Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

حمل از چین؛ حمل بهینه بار از چین به ایران (بدون واسطه)

گزینه‌های مختلف حمل از چین به ایران مانند بار هوایی، حمل و نقل ریلی یا دریایی و خدمات حمل‌ونقل سریع وجود دارد که تجار و بازرگانان بر اساس نوع بار یکی از آن‌ها را انتخاب می‌کنند. ایران یکی از اصلی‌ترین شرکای چین در خاورمیانه است و همه ساله تجار زیادی در مسیر بین این دو کشور در حال مبادله کالا و داد و ستد هستند. حمل کالا از چین به ایران (Shipping from China) به دوران باستان بازمی‌گردد و در سال‌های اخیر این رشد به شدت افزایش پیدا کرده است. طبق آمارها تجارت با چین در سال 2022 نسبت به سال‌های گذشته 7 درصد افزایش و ایران رقمی معادل 890 میلیون دلار در این واردات داشته است. زمان تحویل بار از چین به ایران با توجه به روش ارسال آن از 5 الی 30 روز ممکن است طول بکشد. این روزها حمل و نقل بین ایران و چین به شدت رونق گرفته و شرکت‌های بازرگانی زیادی در این عرصه مشغول به فعالیت هستند. در همین راستا دلیل بازدید شما از این صفحه ممکن است به دلیل وارد کردن کالایی از چین به ایران باشد. در این مقاله اطلاعاتی کاربردی در خصوص حمل بار از چین به ایران گنجانده شده که مطالعه آن‌ برای تجار و بازرگانان راهگشا است.

حمل از چین

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

روش‌های حمل از چین به ایران

روش‌های حمل‌ از چین به ایران با توجه به نوع کالا، مقدار بار، مسافت مبدا و مقصد و زمان تحویل بار متفاوت است. روش‌های مختلفی برای حمل کالا از چین به ایران وجود دارد که مشورت با شرکت‌های حمل‌ و نقل بین‌المللی کالا می‌تواند در انتخاب مناسب‌ترین گزینه به تجار و بازرگانان کمک کند.

  1. روش حمل و نقل هوایی
  2. روش حمل و نقل دریایی
  3. روش حمل و نقل ترکیبی
  4. روش حمل و نقل زمینی

روش حمل هوایی برای کالاهایی که سرعت تحویل در آن‌ها اهمیت دارد انتخاب می‌شود. روش حمل دریایی برای ارسال کالاهایی حجیم که سرعت ارسال اهمیت چندانی در آن‌ها ندارد و حمل و نقل زمینی کالا از چین برای مناطقی که دسترسی به آن‌ها سخت‌ است یا دورافتاده هستند انتخاب می‌شود.

حمل بار از چین به ایران

آشنایی با اصطلاحات حوزه حمل از چین به ایران مانند CIF یا (Cost, Insurance, Freight) به خصوص برای افرادی که به تازگی قصد تجارت با چین را دارد اهمیت دارد. اصطلاح CIF به معنی تحویل کالا در یکی از بنادر ایران (مانند بندرعباس) با احتساب هزینه حمل، بیمه یا گمرک است. همچنین در حمل کالا از چین اصطلاح LCL (Less than Container Load) به معنی پر نشدن بار کانتینر و قرار گرفتن محوله‌های مشتریان مختلف در آن کانتینر است. FCL یا (Full Container Load) به معنی تکمیل ظرفیت بار یک کانتیر با بار مشتری است.

