کانتینر چیست ؟
زمان مطالعه: 4 دقیقه

کانتینر چیست؟

کانتینر ها یکی از اصلی ترین و جدایی ناپذیرترین موارد حمل نقل بین المللی کالا می‌باشد. از کانتینر ها برای واردات و صادرات و حمل نقل دریایی اسفاده می‌شود. کانتینر از ورق گالوانیزه ساخته شده و از نظر ابعاد و رنگی با یکدیگر تفاوت دارند. کانتینر های مختلفی وجود دارد که هر کدام کارایی و برای بار مخصوصی است. در ادامه به کارایی کانتینر، انواع آن، مزایا و معایب استفاده از کانتینر و تفاوت های عمده کانتینر با کانک اشاره می‌‌کنیم .

کارایی کانتینر

کارای کانیتنر ها برای حمل نقل دریایی و باربری است. کانتینر ها با ساختار فلزی که دارد از اجناس شما در برابر آب و ضربه محافظت می‌کنند. کارایی اصلی کانتینر با یکدیگر متفاوت است، یعنی هر کانتینر با توجه به جنسی وارداتی یا صادراتی شما از گمرک تعیین می‌شود.

انواع کانتینر

کانیتنر ها انواع مختلفی دارند که با توجه به شرایط و جنس می‌توانید از آنها استفاده کنید. کانتینر رو باز، کانتینر یخچالی، ۲۰ فوتی، ۴۰ فوتی، دو درب، عایق دار و مخصوص انواع مختلف کنتینر می‌باشد که در ادامه به کارایی و نوع استفاده هر کدام به طور کامل پرداخته‌ایم.

۱.     کانتینر رو باز

کانتینر رو باز

این کانتینر برای حمل اجسامی می‌باشد که ارتفاع آنها بسیار زیاد باشد. مانند دستگاه آلات صنعتی که وارد کشور می‌شود. این کانتینر ها بعر از بارگیری با یک پارچه برزنتی به خوبی بسیته می‌شود تا تز برزو هر گونه مشکل برای بار جلوگیری شود.

۲.     کانتینر های یخچالی

کانتینر های یخچال برای واردات یا صادرات مواد غذایی، دارویی و هر ماده حساس به دمای بالای دیگر استفاده می‌شود تا از خرابی و فاسد شدن آن جلوگیری شود.

۳.     کانتینر ۲۰ فوتی

یکی از انواع کانتینر می‌باشد که به دلیل فضای کم آن، به عنوان کانکس و خانه های متحرک استفاده می‌شود.

۴.     کانتینر ۴۰ فوتی

یکی از پرکابرد ترین و معروف ترین کانتینرها، کانتینر ۴۰ فوتی می‌باشد. این کانتینر به دلیل داشتن فضای زیاد در باربری ها و کمرک ها بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. از مزایا این کانتینر بارگیری سریع تر، قیمت مناسب و استفاده در تمامی روش های حمل بار(زمینی، دریای و هوایی) اشاره کرد.

۵.     کانتینر دو درب

کانتینر دو درب یا تونلی، این کانتینر برای بار گیری و تخیله بار بسیار راحت می‌باشد. کانتینر تونلی به دلیل مقاوم بودن در برابر رطوبت برای جابه جایی محموله های سخت بار مانند آن آلات استفاده می‌شود.

۶.     کانتینر عایق دار

کانتینر عایق دار، با لایه های محافظ داخلی که دارند هیچ رطوبت و هوایی بر محموله داخلی تاثیر نمی‌گذارد. این کانتینر بیشتر در حمل نقل دریایی و کالاهای الکتریکی استفاده می‌شود.

۷.     کانتینر مخصوص

همانطور که از نام این کانتینر پیداست مخصوص به هر کاری با هر ابعادی بنا به خواسته مشتری ساخته می‌شود. این کانتینرها نصبت به سایر مدل ها به خاطر هزینه ساخت بالا تقاضای کمتری دارد اما برای یکسری کالای خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۸.     نیمه ارتفاع

کانتینرهای نیمه ارتفاع بیشتر در صنعت و معدن استفاده می‌شوند. علت استفاده این کانتینرها مرکز ثقل پایین آن است، زیرا می‌تواند بار سنگین تری نصبت به کانتینر های دیگر جابه‌کا کنند.

مزایای  و معایب استفاده از کانتینر

مزایای  و معایب استفاده از کانتینر

کانتینرها با وجود اینکه حمل بار را آسان کرده‌اند، اما مانند دیگر محصولات داری مزایا و معایبی نیز می‌باشد. در ادامه به تمامی مزایا ها و معایب کانتینر می‌پردازیم.

  • مزایا
  1. هزینه مناسب
  2. حمل آسان
  3. بارگیری و تخلیه بار راحت
  4. امکان بیمه کردن محموله
  5. فزای زیاد برای بارگیری
  6. کاهش هزینه های مربوط به بسته بندی
  7. امکان حذف واسطه در تحویل گیری بار
  • معایب
  1. جابه جابی سخت: هنگام تخلیه بار باد وسیله مانند جرثقیل باشد
  2. برگشت: اگر کانتینر بهد از تخلیه بار خالی باشد هزینه آن نیز برای سفارش دهنده بار می‌باشد
  3. وزن: اگر کالای خریداری شده وزنی کمتر کانتینر داشته باشد یا فضای خالی در کانتینر باشد هزینه آن برای سفارش دهنده است.

تفاوت کانتینر با کانکس چیست ؟

تفاوت کانتینر با کانکس چیست ؟

در ابتدا نوع کارایی کانتینر ها اشاره کردیم. حال تفاوت کانتینر با کانکس چیست؟ کانتینرها برای حمل و جا به جایی بار استفاده می‌شود اما کانکس ها برای زندگی انسان می‌باشد. کانکس ها دارای درچه تحویه هوا، پنجره و سرویس بهداشتی است اما کانتینرها دارای لایه های ضخیم، مناسب برای جابه‌جایی بار و بدون امکانات کانکس می‌باشد. از نظر ظاهر کانتینر و کانکس با هم یکسان می‌باشد اما با توجه کارای با یکدیگر بسیار تفاوت دارند.

مراحل ساخت کانتینر

ساختار و کارایی کانتینرها با یکدیگر متفاوت است اما مراحل ساخت اولیه آنها تا مقداری یکی می‌باشد. مراحل ساخت اولیه یک کانتینر به شرح زیر می‌باشد.

کانتینر ها از ورقه های فولای ساخته می‌شود، علت استفاده از این ورقه ها مقاومت بالا و استحکام در برابر ورود آب است.

  • ابتدا ورقه های فولای به اندازه های تایین شده برش و سپس فرم مورد نظر را توسط دستگاه مخصوص به آن می‌دهند.
  • در مرحله بعد این ورقه هارا به صورت کرکره‌ای در می‌آورند تا مقاومت آن چندین برابر شود.
  • در مرحله سوم ورقه های آماده را به اسکلت اصلی جوش می‌دهند.
  • در مرحله چهارم رنگ های زد زنگ را به بدنه اصلی می‌زنند تا در صورت برخورد آب با آنها دچار خرابی یا زنگ زدگی نشوند.
  • در بعضی از کانتینرها یک کفه چوبی برای جابه‌جایی راحتر و افزایش مقاومت کانتینر گذاشته می‌شود.

سخن پایانی

کانتینرها یکی از پرکاربردترین و مورد استفاده ترین موارد در صادرات و واردات، حمل نقل بار(دریای، هوایی و زمینی)، انبار داری، صنعت و معدن و حتی خانه می‌باشد. کانتیرها موارد بسیار گوناگونی دارند که هرکدام برای یک نوع کارایی ساخته و مورد استفاده قرار می‌گیرند، کانینرهایی مانند ۲۰ فوتی، بدون سقف، ۴۰ فوتی، اختصاصی، تونلی و یخچال دار از این دسته می‌باشند. کانتینرها بیشتر برای جابه‌جای بار استفاده دارند اما کانکس ها برای زندگی انسان ها می‌باشد. کانکس ها دارای پنجره، سرویس بهداشتی و محل تهویه هوا هستند. کانتینرها مانند سایر موارد دارای مزایا و معایبی نیز می‎‌باشند. هزینه پایین، مناسب برای تمامی موارد حمل نقل، حذف واسطه هنگام تحویل و بیمه کردن محموله از مزایای مهم کانتینر ها می‌باشد.

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

Picture of محمود زارعی
محمود زارعی

به بسیاری از واردکنندگان، تولید کنندگان و صادرکنندگان خدمات رسانی کرده ام. در این وبسایت تجربیات 20 ساله من در حوزه ترخیص کاری و گمرک در اختیار شما قرار می‌گیرد تا در واردات، صادرات و ترخیص کالا با چالش مواجه نشوید. سعی شده در تمامی مطالب سایت حداکثر نکات اشاره شود، ولی اگر نکته ای برای شما سوال است، حتما در قسمت کامنت ها بپرسید، در اولین فرصت به آن پاسخ خواهم داد.

اشتراک در
اطلاع از
امتیاز دهی به مقاله
1 نظر
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
شيدا
3 سال قبل

اطلاعاتتون خیلی عالی و مفید بود 🙏