ترخیص کالا از دبی
ترخیص کالا از دبی به معنای انجام امور گمرکی و وارداتی کالا در کشوری دیگر بوده که در این مورد به خصوص شهر دبی در امارات، به عنوان واسطه در نظر گرفته شده است. منظور از ترخیص کالا در دبی ارائه اسناد و مدارک، پرداخت مالیات، هزینههای گمرکی و دریافت مجوزهای لازم برای واردات کالا است. به طور کلی تمام تشریفاتی که برای ورود یک کالا به کشور نیاز است را ترخیص کالا میگویند. ترخیص کالا فرایندی است که به واسطه آن ورود یک کالا به کشور جنبه قانونی پیدا میکند و در رابطه با کشور دبی کالاها نمیتوانند بدون تکمیل این مراحل و دریافت مجوزهای لازم از دبی خارج شوند.
در شرایط تحریم که امکان ورود مستقیم کالا به کشور ایران وجود ندارد و بازرگانان برای ورود برخی کالاها از اروپا مجبور به پیدا کردن کشورهایی به عنوان واسطه میشوند، امارات متحده عربی میتواند یکی از این کشورها باشد. در واقع کشورهایی که از ورود کالا به کشورشان تحریم شدهاند، منابع خود را از دبی تامین میکنند. ترخیص از دبی میتواند هم توسط صاحب کالا و هم توسط شرکتهای واسطه انجام شود.
چرا ترخیص کالا از دبی؟
ترخیص کالا از دبی در مقایسه با بسیاری از کشورها، مزیتهای بیشتری دارد به طوری که بازرگانان زیادی ترجیح میدهند که به جای بنادر و گمرکهای دیگر از دبی استفاده کنند. مزیتهای شهر تجاری دبی برای واردکنندگان کالا به شرح زیر است:
۱. پایین بودن نرخ مالیات ترخیص کالا در دبی
دبی یکی از مناطق آزاد تجاری جهان است که نرخ مالیات آن در بسیاری از مواقع پایین و حتی نزدیک به صفر محاسبه میشود. بازرگانان در شهر دبی هزینههایی مانند هزینه حملونقل، بیمه و ترخیص کالا را پرداخت میکنند اما هزینه چندانی برای امور گمرکی نمیپردازند. علاوهبر این سیاستهای دولت دبی به گونهای است که برای جذب سرمایهگذاران و رونق فعالیتهای اقتصادی، برنامههای تشویقی متعددی اجرا میکند که نتیجه آن شامل تخفیف برای شرکتها و کاهش هزینههای حمل کالا میشود.
۲. موقعیت جغرافیایی شهر دبی برای ترخیص کالا
موقعیت جغرافیایی دبی که در قلب خلیج فارس قرار دارد به عنوان یکی از اصلیترین دروازههای ورود / خروج کالا به خاورمیانه، اروپا و آسیای جنوبی برای ترخیص کالاها و تجارت بینالملل شناخته میشود. این شهر با داشتن بنادر و فرودگاههای مجهز برای صادرات انواع کالا به شرکتها کمک میکند. جادههای عریض، قطار شهری، تاکسیهای آبی و راهآهن بینالمللی همگی در تلاش هستند تا فرآیند ترخیص کالا در دبی را برای تجار آسانتر کنند.
از گمرکات دبی برای ترخیص کالاهای اروپایی یا آمریکایی که اجازه داد و ستد با کشور ایران را ندارند استفاده میشود و از این راه انواع کالاها به کشور از طریق تجارت با تجار عرب وارد میشوند. فعالیت اکثر برندهای مطرح دنیا در دبی، نظارت بر اصل بودن کالاها و دارا بودن مرز دریایی طولانی دلایل دیگری است که تجار، داد و ستد از طریق دبی را ترجیح میدهند.
از دیگر مزایای ترخیص کالا از دبی میتوان به امکانات حمل و نقل، فرآیند ترخیص سریع، سهولت مذاکره تجاری، تسهیلات گمرکی (تعرفه گمرکی مشخص) و نقل و انتقالات سریع به واسطه مرزهای تجاری (دریایی، زمینی و هوایی) اشاره کرد.
روشهای ترخیص کالا از دبی به چه صورت است؟
ترخیص کالا از دبی شامل مجموعه اقداماتی است که برای ورود کالاها به کشورهای دیگر از آن استفاده میشود. ارسال کالا در دبی بیشتر از دو گمرک بندر جبل علی و گمرک بندر راشد با استفاده از یکی از روشهای زیر صورت میگیرد:
- ترانشیپ کالا از دبی
- کراس استافینگ کالا
- ری اکسپورت یا صادرات مجدد
- واردات قطعی
بررسی قوانین و مقررات گمرکی کشورهای مقصد قبل از اقدام به صادرات و واردات بینالمللی یک کالا ضروری است و آشنایی با قوانین تجاری کشور مقصد به بازرگانان در این راه کمک میکند.