۱. حمل و نقل هوایی از چین به ایران

حمل‌ونقل هوایی از چین به ایران به دلیل سرعت بالا و قابلیت حمل بارهای سنگین و بزرگ نزد تجار و بازرگانان بسیار محبوب است. در این روش محموله به صورت پالتی، کانتینری، بسته‌بندی شده و یا یکتا در هواپیمایی‌های ماهان، ایران ایر و چاینیز ایرلاینز حمل می‌شوند. در این روش پس از تماس با شرکت معتبر حمل‌ونقل هوایی نفر سومی به عنوان حامل کالا به روند تجارت افزوده و ظرف مدت کوتاهی محموله به مقصد تحویل داده می‌شود. با وجود هزینه‌بر بودن حمل و نقل هوایی اما این روش به دلیل سرعت تحویل بالا و امنیت زیاد به یکی از محبوب‌ترین روش‌های حمل نزد بازرگانان تبدیل شده است.

۲. حمل و نقل دریایی از چین به ایران

روش حمل و نقل دریایی از چین به ایران به دلیل هزینه کمتر و قابلیت حمل کالای سنگین‌تر نزد بازرگانان محبوب است. پس از توافق‌های حاصله با شرکت حمل‌ونقل معتبر در مورد هزینه‌ها و شرایط حمل با توجه به نوع و حجم کالا ممکن است محموله به صورت بار کامل یا کانتینری در کشتی‌های کانتینری، رولو یا فله‌ای به ایران حمل شود. بوشهر، بندر امام خمینی، چابهار و بندرعباس در حمل‌ونقل دریایی از چین به ایران مقصد بازرگانان محسوب می‌شوند.

۳. روش حمل و نقل زمینی از چین به ایران

روش حمل‌ونقل ترکیبی از چین به ایران به معنی استفاده همزمان از روش هوایی و دریایی و یا تعیین روش ارسال بر اساس نوع بار و سرعت تحویل کالا است. روش‌های مختلف حمل از چین مزایا و معایبی دارد و انتخاب کردن روش ترکیبی می‌تواند یک گزینه بهینه برای بازرگانان در زنجیره تامین محسوب شود.

۴.روش door-to-door در حمل از چین به ایران

روش door-to-door یکی از روش‌های محبوب در انتقال کالا است که شرکت حمل‌ونقل مسئولیت ارسال کالا از درب کارخانه تا درب مشتری در ایران را می‌پذیرد. در این روش کلیه فعالیت‌های گمرکی از قبیل بسته‌بندی، حمل، بارگیری، ترخیص و تحویل توسط شرکت حامل انجام می‌شود و مشتریان نقشی در این فرآیند ندارند.

مدارک و مجوزهای لازم برای ارسال کالا از چین به ایران

حمل بار از چین به ایران نیازمند دریافت مجوزهای لازم از سازمان‌های مختلف است که بدون آشنایی و اطلاعات قبلی ممکن است به فرآیندی سخت و پرهزینه برای بازرگانان تبدیل شود. نقص در مدارک و مجوزهای لازم می‌تواند به هزینه‌بر شدن ترخیص کالا از گمرک ایران و جریمه‌های احتمالی متنهی شود.

مدارک لازم برای ارسال کالا از چین به ایران توضیحات
بارنامه (B/L) اطلاعات حمل‌ونقل کالا، شرایط حمل و نام کالا
فاکتور فروش حاوی نام کالا، تعداد و مقدار بار
گواهی مبدا اطلاعاتی حاوی کشور مبدا و مقصد
گواهی بهداشت برای محموله غذایی، دارویی و شیمیایی
قبض انبار برای نگهداری کالا
شناسه تجاری (بارکد) شناسنامه کالا
پیش فاکتور
گواهی استاندارد (COI)

برای حمل از چین به ایران با توجه به نوع کالا و روش حمل انتخاب شده ممکن است مدارک متفاوتی احتیاج باشد. برای مثال واردات برخی از کالاها که به دلایل مختلف دچار محدودیت شده‌اند به دریافت مجوزهای خاصی نیاز دارد. مشورت با شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی و کارشناس‌های لجستیک باتجربه‌ می‌تواند در این زمینه کمک کننده باشد.

چالش‌های حمل و نقل کالا از چین به ایران

حمل کالا از چین به ایران در عرصه تجارت بین‌الملل به عنوان یک مسیر پرتراکم که از کشورهای مختلفی می‌گذرد با چالش‌ها و مشکلات بسیاری همراه است. ُتجار و بازرگانان علاوه‌بر رعایت قوانین و مقررات کشورهای مبدا و مقصد لازم است هنگام عبور از کشورهای همسایه مانند قزاقستان یا ترکمنستان نیز از قوانین آن‌ها تبعیت کنند. همین مساله در بسیاری موارد مشکلاتی که تجار در مسیر ارسال بار خود دارند را بیشتر خواهد کرد.

  1. مسائل گمرکی (ترخیص کالا)
  2. مشکلات مربوط به واردات کالاهای ممنوعه
  3. مشکلات مربوط به لجستیک (تاخیر در تحویل بار)
  4. مسائل امنیتی (مواجه با جنگ، تروریسم، جرایم سازمان یافته)

انتخاب روش حمل‌ونقل مناسب تا حد زیادی مسائل و مشکلات امنیتی، لجستیکی و محدودیت‌های زمانی را در ارسال و ترخیص محموله وارد شده از چین کاهش می‌دهد.

هزینه و قیمت حمل بار از چین به ایران

عوامل مختلفی در تعیین هزینه حمل بار از چین به ایران نقش دارد؛ نقل و انتقال کالاهای سخت، حجیم و با حساسیت بالا مشکل‌تر و هزینه‌بر تر از سایر محموله‌ها است. هر چه وزن یا حجم محموله ارسال شده از چین بیشتر باشد هزینه حمل و نقل بیشتری برای آن محاسبه خواهد شد. حتی نوع بسته‌بندی محصول و استاندارد بودن یا نبودن آن می‌تواند روی هزینه نهایی حمل کالا تاثیر داشته باشد. ایران و چین هر دو کشور بزرگی هستند و به همین دلیل مسافت بین مبدا و مقصد می‌تواند نقشی تعیین کننده در تعیین هزینه بار تجاری داشته باشد.

حمل بار از چین به ایران

به منظور محاسبه دقیق‌ هزینه ارسال کالا از چین بهتر است پس از بررسی شرایط و ویژگی‌های محموله مورد نظر با کارشناس صادرات و واردات کالا که تجربه زیادی در این زمینه دارند مشاوره شود. برای انتخاب مناسب‌ترین شرکت حمل‌ونقل کالا از چین به ایران بهتر است پس از بررسی هزینه‌های لازم و شرایط این شرکت‌ها تصمیم‌گیری نهایی انجام شود.

مالیات و عوارض گمرکی

حمل کالا از چین به ایران با توجه به نوع و میزان بار ممکن است با مالیات و عوارض متفاوتی مواجه شود که در ادامه به دو مورد از آن‌ها اشاره می‌شود.

  1. مالیات ورودی
  2. مالیات بر ارزش افزوده

مالیات ورودی به محض ورود کالا به داخل کشور محاسبه می‌شود و هزینه آن توسط وارد کننده پرداخت می‌شود. پرداخت مالیات بر ارزش افزوده (VAT) براساس ارزش و مقدار کالا محاسبه می‌شود. گاهی اوقات براساس معاهده‌های بین دو کشور معافیت مالیاتی بر برخی از کالاها اعمال می‌شود که هزینه کمتری برای وارد کننده به همراه دارد.

جمع‌بندی حمل کالا از چین به ایران

حمل از چین به ایران که از راه‌ها و روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است یکی از متداول‌ترین مسیرها برای انجام تجارت بین‌الملل محسوب می‌شود. تجار و بازرگانان زیادی همه روزه برای تامین نیاز داخل مشغول ارسال کالاهای مختلفی از چین به ایران هستند. اگر فرض شود که واردات کالا از چین به طور کلی حدود ۳۰۰ میلیار دلار باشد سهم ایران از این میزان ۱۰ میلیارد دلار است. حمل بار از چین به ایران در صورت آشنا نبودن با قوانین و مقررات گمرکی ممکن است پر هزینه و زمان‌بر باشد. به همین دلیل برای کاهش چالش‌ها و تحویل سریع و بدون مشکل بار از چین به ایران توصیه می‌شود که بازرگانان قبل از هر گونه اقدامی در زمینه واردات کالا با مشاوران و کارشناس‌های بازرگانی به بررسی وضعیت موجود بپردازند. کارشناسان باتجربه راهکار تجارت پایا همه روزه آماده پاسخگویی به سوالات بازرگانان و راهنمایی آن‌ها در حوزه حمل کالا از چین و چالش‌های پیشرو هستند. واردات کالا از چین به ایران تحت تاثیر مستقیم قوانین گمرکی و آیین‌نامه‌های صادر شده از سوی سازمان صمت قرار دارد که آشنایی کافی نداشتن با آن‌ها می‌تواند  باعث مشکلات زیادی برای بازرگانان شود.

پرتکرارترین پرسش‌ها در مورد حمل از چین

  • کدام بندر ایران برای حمل ‌و نقل دریایی از چین به ایران مناسب است؟

ترخیص از بندرعباس یا بوشهر در حمل دریایی از چین به دلیل پایین بودن تعرفه‌ها و آسان‌تر بودن روند ترخیص کالا توصیه می‌شود.

  • کدام ایرلاین خدمات هوایی حمل از چین به ایران را پوشش می‌دهد؟

هواپیمایی ماهان، ایران ایر، خطوط هوایی قطر، کویت، امارات و ترکیش ایرلاین حمل هوایی کالا از چین به ایران را پوشش می‌دهند.

  • آیا محدودیت‌هایی برای ارسال بار از چین به ایران وجود دارد؟

در حمل از چین به ایران برای هر دو سوی ماجرا محدودیت‌هایی وجود دارد که مطالعه قوانین و مقررات گمرکی یا تماس با کارشناس‌های باتجربه‌ای مانند راهکار تجارت پایا می‌تواند در این زمینه کمک کننده باشد.

  • مالیات و حقوق گمرکی در ارسال کالا از چین به ایران چه قدر است؟

مالیات و عوارض گمرکی در ارسال کالا از چین به ایران با توجه به نوع، میزان و ارزش کالا متفاوت است و مشورت با کارگزار گمرک می‌تواند در این زمینه به بازرگانان کمک کند.

  • اگر محموله ارسال شده از چین دچار آسیب شود چه باید کرد؟

در صورت مفقود شدن یا آسیب دیدن کالای وارداتی از چین در قدم اول با شرکت حمل‌ونقل کالا تماس گرفته می‌شود و پس از آن با توجه به مفاد بیمه نامه ضرر و زیان‌های بازرگانان جبران می‌شود.

  • مدت زمان ارسال بار از چین به ایران چقدر است؟

حمل بار هوایی از چین به ایران چند روز زمان می‌برد و یکی از سریع‌ترین روش‌های حمل کالا است. حمل دریایی به وسیله کشتی‌های باری حدود ۲۰ الی ۴۰ روز و حمل با قطار به صورت زمینی میانگین ۱۵ تا ۲۰ روز زمان خواهد برد.

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

Picture of محمود زارعی
محمود زارعی

به بسیاری از واردکنندگان، تولید کنندگان و صادرکنندگان خدمات رسانی کرده ام. در این وبسایت تجربیات 20 ساله من در حوزه ترخیص کاری و گمرک در اختیار شما قرار می‌گیرد تا در واردات، صادرات و ترخیص کالا با چالش مواجه نشوید. سعی شده در تمامی مطالب سایت حداکثر نکات اشاره شود، ولی اگر نکته ای برای شما سوال است، حتما در قسمت کامنت ها بپرسید، در اولین فرصت به آن پاسخ خواهم داد.

شماره تماس

021-28111121