Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
ترخیص کار دریایی
زمان مطالعه: 3 دقیقه

ترخیص کالای دریایی

ترخیص کالای دریایی نسبت به سایر روش‌های ترخیص کالا، بیشترین کاربرد را داشته و از مهم‌ترین فرآیندهایی است که در صنعت حمل و نقل بین‌المللی استفاده می‌شود؛ چرا که ایران از شمال و جنوب به دریا متصل بوده و تعداد بالایی از کالاها از روش حمل و نقل دریایی وارد کشور می‌شوند. بر هر تاجر و بازرگانی لازم است تا از فرآیندهای ترخیص و مراحل آن به صورت جز به جز اطلاع داشته باشد. در این بخش از مجله راهکار تجارت پایا قصد داریم تا در ابتدا تعریف دقیقی از ترخیص کالا به صورت دریایی را ارائه داده و سپس مراحل ترخیص بار دریایی را توضیح دهیم. با ما همراه باشید.

 


مطالعه بیشتر درباره ترخیص کالا ، مراحل و چالش های احتمالی


 

ترخیص کالای دریایی چیست؟

به فرآیند آزادسازی کالاهایی که از طریق مرزهای دریایی وارد کشور می‌شوند، ترخیص دریایی گفته می‌شود.

تمامی کالاهای وارداتی به کشور از تمامی مرزها (زمینی-هوایی-دریایی)، باید قوانین گمرکی کشور را رعایت کنند.

بارنامه دریایی

بارنامه دریایی در ترخیص کالاهای دریایی از اهمیت بالایی برخوردار است. این بارنامه توسط شرکت کشتی‌رانی در مقابل دریافت بار صادر می‌شود که سند مالکیت کالا محسوب شده و همچنین قابل معامله است.

بارنامه سندی است که شامل مشخصات کالا، فرستنده، گیرنده و میزان هزینه‌های حمل و نقل در آن ذکر شده است. بارنامه دریایی برای ۴ گروه تهیه می‌شود که شامل فرستنده کالا، گیرنده کالا، فرمانده کشتی، مالک کشتی یا نماینده قانونی آن است.

بارنامه دریایی از نظر موقعیت جغرافیایی و همچنین تعداد وسیله‌های حمل و نقل به دو دسته حمل مستقیم و مرکب تقسیم بندی می‌شود. در بارنامه‌های دریایی این موارد اهمیت دارند:

  • رسید کالای ارسالی روی کشتی
  • مدارک قرارداد
  • سند مالکیت کالا

بارنامه دریایی شامل موارد زیر است:

  • مشخصات فرستنده
  • مشخصات شرکت حمل و نقل
  • نام و ملیت کشتی
  • اطلاعات کالا

مطالعه بیشتر درباره بارنامه دریایی


هزینه ترخیص بار دریایی چقدر است؟

از نکاتی که باعث شده است که ترخیص بار دریایی، به پرطرفدارترین روش ترخیص تبدیل شود، هزینه مناسب آن است. هزینه ترخیص کالای دریایی از گمرک شامل هزینه‌های مختلفی می‌شود.

موارد زیر در هزینه ترخیص کالای دریایی تاثیر گذارند:

  • حقوق و عوارض ورودی کالا: در تمامی کشورهای دنیا از جمله ایران، هزینه‌ای تحت عنوان حقوق ورودی از واردکننده اخذ می‌شود که شامل سود بازرگانی و عوارض ورودی است.
  • تخلیه و بارگیری: هنگامی که کالا وارد مبادی گمرک می‌شود، مسئولیت بارگیری و تخلیه کالا برعهده مامورین گمرک است. هزینه تخلیه و بارگیری نیز بر عهده صاحب کالا است. این هزینه بسته به وزن بسته و نوع آن تعیین می‌شود.
  • هزینه انبار داری: هزینه انبارداری در گمرک از مهم‌ترین بخش‌هایی است که بازرگانان باید قبل از واردات کالا آن را مورد بررسی قرار دهند. هزینه انبارداری در گمرک، بسته به نوع و حجم بار توسط گمرک تعیین می‌شود.

شرکت ترخیص بار دریایی

برای ترخیص بی دردسر کالاهایی که از طریق دریا وارد گمرکات کشور شده‌‎اند، لازم است از شرکت‌های ترخیص کالا که از اعتبار بالایی برخوردارند، کمک بگیرید. شرکت راهکار تجارت پایا یکی از شرکت‌های بزرگ در زمینه بازرگانی است که در ترخیص کالای دریایی به صورت تخصصی فعالیت می‌کند. ترخیص‌کاران متخصص و مجرب این شرکت، بر صفر تا صد امور ترخیص کالاهای دریایی مسلط بوده و در سریع‌ترین زمان ممکن و با رعایت تمامی قوانین کشور، فرآیند ترخیص کالای وارداتی شما را از گمرک انجام می‌دهند.

جمع‌بندی

ترخیص بار دریایی، مراحل و هزینه‌های آن، موضوعی بود که در این بخش از مجله راهکار تجارت پایا به آن پرداخته شد. شرکت راهکار تجارت پایا با تجربه ۲۰ ساله خود، سابقه زیادی در ترخیص کالای دریایی دارد و با توجه به تسلط ترخیص‌کاران کالای دریایی این شرکت، ترخیص کالا در سریعترین زمان ممکن انجام می‌پذیرد.

مجموعه راهکار تجارت پایا با بیش از ۲۰ سال سابقه در زمینه تجارت و بازرگانی ، آماده است که فعالیت‌های بازرگانی را برای شما بازرگانان و تجار گرامی کشور تسهیل کرده و اقدامات لازم را در جلوگیری از هدررفت زمان و هزینه‌های مالی شما به عمل آورد . 

سوالات متداول

در این بخش از مقاله راهکار تجارت پایا به سوالات پرتکرار شما در خصوص ترخیص کالای دریایی پایخ می‌دهیم:

۱-ترخیص کالای دریایی چیست؟

به فرآیند آزادسازی کالاهایی که از طریق دریا وارد کشور می‌شوند، ترخیص کالای دریایی گفته می‌شود.

۲-هزینه ترخیص کالای دریایی چقدر است؟

هزینه ترخیص کالای دریایی بسته به نوع کالا، ابعاد، وزن، مبدا و مقصد، مقررات گمرکی، شرکت حمل و نقل و بیمه متغیر است.

۳-ترخیص کالای دریایی چند روز زمان می‌برد؟

نمی‎‌توان مدت زمان مشخصی برای انجام فرآیند ترخیص کالای دریایی در نظر گرفت اما به صورت میانگین بین ۱۰ تا ۲۰ روز زمان می‌برد.

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

Picture of محمود زارعی
محمود زارعی

به بسیاری از واردکنندگان، تولید کنندگان و صادرکنندگان خدمات رسانی کرده ام. در این وبسایت تجربیات 20 ساله من در حوزه ترخیص کاری و گمرک در اختیار شما قرار می‌گیرد تا در واردات، صادرات و ترخیص کالا با چالش مواجه نشوید. سعی شده در تمامی مطالب سایت حداکثر نکات اشاره شود، ولی اگر نکته ای برای شما سوال است، حتما در قسمت کامنت ها بپرسید، در اولین فرصت به آن پاسخ خواهم داد.

اشتراک در
اطلاع از
امتیاز دهی به مقاله
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها