Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
واردات کالای مسافری
زمان مطالعه: 4 دقیقه

کالای مسافری و قوانین آن

“کالای مسافری” موضوعی است که بسیاری از افراد، حین بازگشت از سفر باید از قوانین آن مطلع باشند، چرا که درصورت عدم آگاهی از قوانین کالای مسافری، ممکن است در گمرک با مشکلاتی مواجه شوند و یا حتی نتوانند وسایل خود را وارد کشور کنند. ایران مانند کشورهای دیگر برای ورود کالای همراه مسافر، مقررات خاص خود را دارد، برای مثال واردات تعدادی از کالاها را ممنوع اعلام کرده و همچنین ورود برخی دیگر، نیازمند اخذ مجوزاتی می‌باشد. در این مطلب به تمامی سوالات مربوط به واردات کالا از طریق مسافری و چمدانی خواهیم پرداخت.

کالای مسافری چیست؟

منظور از کالای مسافری، کالایی است که مسافر به همراه خود، قصد وارد کردن به کشور را دارد.

منظور از “مسافر” در کالای مسافری، شخصی است که با گذرنامه، اجازه عبور یا برگ تردد، از راه‌های مجاز به قلمرو گمرکی وارد یا از آن خارج می‌شود. اشخاص زیر مسافر تلقی می‌شوند:

  • شخص غیر مقیم ایران که به طور موقت وارد قلمرو گمرکی و یا خارج می‌شود.
  • شخص مقیم ایران که از قلمرو گمرکی کشور خارج و یا وارد آن می‌‎شود.

کالای همراه مسافر منطقه آزاد

مسافران خروجی از قلمرو گمرکی به مقصد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، مشمول مقررات این ماده نیستند و در صورتی که از طریق مناطق مذکور از کشور خارج شوند، موظف‌اند کالای همراه خود را به گمرک اظهار نمایند.

قوانین کالای مسافری

-لوازم شخصی مسافر (نو یا مستعمل) که ممکن است به طور معمول در طول سفر برای استفاده شخصی مسافر نیاز باشد؛ شامل معافیت بوده اما در صورت تجاری بودن کالا، باید عوارض آن پرداخت شود. (تشخیص تجاری یا غیرتجاری بودن کالا بر عهده گمرک است.)

-درصورتی که مسافر، کالای تجاری خود را بدون اظهار، در جایی جاساز کرده و توسط مامورین گمرک کشف شود، به عنوان کالای قاچاق شناسایی خواهد شد.

-کالای همراه مسافر، تا میزان ۸۰ دلار (سالانه) از پرداخت حقوق ورودی معاف می‌باشد و مازاد بر آن به شرط غیر تجاری بودن، با اخذ حقوق گمرکی و دو برابر سود بازرگانی قابل ترخیص می‌باشد. چنانچه کالای همراه مسافر جنبه تجاری نداشته باشد، پس از انجام تشریفات گمرکی ترخیص می‌شود و در صورتی که جنبه تجاری داشته باشد، ترخیص آن از گمرک‌، منوط به رعایت مقررات و انجام تشریفات مربوط به کالای تجاری است.

-مسافرین غیر مقیم ایران می‌توانند وسیله نقلیه شخصی خود را با رعایت مقررات مربوطه، طبق رویه ورود موقت، وارد کشور کنند. ایرانیان مقیم خارج نیز در صورتی می‌توانند از مقررات این ماده استفاده کنند که قبل از ورود به ایران، حداقل سه ماه، خارج از کشور اقامت داشه باشند.

چه کالاهایی را می‌توان به صورت مسافری وارد کشور کرد؟

در ادامه چند مورد از کالاهایی که بدون نیاز به پرداخت عوارض، مالیات و در حالت کلی بدون نیاز به طی کردن تشریفات گمرکی می‌توان وارد کشور کرد را نام برده‌ایم:

  • زیور آلات و جواهرات شخصی
  • دوربین عکاسی و فیلمبرداری به همراه فیلم و نوار و ملزومات آن (از حد تجاری خارج نشود)
  • پروژکتور فیلم یا اسلاید
  • دوربین چشمی
  • آلات موسیقی
  • ضبط به همراه نوار
  • گیرنده رادیویی
  • تلوزیون
  • ماشین تحریر
  • ماشین حساب
  • رایانه شخصی (لپتاپ)
  • کالسکه بچه
  • صندلی چرخدار (ویلچر)
  • لوازم و تجهیزات ورزشی
  • تلفن همراه
  • جعبه وسایل کمک های اولیه
  • تجهیزات پزشکی قابل حمل
  • قایق پارویی

کالاهای مسافری غیر مجاز

کالاهای مسافری غیر مجاز برای واردات، ممکن است بر اساس قوانین و مقررات هر کشور متفاوت باشد اما در کشور ما، کالاهای غیر مجاز شامل کالاهایی هستند که ورود آن‌ها به کشور ممنوع است.

درحالت کلی مواد محترقه، مواد مخدر، نوشیدنی‌های غیر مجاز، موارد حاوی خلاف شئونات اسلامی، آثار باستانی، هر گونه اسلحه و تجهیزات نظامی و یا ابزار آلاتی که قوانین دولتی آن را ممنوع کرده است، از جمله کالاهایی هستند که واردات آن‌ها به عنوان کالای مسافری ممنوع است.

البته لازم است که قبل از سفر به کشور، مسافران موظف‌اند قوانین و مقررات گمرکی مربوط به واردات و صاردات آن کشور را بررسی کنند. این کار می‌تواند به جلوگیری از مشکلات حقوقی و گمرکی کمک کند.

محدودیت‌های واردات کالای مسافری

محدودیت‌های کالای مسافری برای افرادی که قصد مسافرت به کشورهای دیگر را دارند، بسته به کشور مقصد متفاوت است. بسیاری از کشورها قوانین و مقررات خاصی را برای واردات و صادرات وضع کرده‌اند که مسافر باید حین ورود به کشور رعایت کند. برخی از محدودیت‌هایی که کالای مسافری دارد به شرح زیر است:
محدودیت‌های گمرکی: برخی کشورها برای برخی از کالاهای وارداتی محدودیت هایی را دارند برای مثال واردات سیگار یا محصولات دارویی. همچنین ممکن است برخی از کالاها برای واردات به کشوری ممنوع اعلام شوند برای مثال مواد مخدر یا محصولات حیوانی.

مالیات و عوارض ورودی: ممکن است گمرکات کشورها برای برخی از کالاها، مالیات و عوارض در نظر بگیرند. مسافران ممکن است موظف به پرداخت مالیات و عوارض ورودی برای برخی از کالاها باشند و یا در صورتی که میزان کالا از مقدار مشخصی فراتر رود در این صورت فرد موظف است که مالیات پرداخت کند.

محدودیت های بهداشتی و ایمنی: واردات کالایی چون مواد غذایی ممکن است تحت عنوان محدودیت های بهداشت یو ایمنی قرار بگیرد و یا برخی کالاها که ایمنی عمومی را تهدید میکنند نیز ممکن است ممنوع شوند.

جمع بندی

در این مطلب به کالای مسافری و قوانین مربوط به آن پرداختیم. دانستیم که واردات کالا به صورت مسافری، قوانین و مقررات خاص خود را دارد و مسافر نمی‌تواند هر کالایی را به عنوان کالای همراه خود، وارد کشور کند.

سوالات متداول

۱-کالای مسافری ممنوع برای واردات به کشور کدام است؟

کالاهایی که واردات آن‌ها به کشور ممنوع است از طریق مسافری نیز امکان واردات آن‌ها وجود ندارد.

۲-مسافر برای حمل کدام کالا ها به کشور، نیاز به مجوز دارد؟
کالاهایی مثل دارو، تلفن، پرندگان و حیوانات، گیاه و بذر از جمله مواردی هستند که واردات انها به کشور نیاز به مجوز ندارد.

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

Picture of محمود زارعی
محمود زارعی

به بسیاری از واردکنندگان، تولید کنندگان و صادرکنندگان خدمات رسانی کرده ام. در این وبسایت تجربیات 20 ساله من در حوزه ترخیص کاری و گمرک در اختیار شما قرار می‌گیرد تا در واردات، صادرات و ترخیص کالا با چالش مواجه نشوید. سعی شده در تمامی مطالب سایت حداکثر نکات اشاره شود، ولی اگر نکته ای برای شما سوال است، حتما در قسمت کامنت ها بپرسید، در اولین فرصت به آن پاسخ خواهم داد.

اشتراک در
اطلاع از
امتیاز دهی به مقاله
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها