Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

صادرات کالا از ایران؛ چگونه از ایران صادرات کنیم؟ (تجارت بین الملل)

صادرات کالا از مهم‌ترین فعالیت‌های اقتصادی است که به خروج کالا از گمرک (با رعایت قوانین کشور) و فروش آن در بازار های جهانی اطلاق می‌شود. صادرات کالا امری حیاتی در جهت افزایش تولیدات ناخالص ملی و پیشرفت اقتصادی کشورها است. مزایای منحصر‌به فرد صادرات کالا، موجب تمایل بسیار زیاد تولیدکنندگان به فروش کالای خود در خارج از مرز های کشور شده است.
به دلیل فراهم بودن بستر مناسب برای تولید محصولات پرطرفداری چون زعفران، پسته، خرما و… ظرفیت بالایی در صادرات این محصولات وجود دارد. البته که بخش گسترده صادرات ایران مربوط به نفت و مشتقات نفتی می‌شود.
صادرات کالا نیازمند طی کردن مراحل قانونی متعددی است که صادرکننده باید به آن‌ها توجه کند. درصورتی که فرد بدون داشتن اطلاعات کافی با قوانین و شرایط تجارت بین المللی و همچنین امور گمرکی، اقدام به صادرات کالا کند؛ نه تنها به سود بالایی دست پیدا نخواهد کرد؛ حتی ممکن است تمام سرمایه خود را نیز از دست بدهد. به همین دلیل در ابتدا لازم است تا صادر کننده نسبت به قوانین و مراحل صادرات کالا اطلاعات کافی بدست آورد. در این بخش از مجله راهکار تجارت پایا قصد داریم تا صفر تا صد مراحل صادرات کالا، انواع روش‌های صادرات، مدارک مورد نیاز و مجوز‌های لازم برای صادرات کالا را شرح دهیم. با ما همراه باشید.

صادرات کالا

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

صادرات کالا چیست؟

صادرات کالا به فرآیند فروش کالاهایی تولیدی به صورت مستقیم  یا با واسطه در کشورهای دیگر که منجر به افزایش تولید ناخالص ملی و ورود ارز به کشور می‌شود اشاره دارد. این فرآیند شامل انتخاب بازارهای هدف، تولید یا بسته‌بندی کالاها، انتخاب روش حمل و نقل، ارسال و تحویل به موقع کالا به مشتریان خارجی و همچنین خدمات پس از فروش می‌شود. صادرات به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل توسعه تجارت بین‌الملل نقشی مهمی در توسعه رشد اقتصادی کشور و افزایش درآمدزایی برای آن دارد.

صادرات کالا به دلیل اینکه شرایط برای تولید کالاهایی باکیفیت و قیمت تمام شده مناسب‌تر در کشوری وجود دارد انجام می‌شود. طبق آمارها رقم کل صادرات جهان به ارزش ۱۸.۸۹ تریلیون دلار بوده که کشور چین سهم بییشتری از آن را در اختیار داشته است.فروش محصول به بازارهای خارجی باعث توسعه تجارت در عرصه جهانی، تنوع درآمدی و رقابت‌پذیری کشور می‌شود. با شناسایی نیاز بازار و برآورده کردن تقاضای مشتریان خارجی ،  افزایش فروش و سود بیشتر برای شرکت‌ها به وجود می‌آید.

انواع روش‌های صادرات کالا از ایران کدام است؟

صادرات کالا از ایران با روش‌های مختلفی انجام می‌شود که در ادامه به دو مورد از معروف‌ترین آن‌ها اشاره می‌شود.

  1. صادرات مستقیم
  2. صادارت غیر مستقیم

صادرات کالا به صورت مستقیم و غیرمستقیم انجام می‌شود و در هر دو روش ، هدف اصلی افزایش سود و توسعه تجارت بین‌الملل است. استفاده از ترانزیت کالا، صادرات به صورت سفارشی و صادرات از طریق پلتفرم‌های تجارت الکترونیک نیز از انواع رایج صادرات کالا هستند. در یک دسته‌بندی دیگر انواع صادارت می‌تواند به دو دسته صادرات قطعی و صادرات موقت تقسیم شود که در ادامه به توضیح آن پرداخته می‌شود.

