Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
وادرات ته لنجی کالا
زمان مطالعه: 4 دقیقه

واردات ته لنجی کالا

واردات ته لنجی یکی از روش‌های واردات کالا به کشور است که ملوانان و کارکنان کشتی مجازند که کالا و مایحتاج مورد نیاز خود را از این طریق وارد کشور کنند. در واقع دولت به مرزنشنیان و کارکنان لنج‌ها، این امتیاز را لحاظ کرده که بتوانند کالاهای مجاز مورد نیاز خود را وارد کشور کنند. اما چند سالی است که به دلیل شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، قوانین مربوط به وادات ته لنجی تغییر کرده است، درحالی که ۹۰ درصد مشاغل مرزنشینان، به طور مستقیم و غیر مستقیم با واردات ته لنجی در ارتباط هستند. در ادامه این مطلب قصد داریم تا شرایط واردات ته لنجی، کالاهای مجاز، هزینه واردات ته لنجی، مراحل و سایر موارد مرتبط با آن را شرح بدهیم.

واردات ته لنجی چیست؟

واردات ته لنجی یا واردات ملوانی، در واقع نوعی واردات کالا محسوب می‌شود که صاحب لنج و خدمه آن، مجاز به واردات کالا با امتیازات ویژه به کشور هستند. هنگامی که کالا به روش دریایی و از طریق لنج حمل می‌شود، اعضای لنج می‌توانند کالای مورد نیاز خود را وارد کشور کنند. در واقع واردات ته لنجی کالا امتیازی است که توسط دولت به کارکنان لنج داده شده است.

کالاهای مجاز برای واردات ته لنجی

طبق قوانین گمرک جمهوری اسلامی ایران، تمامی کالاهای مجاز به کشور، امکان واردات به صورت ته لنجی را دارند. مواردی چون پوشاک و البسه، مواد غذایی، کالاهای اساسی، لوازم الترونیکی، قطعات خودرو، لوزام برقی، تجهیزات پزشکی، اسباب بازی و … از جمله کالاهایی هستند که امکان ورود آن‌ها به کشور یه صورت ته لنجی فراهم است.

توجه داشته باشید که کالاهایی نظیر مشروبات الکلی، اسلحه‌های سرد و گرم، مواد مخدر و وسایل قمار را حتی به صورت ته لنجی نیز نمی‌توان وارد کشور کرد.

تجارت ملوانی در کدام شهرها مجاز است؟

امکان واردات ته لنجی، عمدتا در بنادر جنوبی کشور امکان پذیر است. با این وجود شهرهایی چون بوشهر، بندر عباس، آبادان، بندر گناوه، دلار، دیر و دیلم شهرهایی هستند که واردات ته لنجی کالا در آن‌ها رواج دارد.

قانون واردات ته لنجی 

واردات کالا به صورت ته لنجی قوانین و شرایط خاص خود را دارد. سه شرطی که در ادامه نام برده شده‌اند؛ لازمه انجام واردات کالا به صورت ته لنجی هستند:

  • واردات به صورت ته لنجی مختص کارکنان و ملوانان لنج‌ها است. یعنی فقط این افراد می‌توانند از این روش برای واردات کالای مورد نیاز خود استفاده کنند.
  • کالاهای وارداتی نباید ماهیت تجاری داشته باشند، در غیر این صورت قاچاق محسوب می‌شوند.
  • ملوانان تنها ۲ بار در سال امکان واردات کالا به صورت ته لنجی را دارند.

با اینکه دولت، قوانین و مقررات واردات ته لنجی را تصویب کرده است، اما با این وجود شاهد واردات بی‌رویه کالا و بدون ملاحضه افرادی هستیم که قطعا ملوان و صاحب لنج نیستند، بلکه افراد سودجویی هستند که از ملوانان و امتیازات ویژه آن‌ها در این خصوص، سواستفاده می‌کنند. طبق قانون ته لنجی، واجدین شرایط سالیانه ۲ بار مجاز به واردات کالای مورد نیاز خود، به صورت ته لنجی هستند اما میزان آن مشخص نیست. به گونه‌ای که برخی افراد اقدام به واردات کالا در تعداد بسیار زیاد به کشور می‌کنند. همین موضوع باعث ایجاد هرج و مرج در واردات ته لنجی کالا شده و حتی اقتصاد کشور را نیز تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

واردات ته لنجی از دبی

ملوانان و کارکنان لنج ۲ بار در سال می‌توانند بدون پرداخت عوارض گمرکی، کالای مورد نیاز خود برا به صورت ته لنجی وارد کشور کنند. البته باید به این نکته توجه کنند که کالاهای وارداتی نباید ماهیت تجاری داشته باشند چراکه تنها مجاز به واردات کالاهایی هستند که مصرف شخصی داشته باشند.

