیز باید ۱۷ درصد قیمت گوشی را به عنوان عوارض گمرکی پرداخت کنند.

برای مثال گوشی iphone 15، ۷۹۹ دلار یعنی ۳۹۹۵۰۰۰۰ تومان است. چون ارزش گوشی بالاتر از ۰۶۰ دلار است، وارد کننده ملزم به پرداخت ۲۲.۵ درصد، یعنی ۸۹۹۰۰۰۰ تومان عوارض گمرکی است.

چگونه هزینه ریجستری گوشی مسافری را پرداخت کنیم؟

  1. بعد از اظهار گوشی مسافری در گمرک فرودگاه، می‌توانید هزینه ریجستری گوشی را پرداخت و رسید آن را دریافت کنید.
  2. با مراجعه به سایت گمرک امکان پرداخت هزینه ریجستری گوشی مسافری وجود دارد.

ریجستری گوشی آیفون

سال گذشته سامانه همتا اعلام کرد که امکان ریجستری گوشی‌های آیفون وجود ندارد، برخی دلیل این ممنوعیت را مسائل سیاسی ‌می‌دانند و این موضوع را استراتژی دولت در برخورد با کالاهایی با امتیاز آمریکایی تلقی می‌کنند. برخی نیز معتقدند تا مشخص شدن نتیجه برجام باید منتظر تایید ریجستری گوشی‌ها آیفون بمانند.

سخن پایانی

در این بخش از مجله راهکار تجارت پایا به بررسی مراحل و روش‌های ریجستری گوشی مسافری پرداختیم. ریجستری گوشی مسافری از این جهت حائز اهمیت است که بدون انجام ریجستری عملا گوشی وارداتی کاربرد نخواهد داشت اما برای استفاده از اینترنت کافی است به wifi متصل شوید.

سوالات متداول

  1. آیا امکان ریجستری گوشی مسافری بدون پاسپورت وجود دارد؟

برای ریجستری گوشی مسافری نیاز به پاسپورت مسافر یا وارد کننده گوشی است و بدون ارائه پاسپورت تلفن همراه شما در سامانه ثبت نخواهد شد.

  1. هزینه ریجستری گوشی آیفون چقدر است؟

هزینه ریجستری گوشی‌های آیفون به ارزش آن‌ها بستگی دارد. عموما قیمت این گوشی‌ها از ۶۰۰ دلار بیشتر است. گمرک برای گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار، ۲۲.۵ درصد حقوق و عوارض گمرکی در نظر گرفته است. به نسبت ارزش دلاری گوشی مسافری، عوارض گمرکی آن باید پرداخت شود.

  1. آیا می‌توان ۲ یا چند گوشی مسافری را وارد کرده و ریجستر کنیم؟

هر شخص تنها می‌تواند یک عدد گوشی مسافری (در طول یک سال) وارد کشور کند، بنابراین امکان وارد کردن بیش از ۱ گوشی برای هر شخص وجود ندارد.

  1. چند روز مهلت داریم تا گوشی مسافری را ریجستر کنیم؟

بعد از ورود به کشور، ۳۰ روز مهلت دارید تا تلفن همراه مسافری خود را ریجستر کنید و هزینه گمرکی آن را بپردازید.

  1. درصورت پرداخت نکردن هزینه ریجستری چه اتفاقی می‌افتد؟

اگر هزینه ریجستری گوشی مسافری را پرداخت نکنید تلفن همراه شما ریجستر نخواهد شد و نمی‌توانید از سیمکارت خود استفاده کنید. البته برای استفاده از اینترنت می‌توان به وای فای وصل شد. به این منظور که گوشی بدون ریجستری، غیرقابل استفاده نخواهد شد.

  1. آیا امکان ریجستری گوشی مسافری در فرودگاه امام وجود دارد؟

بله مسافر می‌تواند پس از ورود به فرودگاه، با مراجعه به گمرک فرودگاه امام، نسبت به اظهار گوشی مسافری اقدام کند.

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

Picture of محمود زارعی
محمود زارعی

به بسیاری از واردکنندگان، تولید کنندگان و صادرکنندگان خدمات رسانی کرده ام. در این وبسایت تجربیات 20 ساله من در حوزه ترخیص کاری و گمرک در اختیار شما قرار می‌گیرد تا در واردات، صادرات و ترخیص کالا با چالش مواجه نشوید. سعی شده در تمامی مطالب سایت حداکثر نکات اشاره شود، ولی اگر نکته ای برای شما سوال است، حتما در قسمت کامنت ها بپرسید، در اولین فرصت به آن پاسخ خواهم داد.

اشتراک در
اطلاع از
امتیاز دهی به مقاله
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها