Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

مشاوره صادراتی و راهکارهای تجارت بین‌الملل

صادرات و واردات یکی از راه‌های افزایش سرمایه و کسب سود در بازار بین‌الملل جهان است؛ کشورها به دلیل توزیع متفاوت منابع و کمبود از طریق صادرات و واردات نیازهای خود را بر طرف می‌کنند. در این شرایط، مشاوره صادرات می‌تواند یکی از پیش نیازهای اساسی در فرایند صادرات کالا و شناخت نیازهای بازارهای جهانی باشد. مشاوره صادراتی علاوه بر شناخت بازار بین‌الملل به بررسی قوانین و مقررات وارداتی کشور مقصد و مبدأ و همچنین نحوه ترخیص کالا می‌پردازد. در حال حاضر مشاوران صادراتی زیادی در کشور فعال‌اند اما استفاده از مشاوره صادرات کالا که با تجربه شخصی و داشتن نیروهای متخصص توان ارائه خدمات را داشته باشد مزیت بسیار مهمی برای صادرکنندگان محسوب می‌شود. ما در ادامه این مقاله به بررسی مزایا و چرایی‌های استفاده از مشاوره صادرات و موضوعاتی که در این راهنمایی مورد بررسی قرار می‌گیرد خواهیم پرداخت.

مشاوره صادرات

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

مشاوره صادراتمشاوره صادرات چیست؟

مشاوره صادرات در یک جمله به معنی گرفتن مشورت و آموزش در زمینه‌های بازار بین‌الملل، امور گمرکی، قوانین و مقررات حاکم بر کالای مورد نظر صادراتی، نیازهای واردکننده و صادرکننده و… است. همان‌طور که گفتیم مشاوره صادرات نیازمند تجربه عملی شخص مشاور و تخصص بالا در این زمینه است.

امروزه موضوع صادرات و واردات در هر کشوری بسیار تعیین کننده است و قلب تپنده اقتصاد هر کشور صادرات آن کشور محسوب می شود. بسیاری از شرکت‌های تجاری با شیوه‌های نوین و علمی اقدام به دادن مشاوره در زمینه صادرات و واردات می کنند. در حال حاضر می توان گفت انجام فرایند صادرات کالا پیچیده‌ و دارای فوت و فن های خاص خود است است و هر فردی نمی‌تواند به تنهایی از عهده آن بر بیاید. موضوعاتی که در امر مشاوره مورد تعامل قرار می گیرد شامل نحوه صادرات کالا ها و فروش آن‌ها به دیگر کشورها، شیوه‌های معامله با کشورهای مقصد و همچنین وارد کردن کالاهای خارجی است که نیاز مبرم به استفاده از مشاوره صادرات را نمایان می کند.

مشاوره صادرات به بیانی دیگر ارائه راهکارهایی در زمینه های انتقال ارز، ترخیص کالاها، صادرات و واردات، امور گمرکی، بازاریابی بین‌الملل و… به تاجران و بازرگانان است تا آنها بتوانند در فعالیت‌های تجاری به خوبی عمل کنند. بهتر است بدانید افرادی که قصد فعالیت در زمینه صادرات و واردات دارند، باید قبل از انجام هر کاری برای دریافت کارت بازرگانی و مجوزهای اداره گمرک اقدام کنند. مشاوره صادرات به‌عنوان یک خدمت تخصصی، به کسانی که قصد دارند در زمینه صادرات و واردات فعالیت کنند، کمک می‌کند تا با چالش‌ها و پیچیدگی‌های این عرصه آشنا شوند و راهکارهای مناسب را برای موفقیت در بازارهای خارجی دریافت کنند. این نوع مشاوره شامل:

  • ارائه اطلاعات و راهنمایی در خصوص روند صادرات
  • تدوین برنامه‌های بازاریابی
  • اشتراک گذاری تجارب عملی در امور گمرکی و قوانین بین‌المللی مربوط به صادرات

یکی از مسائل مهم در صادرات، تسلط بر فرایند ترخیص کالاها است. ترخیص کالاها به معنای تحویل کالا به مقصد نهایی در کشور مقصد است و شامل مراحل گمرکی، مالی و ارائه مستنداتی است که برای صادرات کالا باید پیگیری و تحویل شود. در این بخش مشاوره صادرات به بررسی قوانین و مقررات گمرکی، محاسبه مالیات و عوارض صادراتی و همچنین تدوین سند‌ها و اسناد مورد نیاز برای ترخیص کالاها می‌پردازد.

مشاوره صادرات شامل چه مواردی است؟

جهت هر اقدامی در حوزه تجارت و بازرگانی برای انجام عملیات واردات و صادرات، لازم است از شرکت‌های تجاری با تجربه در این زمینه مشورت بگیرید تا راهنمایی‌های لازم را ارائه دهند. مشاوران این حوزه از جمله مشاوران متخصص در زمینه صادرات و واردات هستند و با استفاده از افراد باتجربه و کارآزموده در این حوزه که با قوانین و استانداردهای تجاری کشورهای دیگر و ایران آشنایی دارند، انجام می‌شود. به طور کلی مواردی که شامل ارائه مشاوره صادرات می‌شود به شرح زیر است:

  • تحلیل بازارهای بین‌الملل و صادراتی
  • پیشنهاد و انتخاب کشور هدف
  • تحقیقات بازار در کشورهای هدف
  • مشاوره صادرات جهت انتخاب و خرید محصول صادراتی
  • برنامه ریزی و سیاست‌گذاری‌های صادراتی
  • استراتژی بازاریابی بین‌ المللی و صادراتی
  • اصول مذاکره بین‌الملل
  • مفاهیم صادرات و بازرگانی خارجی
  • مشاوره صادرات جهت تنظیم اسناد و مدارک تجاری
  • روش اجرایی صادرات کالا
  • مشاوره ترخیص کالا
  • نحوه ثبت سفارش کالا
  • نحوه تخصیص ارز
  • پیش بینی هزینه‌های حمل و نقل کالا
  • امور مربوط به بارنامه و بیمه

شرکت‌های تجاری و بازرگانی در تلاش‌اند تا راه‌های مختلفی برای واردات و صادرات کالاها و محصولات خود به بازارهای بین‌المللی را بررسی کنند و بهترین گزینه را به شما ارائه دهند. یک مشاوره صادراتی باکیفیت در تمامی زمینه‌های ذکر شده نیازمند بیشترین اطلاعات در زمینه تجارت بین‌الملل است تا بهترین گزینه‌ها را برای تجار فراهم کند. مشاوران صادراتی راهکار تجارت پایا با داشتن تجربه عملی و اطلاعات تخصصی و علمی در زمینه صادرات و واردات کالا می‌تواند در موارد بالا بهترین راه‌حل‌ها را به شما ارائه دهد.

مزایای استفاده از مشاوره صادراتی

امروزه با افزایش تولید کالاهای با کیفیت در جهان و رقابت شدید بین شرکت‌های بین‌المللی تجاری، استفاده از روش‌های قدیمی در حوزه صادرات دیگر جوابگوی نیازها و تحولات نیست. پیش رفتن با مشاوره صادراتی مبتنی بر متدهای گذشته می‌تواند منجر به فهم نادرست از بازارهای صادراتی و در نتیجه هدر رفتن سرمایه شما شود. اما استفاده از مشاوره صادرات کالا با به‌روزترین متدها و بر اساس تحولات اخیر بازارهای جهانی مزایای بسیاری بر اشخاصی که قصد صادرات کالا دارند، به همراه دارد. در ادامه، به برخی از مهم‌ترین مزایای این خدمات اشاره خواهیم کرد.

  • افزایش سودآوری تجارت صادراتی با ایجاد فرصت‌های جدید و بهبود راندمان عملیاتی
  • ارائه راهکارهای نوآورانه و پژوهشی برای صادرات محصولات داخلی به بازارهای خارجی
  • ارائه فنون و استراتژی‌های معاملاتی و ایجاد پل ارتباطی برای واردات کالاهای خارجی به کشور
  • تأثیر چشمگیر در تقویت اقتصاد داخلی و خارجی از طریق تجارت بین‌المللی
  • بهره‌برداری از فرصت‌های تجارتی بین‌المللی و افزایش همکاری‌های بین‌المللی
  • رونق بخشیدن به بازار داخلی و افزایش تقاضا برای محصولات و خدمات
  • ارتقای برند شرکت‌ها و تأثیر مثبت بر شناخت و اعتماد مشتریان
  • افزایش سودآوری و فروش از طریق توسعه تجارت بین‌المللی
  • کاهش وابستگی به بازارهای خاص و ایجاد تنوع در منابع وارداتی

امکان افزایش سودآوری تجارت صادراتی

با مشاوره صادرات امکان افزایش سودآوری با بهبود فرایندها، انتخاب بازارهای مناسب، بهبود قیمت‌گذاری و مدیریت هزینه‌ها امکان پذیر است.

ارائه راهکارهای نوین و علمی

ارائه راهکارهای نوین و علمی از طریق تحلیل بازار شامل: ارتقا کیفیت و بسته‌بندی محصولات، استفاده از فناوری‌های پیشرفته و بهره‌گیری از روش‌های بازاریابی جدید می‌شود.

ارائه فنون معاملاتی در امر صادرات کالا

مشاوران صادرات از طریق جستجو و انتخاب تأمین‌کنندگان معتبر، بررسی قوانین و مقررات و صدور مجوزهای لازم، مذاکره و انعقاد قراردادهای بهینه با تأمین‌کنندگان امکان خرید کالاهای صادراتی با بهترین قیمت را برای صادرکنندگان فراهم می‌کنند.

تأثیر بر روی اقتصاد داخلی و خارجی

استفاده از مشاوره صادرات می‌تواند تأثیر چشمگیری بر روی اقتصاد داخلی و خارجی با افزایش حجم تجارت و ترویج فعالیت‌های صادراتی و وارداتی که به‌عنوان مولفه‌های اصلی رشد اقتصادی در نظر گرفته می‌شوند بگذارد.

استفاده از تجارت‌های بین‌المللی

با صادرات کالا و ورود به عرصه تجارت بین‌الملل به‌عنوان ابزاری برای دستیابی به منابع و مواد اولیه مورد نیاز، تکمیل زنجیره تأمین و بهره‌گیری از تخصص‌ها و مزیت‌های رقابتی در سطح جهانی، صادرکنندگان می‌توانند به کسب سود و گسترش کسب و کار خود بپردازند.

افزایش رونق بازار داخل و افزایش میزان تقاضا

با استفاده از مشاوره صادرات می‌توان به رونق بازار داخل و افزایش میزان تقاضا برای محصولات داخلی با ایجاد امکان دسترسی به بازارهای جدید و ارتقا موقعیت رقابتی نیز کمک کرد.

تأثیر مثبت بر روی برند شرکت‌

با خدمات مشاوره صادرات می‌توانید بر روی برند کسب و کار یا شرکت خود، تأثیر مثبت گذاشته و با افزایش شناخت و کسب اعتبار در بازارهای بین ‌الملی و ارتباط با مشتریان بین‌الملل به بهبود تصویر برند و افزایش اعتماد مشتریان خود کمک کنید.

افزایش سود و فروش

مشاوره صادرات کالا به روش صحیح می‌تواند منجر به افزایش سود و فروش بیشتر با دستیابی به بازارهای جدید، افزایش حجم فروش، بهبود قیمت‌گذاری و کاهش هزینه‌ها صادراتی شود.

کاهش وابستگی به بازار خاص

با استفاده از مشاوره صادرات، امکان تحلیل دقیق تقاضا و نیازهای بازارهای هدف فراهم می‌شود. این تحلیل می‌تواند به شرکت‌ها کمک کند تا با تولید محصولات متناسب با نیازهای بازارهای خارجی و رقابت با سایر رقبا، سهم بیشتری از بازارهای جهانی را به دست آورند و با کاهش وابستگی به بازارهای خاص و ایجاد تنوع در بازارهای هدف به رقابت پایدار با رقبا بپردازند.

وظایف یک مشاوره صادراتی خوب

در فرایند مشاوره صادرات، یک مشاور صادراتی در واقع فردی کارشناس و خبره در زمینه امور تجاری است که با تسلط نظری بر مفاهیم و استراتژی‌های نوین صادرات و داشتن تجربه عملی در زمینه صادرات کالا می‌تواند در تمامی فنون صادرات کالا برای رقابت در بازارهای جهانی و کسب سود بدون ضرر به شما مشاوره دهد. از وظایف اصلی مشاور در امر مشاوره صادرات کالا می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  1. رصد بازارهای داخلی و خارجی به‌منظور دستیابی به اطلاعات جامع و به‌روز درباره وضعیت بازارها
  2. تخمین افزایش یا کاهش نرخ رشد سهام شرکت‌ها به‌منظور پیش‌بینی عملکرد آینده آن‌ها
  3. مشاوره در زمینه صادرات به‌منظور سرمایه‌گذاری و افزایش نرخ سود شرکت‌ها
  4. شناسایی کشورهای مصرف‌کننده برای صادرات کالاها به‌منظور تعیین بازارهای هدف
  5. ارائه مشاوره‌های تخصصی در زمینه صادرات اینترنتی به‌منظور استفاده از فرصت‌های در فضای آنلاین
  6. استفاده از استراتژی‌های بازاریابی داخلی و بین‌المللی برای جذب مشتریان و توسعه بازار
  7. آشنایی با اصول اولیه تجارت و تمرکز بر روی اصول کلی برای داشتن دید جامع و هدف‌مند
  8. سنجش و ارزیابی میزان آمادگی شرکت برای صادرات
  9. راهنمایی در تحقیق بازار و شناسایی دقیق بازار هدف به‌منظور بهره‌گیری بهینه از فرصت‌ها
  10. پیدا کردن بهترین روش‌ها برای ارائه محصول به بازارهای بین‌المللی
  11. شفاف‌سازی جنبه‌های حقوقی اصلی تجارت بین‌المللی توسط مشاور صادرات
  12. آمادگی برای انجام کار در خارج از کشور و تسلط بر موانع و چالش‌های محیط کار بین‌الملل
  13. تعهد به انجام کار، یکی از اصول راهنمای صادرات به‌منظور حفظ اعتبار و ارتقای روابط تجاری
  14. تهیه و تنظیم اسناد و مدارک مورد نیاز برای صادرات به‌منظور رعایت قوانین و مقررات مربوطه
  15. پیش‌بینی تغییرات و تحولات در بازارهای خارجی و تطبیق سریع با آن‌ها تا حفظ رقابت‌پذیری

قبل از ورود به حوزه بازرگانی، صادرات و واردات کالا، ضرورت دارد که حداقل یک یا چند جلسه مشاوره صادرات دریافت کنید. مشاوره صادراتی را شما راهنمایی می‌کند که چه اقداماتی را باید انجام دهید، چه مراحلی را طی کنید و چه اقداماتی را اجرا نکنید. او شما را در جریان وضعیت بازار یک کالای خاص قرار می‌دهد و مشاوره‌های لازم را در اختیارتان قرار می‌دهد. بدون مشاوره صادرات کالا، برنامه صادرات شما همه جوانبی را که در تبادلات تجاری با آن روبرو هستید را در نمی‌گیرد و این امری بسیار پر ریسک است.

شرکت مشاوره صادراتشرکت مشاوره صادرات

شرکت مشاوره صادرات به‌عنوان واسطه جهت کمک به هر شخص که قصد صادرات کالا و ورود به بازارهای جهانی دارد نقش مهمی را ایفا می‌کنند. این شرکت‌ها، بسته به شرایط و نیازها، می‌توانند مدیریت کامل یا بخشی از فعالیت‌های صادراتی را بر عهده بگیرند. شرکت‌های بازرگانی و صادرات بر اساس یک قرارداد رسمی که با متقاضیان صادرات کالا بسته می‌شود اقدام به مدیریت روند صادرات برای تمام یا بخشی از محصولات یا خدمات تولیدی آنها در بازارهای خارجی می‌کنند. انجام تمامی مراحل صادرات کالا به کمک یک شرکت مشاوره‌ای و اطمینان به تعهد آن‌ها در طول مسیر علاوه بر راحت کردن خیال بازرگانان به مدیریت زمان و هزینه‌ها کمک می‌کند.