ترانشیپ کالا از دبی
ترانشیپ کالا (Transhipment) و کراس استافینگ، دو مفهوم مرتبط با حمل و نقل بینالمللی کالاها است که از دبی صورت میگیرند. ترانشیپ کالا که به آن Transshipment یا trans-shipment نیز میگویند، در لغت به معنای حمل و نقل محموله به مقصد میانی و سپس مقصد اصلی (برای مثال از دبی به ایران) است. این روش حمل و نقل، زمانی صورت میگیرد که هیچ مسیر مستقیمی به مقصد موجود نباشد و نیاز به تغییر وسیله حملونقل (کشتی، هواپیما، قطار و تریلر) یا تغییر مسیر حرکت در طول سفر وجود داشته باشد. در ترانشیب فرآیند بارگیری به گونهای است که همان کانتینر ورودی به ایران ارسال میشود در این حالت کلیه عملیات توسط لاین کشتیرانی انجام شده و عملیات گمرکی دیگری لازم نیست.
۲. کراس استافینگ کالا در دبی
کراس استافینگ کالا (Cross-Stuffing) به معنی تحویل کالا به کشورهای دیگر از طریق یک کشور سوم است و در این بین برخی از اقدامات گمرکی انجام میشود تا بار به مقصد مورد نظر برسد. این روش برای کالاهایی که نمیتوانند مستقیم به مقصد نهایی خود حمل شوند کارایی دارد و کالاهایی که قرار است به کشوری دیگر صادر شوند ابتدا به مقصدی سوم (مانند دبی) ارسال و سپس به مقصد نهایی خود هدایت میشوند. در ترخیص کالا از دبی در حالت کراس استاف، کانیتینر ورودی به منطقه آزاد جبل علی یا cfs انتقال پیدا میکند و محتویات در کانتینر جدید با همان چیدمان کانتینر ورودی بارگیری میشود. کراس استافینگ به دلایلی مانند کاهش هزینهها، کوتاه شدن زمان حمل و نقل، و افزایش کارایی در تجارت بینالمللی استفاده میشود.
۳. ری اکسپورت یا صادرات مجدد در دبی
ری اکسپورت یا صادرات مجدد (re-export) به فرآیندی گفته میشود که طی آن صادرات کالاهایی که قبلا به کشور وارده شده شده توسط شرکتهای بازرگانی دوباره صورت میگیرد. در روش ری اکسپورت زمانی که کالا را خارج کرده و برگه خروج از انبار در اختیار عوامل گمرکی در دبی قرار داده میشود میتوان وجه ضمانتی که پرداخت شده بود را پس گرفت که در این حالت مالیات بر ارزش افزوده هم لازم نیست محاسبه شود.
ترخیص کالا به روش صادرات مجدد (ری اکسپورت) ممکن است به دلیل عدم نیاز کالا در بازار، تولید بیش از نیاز و بهرهمندی از تخفیفات و مالیات گمرکی در کشور مقصد انجام شود. ترخیص از دبی به روش صادرات مجدد برای افرادی که به زمان بیشتری برای واردات کالا احتیاج دارند، مناسب است. بازرگانان با تکیه بر اصول این روش میتوانند پس از پرداخت عوارض گمرکی (۵ درصد ارزش) بار را تا ۶ ماه در انبارهای دبی نگه دارند و پس از آن با استفاده از لنج یا کانتیر اقدام به صادرات دوباره کنند.
مراحل ترخیص کالا از دبی
ترخیص کالا از دبی به ایران تفاوت چندانی با سایر کشورها ندارد و مراحل کلی ترخیص کالا در دبی شامل ثبت در سیستم گمرکی، بازرسی کالا، تحویل مدارک و مجوزهای لازم، پرداخت مالیات و سپس صدور مجوز ترخیص و تحویل کالا میشود. سایر مراحلی که برای ترخیص از دبی احتیاج است در ادامه اشاره شده است.
- آگاه بودن از مشخصات کالا
- برآورد هزینه کالای وارداتی به کشور
- تعیین قیمت تمام شده کالا
آشنایی با قوانین و مراحل ترخیص یک کالا از شهر تجاری مورد هدف روند صادرات و واردات کالا را در عرصه بینالمللی آسانتر میکند. همچنین لازم است تجار اطلاعات کافی از مشخصات فنی و قیمت کالا داشته باشند تا بتوانند اظهارنامه را تکمیل کنند.
