آشنایی با واردات از پاکستان به ایران
واردات از پاکستان شامل هر گونه کالا و خدماتی است که به علت تقاضای بازار از پاکستان به کشوری دیگر (مانند ایران) وارد میشود. بر اساس گزارشهای تجارت بینالملل سازمان ملل متحد (دادههای COMTRADE) در سال ۲۰۱۸ واردات کالا از پاکستان به ایران بیش از ۳۳۰ میلیون دلار بوده است. شاخص پیچیدگی اقتصادی (ECI) اقتصاد پاکستان را هفتادمین اقتصاد بزرگ دنیا میداند که در عرصه صادرات و واردات کالا حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
سابقه واردات کالا از پاکستان به ایران مربوط به سال ۱۹۵۰ است که شرکتهای پاکستانی در بندرعباس فعالیت میکردند. چند سال بعد در دهه ۱۹۶۰ با افزایش تولیدات کشاورزی و صنعت پوشاک مبادلات تجاری بین ایران و پاکستان با وارد کردن پنبه و پوشاک رونق پیدا کرد. به مرور با افزایش تحریمهای اقتصادی و سیاسی علیه ایران واردات کالا از پاکستان به کالاهایی اساسی مانند غلات، شکر، پنبه و محصولات غذایی محدود شد. با وجود تغییر شرایط داخلی و بینالمللی کشورها پاکستان همچنان یکی از مهمترین مبداهای تجاری برای ایران باقی مانده است.
مزیتهای واردات از پاکستان چیست؟
واردات از پاکستان هم برای تجار و بازرگانان و هم برای مصرفکنندگان مزیتهای زیادی دارد که سبب رونق معامله و داد و ستد با پاکستان میشود. برخی از این مزیتها در ادامه توضیح داده شده است.
- تنوع محصولات
- کیفیت بالای برخی از کالاها
- رونق داد و ستد و مبادله جهانی
- هزینه پایینتر برای برخی محصولات
- معافیت وارداتی برای برخی کالاهای وارد شده از پاکستان
واردات کالا از پاکستان برای کسبوکارها یک گزینه سودمند با مزیتهای زیاد است که میتواند سبب گسترش بازار در عرصه بینالمللی و جذب مشتریان جدید برای سایر محصولات شود.
۱. منظور از هزینه کمتر در واردات کالا از پاکستان چیست؟
پایین بودن هزینه نیروی کار در پاکستان و ارزان بودن مواد اولیه و برق باعث شده تا این کشور به عنوان یکی از کم هزینهترین کشورها در زمینه تولید محصولات شناخته شود. به همین دلیل وارد کردن کالا از پاکستان به واسطه هزینه تولید پایینتر ارزانتر از سایر کشورها است. سایر هزینههای مربوط به واردات کالا مانند مالیات، گمرک و بیمه در مقایسه با کشورهای دیگر اندکی پایینتر است و به همین دلیل برای بازرگانان مبادله با پاکستان سودمندی بیشتری دارد.
۲. منظور از معافیت وارداتی برای کالاهای پاکستانی چیست؟
برخی از محصولاتی که از پاکستان وارد ایران میشوند معاف از تعرفههای وارداتی هستند که هزینههای واردات کالا را برای واردکننده بسیار کاهش میدهد. معافیتهای وارداتی برای کالاهای پاکستانی به صلاحدید دولت تعیین میشود و به مرور زمان تغیییر میکند. کالاهایی که در زمینه بهداشت، آموزش و یا امنیت تولید شدهاند از شانس بیشتری برای معافیت وارداتی برخوردار هستند. معافیت وارداتی سبب تقویت روابط تجاری و بهبود اوضاع اقتصادی میشود؛ برای اطلاع بیشتر از کالاهای معافیتدار میتوانید با کارشناسان راهکار تجارت پایا تماس بگیرید.
