نکات صادرات پسته ایران

پسته یکی از محصولات خشکبار محبوب در سراسر جهان است. ایران به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان پسته در جهان شناخته می‌شود و در حوزه صادرات پسته، ایران سالانه مقادیر قابل توجهی به کشورهای دیگر صادر می‌کند. همچنین آمریکا و ترکیه نیز جزو کشورهایی هستند که سهم قابل توجهی در تولید و صادرات پسته دارند. صادرات پسته ایران یکی از زمینه‌های تجاری ارزآور و سودآور در کشور است و این محصول به تنهایی درصد بالایی از کل صادرات ایران را تشکیل می‌دهد. ارزش صادرات پسته ایران در سال به طور میانگین حدود ۱.۲ میلیارد دلار است. اگرچه تولید پسته در آمریکا در سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته است، اما میزان صادرات پسته ایران همچنان صدر نشین است. با توجه به حجم بالای تولید پسته در ایران، تجارت پسته می‌تواند یک گزینه عالی برای تجار و صادرکنندگان باشد. در حال حاضر کشورهایی مانند ویتنام، هنگ‌کنگ، امارات، هند، آلمان و عراق از ایران پسته می خرند.
صادرات پسته

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

چرا صادرات پسته؟

تجارت پسته یکی از تجارت های مهم و پر سود در بین تجار ایرانی است که در سطح جهان نیز شناخته شدهمی باشد. صادرات پسته به جهان، عنوان یک زمینه سودآور به دلیل کیفیت بالا و حجم تولید قابل توجه این محصول در کشورمان، به میزان قابل توجهی به سایر کشورها صورت می‌گیرد. با توجه به تقاضای بالا برای پسته ایران در بازار جهانی و همچنین شناسایی صحیح بازارهای هدف برای خرید پسته باکیفیت، تجارت پسته می‌تواند به عنوان یک فرصت بزرگ برای هر شخصی که قصد انجام صادرات و کسب سود دارد موفقیت آمیز و با حاشیه سود بالا و تضمین شده باشد.

نحوه صادرات پسته ایران به کشورهای جهان

نحوه صادرات پسته به کشورهای جهان دربرگیرنده چندین مرحله مهم است که شامل: آشنایی با بازارهای هدف، بررسی استانداردهای وارداتی هر کشور، انتخاب نوع و کیفیت پسته، مرحله بسته‌بندی و… می شود. شما باید از صحت اجرای هر مرحله، اطمینان حاصل کرده و با رعایت قوانین و مقررات مربوطه به صادرات موفقیت‌آمیز پسته به کشورهای جهان بپردازید. در ادامه به شرح این مراحل می پردازیم.

شناسایی بازار هدف برای صادرات پسته

برای شروع فرایند صادرات پسته، نیاز مشتری و بازار مقصد باید در نظر گرفته شود. در کشورهای اروپایی، توجه به کیفیت پسته بسیار مهم است، در حالی که کشورهای کمتر توسعه یافته و با درآمد متوسط تمایل به خرید پسته با کیفیت متوسط دارند. بنابراین قبل از شروع صادرات، باید کشور مقصد را مشخص کرده و نوع و کیفیت پسته را مطابق با نیاز بازار آن کشور انتخاب کنید.

آشنایی با قوانین صادراتی کشور مقصد

لازم است توجه کنید که نوع پسته صادراتی باید با استانداردهای مشتری و هم گمرک کشور مبدأ و هم مقصد هماهنگ باشد. در برخی کشورها، قوانین سختگیرانه‌ای در خصوص واردات پسته وجود دارد و صادرکننده باید این قوانین را رعایت کند. به عنوان مثال، کشور آلمان درباره مقادیر آفلاتوکسین در مواد غذایی بسیار حساس است و تنها پسته‌هایی با مقادیر بسیار پایین آفلاتوکسین را وارد می‌کند.

در صورتی که تصمیم به صادرات پسته داشته باشید، باید قوانین و مقررات واردات مواد غذایی و استانداردهای خشکبار و مواد غذایی در گمرک کشور مقصد را رعایت کنید. برای این منظور، باید گواهی‌های سلامت مواد غذایی و رعایت حدود مجاز آزمایشگاه‌های معتبر را از اداره استاندارد دریافت کنید. همچنین برخی موارد خاص غذایی یا دارویی نیاز به تاییدیه‌های اداره غذا و داروی کشور مقصد دارند.

دریافت تاییدیه سلامت برای صادرات پسته

همانطور که اشاره شد برای صادرات پسته باید مراحل گرفتن مجوزها و تاییدیه‌ها پیش از ارسال کالا از گمرک ایران، انجام داده شود. دریافت تاییدیه سلامت برای صادرات پسته و محصولات مشتق آن، به لحاظ میزان آلودگی به سم آفلاتوکسین، زمان‌بر است و باید در برنامه‌ریزی صادرات پسته به خوبی مد نظر قرار گیرد تا از وقوع ضرر و زیان احتمالی جلوگیری شود.

بسته بندی پسته صادراتی

در مرحله بعد بسته‌بندی مناسب برای حمل و نقل پسته باید در نظر گرفته شود و تمام اطلاعات مربوط به شرکت و بار روی بسته‌بندی‌های مربوطه قید شود. علاوه بر این، باید توجه داشت که بیشترین میزان پسته به صورت فله‌ای صادر می‌شود و در این حالت، اطلاعات روی گونی یا با استفاده از لیبل‌گذاری درج می‌شوند.

حمل و نقل پسته صادراتی

بعد از بسته‌بندی محصول و اخذ مجوزهای لازم و استاندارد، مرحله بار گیری پسته را تجربه خواهید کرد. با وجود تعداد زیادی شرکت حمل‌ونقل بین‌المللی، این مرحله دشواری چندانی ندارد و به‌راحتی می‌توان شرکت معتبری را برای حمل بار پسته انتخاب کرد.

در نهایت، برای ورود به عرصه صادرات پسته و موفقیت در آن، باید نیازهای مشتری و بازار هدف را در نظر گرفته و با استفاده از استانداردها و قوانین مربوطه، فرآیند صادرات را انجام داد. همچنین پیش از هر اقدامی در زمینه تجارت پسته، بهتر است با قوانین و مقررات واردات مواد غذایی در کشورهای مختلف آشنا شده و آن‌ها را رعایت کنید.

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

Picture of محمود زارعی
محمود زارعی

به بسیاری از واردکنندگان، تولید کنندگان و صادرکنندگان خدمات رسانی کرده ام. در این وبسایت تجربیات 20 ساله من در حوزه ترخیص کاری و گمرک در اختیار شما قرار می‌گیرد تا در واردات، صادرات و ترخیص کالا با چالش مواجه نشوید. سعی شده در تمامی مطالب سایت حداکثر نکات اشاره شود، ولی اگر نکته ای برای شما سوال است، حتما در قسمت کامنت ها بپرسید، در اولین فرصت به آن پاسخ خواهم داد.

شماره تماس

021-28111121