البته گاهی ملوانان امتیاز خود را به افراد دیگر می‌دهند، یعنی کالای مورد نیاز دیگران را به روش ته لنجی وارد کشور می‌کنند. روند انجام این کار بدین صورت است که پس از خریداری کالای مورد نظر، قیمت حمل بار با لنج تا مقصد را به ملوان لنج پرداخت کرده و کالا را در ایران تحویل می‌گیرید. کالا در اسکله‌هایی مثل الشارجه، جبل علی و ریجنسی بارگیری شده و به بنادری چون بوشهر، گناوره، دلیر و … ارسال می‌شوند.

واردات ته لنجی از دبی به دلیل عدم نیاز به پرداخت مالیات و هزینه‌های گمرکی، بهترین فرصت برای واردات کالا و کسب سود است. البته توجه داشته باشید که واردات با حجم بالا با روش ته لنجی امکان پذیر نبوده و به نوعی قاچاق محسوب می‌شود.

واردات ته لنجی از چین

واردات کالا به صورت ته لنجی از چین، همان رویه دبی را دارد البته با این تفاوت که هزینه حمل و نقل کالا تا ایران، به دلیل فاصله زیاد بین دو کشور بالاتر است. اما به هرحال به دلیل عدم نیاز به پرداخت هزینه‌های گمرکی و مالیات، واردات کالا به صورت ته لنجی از چین به صرفه‌تر است. البته به دلیل معافیت‌ها و تسهیلات ویژه گمرکی در واردات ته لنجی، بسیاری از بازرگانان، ابتدا کالا را از چین یا هر کشور دیگری به دبی ارسال کرده و سپس به صورت ته لنجی وارد کشور می‌کنند. در این صورت تاجران بیش از ۴۰ درصد سود خواهند کرد.

هزینه واردات ته لنجی چقدر است؟

در واردات ته لنجی، تنها هزینه قابل پرداخت برای واردکننده، هزینه حمل بار از کشور مبدا تا مقصد است. چرا که در این روش وارداتی، هزینه گمرک، مالیات و عوارضی حذف می‌شود. هزینه حمل کالا نیز با توجه به نوع کالا و وزن آن متفاوت خواهد بود. البته مواردی چون بندری که کالا در ان بارگیری شده و بندری که کالا در آن تخلیه می‌شود نیز در قیمت تمام شده تاثیر گذار است. البته بسته بندی کالا نیز هزینه خود را دارد.

جمع‌بندی

در این مطلب مواردی را درخصوص واردات کالا به صورت ته لنجی بیان کردیم. دانستیم که واردات ته لنجی روشی پرسود برای واردات کالا به کشور است. واردکننده با رعایت قوانین واردات ته لنجی، کالای مورد نظر خود را وارد کشور می‌کند و تنها لازم است تا هزینه ارسال کالا را پرداخت کند. هزینه واردات ته لنجی نیز به فاکتورهای متعددی چون نوع و وزن کالا بستگی دارد. در صورتی که تجربه واردات کالا به صورت ته لنجی را دارید، آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.ِ

سوالات متداول

۱-کالاهای مجاز برای واردات کالا به صورت ته لنجی کدام‌اند؟

ملوانان مجازند که تمامی کالاهای مجاز برای واردات را وارد کشور کنند. البته به غیر از کالاهایی که ورود آن‌ها به کشور ممنوع شده است

۲-هزینه واردات کالا به صورت ته لنجی چقدر است؟

هزینه واردات کالا به صورت ته لنجی به عواملی چون فاصله بین مبدا و مقصد، ارزش کالا، نوع و وزن کالا بستگی دارد. به طور قطع نمی‌توان مبلغی را به عنوان هزینه واردات کالا به صورت ته لنجی بیان کرد، اما به جرات می‌توان گفت که این روش وارداتی، کاملا به صرفه‌تر از روش‌های وارداتی دیگر است.

 

جهت مطالعه در حوزه ترخیص کالا و مراحل آن می‌توانید از مقاله زیر استفاده کنید :
ترخیص کالا از گمرک

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

Picture of محمود زارعی
محمود زارعی

به بسیاری از واردکنندگان، تولید کنندگان و صادرکنندگان خدمات رسانی کرده ام. در این وبسایت تجربیات 20 ساله من در حوزه ترخیص کاری و گمرک در اختیار شما قرار می‌گیرد تا در واردات، صادرات و ترخیص کالا با چالش مواجه نشوید. سعی شده در تمامی مطالب سایت حداکثر نکات اشاره شود، ولی اگر نکته ای برای شما سوال است، حتما در قسمت کامنت ها بپرسید، در اولین فرصت به آن پاسخ خواهم داد.

اشتراک در
اطلاع از
امتیاز دهی به مقاله
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سعید
3 ماه قبل

سلام وقت بخیر بنده ساکن اصفهانم و از بندر اسپیکر یا لوازم خانگی میخریدم به دلیل کساد بودن بازار و رقابت اگر بخواهم مستقیم بدون واسطه خرید کنم باید چ کنم