Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

راهنمای جامع واردات گوشی هوشمند (موبایل) در بازار چالشی ایران

فرآیند واردات گوشی هوشمند (Import phone) به داخل کشور شامل ترخیص کالا از کشور مقصد و انتقال آن به کشور خود پس از طی کردن مراحل و اخذ مجوزهای لازم می‌شود. واردات موبایل به دلیل پاسخگویی به نیاز داخلی و تحت نظارت نهادهای دولتی انجام می‌شود. در بسیاری از کشورها تلفن همراه یکی از عمده‌ترین محصولات وارداتی را تشکیل می‌دهد؛ پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است تا سال 2030 حدود یک چهارم از جمعیت جهان گوشی هوشمند استفاده خواهند کرد. واردات تلفن همراه که برای تامین نیاز بازار داخل کشور انجام می‌شود در برخی شرایط ممکن است با محدودیت‌های گمرکی، تحریم‌های اقتصادی و بانکی و یا نوسانات ارزی مواجه شود. به همین دلیل مشاوران با تجربه و دلسوز در زمینه واردات کالا می‌توانند تجار و بازرگانان را به بهترین شکل ممکن راهنمایی کنند. واردات گوشی در ایران از کشورهای آلمان، ترکیه، ژاپن، چین، آمریکا (با واسطه) و برخی از کشورهای عربی انجام می‌شود. طبق آخرین آمارها تعداد 17 میلیون دستگاه گوشی همراه به ایران وارده شده که ارزش آن نزدیک به 6 میلیون دلار تخمین زده شده است.

واردات گوشی

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

آشنایی با مراحل واردات گوشی به ایران

واردات گوشی شامل وارد کردن تلفن‌های هوشمند از کشورهای دیگر به ایران است، تا تلفن همراه به دست مصرف‌کننده نهایی برسد. واردات موبایل به ایران به دلیل نبود تولید کننده داخلی و عدم تامین نیاز بازار، پس از طی کردن مراحل زیر انجام می‌شود:

  1. ثبت سفارش (تماس مستقیم با تولیدکننده)
  2. انتخاب روش حمل مناسب (زمینی، هوایی، دریایی)
  3. ورود به مرز و تحویل به گمرک (انجام مراحل گمرکی)
  4. تحویل به شرکت حمل و نقل داخلی
  5. تحویل به فروشنده نهایی کالا

واردات گوشی به ایران چگونه انجام می‌شود؟

واردات گوشی به ایران به دو صورت رسمی و غیر رسمی صورت می‌گیرد. مدل رسمی آن توسط شرکت‌ها و نمایندگان رسمی و مدل غیررسمی توسط اشخاص حقیقی انجام می‌شود. واردات غیر رسمی گوشی به ایران بدون رعایت قوانین گمرکی کشور و به صورت سفارشی توسط فروشندگان انجام می‌شود. در این روش که به آن واردات گوشی مسافری نیز گفته می‌شود، پس از خریداری تلفن همراه مورد نظر توسط مسافری از خارج کشور به ایران وارد و در بیشتر مواقع در داخل فرودگاه رجیستر می‌شود. این روش از واردات ممکن است با مشکلات قانونی و مالیاتی زیادی مواجه شود.

محدودیت‌های واردات گوشی به ایران

واردات گوشی به ایران محدودیت‌های زیادی دارد که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر نهادهای مرتبط با واردات اجرایی می‌شود. از جمله محدودیت‌های واردات موبایل می‌توان به محدودیت در تعداد (هر نفر مجاز به وارد کردن یک گوشی تلفن)، محدودیت در برند، محدودیت در قیمت، محدودیت در استفاده از فناوری (بلوتوث، GPS و NFC) اشاره کرد.

مزایای واردات گوشی هوشمند به کشور

واردات گوشی موبایل به داخل ایران علاوه‌بر پاسخ‌گویی به نیاز مشتریان و تامین آن‌ها، مزیت‌های قابل توجهی دارد که در ادامه به تعدای از آن‌ها اشاره می‌شود:

  1. قیمت مناسب‌
  2. تنوع بالای محصول
  3. دستیابی به تکنولوژی روز دنیا

واردات گوشی موبایل به دلیل حساسیت بالایی که دارد بهتر است از شرکت‌های معتبر و مطابق با قانون و مقررات کشور ایران انجام شود.

معایب واردات تلفن همراه چیست؟

علاوه‌بر تمام مزیت‌های گفته شده وارد کردن گوشی همراه همانند سایر کالاهای وارداتی معایبی به همراه دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود.

  1. مشکلات مربوط به گمرک
  2. مسائل و مشکلات امنیتی
  3. مواجه با نوسانات ارزی
  4. تاثیر منفی در بازار داخلی

وارد کردن گوشی موبایل به داخل کشور ممکن است با مشکلاتی نظیر نرخ مالیات بالا یا محدودیت‌هایی مواجه شود. همچنین به دلیل حساسیت بالای گوشی‌های هوشمند، حمل‌ونقل آن‌ها باید با دقت انجام شود و هر گونه بی‌دقتی در این زمینه ممکن است مشکلات فنی جبران ناپذیری را برای تلفن‌های همراه به وجود آورد.

واردات تلفن همراه

همچنین تلفن‌های همراه از جمله محصولاتی است که همیشه با مسائل امنیتی و نرم‌افزارهای جاسوسی یا قابلیت دسترسی به برخی از اطلاعات شخصی که تحت نظارت مستقیم دولت قرار دارد دست‌و‌‌پنجه نرم می‌کنند.

مدارک و مجوزهای لازم برای واردات گوشی

واردات گوشی به ایران نیازمند دریافت مجوزها و مدارک قانونی زیادی است که آماده‌سازی آن، بر عهده تجار و بازرگان قرار دارد. سازمان توسعه تجارت ایران نیز بر فرآیند وارد کردن گوشی در ایران نظارت مستقیم دارد و مدارک مورد نیاز با توجه به نوع گوشی (مانند گوشی اپل) یا کشور تولید کننده آن ممکن است اندکی متفاوت باشد. به‌طورکلی مدارک لازم برای وارد کردن گوشی موبایل به داخل کشور به شرح زیر است.

  1. مجوز واردات
  2. گواهی اصالت محصول
  3. گواهی مطابقت با استانداردهای فنی
  4. صورتجلسه بازرگانی
  5. مجوز ترخیص از گمرک

دریافت برخی مجوزها مانند مجوز واردات برای وارد کردن هر گونه کالا ضروری است و سازمان صمت بر این جریان نظارت می‌کند. همچنین گواهی اصالت محصول از هرگونه تقلب در واردات انواع گوشی تلفن همراه جلوگیری می‌کند.

منظور از گواهی مطابقت با استاندارهای فنی در واردات گوشی چیست؟

گواهی مطابقت با استاندارهای فنی یا (COI)، مدرک مهمی در واردات گوشی به ایران محسوب می‌شود. دریافت این گواهی نشان‌دهنده سازگاری تلفن همراه با استانداردهای فنی و ایمنی کشور مربوطه و سلامت و کیفیت کلی دستگاه است. برای دریافت گواهی مطابقت با استانداردهای فنی گواهی‌های CE، FCC یا RoHS در کشورهای مختلف دریافت می‌شود. استاندارد ملی ایران برای واردات گوشی همراه تحت عنوان ISIRI 11976 شاخته می‌شود.

تعرفه و هزینه واردات گوشی به ایران

هزینه واردات تلفن همراه به ایران، با توجه به موارد مختلف از جمله کشور مبدا، نوع و مدل گوشی، وزن و اندازه بسته‌بندی، مبلغ تمام شده کالا تعیین می‌شود. سایر عوامل تاثیرگذار در تخمین هزینه واردات موبایل به ایران به شرح زیر است:

  • تعرفه‌های مالیاتی (درصدی از کالا)
  • هزینه حمل‌ونقل کالا (حمل درون شهری + حمل‌ونقل بین‌المللی)
  • نوع بیمه انجام شده
  • هزینه و تعرفه‌های گمرکی (بازرسی و ترخصی کالا)

به طور خلاصه تعرفه‌های مربوط به واردات موبایل در کشور بسیار متغیر بوده و تحت‌تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد. برای تعیین دقیق تعرفه‌های گمرکی تلفن همراه بهتر است با مشاوران باتجربه در این زمینه صحبت شود یا اطلاعات لازم از سایت‌های مربوطه به دست بیاید.

سرمایه لازم برای واردات گوشی به کشور

مقدار سرمایه لازم برای انجام واردات گوشی با توجه به نوع تلفن همراه، مسافت بین مبدا و مقصد و هزینه‌های گمرکی متغیر است. با این وجود با توجه به قوانین و مقررات گمرکی کشور برای ورود یک گوشی شخصی بدون مجوزهای لازم، دست کم به حدود ۲۰۰ الی ۳۰۰ دلار نیاز است.

واردات تلفن همراه

بازرگانان برای ورود عمده تلفن همراه به کشور و پرداخت هزینه‌های گمرکی به مبالغ بیشتری نیاز دارند. پیشنهاد می‌شود برای تخمین بهتر سرمایه مورد نظر و انجام واردات موبایل با مشاوران بازرگانی معتبر مشورت شود.

ترخیص تلفن همراه از گمرکات ایران به کمک ترخیصکار گمرک :

شما می‌توانید با بکار‌گیری ترخیص کار گمرک ، کالای خود را با کوتاه ترین زمان ممکن و کمترین هزینه از گمرکات ایران ترخیص کنید. ترخیصکار گمرک بواسطه آگاهی نسبت به قوانین گمرکی، موقعیت و مزایای گمرکات و از همه مهتر تجربه کاری می‌تواند از هدر رفت هزینه و زمان جلوگیری کرده و راندمان تجارت و بازرگانی را دوچندان کند. مجموعه راهکار تجارت پایا با بیش از دو دهه سابقه فعالیت در امر ترخیصکاری، مفتخر است که تمام امور ترخیص کالا از گمرک را با بالاترین کیفیت و کم ترین هدر رفت هزینه، برعهده گرفته و به سرانجام برساند.

جمع‌بندی

واردات گوشی به ایران در سال‌های اخیر با اجرایی شدن برخی محدودیت‌ها و تحریم‌ها دچار مشکلاتی شده است اما همچنان حجم کالای وارد شده به داخل کشور رقم بالایی دارد. تولید کنندگان برندهای مطرح تلفن همراه (چین، کره جنوبی) به عنوان صادر کنندگان اصلی گوشی‌های هوشمند به ایران و جهان شناخته می‌شوند. ایران برخی از قطعات مربوط به گوشی‌های هوشمند را در داخل تولید می‌کند اما میزان این تولیدات به اندازه‌ای نیست که پاسخگوی نیاز مصرف‌کنندگان باشد؛ بنابراین نیاز مبرمی در کشور، به واردات موبایل وجود دارد. به دلیل حساسیت بالای این کالای الکترونیکی و دغدغه‌های مربوط به حمل‌ونقل مناسب، بهتر است وارد کنندگان این محصول، از تمام نکات فنی و ضروری اطلاع داشته باشند تا دچار ضرر و زیان مالی نشوند. مشورت با مشاوران معتبر و دلسوز در زمینه واردات کالا روند وارد کردن گوشی به کشور را آسان‌تر می‌کند. تجار و بازرگانان عزیز همه روزه می‌توانند از راهنمایی‌های کارشناس‌های باتجربه راهکار تجارت پایا در مورد واردات انواع گوشی بهره‌مند شوند.

 

جهت مطالعه بیشتر درباره شرایط و چگونگی ترخیص کالا از سایر گمرکات میتوانید از لینک های زیر اقدام کنید : 
ترخیص کالا از گمرک شهریار 

ترخیص کالا از گمرک غرب تهران

 

 

سوالات متداول

۱-با توجه به قوانین ایران چند گوشی تلفن همراه را می‌توان به صورت شخصی به کشور وارد کرد؟

بر طبق قوانین ایران هر ۶ ماه یک بار می‌توان یک گوشی همراه را وارد کشور کرد. با این وجود قوانین و مقررات گمرکی به طور دائم در حال تغییر است و برای اطمینان بیشتر مشورت با مشاوران واردات کالا توصیه می‌شود.

۲-برای واردات گوشی به کشور نیاز به پرداخت مالیات است؟

برای واردات موبایل به داخل ایران نیاز به پرداخت مالیات وجود دارد و تعرفه‌های مالیاتی براساس عوامل مختلف (برند گوشی یا کشور مبدا) تعیین می‌شود.

۳-برآورد هزینه‌های واردات گوشی چگونه امکان‌پذیر است؟

برآورد هزینه‌های واردات گوشی به عوامل مختلفی مانند نوع تلفن همراه، مبدا برند، تعداد گوشی‌ها، هزینه حمل و بیمه کالا بستگی دارد. بهتر است برای تخمین دقیق‌تر هزینه با مشاوران راهکار تجارت پایا تماس گرفته شود.

۴-عوامل تاثیرگذار بر سود واردات گوشی چیست؟

عوامل مختلفی در تعیین میزان سود واردات گوشی نقش دارد؛ نرخ ارز، شرایط بازار، قوانین و مقررات گمرکی، میزان مالیات و تعداد محصول وارد شده بر سود بازرگان تاثیر می‌گذارد.

۵-واردات موبایل در شرایط تحریم چگونه است؟

واردات گوشی تلفن همراه در شرایط تحریم با چالش‌هایی همراه است اما با رعایت قوانین و مقررات و کسب مجوزهای لازم برای ترخیص کالا واردات تلفن همراه انجام می‌شود. مشاوره گرفتن از کارشناس‌های امور واردات کالا در این زمینه می‌تواند کمک‌کننده باشد.

۶-وارد کردن موبایل در شرایط فعلی کشور به چه مجوزهایی نیاز دارد؟

وارد کردن گوشی تلفن همراه در قدم اول به مجوز صدور ارز از بانک مرکزی و پس از آن به سایر مدارک برای حمل‌ونقل و ترخیص کالا احتیاج دارد.

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

Picture of محمود زارعی
محمود زارعی

به بسیاری از واردکنندگان، تولید کنندگان و صادرکنندگان خدمات رسانی کرده ام. در این وبسایت تجربیات 20 ساله من در حوزه ترخیص کاری و گمرک در اختیار شما قرار می‌گیرد تا در واردات، صادرات و ترخیص کالا با چالش مواجه نشوید. سعی شده در تمامی مطالب سایت حداکثر نکات اشاره شود، ولی اگر نکته ای برای شما سوال است، حتما در قسمت کامنت ها بپرسید، در اولین فرصت به آن پاسخ خواهم داد.

اشتراک در
اطلاع از
امتیاز دهی به مقاله
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

شماره تماس

021-28111121