تعریف مشاوره بازرگانی چیست؟
مشاوره بازرگانی فرآیندی است که طی آن یک فرد (مشاور بازرگانی) به واسطه دانش و سابقه معتبر در زمینه صادارت و واردات در کنار تیم بازرگانانی یا شرکت بازرگانی قرار میگیرد. آنچه مشاوره تجارت قصد دستیابی به آن را دارد، پیدا کردن راهی برای برطرف کردن مشکلات و چالشهای موجود در مسیر تجار و بازرگانان است. خدمات مشاوره بازرگانی به برطرف کردن موانع و هر گونه مشکلی که در زمینه واردات یا صادرات یک کالا وجود دارد میپردازد. داد و ستد تجاری یکی از سودآورترین مشاغل است اما در صورتی که آشنایی کافی به قوانین اقتصاد و بازرگانی وجود نداشته باشد ممکن است جریمههای سنگینی برای صاحبان شرکتها به همراه داشته باشد. به همین دلیل آنها با کمک گرفتن از مشاوره بازرگانی به سوی کسب سود حداکثری از معاملههای تجاری خود حرکت میکنند.
در دهه ۱۹۶۰ با رونق گرفتن تجارت بینالمللی، لزوم استفاده از خدمات مشاوره بازرگانی برای داد و ستد موفقتر به اثبات رسید. با گسترش کسبوکارهای کوچک و متوسط، نیاز به خدمات مشاوره تجارت بیشتر از قبل احساس شد. امروزه شرکتهای مشاوره بازرگانی به کسبوکارهایی از جمله شرکتهای چند ملیتی، کسبوکارهای کوچک تا متوسط، شرکتهای دولتی و نهادهای غیرانتفاعی خدمات خود را ارائه میکنند.
مشاور بازرگانی خوب کیست؟
دسترسی داشتن به مشاوره بازرگانی یکی از بهترین اتفاقهایی است که میتواند برای یک کسبوکار رقم بخورد اما انتخاب مشاور بازرگانی باتجربه و کاربلد کار دشواری است. سالها تجربه و دانش فنی مشاوران بازرگانی این افراد را به متخصصان عرصه واردات و صادرات تبدیل کرده که با فعالیتهای خود مانع از دست رفتن سرمایه بازرگانان میشوند. یک مشاور بازرگانی خوب درک درستی از وضعیت بازار، فرآیند ثبت و ترخیص کالا، قواعد بینالمللی و عوامل تاثیرگذار بر داد و ستد کالا دارد.
مشاوره بازرگانی شامل چه خدماتی میشود؟
مشاوره بازرگانی مجموعه توصیههایی است در راستای راهاندازی، توسعه یا بهبود فعالیتهای بازرگانان به کسبوکارها ارائه میشود. خدمات مشاوره تجارت و بازرگانی اطلاعات کاملی در خصوص امور گمرکی، بازاریابی بینالمللی و مشاوره ترخیص کالا انجام میدهد. مطابق با بسیاری از خدمات مشاوره در زمینههای دیگر کار مشاوره بازرگانی نیز با بررسی و تحلیل بازار که خود شامل بررسی رقبا، وضعیت مشتریان، نیازهای جامعه و بررسی روند بازار در شرایط کنونی آغاز و سپس خدمات زیر به متقاضیان ارائه میشود:
- تحلیل مالی و مالیات
- بررسی قوانین و مقررات بازرگانی
- برنامهریزی و تعیین استراتژی برای بازرگانی
- تحقیق و توسعه، تحلیل ریسک، بازاریابی و فروش کالا
- مدیریت زنجیره تامین (تامین و توزیع مجدد)
تعیین استراتژی بازرگانی مانند تحلیل بازار، شناسایی فرصتها، شکلگیری بازارهای جدید و توسعه استراتژی فروش بخشی از خدماتی است که مشاوره تجارت برای کسبوکارها به همراه دارد. رشد و بهبود عملکرد بازرگانان، هدف نهایی ارائه خدمات مشاوره بازرگانی خارجی است.