سخن پایانی

با توجه به مطالب مطرح شده در این مقاله مشاوره صادرات از اهمیت بسیاری برخوردار است و می‌تواند به صاحبان کسب و کارها، تجار و بازرگانان در دستیابی به هدف‌های صادراتی و ورود به بازارهای خارجی کمک بسزایی کند. از طریق مشاوره صادرات، امکان افزایش سودآوری تجارت صادراتی، ارائه راهکارهای نوآورانه، تأثیر بالقوه بر اقتصاد داخلی و خارجی، رونق دهی بازار داخلی، افزایش سود و فروش و… در فرایندهای اقتصاد جهانی فراهم می‌شود. با توجه به این مزایا، همکاری با یک مشاور صادرات حساسیت و اهمیت بسیاری دارد و می‌تواند به شما در گسترش بین‌المللی کسب و کارتان و تحقق موفقیت‌های بیشتر کمک کند.

 سوالات متداول

۱.مشاوره صادرات شامل چه خدماتی می‌شود؟

مشاوران صادرات می‌توانند در بسیاری از زمینه‌ها و مراحل فرایند صادرات به شما کمک کنند. این خدمات شامل تدوین استراتژی صادراتی، تحلیل بازار، مشاوره در امور گمرکی و مقررات تجاری، بازاریابی بین‌المللی، برندسازی و ارتقا کیفیت محصولات، تسهیل معاملات بین‌المللی و ایجاد ارتباط با بازارهای خارجی است.

۲.اهمیت مشاوره صادرات در چیست؟

استفاده از خدمات مشاوره صادرات اهمیت بسیاری در توسعه و موفقیت تجارت صادراتی شما دارد. این خدمات به شما کمک می‌کنند استراتژی‌های مناسب برای صادرات کالاها را شناسایی کرده و از راهکارهای نوین و علمی بهره‌برداری کنید. همچنین، با ارائه راهکارها و فنون معاملاتی، شما قادر خواهید بود بهترین روش‌ها برای واردات کالاهای خارجی به کشورتان را انتخاب کنید.

۳. هزینه مشاوره صادرات چه قدر است؟

مشاوره صادرات اغلب با پرداخت هزینه همراه است؛ اما در مواردی مشاوره رایگان نیز داده می‌شود. این هزینه متغیر است و معمولاً بر اساس ساعت کاری مشاور و محتوای خدمات ارائه شده تعیین می‌شود.

۴.چه زمانی باید به مشاور صادرات مراجعه کنیم؟

بهترین زمان برای مراجعه به مشاور صادرات زمانی است که قصد صادرات کالا یا خدمات را دارید یا قصد توسعه صادرات خود را دارید. مشاور می‌تواند در مراحل آماده‌سازی، برنامه‌ریزی و اجرای فرایند صادرات به شما کمک کند و مشکلات و چالش‌های ممکن را به شما اطلاع دهد

۵.آیا مشاوره صادرات تضمین کننده موفقیت در امر صادرات است؟

مشاوره صادرات ابزاری قدرتمند برای راهنمایی شما در فرایند صادرات است؛ اما هیچ گونه تضمینی برای موفقیت صادرات وجود ندارد. موفقیت صادرات به عوامل مختلفی از جمله کیفیت محصول، رقابت‌پذیری، استراتژی بازاریابی و شرایط بازار بستگی دارد. مشاور صادرات می‌تواند شما را در این مسیر همراهی کند؛ اما نتیجه نهایی بستگی به تلاش و تصمیمات شما دارد.

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

Picture of محمود زارعی
محمود زارعی

به بسیاری از واردکنندگان، تولید کنندگان و صادرکنندگان خدمات رسانی کرده ام. در این وبسایت تجربیات 20 ساله من در حوزه ترخیص کاری و گمرک در اختیار شما قرار می‌گیرد تا در واردات، صادرات و ترخیص کالا با چالش مواجه نشوید. سعی شده در تمامی مطالب سایت حداکثر نکات اشاره شود، ولی اگر نکته ای برای شما سوال است، حتما در قسمت کامنت ها بپرسید، در اولین فرصت به آن پاسخ خواهم داد.

اشتراک در
اطلاع از
امتیاز دهی به مقاله
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

شماره تماس

021-28111121