پیشرفت و توسعه روز افزون تجارت بین الملل و بهرهگیری از خدمات مختلف حمل و نقل بین المللی و بوجود آمدن اختلافاتی در روشهای مختلف تجارت بین الملل و همچنین تفسیرات متفاوت بین تاجران کشورها، مجموعهای شکل گرفت که با تنظیم قوائدی یکسان و استاندارد (اینکوترمز)، تجارت بین الملل را تسهیل بخشد. یکی از این قوائد CIF است که در ادامه این مطلب این اصطلاح را از تمامی جهات بررسی خواهیم کرد. در ادامه با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
ToggleCIF چیست؟
Cif (cost, insurance and freight) یکی از ترمهای توافقنامه تجارت بین المللی است که طبق آن، هزینه بیمه و حمل و نقل کالا تا رسیدن به مقصد برعهده فروشنده میباشد.
هنگامی که کالا به بندر مبدأ تعیین شده در قرارداد رسیده و کالا وارد کشتی میشود، مسئولیت تمامی خطرات و آسیبهای احتمالی از فروشنده به خریدار منتقل میشود.
مسئولیتهای فروشنده در CIF
مسئولیتها و وظایف فروشنده کالا در ترم CIF شامل موارد زیر است:
- خرید مجوز صادرات برای کالا
- بازرسی از محصول
- هزینه بارگیری کالا در بندر
- هزینه حمل و نقل کالا تا بندر
- هزینه بسته بندی کالا
- هزینه ترخیص کالا
- بیمه کالا تا رسیدن به بندر مقصد
- پوشش هزینه آسیب یا تخریب کالا
مسئولیت های خریدار در cif
پس از رسیدن کالا به مقصد، خریدار موظف است که هزینههای مربوط به واردات و تحویل کالا را بر عهده بگیرد. برخی از این هزینهها عبارتاند از:
- تخلیه کالا در بندر مقصد
- پرداخت هزینههای گمرکی
- هزینه حمل، تخلیه و تحویل کالا به انبار
انتقال ریسک در cif
هنگام حمل و نقل بین المللی، بسته به نوع قرارداد، نقاط انتقال ریسک و هزینه بین خریدار و فروشنده متفاوت است. از آنجایی که فروشنده مسئولیت پرداخت هزینههای حمل و نقل و بیمه کالا را تا رسیدن آن به مقصد بر عهده دارد، انتقال هزینه زمانی اتفاق می افتد که کالا به بندر خریدار رسیده باشد. با این وجود انتقال ریسک از فرشنده به خریدار، زمانی اتفاق می افتد که کالا در کشتی بارگیری شود. هرچند بیمه با فروشنده است اما بعد از اینکه کالا در کشتی بارگیری شود، مسئولیتهای آن با خریدار است.
نکات مهم
درست است که خریدار ریسک را زمانی بر عهده میگیرد که کالا در کشتی بارگیری شده باشد؛ اما در برخی مواقع ممکن است CIF ترم مناسبی نباشد؛ برای مثال برای محمولههای کانتینری، ممکن است که کالاها قبل از بارگیری در کشتی، درون یک کانتینر قرار گیرند، بر اساس قائده cif خریدار در معرض آسیب خواهد بود زیرا هنگامی که کالا در کانتینر و در انتظار بارگیری باشد مشمون بیمه نشده و در نتیجه قرار داد cif برای برخی محمولهها، از جمله محمولههای کانتینری مناسب نیست.
ریسکها و مسئولیتها در cif
فروشنده در عرشه کشتی بندر، کالا را به خریدار تحویل داده و همچنین هزینه حمل و نقل و بیمه را تا رسیدن به بندر مقصد بر عهده دارد؛ اما تا زمانی که فروشنده، محموله را در عرشه کشتی تحویل خریدار میدهد، ریسک کالا بر عهده فروشنده است.
مزایای CIF
مزایای استفاده از روش حمل و نقل CIF شامل موارد زیر است:
- سودآوری بیشتر برای فروشنده
- قیمت مناسب
معایب CIF
- عدم کنترل هزینه ها
- افزایش ناگهانی هزینه های خدماتی
البته توجه داشته باشید که برای کنترل معایب عنوان شده بهتر است قبل از انجام معاملات خود، با کارشناسان معتبر در این زمینه مشورت بگیرید شرکت راهکار تجارت پایا با ارائه مشاوره های تخصصی توسط پرسنل ماهر و باتجربه میتواند شما را در بهترین و مناسب ترین مسیر حمل و نقل کلا قرار دهد.
جمعبندی
در این بخش از مجله راهکار تجارت پایا ترم CIF را به طور کامل شرح داده و همچنین مزایا و معایب روش CIF را عنوان کردیم. روش حمل و نقل CIF یکی از روش های پرکاربرد حمل و نقل بین المللی است. درصورتی که قصد انجام تجارتی را دارید بهتر است انواع روش های حمل و نقل را بررسی کرده و ترمی که برای شما بهتر است را انتخاب کنید. درصورتی که سوالی در زمینه واردات و صادرات کالا را دارید.
سوالات متداول
-منظور از cif چیست؟
CIF یکی از قوائد اینکوترمز است که به منظور تسهیل در تجارت بین المللی طراحی شده است که طبق آن فروشنده باید هزینههای مربوط به حمل و نقل و بیمه را پرداخت کند.
۲-هزینه cif چقدر است؟
هزینه cif شامل بهای کالا، هزینههای گمرکی، حمل کالا تا بندر مبدا، THC (هزینههای مربوط به جابجایی بار در ترمینال و بندر مشخص دریافت میشود.)، بارنامه، هزینههای بیمه و حمل کالا تا مقصد است.