۱. صادرات مستقیم چیست؟

در صادرات مستقیم کالاهای تولید شده در کشور ایران به صورت مستقیم و بی‌واسطه به کشورهای خارجی صادر می‌شوند. در این روش شرکت تولیدکننده به طور مستقیم با مصرف‌کنندگان کالای خود در ارتباط است و بدون دخالت واسطه‌گران کالای خود را به فروش می‌رساند. صادرات مستقیم باعث افزایش سود و کاهش هزینه‌های جانبی می‌شود. با این وجود استفاده از این روش نیاز به برخورداری از میزانی تجربه و جمع‌آوری اطلاعات کافی دارد.

  • مزایای صادرات مستقیم(بی‌واسطه) کالا

در صادرات کالا به روش مستقیم به دلیل کوتاه ماندن دست واسطه‌گر، مزایای زیادی وجود دارد:

    • سود بیشتر به دلیل حذف واسطه‌ها
    • ارتباط مستقیم با بازار هدف
    • کنترل کامل بر پیش‌روی مراحل صادرات
    • برند سازی
  • معایب صادرات مستقیم(بی‌واسطه) کالا

صادرات مستقیم کالا علاوه بر مزیت‌های فراوان، معایبی نیز دارد. معایب صادرات مستقیم کالا دلیل بر این شده‌ است که بسیاری از تاجران از صادرات مستقیم کالای خود بپرهیزند.

    • کسب مجوز برای انجام فرایند‌های مربوط به صادرات
    • صرف هزینه‌های زیاد
    • صرف وقت و زمان
    • نیاز به نیروی انسانی کاربلد و معتمد

۲. صادرات غیر مستقیم چیست؟

در صادرات غیرمستقیم، کالاها به صورت مستقیم به کشورهای خارجی متقاضی فروخته نمی‌شوند بلکه از طریق واسطه‌هایی مانند شرکت‌های تجاری یا نمایندگان تجاری به عنوان واسطه‌ به سایر کشورها صادر می‌شوند. این روش برای شرکت‌هایی که سرمایه یا امکانات کافی برای ارسال مستقیم کالا را ندارند مناسب است.

  • مزایای صادرات غیر مستقیم

با توجه به این که صادرات غیر مستقیم نسبت به صادرات مستقیم کالا دردسرهای کمتری دارد، مزایای دیگر آن را بررسی می‌کنیم.

    • عدم نیاز به سرمایه گذاری در بازارهای خارجی
    • عدم نیاز به تجربه و تخصص
    • احتمال موفقیت آمیز بودن آن حتی در کوتاه مدت
    • عدم نیاز به آشنایی با امور بین المللی
    • امکان رشد و بازگشت سریع سرمایه
  • معایب صادرات غیر مستقیم کالا

معایب صادرات غیر مستقیم به شرح زیر است:

    • کاهش سوددهی به دلیل پرداخت حقوق به واسطه ها
    • عدم کنترل بر قیمت گذاری محصول
    • عدم کسب تجربه

۳. صادرات قطعی چیست؟

صادرات قطعی به فرآیندی گفته می‌شود که طی آن علاوه‌بر فروش کالا یا خدمات حق مالکیت آن‌ها نیز به طور کامل به خریدار منتقل می‌شود. قیمت فروش محصول به خریدار طی قراردادی رسمی تنظیم می‌شود و شرایط پرداخت، امور گمرکی و مالیات‌ها به تایید هر دو طرف می‌رسد. صادرات قطعی باعث گسترش بازار و افزایش درآمد برای شرکت‌های تجاری می‌شود.

۴. صادرات موقت چیست؟

صادرات موقت به عملیاتی گفته می‌شود که طی آن کالا به کشوری دیگر ارسال می‌شود اما مالکیت آن به صورت موقت در اختیار فروشنده باقی می‌ماند. در شرایطی که نیاز به تعمیر، نگهداری، نمایش در نمایشگاه‌ها یا دلایلی این چنین وجود دارد از صادرات موقت استفاده می‌شود. صادرات موقت فرصتی برای توسعه تجارت بین الملل در اختیار شرکت‌ها قرار می‌دهد که در مقایسه با صادرات قطعی کم هزینه‌ و کم خطرتر است.

آشنایی با مراحل صادرات کالا

صادرات کالا با فرآیند ترخیص از گمرک، روش‌های جا‌به‌جایی و حمل و نقل بین المللی محموله‌های صادراتی از ایران در هم تنیده است. صادرات کالا از ایران نیاز به اخد مجوزهایی دارد که در کشور ما از اداره‌های دولتی مربوطه دریافت می‌شود. واردات و صادرات کالا در ایران در قدم اول نیاز به دریافت کارت بازرگانی که توسط اتاق بازرگانی و صنایع و معادن در ایران صادر و به تایید وزارت بازرگانی می‌رسد ،  نیاز دارد و در قدم بعدی مراحل زیر پیموده می‌شود.

  1. تاسیس شرکت
  2. راه‌اندازی شرکت تولیدی
  3. انتخاب محصول رقابتی برای صادرات کالا
  4. افتتاح حساب بانکی در خارج از کشور
  5. شناخت بازار صادراتی
  6. شناخت رقبا

گمرک جمهوری اسلامی ایران (ایریکا) یا (IRICA) سازمانی دولتی است که به عنوان مسئول اجرایی قانون و مقررات وظیفه نظارت به نحوه واردات و صادارت کالا از خارج و داخل ایران را بر عهده دارد. آشنایی با قوانین گمرکی، مدارک و مجوزهای لازم و اطلاع از تعرفه‌های گمرکی روند صادرات کالا به خارج از کشور را آسان‌تر می‌کند.

۱. تاسیس شرکت برای صادرات کالا

ثبت شرکت برای صادرات کالا یک مرحله ضروری است که با بررسی بازار و تصمیم‌گیری در مورد تعیین نوع شرکت (سهامی خاص ، عام یا شرکت‌های مسئولیت محدود) انجام می‌شود. برای صادرات یک کالا به کشورهای دیگر به ثبت شرکت سهامی عام یا خاص برای انجام امور اقتصادی در گرو تشریفات رسمی نیاز است.

۲. راه‌ اندازی شرکت تولیدی برای صادر کردن کالا

راه اندازی شرکت تولیدی برای صادرات کالا زمانی اتفاق می‌افتد که شرکتی قصد ایفای نقش به عنوان یک واسطه را داشته باشد. ثبت شرکت تولیدی صادراتی با بررسی وضعیت بازار و شناسایی کالایی رقابتی در ایران آغاز می‌شود. خریداری کالای رقابتی از صاحب آن و انتقال به داخل کشور به عنوان بخشی از فرآیند صادرات در شرکت‌های بازرگانی انجام می‌شود.

ُصادرات کالا از ایران

حال اگر شرکتی پتانسیل کافی برای تولید محصولی استاندارد را داشته باشد در این صورت تمهیدات لازم برای تاسیس یک شرکت تولیدی آغاز می‌شود. پس از خرید تجهیزات و ماشین آلات و استخدام نیروی انسانی کافی تولید محصول آغاز شده و فرآیند صادرات از سر گرفته می‌شود.

۳. انتخاب محصول رقابتی برای صادرات کالا

انتخاب محصول رقابتی برای صادرات کالا در چند مرحله انجام می‌شود. بررسی وضعیت بازار، تحلیل رقابت، قیمت محصول رقابتی، ارزش افزوده، نقاط قوت و ضعف، بررسی توان تولید، تعیین راهکارهای فروش و بازاریابی در انتخاب محصول رقابتی برای صادرات تاثیر دارد. در این مرحله همانند قبل نقش شرکت به عنوان واسطه پررنگ‌تر است و می‌تواند به بررسی کالاهای رقابتی برای صادرات بپردازد. به زبان ساده شرکتی که قصد تجارت بین‌المللی را دارد با مراجعه به اتاق بازرگانی در ایران اطلاعات سودمندی از کالاهایی که صادرات آن‌ها به ایران موفق بوده‌اند به دست می‌آورند. پاسخ سوال چه کالایی در کدام شهر و کشور می‌تواند بیشترین میزان سود را برای شرکت داشته باشد هدف این مرحله از صادرات کالایی است.

بهتر است محصول انتخابی تمام استاندارهای لازم را برای صادرات داشته باشد.

 ۴. افتتاح حساب بانکی در خارج از کشور برای شروع صادرات

افتتاح حساب بانکی در خارج از کشور برای شروع صادارت به کشوری دیگر ضروری است. باز کردن حساب بانکی در خارج از کشور می‌تواند باعث افزایش سرعت فرآیند صادرات شود. مراحل افتتاح حساب بانکی صادراتی به شرح زیر است.

  1. انتخاب بانک
  2. تهیه مدارک مورد نظر
  3. ارسال مدارک
  4. افتتاح حساب
  5. واریز سرمایه اولیه
  6. شروع استفاده از حساب

افتتاح حساب بانکی در زمینه صادرات کالا به شماره حساب، شماره شعبه، شماره کارت، شماره IBAN و BIC نیاز دارد. افتتاح حساب در خارج از کشور منوط به یادگیری قوانین و مقررات مربوط به موضوعات مالی، تجاری و سیستم مالیاتی کشور مقصد است. مشورت با مشاوران حقوقی و مالی می‌تواند فرآیند افتتاح حساب را آسان‌تر کند.

۵. شناخت بازار صادراتی خود

شناخت بازار صادراتی یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که قبل از تصمیم‌گیری در مورد هر گونه صادرات و وارد کردن کالا باید در نظر گرفته شود. شناخت بازار فرآیندی پیچیده و چالش‌برانگیز است و هنگامی که کالای مورد نظر تولید یا کالایی رقابتی به عنوان واسطه پیدا شد ،به کار می‌آید. شناخت بازار رقابتی با تحقیق و بررسی گسترده برای یافتن کشوری که می‌تواند میزبان خوبی برای کالا باشد شروع می‌شود. در این مسیر روی کمک و تجربه سایر بازرگانان به ویژه اتاق بازرگانی کشور می‌توان حساب کرد. زیر سر داشتن کشورهایی که با کمبود شدید کالای مورد نظر مواجه هستند یک برگ برنده در اختیار شرکت قرار می‌دهد.

حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی یکی از راه‌های آشنایی با منابع مهم بازرگانی در کشور است.

۶. شناخت رقبا در صادرات کالا

شناخت رقبا در صادرات کالا یکی از عوامل مهمی است که در موفقیت تجاری بین‌المللی تاثیرگذار است. پس از انتخاب محصول و بازار مورد نظر این نیاز وجود دارد تا رقبا در کشور مقصد از طریق روش‌های زیر به خوبی بررسی شوند.

  • بررسی سایت‌ها و فروشگاه‌های آنلاین کشور مورد نظر
  • بررسی نمایشگاه‌های تجاری برگزار شده در کشور مقصد
  • شناسایی شرکت‌های رقیب
  • بررسی مشتریان

بررسی همه جانبه این مورد و دستیابی به مزایا و معایب رقبا، تعداد رقیب‌های فعال در بازار و پیدا کردن راهکارهایی که برای ربودن گوی رقابت از آن‌ها ضروری است می‌تواند سبب موفقیت شرکت‌های تجاری در این مرحله شود.

مدارک مورد نیاز برای صادرات کالا

برای طی کردن مراحل صادرات کالا لازم است تا طبق رویه قانونی عمل کرد. ابتدایی‌ترین کاری که باید برای ورود به حوزه صادرات کالا انجام داد ، تهیه مجوز های لازم و مدارک مختلفی است که در ادامه مرور خواهیم کرد:

  • تهیه فاکتور فروش یا پروفرما
  • ایجاد فهرست عدل بندی (Packing List) در صورت تنوع در کالاهای ارسالی
  • انعقاد قرارداد حمل و نقل 
  • انعقاد قرارداد بیمه
  • دریافت اظهار نامه گمرکی
  • اخذ بارنامه
  • اخذ گواهی مبدا

شناخت بازار صادرات

یکی از مهم‌ترین مراحل صادرات کالا، شناخت بازار هدف است. بهترین بازار برای اکثر کالاهای تولید شده در داخل، کشور های همسایه مثل عراق، ترکیه، دبی و … هستند. دلایل مختلفی چون نزدیک بودن فرهنگ‌ها، موجب تشابه سلایق بین ایران و کشورهای همسایه شده و در نتیجه تجارت با آن‌ها منجر به انجام صادراتی سودمند خواهد شد. تشابهات فرهنگی، فرآیندهای اداری و تجاری و موارد سیاسی، از جمله نکات مهمی هستند که برای شناخت بازار هدف صادرات کالا، باید در نظر گرفته شوند .

چه کالاهایی از ایران صادر می‌شوند؟

ایران یکی از موفق‌ترین صادر کننده‌های خاورمیانه است که محصولات متنوعی را به کشورهای مختلف صادر می‌کند. کشور ایران از دیرباز به دلیل داشتن شرایط آب و هوایی مناسب مبدا بزرگی برای صادرات مواد غذایی به کشورهای گرم و خشک منطقه بوده است. لیست محصولاتی که در این سال‌ها از کشور ایران به کشورهایی مانند عراق، دبی، ترکیه، افغانستان، چین، امارات، سوریه و سایر کشورها صادر شده به شرح زیر است.

  • زیره
  • فرش
  • پسته
  • لبنیات
  • زعفران
  • محصولات معدنی
  • محصولات کشاورزی
  • فرآورده های پتروشیمی

فارغ از نفت و فرآورده‌های نفتی که کشور ایران یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان آن در جهان محسوب می‌شود ایران به عنوان صادر کننده مواد غذایی مانند خشکبار، میوه خشک، نان‌ها صنعتی و غلات شناخته می‌شود. کشور ایران متاثر از تحریم‌های اعمال شده شیب منفی صادرات کالا را تجربه کرده است.

مراحل صادرات کالا

در سال‌های گذشته طبق گفته مقامات اقتصادی حجم صادرات کالا از ایران با رشد ۲۷ درصدی همراه بوده که به مبلغی بیش از ۲۴ میلیارد دلار رسیده است.

تحقیقات بازار در فرآیند صادرات کالا شامل چه موارد می‌شود؟

تحقیقات بازار در فرآیند صادرات کالا شامل بررسی، تحلیل وضعیت بازار مقصد، شناخت مشتریان، رقبا، قوانین و مقررات صادراتی، نیاز بازار هدف و نحوه رفتار مشتریان می‌شود. به بیانی دیگر تحقیقات بازار از روش‌های تحقیقاتی برای جمع‌آوری و تحلیل اطلاعات بازار، شناسایی روندها و عوامل کلیدی بازار برای تعیین فرصت و تهدیدهای موجود در بازار استفاده می‌کنند. ارزیابی عملکرد و سنجش بازدهی قبلی در فرآیند صادارت کالا نقش مهمی دارد.

  • اطلاع از قوانین گمرکی و آشنایی با کالاهایی که صدور آن‌ها ممنوع است.
  • اطلاع از بالا پایین شدن‌های نرخ ارز که در کسب‌وکار بین‌المللی تاثیرگذار است.
  • آموختن شیوه‌هایی برای معرفی موثر محصول به خریداران خارجی
  • بررسی بازارهای مقصد شامل شناخت فرهنگ، زبان و عوامل سیاسی و فرهنگی حاکم بر جامعه

تحقیقات بازار در فرآیند صادارات کالا شامل شناسایی فرصت‌های موجود در بازار، تعیین استراتژی مناسب برای بهره‌وری از آن، آشنایی با روش‌های توزیع مناسب و شناسایی دقیق محدودیت‌ها می‌شود.

آشنایی با تمام قوانین حاکم بر صادرات یکی از اصول تجارت کالا است.

حضور در فضای دیجیتال برای بازاریابی صادراتی

حضور فعال در فضای اینترنت برای بازاریابی یکی از ابزارهای مهم در صادرات است. با توجه به نقش انکارنشدنی اینترنت در معامله‌های تجاری امروزی استفاده از راهکارهای زیر برای حضور فعال در عرصه آنلاین و جلب مشتری‌های خارجی توصیه می‌شود.

  • تبلیغات در موتورهای جستجو
  • تاسیس وبسایت و فروشگاه آنلاین حرفه‌ای
  • استفاده از شبکه‌های اجتماعی مانند لینکدین یا اینستاگرام

فضای آنلاین همچنین فضای مناسبی برای تعامل مستقیم با مشتریان فراهم می‌کند که در موفقیت شرکت نقش به سزایی خواهد داشت.

آشنایی با مجوزهای لازم برای صادرات کالا

به منظور صادرات کالا از ایران دریافت مجوزهایی در داخل کشور یکی از اصلی‌ترین مراحل قانونی برای شروع صادرات یک کالا محسوب می‌شود. برخی از کالاهای صادراتی نیاز به مجوزهای خاصی دارند که از نهادهای مربوط مانند سازمان غذا و دارو یا سازمان ملی استاندارد دریافت می‌شود. مدارک و مجوزهای عمومی‌تر به شرح زیر هستند.

  • مجوز ارزی
  • مجوز از وزارت صمت
  • مجوز صادرات
  • مجوز از وزارت جهاد کشاورزی
  • مجوز پروانه کسب
  • مجوزهای بهداشت و فنی
  • مجوز سازمان ملی استاندارد

طبق قوانین کشور ایران برای ارسال و فروش کالا به کشورهای دیگر نیاز به اخد مجوزهایی از سازمان صادارت کشور وجود دارد. مجوزهای لازم برای صادرات هر کالا با توجه به ماهیت آن ممکن است متفاوت باشد به همین دلیل بهتر است قبل از اقدام به صادرات با مراجع ذی‌ربط هماهنگ شود. با ثبت شرکت بازرگانی و دریافت شماره اقتصادی یک قدم در مسیر دریافت مجوزهای لازم برداشته می‌شود و سپس با راهنمایی‌های نمایندگان کشورهای مقصد اطلاعات لازم به دست می‌آید.

اظهار کردن کالای صادراتی به گمرک

یکی از مهم‌ترین مراحل صادرات کالا اظهار کردن کالای صادراتی به گمرک است. در این مرحله شخص صادر کننده باید با تمامی مدارک مربوط به کالای صادراتی خود به گمرک مراجعه کند و کالایی را که قصد صادرات آن را دارد به گمرک معرفی یا اظهار کند.

  1. بیمه کردن کالا در صادرات
  2. پیدا کردن شرکت حامل
  3. گواهی بازرسی در صادرات کالا
  4. صدور فاکتور فروش مبدا
  5. صدور بارنامه ی حمل و پروانه ی گمرکی

فرآیند اظهار کالای صادراتی به گمرک براساس نوع کالا و مقصد صادراتی ممکن است تفاوت داشته باشد و بهتر است از مشاوران باتجربه در این زمینه کمک گرفته شود.

۱. بیمه کردن کالای صادراتی چگونه است؟

یکی از مراحل مهم در صادرات کالا بیمه کردن کالای صادراتی برای جلوگیری از بروز هر گونه آسیب و گزند به بار کالا است. بیمه کردن بار در صادرات به منظور جلوگیری از ضرر و زیان انجام می‌شود. در این صورت هر مشکلی که برای کالا پیش بیاید با توجه به شرایط موجود و توافق‌های انجام شده خسارت به صاحب بار پرداخته می‌شود.

۲. پیدا کردن شرکت حامل در صادرات کالا

پیدا کردن شرکت بازرگانی معتبری که بتواند کالای مورد نظر را صحیح و سالم به دست مشتری خارجی برساند یکی از مراحل صادرات کالا است. اعتماد و تجربه موفق شرکت حامل حرف اول را در فرآیند انتخاب می‌زند زیرا در صورت حرفه‌ای نبودن آن‌ها احتمال اینکه بار با تاخیر به مقصد برسد و یا ضرر و زیان مالی انباشته به وجود بیاید بالا است.

۳. گواهی بازرسی در صادرات کالا

گواهی بازرسی یکی از مدارک مهم در صادرات کالا است که توسط سازمان‌های صادراتی صادر می‌شود. گواهی بازرسی یک مدرک رسمی است که تضمین می‌کند کالای سفارش داده شده از استانداردهای لازم برای صادرات برخوردار باشد. هر دو طرف قرارداد (خریدار و فروشنده) موظف هستند از شرکت‌های بازرسی بین المللی گواهی بازرسی مربوط به کالای خود را دریافت کنند.

۴. صدور فاکتور فروش مبدا

فاکتور فروش مبدا یکی دیگر از مدارک مهمی است که توسط فروشنده صادر می‌شود و در فرآیند صادرات به کار می‌آید. در این مرحله صادر کننده یک فاکتور برای کالای صادراتی خود صادر می‌کند تا آن را به اتاق بازرگانی برساند و تاییدیه فاکتور خود را دریافت کند.

صادرات از ایران

جزئیات کامل کالا، قیمت، شرایط تحویل و شرایط پرداخت که در فاکتور فروش مبدا ذکر می‌شود به عنوان یک راهنما برای خریداران عمل می‌کند.

۵. صدور بارنامه حمل و پروانه گمرکی

بارنامه برای حمل کالا ضروری است و توسط حامل کالا یا شرکت حمل و نقل صادر می‌شود. در صورتی که اتاق بازرگانی پس از دریافت فاکتور فروش مبدا و بررسی آن تصمیم به تایید بگیرد بارنامه حمل و پروانه گمرکی صادر می‌شود. پروانه گمرکی بعد از تهیه بارنامه از گمرک صادر می‌شود و هر دو این مدارک برای صادر کردن یک کالا ضروری هستند. در نهایت با دریافت مجوز خروج کالا از گمرک و صادرات کالا به کشور مقصد فرآیند به پایان می‌رسد.