بیشترین کالاهای وارداتی از دبی به ایران چیست؟
دبی یکی از بزرگترین و مهمترین مراکز تجاری جهان و خاورمیانه است که محل صادرات و واردات بسیاری از کالاها و پل ارتباطی کشورها به یکدیگر محسوب میشود. برخی از بیشترین کالاهای وارداتی از دبی به ایران عبارتند از:
- پوشاک
- لوازم خانگی
- مواد شیمیایی
- تجهیزات پزشکی
- قطعات یدکی خودرو
- ماشین آلات (صنعتی)
- مواد اولیه پلاستیکی و بستهبندی
- مصالح ساختمانی (سنگهای گرانبها)
- مواد غذایی (روغن آفتابگردان، ذرت دامی)
- لوازم و قطعات الکترونیکی (تلفن همراه، لپتاپ، پرینتر، نمایشگرهای دارای ماژول)
لازم به ذکر است که لیست کالاهای وارد شده از دبی به ایران با توجه به سیاستهای دولت در شرایط زمانی مختلف میتواند تغییر کند.
مدارک و مجوزهای لازم برای ترخیص از دبی
ترخیص کالا از دبی به مدارک و مجوزهای زیادی احتیاج دارد که آشنایی با آنها قبل از شروع صادرات و واردات با کشور امارات ضروری است. هنگامی که کالایی تجاری (وارداتی) وارد گمرک کشوری میشود لازم است تمامی استانداردها و مجوزات لازم از قبل دریافت شده باشد.
- بارنامه
- گواهی مبدا
- مجوز واردات
- فاکتور فروش
- گواهی بهداشت
- گواهی وضعیت مالی
در گمرک دبی قوانین و مقررات تجارت داخلی ایران به خوبی شناسایی شده و کارگزار گمرک پس از بررسی اسناد و مدارک و اطمینان از بهداشت و سلامت کالای وارداتی از ورود کالا و محمولههای غیرمجاز جلوگیری میکند. ورود مشروبات الکلی و مواد مخدر به داخل ایران ممنوع است و ترخیص کار گمرک پس از اخذ تاییدیه از طرف فروشندگان مراحل ترخیص کالای مجاز را آغاز میکند.
هزینه ترخیص کالا از دبی به ایران
هزینه ترخیص کالا از دبی به ایران به عوامل مختلفی بستگی دارد که به صورت جداگانه برای هر کالا محاسبه میشود. عواملی مانند نوع کالا، کشور مقصد (در اینجا ایران)، وزن، حجم، ارزش کالا و نوع روش حمل و نقل انتخابی در برآورد هزینههای ترخیص یک کالا از دبی نقش دارد. سایر هزینههایی که در ترخیص کالا نقش دارد در ادامه ذکر شده است.
- مالیات
- بیمه کالا
- عوارض گمرکی
- هزینه بستهبندی کالا
همانطور که مشاهده شد فرآیند قیمت گذاری کالاها و محصولاتی که از دبی وارد ایران میشوند به عوامل مختلفی بستگی دارد. میزان نیاز جامعه، قیمت تمام شده محصول، اوضاع بازار داخلی، فصل مناسب فروش و آمادگی اجتماع بستگی دارد.
تعیین قیمت تمام شده کالا در ترخیص از دبی
تعیین قیمت تمام شده کالا (Total Landed Cost) در ترخیص از دبی در گرو محاسبه کلیه هزینههای مرتبط با واردات یک کالا (هزینههای بانکی، هزینه حملونقل، هزینه گمرکی، مالیات، بیمه) قرار دارد. قیمت تمام شده کالا هنگامی تعیین میشود که بر روی کالای مورد نظر محاسبات گمرکی انجام شده باشد و برگه ترخیص با احتساب هزینههای جابهجایی و انبارداری برای آن جنس صادر شده باشد.
ترخیص کالا از دبی با ترخیص کار گمرک
شما میتوانید با بکارگیری ترخیصکار گمرک ، کالای خود را در کوتاه ترین زمان ممکن و کمترین هزینه از گمرکات ایران ترخیص کنید. ترخیصکار گمرک بواسطه آگاهی نسبت به قوانین گمرکی، موقعیت و مزیتهای گمرکات و تجربه کاری میتواند از هدر رفت هزینه و زمان جلوگیری کرده و راندمان تجارت و بازرگانی را دوچندان کند. مجموعه راهکار تجارت پایا با بیش از یک دهه سابقه فعالیت در امر ترخیصکاری، مفتخر است که تمام امور ترخیص کالا از گمرک را با بالاترین کیفیت و کمترین هدر رفت هزینه برعهده گرفته و سرانجام برساند.
