واردات پارچه به ایران

طبق آخرین گزارش های گمرک ایران، واردات پارچه به کشور در سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است. بر اساس جدیدترین آمار منتشر یافته در سال 1403، میزان واردات پارچه به بیش از 85 هزار تن رسیده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، 18 درصد افزایش داشته است. این روند افزایشی نشان دهنده افزایش تقاضای پارچه‌های وارداتی و همچنین ضرورت تامین مواد اولیه برای تولیدات پوشاک و نساجی کشور است. از همین جهت، پارچه به یکی از مهم‌ترین کالاهای وارداتی برای بازرگانان تبدیل شده است.

کیفیت بالای پارچه‌های وارداتی، تنوع گسترده و رقابتی‌تر شدن بازار داخلی از جمله مزایای واردات پارچه به ایران است. جالب است بدانید که کشور‌های امارات متحد عربی، چین و ترکیه مقصد اصلی واردات پارچه به ایران به شمار می‌روند. شرایط واردات پارچه به کشور، هزینه مورد نیاز برای این فرآیند و تعرفه گمرکی مرتبط با واردات پارچه از جمله مواردی هستند که در ادامه این مطلب به طور کامل به آن‌ها خواهیم پرداخت.

واردات پارچه

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

اهمیت واردات پارچه در بازار ایران

واردات پارچه به ایران از کشورهای مختلفی مانند امارات، چین، هند، ترکیه، کره، ایتالیا و غیره انجام می‌شود. تامین نیاز داخلی، تامین مواد اولیه برای صنایع نساجی و توسعه صادرات محصولات پارچه‌ای برخی از مهم‌ترین دلایل واردات پارچه به ایران می‌باشند.

وارد کردن پارچه و محصولات باکیفیت خارجی باعث شکل‌گیری رقابتی سالم بین تولیدکنندگان داخلی می‌شود زیرا آن‌ها تلاش می‌کنند کالایی باکیفیت و کم هزینه‌تر از نمونه‌های خارجی تولید کنند. در ایران صنایع مختلفی در زمینه تولید محصولات پارچه‌ای مشغول به فعالیت هستند که واردات پارچه نقشی اساسی در ادامه حیات آن‌ها دارد.

واردات پارچه به ایران

تولیدی‌های پوشاک، سازندگان مبلمان، تولید کنندگان ملحفه و روتختی و سازندگان انواع کیف و کفش‌ پارچه‌ای به طور مستقیم با واردات انواع پارچه به ایران مربوط هستند.

مدارک و مجوزهای لازم برای واردات انواع پارچه

واردات انواع پارچه به ایران در چارچوب قوانین و مقررات مشخص و دریافت مجوزهای لازم از مقامات مربوطه انجام می‌شود. براساس قوانین گمرکی و برای جلوگیری از به وجود آمدن مشکلات، بهتر است بارهای پارچه وارد شده به گمرک ایران حاوی برچسب‌هایی باشند که محتوای محصول را به طور کامل شرح دهند. اطلاعاتی مانند کشور مبدا، محتوای بار، هویت تولید کننده محصول و دستورالعمل‌های مراقبتی، می‌تواند به روند ترخیص سریع‌تر پارچه از گمرک کمک کند.

مدارک مورد نیاز برای واردات پارچه توضیحات
مجوز واردات برای واردات هر کالا به کشور لازم است.
پیش فاکتور (پروفرما) شامل جزئیات کامل محصول و هزینه‌های آن
بیمه حمل‌ونقل دریافت شده از شرکت بیمه
صورتحساب ارزی مورد تایید بانک مرکزی
مدارک گمرکی بارنامه، قبض انبار، پروانه واردات، مجوز ترخیص
گواهی اصالت کالا یا گواهی مبدا

علاوه‌بر مدارک ذکر شده در جدول بالا، ممکن است در شرایط مختلف، مدارک متفاوتی برای واردات پارچه از بازرگانان درخواست شود. برخی از مجوزها مانند مجوز بهداشتی، گواهی تست آتش‌سوزی و یا مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نیز احتیاج است. توصیه می‌شود که قبل از اقدام جدی در خصوص هر گونه مبادله منسوجات با مشاوران باتجربه شرکت‌های بازرگانی معتبر به مشورت پرداخته شود.

واردات پارچه به ایران از کدام کشورها انجام می‌شود؟

عمدتا واردات پارچه به ایران از کشورهای چین، ترکیه و دبی انجام می‌شود. در ادامه نحوه واردات پارچه از این سه کشور را مورد بررسی قرار خواهیم داد:

واردات پارچه از چین

کشور چین در تولید پارچه نیز پیشتاز است. تنوع بسیار بالای انواع پارچه در چین و همچنین قیمت‌های متنوع آن باعث شده است تا هر واردکننده‌ای بتواند متناسب با بودجه خود محصول مورد نظر را وارد کند. بازارهای yiwu ،Guangzhou و Quanzhou از مهم‌ترین مراکز اصلی خرید پارچه از چین و واردات آن به کشور به شمار می‌روند.

واردات پارچه از ترکیه

نزدیکی مرز جغرافیایی، کیفیت بالای محصولات و تطابق با سلیقه بازار ایران واردات پارچه از ترکیه را به یکی از گزینه‌های برتر برای واردات پارچه تبدیل کرده است. صنعت نساجی پیشرفته کشور ترکیه و تولید انبوه انوع پارچه‌های ویسکوز، پشمی و پلی استر، ترکیه را به مقصدی ایده ال برای تامین پارچه تبدیل کرده است. هزینه های حمل و نقل و سرعت بالای تحویل در ایران نیز از مزایای واردات پارچه از ترکیه است. بازار Merter ، Laleli Market و Denizli از بهترین بازار‌ها برای خرید پارچه از ترکیه هستند.

انواع روش‌های واردات پارچه به ایران

روش‌های مختلفی برای وارد کردن پارچه به ایران وجود که تعدادی از آن‌ها رایج‌تر از سایر روش‌ها است. سه مورد از معمول‌ترین روش‌ها برای واردات پارچه به شرح زیر است.

  1. واردات مستقیم پارچه: منظور از واردات مستقیم پارچه خریداری مستقیم کالا از تامین کننده خارجی و وارد کردن محموله به کشور است.
  2. واردات پارچه با همکاری شرکت‌های وابسته: در روش غیر مستقیم یا واردات پارچه با همکاری شرکت‌های واسطه بازرگان پس از مذاکره با شرکت‌ها واسطه بازرگانی یا حمل‌ونقل به صورت اشتراکی با آن‌ها اقدام به واردات منسوجات می‌کند.
  3. واردات آنلاین انواع پارچه (خرید پارچه از سایت فروشگاهی): روش آنلاین یکی دیگر از روش‌های پرطرفدار واردات انواع پارچه است که در این روش تجار با خرید مستقیم از سایت‌های فروشگاهی تامین کنندگان کالای مورد نیاز فرآیند واردات را آغاز می‌کنند.

همچنین واردات از طریق کارگزار گمرکی و واردات پارچه از طریق اتحادیه‌های تجاری از جمله روش‌هایی است که تجار و بازرگانان برای وارد کردن پارچه به داخل کشور می‌توانند از آن استفاده کنند.

مراحل واردات پارچه و ترخیص از گمرک

قوانین و مقررات گمرکی مختلفی بر واردات پارچه به ایران حاکم است که توسط تجار و بازرگانان رعایت می‌شود. روند کلی واردات کالا به گونه‌ای است که ابتدا یک شرکت وارداتی تاسیس شده و پس از دریافت مجوزهای لازم صادارت و واردات پارچه به ایران از طریق شرکت‌های معتبر حمل‌ونقل آغاز می‌شود. مراحل زیر برای وارد کردن انواع پارچه به کشور ضروری است.

  1. ثبت سفارش
  2. پرداخت هزینه‌های لازم
  3. ارسال بار پارچه به کشور
  4. ورود محموله به گمرک و شروع روند ترخیص کالا
  5. پرداخت هزینه‌های گمرکی، تحویل مدارک و دریافت بار پارچه از گمرک

بعد از وارد شدن بار پارچه به داخل ایران با مراجعه به سازمان‌های مربوطه از جمله سازمان تجارت، گمرک و بانک مرکزی مراحل ترخیص کالا وارد فاز تازه‌ای می‌شود. با دریافت مدارک لازم برای ترخیص بار و اقدام به پرداخت عوارض و مالیات کالا از گمرک ترخیص شده و به دست مصرف‌کننده نهایی آن می‌رسد.

واردات پارچه به ایران

در واردات پارچه استاندارهایی وجود دارد که توجه به آن باعث افزایش کیفیت و ایمنی واردات می‌شود. استاندارد OEKO-TEX یا اکوتکس برای اطمینان از به کار نرفتن مواد ضدعفونی کننده در محصولات حساس مانند لوازم کودک هستند. استاندارد ISO که نشان‌دهنده سطح کیفیت و ایمنی بالا محصول است و استاندارد نساجی ASTM برای ارزیابی خواص فیزیکی یا شیمیایی پارچه استفاده می‌شود. استاندارد AATCC و استاندارد ANSI برای سنجش کیفیت پارچه‌ها وارداتی به کار می‌روند. مشاوران بازرگانی راهکار تجارت پایا با سال‌ها تجربه و توجه به نوع کالای مورد نیاز، در خصوص انتخاب مناسب‌ترین پارچه و روش‌های وارد کردن آن به ایران به تجار و بازرگانان مشاوره می‌دهند.

تعرفه گمرکی واردات پارچه

در جدول زیر لیستی از تعرفه‌های وارداتی پارچه نام برده شده است:

شماره شماره تعرفه نام کالا حقوق ورودی
۱ ۵۳۰۹ پارچه های تار و پود بافت از کتان
۲ – -که دارای حداقل ۸۵ درصد وزنی کتان باشد:
۳ ۵۳۰۹۱۱۰۰ – – سفید نشده یا سفید شده ۱۰%
۴ ۵۳۰۹۱۹۰۰ – – سایر ۲۰%
۵ -دارای کمتر از ۸۵ درصد وزنی کتان باشد:
۶ ۵۳۰۹۲۱۰۰ – – سفید نشده یا سفید شده ۲۰%
۷ ۵۳۰۹۲۹۰۰ – – سایر ۲۰%

واردات پارچه در شرایط تحریم امکان پذیر است؟

شرایط تحریم در واردات پارچه به ایران تاثیرگذار است و در این فرآیند برخی از محدودیت‌ها نظیر تعامل با شرکت‌هایی خاص، انجام امور بانکی و واردات مستقیم کالا ممکن است به وجود بیاید. با این وجود در این سال‌ها روند وارد کردن انواع پارچه به داخل کشور بدون مشکلات همچنان انجام شده است. منسوجات خارجی حتی از کشورهایی که به خاطر برخی محدودیت‌های اعمال شده با ایران مبادله مستقیم ندارند از طریق کشورهای واسطه به داخل کشور وارد شده است. تجارت پارچه در شرایط اعمال تحریم‌های اقتصادی تا حد زیادی با مشارکت شرکت‌های بازرگانی معتبر برطرف می‌شود.

جمع‌بندی

واردات پارچه به دنبال پاسخگویی به نیاز بازار داخلی و تامین کیفیت محصولات ساخته شده از انواع پارچه به وجود آمد و به سرعت به یکی از تجارت‌های پرسود بین‌المللی تبدیل شد. واردات انواع پارچه به کسب‌وکارهای فعال در حوزه منسوجات کمک می‌کند تا از پارچه با کیفیت‌ به عنوان یک مزیت رقابتی محکم استفاده کنند تا محصولات بهتر و متنوع‌تری به بازار عرضه کنند. توجه به نوع پارچه (نخ پنبه، ویسکوز یا پلی‌استر)، کیفیت پارچه، قیمت تمام شده محصول، شرایط فروشنده، روش حمل‌ونقل مناسب و انتخاب مدل مناسب منسوجات در واردات پارچه به ایران نقش دارد. تجارت پارچه در ایران پس از طی کردن مراحل لازم و دریافت مجوزهای مربوطه با دقت و هوشمندی بالا انجام می‌شود که رشد اقتصادی را به همراه دارد. قوانین و مقررات متغیر حاکم بر گمرک بر لزوم آشنایی با این دانسته‌ها تاکید می‌کند و بهتر است بازرگانان در کنار مشاوران دلسوز و با تجربه راهکار تجارت پایا به تخمین هزینه نهایی گمرک برای وارد کردن پارچه و ترخیص این محصول در ایران آماده شوند.