چرا صادرات کالا را به راهکار تجارت پایا بسپاریم؟

شرکت بازرگانی راهکار تجارت پایا با بیش از ۲۰ سال سابقه در زمینه صادرات کالا و همچنین با در نظر گرفتن شرایط کسب و کارها در کشور، بهترین گزینه را برای انجام معامله تجاری برای تاجران در نظر می‌گیرد. این شرکت با داشتن کادری مجرب با تجربیات فراوان در امر صادرات کالا، می‌تواند شما را به بهترین نحو ممکن همراهی کند. از مزایای همکاری با شرکت راهکار تجارت پایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بازاریابی قوی
  • انتخاب بهترین روش حمل و نقل
  • انجام سریع امور گمرکی
  • گزینش بهترین نوع بسته بندی محصول با توجه به بازار هدف

کلام پایانی

صادرات کالا از ایران به کشورهایی نظیر چین، ترکیه، عراق، سوریه و دبی انجام می‌شود و امکان رشد و توسعه اقتصادی را برای کشورها فراهم می‌کند. در فرآیند صادرات به تهیه مدارک و مجوزهایی مانند پروفورما، فاکتور فروش، بارنامه و پروانه حمل احتیاج است تا بتواند اطلاعات کاملی از وضعیت بار، شرایط حمل و نقل و شرایط پرداخت به دست بیاورد. مراحل صادرات کالا به خصوص برای آن‌هایی که سابقه چندانی در صادرات و واردات یک کالا ندارند ممکن است چالش‌برانگیز باشد. راهنمایی گرفتن از متخصصان باتجربه‌ای که سابقه صادرات از ایران را دارند می‌تواند مسیر را هموارتر کند. شرکت راهکار تجارت پایا با داشتن ۲۰ سال سابقه در امور بازرگانی آماده خدمت‌رسانی به مشتریان عزیز و همراهی آن‌ها در فرآیند صادرات کالا است. با کمک گرفتن از کارشناسان راهکار تجارت پایا علاوه‌بر ترخیص سریع و هزینه مناسب از یک جلسه مشاوره رایگان برای انجام امور تجاری خود برخوردار خواهید شد.

سوالات متداول

  • چه مدارکی برای صادرات کالا از ایران لازم است؟

مدارک لازم برای صادرات کالا از ایران با توجه به نوع کالای انتخابی و کشور مقصد می‌تواند متفاوت باشد اما به طور کلی فاکتور فروش مبدا، بارنامه، پروانه گمرکی و گواهی سلامت از مهم‌ترین مدارک لازم برای شروع صادرات است.

  • چگونه می‌توان بازار صادراتی هدف را پیدا کرد؟

برای انتخاب بازار صادراتی هدف با توجه به نوع کالا، وضعیت رقبا و قوانین مربوط به صادرات (سخت گیری‌های رایج) می‌توان تصمیم‌گیری کرد.

  • بهترین کالاها برای صادرات از ایران چیست؟

محصولات پتروشیمی، مس و فولاد، میوه و سبزیجات، پسته، زعفران، صنایع‌دستی و فرش دستباف چند نمونه از مهم‌ترین کالاهای صادراتی از ایران هستند.

  • مزیت‌های صادارت کالا چیست؟

افزایش فروش، اشتغال‌زایی، جهانی شدن برند، رشد اقتصادی و افزایش دانش فنی از مزیت‌های صادرات یک کالا است.

  • معایب صادرات کالا چیست؟

محدودیت‌های مالی، هزینه حمل‌ونقل بالا، برقراری ارتباط با خریداران ناشناخته، نوسان‌های ارزی و ریسک عدم پرداخت از جمله معایب صادرات کالا محسوب می‌شود.

  • چگونه می‌توان با نوسانات ارزی شروع به صادرات کالا کرد؟

نوسانات ارزی می‌تواند بر تصمیم‌های صادراتی تاثیر بگذارد اما با استفاده از راهکارهایی مانند استفاده از قرارداد ارزی، استفاده از ارزهای متنوع، تغییر استراتژی قیمت‌گذاری و استفاده از محصولات با ارزش افزوده بالا می‌توان صادرات کالا را انجام داد.

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

Picture of محمود زارعی
محمود زارعی

به بسیاری از واردکنندگان، تولید کنندگان و صادرکنندگان خدمات رسانی کرده ام. در این وبسایت تجربیات 20 ساله من در حوزه ترخیص کاری و گمرک در اختیار شما قرار می‌گیرد تا در واردات، صادرات و ترخیص کالا با چالش مواجه نشوید. سعی شده در تمامی مطالب سایت حداکثر نکات اشاره شود، ولی اگر نکته ای برای شما سوال است، حتما در قسمت کامنت ها بپرسید، در اولین فرصت به آن پاسخ خواهم داد.

اشتراک در
اطلاع از
امتیاز دهی به مقاله
18 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
علیپور
1 سال قبل
امتیاز دهی به مقاله :
     

برای صادرات کالا از ایران به حداقل چه مقدار سرمایه نیاز هست؟

تیم تحریریه راهکار تجارت پایا
1 سال قبل
پاسخ به  علیپور

سلام وقت شما بخیر🌹
نمی توان سرمایه دقیقی برای صادرات و واردات تعیین کرد ولی مهمترین نکته در این حوزه پیدا کردن مشتری چه در صادر کردن کالا و چه در وارد کردن کالاها می باشد.

علیجانی
1 سال قبل
امتیاز دهی به مقاله :
     

صادرات کالا از ایران به ترکیه چند روز زمان میبرد؟

تیم تحریریه راهکار تجارت پایا
1 سال قبل
پاسخ به  علیجانی

سلام وقت شما بخیر 🌹
بستگی به کالای شما داره و اینکه از کدوم مرز صادر یشه

پاکزاد
1 سال قبل
امتیاز دهی به مقاله :
     

برای صادرات میوه مثل هلو از ایران به کشور های همسایه چه مراحلی رو باید طی کنیم؟

تیم تحریریه راهکار تجارت پایا
1 سال قبل
پاسخ به  پاکزاد

سلام وقت شما بخیر 🌹
اگر مشتری دارید فرایند صادرات محصولات رو میتونید به شرکت راهکار تجارت پایا بسپارید.
مهم ترین یخش صادرات مشتری هست

حسن زاده
1 سال قبل
امتیاز دهی به مقاله :
     

برای صادرات کالا از ایران به ترکمنستان راه زمینی رو پیشنهاد میکنید یا هوایی و اینکه کدوم به صرفه تر هست؟

تیم تحریریه راهکار تجارت پایا
1 سال قبل
پاسخ به  حسن زاده

سلام وقت شما بخیر 🌹
بستگی به حجم کالای شما داره ولی به طورکلی زمینی به صرفه تر هست

خالقی
1 سال قبل
امتیاز دهی به مقاله :
     

سلام چطوری میتونیم از ایران صادرات کالا رو انجام بدیم؟ من تجربه ای ندارم ممنون میشم راهنمایی کنید

تیم تحریریه راهکار تجارت پایا
1 سال قبل
پاسخ به  خالقی

سلام وقت بخیر🌹 جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۲۱۲۸۱۱۱۱۲۱ تماس حاصل فرمائید.

محمد
1 سال قبل
امتیاز دهی به مقاله :
     

سلام و وقت بخیر.شما میتونید صادرات کالا ی مارو به عهده بگیرید؟ شرایط کاری رو لطفا برام توضیح بدید

تیم تحریریه راهکار تجارت پایا
1 سال قبل
پاسخ به  محمد

سلام وقت بخیر🌹 جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۲۱۲۸۱۱۱۱۲۱ تماس حاصل فرمائید.

شیلا
1 سال قبل
امتیاز دهی به مقاله :
     

برای شروع صادرات کالا چطوری میتونیم بازار هدفمون رو بشناسیم؟

تیم تحریریه راهکار تجارت پایا
1 سال قبل
پاسخ به  شیلا

سلا وقت شما بخیر 🌹
دوره های آموزشی مختلفی وجود داره که از طریق اونها میتونید بهترین بازار هدف رو شناسایی کنید.
همچنین حضور در نمایشگاه های کشورهای دیگه و چک کردن لیست شرکت های شرکت کننده در نمایشگاه های کشورهای دیگه و ارتباط با ایمیل… میتونه به شما در این زمینه کمک کنه

فلاح
1 سال قبل
امتیاز دهی به مقاله :
     

سلام بنده قصد دارم شرکت کوچکی در رابطه با صادرات کالا راه اندازی کنم میخواستم اگر امکانش هست یک تایم مشاوره با مجموعه شما داشته باشم

تیم تحریریه راهکار تجارت پایا
1 سال قبل
پاسخ به  فلاح

سلام وقت بخیر🌹 جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۲۱۲۸۱۱۱۱۲۱ تماس حاصل فرمائید.

كامران اصلانی
1 سال قبل
امتیاز دهی به مقاله :
     

سلام خیلی ممنون از توضیحات شما بنده میخواستم پارچه صادر کنم به کشور های عربی خواستم شدنی هست یا خیر

تیم تحریریه راهکار تجارت پایا
1 سال قبل

سلام وقت بخیر🌹 جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۲۱۲۸۱۱۱۱۲۱ تماس حاصل فرمائید.

شماره تماس

021-28111121