دلایل استفاده از مشاوره بازرگانی چیست؟
استفاده از خدمات مشاوره بازرگانی دلایل و مزیتهای زیادی دارد و باعث میشود تا بازرگانان استفاده از این خدمات را انتخاب کنند. هر مشکل یا چالشی که در زمینه تجارت (واردات یا صادرات یک کالا) وجود دارد، میتواند با خدمات مشاوره تجارت بهتر شود. تجار و بازرگانان در شرایطی مانند اطمینان نداشتن از موفقیت در صادرات و واردات کالا، اطلاعات کافی نداشتن از نوع مرسوله انتخابی و یا دستیابی به توصیههایی برای یافتن مشتری یا بستن سفارش بیشتر به مشاور بازرگانی مراجعه میکنند. از دیگر دلایل بهره گیری از مشاوره بازرگانی میتوان به موارد فوق اشاره کرد:
- بهبود عملکرد کسبوکار با شناسایی چالشهای موجود
- توسعه استراتژیهای بازاریابی (تحلیلی و شناسایی فرصتهای بازار)
- تحلیل دادهها و استفاده از عدد و رقم برای تصمیمگیری بهتر در تجارت کالا
استفاده از مشاوره تجارت و بازرگانی به دلیل ارائه راهحلهایی برای افزایش سودآوردی کسبوکار و هدفمند کردن تجارت انجام میشود. میتوان گفت دلیل اصلی استفاده از مشاوره بازرگانی شناسایی و رفع مشکلات و چالشهایی است که در مسیر تجارت جهانی و هر گونه مبادله مرتبط پیش میآید.
مراحل انجام مشاوره بازرگانی
مراحل انجام مشاوره بازرگانی در فعالیتهای تجاری ثابت نیست و با توجه به نوع کسبوکار و نوع محصول وارد یا صادر شده، مراحلی به آن اضافه یا کم میشود. در همین راستا مشاور بازرگانی با توجه به نیازهای اختصاصی هر شرکت مراحل لازم را برنامهریزی کرده و خدمات خود را حول محور این مراحل ارائه میکند. خدمات مشاوره بازرگانی که در قالب یک سرویس کامل ارائه میشود شامل مراحل مختلفی است که در ادامه به اصلیترین آنها اشاره میشود:
- ارزش گذاری کالای شما
- اخذ مجوزهای لازم
- انتخاب روش حمل و نقل
- همکاری در ترخیص کالا
مراحل مختلف مشاوره بازرگانی کالا شامل تحلیل وضعیت کنونی کسبوکار، شناسایی فرصتهای تجاری جدید است که برنامهریزی و تعیین استراتژی بازاریابی به دنبال آن انجام میشود.
۱. ارزش گذاری کالا توسط مشاوره بازرگانی
ارزش گذاری کالا فرایندی مهم در بازاریابی و فروش بین المللی است که به کمک مشاوره بازرگانی قیمت مناسبی برای کالا یا خدمات هدف تعیین میشود. مشاور بازرگانی با توجه به ارزش کالا و با استعلام گرفتن از سراسر دنیا بهترین ارزش (قیمت) را به بازرگان اعلام میکند. مشاوران بازرگانی با تحلیل هزینهها، توجه به نیاز مشتری و نیمنگاهی به رقبا میتوانند مناسبترین ارزش را برای کالای تجاری تعیین کند.
۲. اخذ مجوزهای لازم به کمک مشاوره بازرگانی
بعد از ارزش گذاری کالا مشاور بازرگانی با در اختیار داشتن کارت بازرگانی در سریعترین زمان ممکن شروع به دریافت مجوزهای مورد نیاز برای انجام واردات و صادرات میکند. اخذ مجوزهای لازم برای صادرات یا واردات به کشورهای مختلف به دانش فنی و تخصص در زمینه بازرگانی احتیاج دارد به همین دلیل کمک گرفتن از مشاوران تجارت و بازرگانی در مسیر دریافت مجوزهای لازم راحتی و آسایش خاطر بیشتری برای بازرگانان به همراه میآورد.
۳. انتخاب روش حمل و نقل مناسب با مشاوره تجارت
مشاوران تجار و بازرگانان را برای انتخاب بهترین روش حمل و نقل راهنمایی میکنند تا از لحاظ اقتصادی و صرفهجویی در زمان به نفع متقاضی باشد. انتخاب روش حملونقل مناسب در عرصه تجارت بینالملل یکی از مهمترین مواردی است که برای شرکتهای صادرات و واردات اهمیت بسیاری دارد.
مشاور بازرگانی با بررسی ویژگیهای کالای تجاری (وزن، حجم، دمای لازم) و شناسایی مبدا و مقصد، مناسبترین روش حمل و نقل را که در نهایت باعث کاهش هزینهها میشود را به تجار پیشنهاد میکند.
۴. همکاری در ترخیص کالا به کمک مشاوره بازرگانی
پس از طی شدن مراحل بالا، مشاوره بازرگانی با ارائه بهترین توصیهها در ترخیص کالای مورد نظر همکاری کرده و آنها را به دست تجار و بازرگانان میرساند. ترخیص کالا مرحله مهمی در فرایند واردات و صادرات کالا محسوب میشود به همین دلیل حضور مشاور بازرگانی در کنار اعضای تیم باعث میشود تا روند ترخیص کالا مطابق با قوانین و مقررات مربوط به تجارت بینالملل انجام شود.