سوالات متداول

۱-واردات پارچه به داخل کشور چگونه انجام می‌شود؟

واردات پارچه به ایران از راه‌های مستقیم (مذاکره با تولید کننده) یا روش‌های غیر مستقیم (کارگزارن گمرکی یا وزارت صنعت) انجام می‌شود.

۲-محاسبه هزینه گمرکی برای واردات پارچه به ایران چگونه است؟

تعرفه و هزینه‌های گمرکی برای واردات انواع پارچه به ایران شامل مالیات و عوارض و هزینه‌های ترخیص کالا می‌شود که با توجه به قوانین و مقررات متغیر کشور بهتر است در مورد آن به مشاوره با کارشناس‌های بازرگانی راهکار تجارت پایا پرداخته شود.

۳-منظور از فرم ۱۱۱ و فرم ۱۲۱ در واردات پارچه چیست؟

فرم ۱۱۱ و فرم ۱۲۱ دو فرم مربوط به واردات پارچه است که توسط گمرک کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. فرم ۱۱۱ فرم ۱۲۱ هر دو اظهارنامه وارداتی هستند که یکی برای گزارش دادن ورود کالاهای غیر مجاز که ممکن است با قوانین وارداتی کشور در تضاد باشد و دیگری اطلاعاتی از محموله پارچه (میزان، نوع، قیمت واحد) برای اهداف گمرکی و مالی ارائه می‌دهد.

۴-آیا برای واردات پارچه به ایران محدودیتی وجود دارد؟

واردات پارچه به ایران با محدودیت‌های مختلفی از جمله محدودیت‌ تعرفه‌ای (افزایش میزان مالیات و حقوق ورودی برای کالا) یا محدودیت‌های غیر تعرفه‌ای (محدودیت‌های بهداشتی یا دامپزشکی) مواجه است.

۵-منظور از کد تعرفه یا حقوق ورودی در واردات پارچه چیست؟

کد تعرفه یا حقوق ورودی واردات پارچه کدی است که از سوی دولت یا گمرک برای تعیین مالیات و هزینه‌های ترخیص بار تعیین می‌شود. کد تعرفه از یک سری ارقام و حروف تشکیل شده که هر حرف نشانگر مشخصه‌ای از کالا مانند نوع، جنس و موارد استفاده آن است.

۶-برای واردات پارچه به ایران چه مدارکی احتیاج است؟

برای واردات انواع پارچه به کشور ایران به مدارکی مانند فاکتور فروش، بارنامه، بیمه‌نامه معتبر، گواهی مبدا و گواهی کیفیت احتیاج است؛ با توجه به نوع بار ممکن است اندکی تفاوت در مدارک مورد نیاز وجود داشته باشد.

۷-در واردات پارچه به ایران چه مشکلاتی ممکن است به وجود بیاید؟

در واردات انواع پارچه به ایران مشکلات مختلفی مانند تحریم‌های بین‌المللی، نوسانات ارزی، محدودیت‌های وارداتی، مشکلات ترخیص از گمرک و مشکلات مربوط به حمل‌ونقل بار ممکن است به وجود بیاید.

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

Picture of محمود زارعی
محمود زارعی

به بسیاری از واردکنندگان، تولید کنندگان و صادرکنندگان خدمات رسانی کرده ام. در این وبسایت تجربیات 20 ساله من در حوزه ترخیص کاری و گمرک در اختیار شما قرار می‌گیرد تا در واردات، صادرات و ترخیص کالا با چالش مواجه نشوید. سعی شده در تمامی مطالب سایت حداکثر نکات اشاره شود، ولی اگر نکته ای برای شما سوال است، حتما در قسمت کامنت ها بپرسید، در اولین فرصت به آن پاسخ خواهم داد.

شماره تماس

021-28111121