۳. معایب واردات از پاکستان چیست؟
علاوهبر تمام مزیتهای گفته شده واردات کالا از پاکستان معایبی دارد که مرور آنها میتواند در تصمیمگیری نهایی به تجار و بازرگانان کمک کند. به واسطه فاصله طولانی بین پایتخت دو کشور ایران و پاکستان (۱۰۰۰ کیلومتر از تهران تا اسلامآباد) ممکن است هزینه حملونقل بالایی برای ارسال کالاهای سنگین و حجیم به بازرگانان تحمیل شود. همچنین مسائل مربوط به تغییرات ارزی (افزایش نرخ ارز، افزایش هزینه واردات و صادرات) یا وقوع بحرانهای سیاسی امنیتی (بحرانهای مناطق مرزی) میتواند در کاهش تجارت بین دو کشور نقش داشته باشد.
آشنایی با کالاهای وارداتی از پاکستان
پاکستان محصولات متنوعی را به کشورهای دیگر صادر میکند و این کشور یکی از بزرگترین تولیدکنندگان پنبه در جهان به حساب میآید. صادرات پنبه، برنج، گندم، زعفران و پسته نیز از پاکستان به وفور اتفاق میافتد. سایر محصولاتی که از پاکستان به ایران و کشورهای دیگر وارد میشود در جدول زیر آمده است.
دسته بندی کالای وارداتی | توضیحات |
پوشاک | لباسهای نخی، پوشاک اسلامی، لباس ورزشی، لباس کودک |
محصولات غذایی | برنج، پسته، چایی، انبه، خشکبار، گوشت دام، خرما |
مواد معدنی | مس، سرب، زغال سنگ، سنگ مرمر، گچ |
صنایع دستی | فرش، سفال، جواهرات |
محصولات چرمی | کیف، کفش و پوشاک چرمی |
دو کشور ایران و پاکستان به دلیل مرز مشترک روابط تجاری و بینالمللی زیادی با یکدیگر دارند و علاوهبر موارد ذکر شده در بالا پاکستان به ایران برخی از لوازم و قطعات خودرو، محصولات الکترونیکی یا قطعات آنها را به ایران صادر میکند.
روشها و مراحل واردات از پاکستان
واردات از پاکستان روشهای مختلفی دارد که براساس نوع کالا، شرایط حاکم بر بازار و ترجیح بازرگانان یکی از آنها انتخاب میشود؛ ۳ روش برای ارسال بار از پاکستان به ایران وجود دارد.
- روش هوایی
- روش زمینی
- روش دریایی
روش هوایی به دلیل سرعت بالا و قابلیت ارسال کالا به مناطق دوردست انتخاب میشود. روش زمینی با استفاده از حمل و نقل ریلی یا خودرو و کامیون کالاهایی را که نیاز به ارسال سریع ندارند به مقصد میرساند. روش حمل و نقل دریایی قابلیت ارسال کالا به مقاصد دوردست را با هزینهای کم فراهم میکند و برای آن دسته از محصولاتی که در اثر گذشت زمان تخریب نمیشوند کاربرد دارد.
مراحل واردات از پاکستان چگونه است؟
مراحل واردات کالا از پاکستان با توجه به نوع کالا و روش حملونقل ممکن است اندکی متفاوت و به دریافت مجوزهای خاصی احتیاج داشته باشد. با این وجود مراحل کلی وارد کردن کالا از کشور پاکستان به شرح زیر است.
- انتخاب کالای مورد نظر
- یافتن صادر کننده و انجام مذاکرات تجاری
- تصمیمگیری در مورد روش حمل بار
- صدور مجوزهای لازم برای واردات کالا از پاکستان
- پرداخت هزینههای لازم و تحویل کالا
در این مرحله پس از انتخاب محصول مورد نظر و انجام هماهنگیهای لازم با وزارت صنایع و معادن کشور مبدا و مقصد فرآیند مذاکره با تولید یا صادر کننده کالا آغاز میشود. با تایید قیمت نهایی (بررسی شرایط پرداخت و قیمت محصول) معامله انجام و قرارداد صادر میشود.
صدور مدارک شامل پروفرما، گواهی اصالت، بیمه نامه، برگه حمل و نقل و گواهی بهداشت در این مرحله انجام میشود و سپس با انتخاب روش حملونقل بار برای ترخیص از پاکستان و ورود به کشور مقصد آماده میشود.
مطالعه بیشتر درباره واردات کالا | مطالعه بیشتر درباره ترخیص کالا
تعرفه و هزینه واردات از پاکستان
واردات کالا و خدمات از پاکستان بیانکننده ارزش تمام شده کالا و تمام هزینههایی است که تا رسیدن به مقصد نهایی ادامه داشته است. برای تخمین هزینه تمام شده یک کالا به نگاهی کلنگر احتیاج است تا با در نظر گرفتن تمام جنبههای موجود به اضافه سود بازرگان هزینه نهایی یک کالای وارداتی شفاف شود. موارد زیر در تعیین قیمت کالای وارد شده از پاکستان تاثیرگذار است.
- قیمت اصلی کالا (با توجه به نظر تولید یا صادر کننده)
- مالیات واردات کالا (مالیات ورود، مالیات بر ارزش افزوده)
- هزینه صرف شده برای دریافت مجوزهای لازم
- هزینه حملونقل(حمل کالا درون کشور + هزینه بارگیری + هزینه بندرگاه + هزینه حمل بینالمللی)
- نوع بیمه کالا (براساس ارزش کالا)
- هزینه ترخیص کالا و گمرک (بها و عوارض گمرکی)
مطالعه بیشتر درباره هزینه های گمرکی
برای تعیین دقیق هزینه کالا لازم است که مجموع هزینههای انجام شده برای هر کدام از این مراحل پس از محاسبه با هم جمع زده شوند. هزینه واردات از پاکستان تحت تاثیر مستقیم نوع کالا، مقدار کالا و شرایط حملونقل قرار دارد. بهترین کار برای اطمینان از هزینههای واردات کالا از طریق مشاوران بازرگانی است که با اطلاع از تمامی قوانین بازرگانان را در این مسیر به خوبی راهنمایی خواهند کرد.
ترخیص کالای وارداتی از پاکستان به کمک ترخیصکار گمرک :
شما میتوانید با بکارگیری ترخیصکار گمرک ، کالای خود را با کوتاه ترین زمان ممکن و کمترین هزینه از گمرکات ایران ترخیص کنید . ترخیصکار گمرک بواسطه آگاهی نسبت به قوانین گمرکی ، موقعیت و مزیت های گمرکات و تجربه کاری میتواند از هدر رفت هزینه و زمان جلوگیری کرده و راندمان تجارت و بازرگانی را دوچندان کند . مجموعه راهکار تجارت پایا با بیش از یک دهه سابقه فعالیت در امر ترخیصکاری ، مفتخر است که تمام امور ترخیص کالا از گمرک را با بالاترین کیفیت و کم ترین هدر رفت هزینه برعهده گرفته و به سرانجام برساند.
مطالعه مقاله ترخیصکار گمرک کیست ؟
کلام پایانی در مورد واردات کالا از پاکستان
واردات از پاکستان که از طریق خشکی در همسایگی افغانستان، چین، ایران، هند و از طریق دریا در همسایگی عمان قرار دارد در سالهای اخیر رونق داشته است. کشور پاکستان به دلیل موقعیت جغرافیایی و تولیدات مختلف به یکی از پر رونقترین بازارهای صادراتی منطقه بدل شده و در عرصه تجارت بینالملل از رتبه خوبی برخوردار است. محصولات مختلفی از جمله مواد اولیه نساجی، فراوردههای دامی، مواد غذایی، ماشینآلات، فولاد، پنبه و پوشاک از پاکستان به کشورهای دیگر ارسال میشوند. واردات کالا از پاکستان به مانند سایر کشورها مزایا و معایبی دارد که تصمیمگیری در مورد انجام مبادلات تجاری با این کشور بر عهده تجار و بازرگانان قرار دارد. مشاوران بازرگانی با تجربه مانند کارشناسهای راهکار تجارت پایا میتوانند در مورد تصمیمگیری برای واردات از پاکستان به ایران به راهنمایی بازرگانان بپردازند. آشنایی با مراحل مختلف واردات از کشور پاکستان (انتخاب کالا، انتخاب روش ارسال، دریافت مجوزهای لازم، پرداخت هزینهها) قبل از انجام هر گونه مبادله و دادستد تجاری ضروری است و باعث میشود که در وقت و هزینه تجار صرفهجویی شود.مجموعه راهکار تجارت پایا با بیش از ۱۵ سال سابقه در زمینه تجارت و بازرگانی آماده است که در کنار شما بازرگانان و تجار گرامی کشور ، فعالیت های بازرگانی را تسهیل کرده و اقدامات لازم را در جلوگیری از هدر رفت زمان و هزینه های مالی ، به عمل آورد .
جهت مطالعه بیشتر درباره شرایط و چگونگی ترخیص کالا از سایر گمرکات میتوانید از لینک های زیر اقدام کنید :
ترخیص کالا از گمرک شهریار
پرتکرارترین پرسشها در مورد واردات از پاکستان به ایران
- هزینه واردات کالا از پاکستان چقدر است؟
نوع کالای انتخابی، وزن و حجم بار، نوع روش حملونقل، شرایط داخلی و سیاستهای حاکم بر کشور در تعیین قیمت نهایی کالای وارد شده از پاکستان نقش دارد. برای تعیین دقیق هزینه واردات از پاکستان بهتر است با مشاوران باتجربه راهکار تجارت پایا صحبت شود.
- بهترین کالای وارداتی از پاکستان کدام است؟
بهترین کالاهای وارداتی از پاکستان شامل پارچه، پنبه و محصولات نساجی، محصولات غذایی (خشکبار و پسته، چای، برنج) و سنگهای قیمتی است که انتخاب آنها براساس نیازسنجی مخاطب و وضعیت بازار داخلی انجام میشود.
- واردات ارزان از پاکستان به چه معنا است؟
اصطلاح «واردات ارزان از پاکستان» به معنی وارد کردن کالا از این کشور با هزینه کمتر است. هزینه پایینتر نیروی کار در پاکستان و قیمت مناسب برخی از محصولات در این کشور (به دلیل حجم تولید بالا) سبب شکلگیری این اصطلاح در بین بازرگانان شده است.
- آیا برای واردات کالا از پاکستان امکان خرید اینترنتی وجود دارد؟
امکان خرید آنلاین (اینترنتی) برای واردات کالا از پاکستان وجود دارد اما بهتر است خرید کالا از وب سایتهای معتبری که توسط سفارت و کنسولگری کشور خود به تایید رسیدهاند استفاده شود.
- پیدا کردن تولید کننده یا صادر کننده معتبر در پاکستان چگونه است؟
تولید کننده یا صادر کننده معتبر در پاکستان را میتوان از طریق پایگاههای آنلاین وزارت بازرگانی پاکستان یا شرکت در نمایشگاههای تجاری که در این کشور برگزار میشوند پیدا کرد. مشورت با مشاوران بازرگانی نیز میتواند در این زمینه کمککننده باشد.
- مدارک لازم برای واردات کالا از پاکستان چیست؟
فاکتور پروفرما، گواهی اصالت کالا، برگه وضعیت فنی محصول، بیمهنامه، گواهی بهداشت و برگه حملونقل بار از جمله مدارکی است که برای واردات از پاکستان لازم است. برای دریافت اطلاعات دقیقتر در مورد مدارک و مجوزهای لازم بهتر است از مشاوران بازگانی معتبر مشورت گرفته شود.
سلام. وقت بخیر. بنده خیلی به بازرگانی و تجارت علاقه مند هستم. چطور باید تاجر شد!؟
یعنی من یه فرد عادی برای تبدیل شدن به یک تاجر باید چکار کنم.؟
و چه مراحل قانونی رو باید طی کنم.؟ ممنون از وقت با ارزشتون که بنده رو راهنمای کنید.
سلام وقت بخیر🌹 جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۲۱۲۸۱۱۱۱۲۱ تماس حاصل فرمائید.
سلام وقتتون بخیر ،من بخوام از پاکستان کیف به صورت عمده بخرم باید چه مراحلی رو طی کنم ،کاسب هستم لطفا راهنمایی بفرمایید ممنونم ،۰۹۳۹۲۶۶۰۷۴۰
سلام دوست عزیز وقت بخیر. واردات کیف ممنوع است اما برای تجارت با کشور پاکستان، تعرفه ترجیحی لحاظ شده است. حال تیم بازرگانی مجموعه راهکار تجارت باید بررسی کند که آیا کیف هم جزو این تعرفه ترجیحی است یا خیر.
سلام برای خرید کنجد درجه یک از پاکستان از بازرگان
چه کاری باید انجام داد؟