نتیجهگیری در مورد مشاوره تجارت و بازرگانی
مشاوره بازرگانی به بهبود و پیشرفت کسبوکارها کمک کرده و شرایط را برای موفقیت شرکت فراهم میکند. بعید است که بازرگانان به تنهایی بتوانند از پس تمام جنبههای داد و ستد بربیایند و دیر یا زود به کمک احتیاج خواهند داشت. این کمک که توسط مشاوران بازرگانی فراهم میشود فعالیتهای تجاری را برای کسانی که به تارگی واردات و صادارت را شروع کردهاند تسهیل میکند. مشاوره تجارت و بازرگانی کالا، بازرگانان را برای ورود به عرصه تجارت بینالملل و کسب حاشیه سود بالا آماده میکنند. پاسخ به سوالاتی مانند «آیا شرکت آماده تجارت و داد و ستد هست؟»، «آیا امکان صادر کردن محصول برای اولین بار وجود دارد؟»، «آیا ظرفیت فروش محصول در بازارهای دیگر وجود دارد؟» و سایر پرسشهایی از این قبیل به امور بازرگانی ارتباط دارد و حدود فرایند مشاوره تجارت را به خوبی مشخص میکند. مشاوره تجارت که در خصوص واردات و صادرات کالا راهنماییهای ارزشمندی ارائه میکند سعی در کاهش اشتباههای رایج و حرکت در مسیر درست با حداکثر سرعت ممکن را دارد.
سوالات متداول
۱- چگونه میتوان بازار فروش جدیدی برای محصولات پیدا کرد؟
یافتن بازارهای جدید برای خرید و فروش کالا یا خدمات نیازمند انجام تحقیقات بازار و نیازسنجی مشتریان است که از جمله وظایف مشاور گمرکی محسوب میشود.
۲- بهینه کردن هزینههای فرایند واردات و صادرات کالا چگونه امکانپذیر است؟
شناخت درست از زنجیره تامین و حذف موانع و چالشهای موجود در مسیر تجارت بینالمللی میتواند هزینههای صادرات و واردات کالا را بهینه کند. برای دستیابی به این مقصود بهتر است با مشاور بازرگانی و تجارت مشورت شود.
۳- انتخاب روش حمل و نقل مناسب برای انتقال بار چگونه است؟
بررسی معیارهای مختلف سرعت، هزینه و امنیت کالا نقشی اساسی در انتخاب روش درست حمل یک کالا دارند. کمک گرفتن از مشاوره بازرگانی که شرکتهای حملونقل باکیفیت را شناسایی کرده میتواند بسیار کمککننده باشد.
۴- برنامهریزی برای ورود به بازارهای خارجی با کمک مشاور بازرگانی امکانپذیر است؟
ورود به بازارهای خارجی با تحلیل بازار، ارزیابی قابلیتها و شناسایی مزایا و معایب ورود به عرصه جهانی امکانپذیر است. خدمات مشاوره بازرگانی با تحلیل درست وضعیت بازار مناسبترین بازارها برای ورود را به بازرگانان معرفی میکند.
۵- چگونه میتوان با مشکلات مربوط به مالیات و امور گمرکی کالا مقابله کرد؟
مدیریت مشکلات مالیاتی یا قوانین و مقررات مربوط به امور گمرکی با اشراف داشتن به اصول مالیاتی و گمرکی کشورهای طرف قرارداد امکانپذیر میشود. مشاور بازرگانی با تجربه اطلاعات کافی از این قوانین و مقررات دارد و میتواند تجار و بازرگانان را به سلامت از مشکلات پیشرو عبور دهد.
۶- از کجا میتوان خدمات مشاوره بازرگانی را دریافت کرد؟
شرکت راهکار تجارت پایا یکی از بهترین خدمات موجود در زمینه مشاوره بازرگانی را به تجار و شرکتهای بازرگانی ارائه میکند. برای ارتباط با آنها همه روزه میتوانید با شماره ۰۲۱۲۶۶۵۷۳۷۱ یا ۰۹۰۲۱۱۰۸۷۰۰ تماس بگیرید.
سلام وقت بخیر
من مشاوره ای نیاز دارم در مورد واردات گوشی
اول میخواستم بدونم بهترین کشور برای واردات گوشی کجاست و برای شروع به حداقل چ مقدار سرمایه نیاز هست
و اولین قدم بعد از بررسی شرایط و تخمین اعتبار برای وارد شدن به این حوضه کاری در عمل چی هست ؟
ممنون میشم من رو راهنمایی کنید .
سلام وقت بخیر 🌹
لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس بگیرین:
۰۲۱۲۸۱۱۱۱۲۱