جمع بندی
ترخیص کالا از دبی به ایران فرآیندی است که پس از گذراندن مراحل مختلف مانند پرداخت مالیات و عوارض گمرکی، بررسی و به گیرنده آن تحویل میشود. برای ترخیص کالا در دبی ابتدا مدارک و مجوزهای لازم مانند فاکتور، بارنامه، گواهی بهداشت و سایر گواهیهای مربوط در گمرک دبی تایید و سپس روند ترخیص یک کالا پس از پرداخت هزینههای لازم آغاز میشود. شرکتهای حملونقل دبی یکی از پر ترانزیتترین مراکز در تجارت بینالملل هستند که ترانشیپ کالا را به کمک وسایل مختلف مانند کشتی، هواپیما، قطار و تریلر از دبی به مقصد نهایی (ایران) حمل میکنند. مطالعه قوانین تجاری کشور مقصد و کسب اطلاعات از مقررات و محدودیتهای ورود و خروج از کشور امارات روند تجارت و داد و ستد را برای بازرگانان آسانتر میکند. دبی یکی از مراکز تجاری بزرگ جهان و یکی از مراکز مهم تجاری در خاورمیانه است که به ویژه در سالهای اخیر به عنوان نقطه عطف صادرات و واردات توسط کشورهای زیادی انتخاب شده است.
سوالات متداول
۱- مقررات و محدودیتهایی که برای واردات کالا از دبی به ایران وجود دارد کدام است؟
برای ترخیص کالا از دبی به ایران برخی مقررات و محدودیتها وجود دارد و برای ترخیص این کالاها نیاز به مجوزهای خاصی است. واردات کالاهای لوکس، محصولات الکلی و تنباکویی، لوازم دارویی و آرایشی و محصولات هستهای در مقایسه با سایر کالاها قوانین سخت گیرانهتری دارند.
۲- چگونه میتوان ترخیص کالا از دبی را به شکل الکترونیکی (آنلاین) انجام داد؟
برای ترخیص کالا در دبی به صورت آنلاین میتوان از سامانه Dubai Trade به نشانی dubaitrade.ae استفاده کرد و پس از ثبتنام در این سایت میتوان درخواست ترخیص کالا و انجام مستندات گمرکی را به شکل آنلاین انجام داد. با این وجود توصیه میشود که برای انجام مبادلههای تجاری با دبی از شرکتهای بازرگانی معتبر و باتجربه کمک گرفته شود.
۳- چه تفاوتی بین فرمهای T1 و T2 در ترخیص کالا از دبی وجود دارد؟
فرمهای T1 و T2 دو مدرک مهم در ترخیص کالا از دبی هستند که تفاوت اصلی آن در نوع استفاده از آنها است. فرم T1 برای ترخیص کالاهای موقت (حداکثر تا ۶ ماه) و فرم T2 برای ترخیص کالاهای دائمی استفاده میشود.
۴- چگونه میتوان از ارز آزاد برای ترخیص کالا از دبی استفاده کرد؟
برای ترخیص کالا در دبی میتوان از ارز آزاد استفاده کرد. برای این کار ابتدا هزینه ترخیص کالا به ریال و سپس به دلار (یا ارز آزاد دیگر) محاسبه میشود. پس از مشخص شدن مبلغ با حضور در بانک معتبر مبلغ معادل برای ترخیص یک کالا پرداخته میشود.
۵- چگونه میتوان از تخفیفهای مالیاتی و گمرکی برای ترخیص کالا از دبی استفاده کرد؟
با بررسی مقررات گمرکی کشور مقصد (دبی)، دریافت مشاوره از کارشناسهای باتجربه، بررسی شرایط و اقدام به موقع میتوان از برخی تخفیفهای مالیاتی کشور مورد نظر استفاده کرد.
۶- هزینه حمل و نقلی که برای ترخیص کالا از دبی به ایران در نظر گرفته میشود چه قدر است؟
هزینه ترخیص کالا در دبی به مقصد ایران با توجه به نوع کالا و روش حمل آن (هوایی، جادهای) محاسبه میشود. به طور کلی هزینه ترخیص کالا از دبی حدود ۵ تا ۱۰ درصد ارزش کالا است اما برای محاسبه هزینه دقیق لازم است هزینههای اضافی مانند حق انبارداری، بیمه و مشاورین گمرکی را نیز در نظر داشت.
سلام وقت بخیر
جدیدا در کسب و کار پارچه وارد کشور چین شده ام و پس از ده سال کار میخواهم خودم مستقیما وارد کننده باشم لطفاً یاری کنید
سپاس
با سلام🌹 وقت بخیر دوست عزیز
لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان با شماره تلفن ۰۲۱۲۸۱۱۱۱۲۱ تماس حاصل فرمائید.