Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

واردات کالا

بازار های جهانی را برای شما به راحتی قابل دسترس می کنیم

واردات کالا یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های اقتصادی هر کشور است. در واقع، بسیاری از کشورها به دلیل عدم تولید داخلی برخی کالاها، افزایش رقابت و کیفیت تولید داخلی یا نیاز به تکنولوژی برتر و تنوع در بازار، مجبورند کالاهایی را از سایر کشورها وارد کنند. ما در ادامه این مقاله، به بررسی مراحل واردات کالا، شرایط و هزینه‌های واردات کالا، مقررات واردات کالا و مهم‌ترین مبادی؛ نظیر واردات از چین و واردات از دبی و نکات مهمی که باید در نظر داشته باشید می‌پردازیم. اگر شما هم قصد انجام واردات کالا به طور موقت یا دائم را دارید؛ خواندن این مقاله به شما توصیه می‌شود.

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

واردات کالا را از کجا شروع کنیم؟

ممکن است شما قصد ورود به بیزینس واردات را داشته باشید و یا برای دفعات معدودی (حتی یکبار) کالایی را خریداری و وارد کشور کنید. در هر دو صورت آشنایی با پروسه واردات و نحوه چگونگی شروع واردات کالا که در سه قدم زیر خلاصه می‌شود، برای شما مفید خواهد بود.

شروع واردات کالا می‌تواند شامل گام‌های متفاوتی مثل مشورت با تیم‌های بازرگانی، آشنایی با قوانین وارداتی و… شود؛ اما سه مرحله یادگیری مراحل واردات کالا، تحقیق و بررسی و تهیه اطلاعات بازرگانی، مهم‌ترین قدم‌ها برای شروع واردات کالا است که در ادامه این سه قدم را توضیح می‌دهیم.

یادگیری مراحل واردات کالا

دانش واردات و اطلاع از قدم‌های لازم در این مسیر (در ادامه به طور مفصل توضیح خواهیم داد) و آشنایی با اصطلاحات واردات، اولین و مهم‌ترین قدم برای شروع واردات کالا است. در این مرحله اطلاع از ممنوعیت کالاهای وارداتی و  اطلاع از ترتیب مراحل واردات، امری بسیار مهم است که در صورت غفلت از این نکات، ممکن است ضررهای مالی جبران ناپذیری را متحمل شوید.

تحقیق و بررسی

گام بعدی، تحقیق و بررسی در مورد بازار و نیازهای مشتریان است. بررسی بازار، حضور در هیئت های تجاری، استفاده از سرچ اینترنتی، حضور در نمایشگاه‌های بین المللی و مراجعه به اتاق‌های بازرگانی، همه و همه برای یافتن منبع خوب برای واردات کالا مناسب است.

تهیه اطلاعات بازرگانی

برای واردات کالا به کشور، باید اطلاعات بازرگانی لازم را جمع آوری کنید. این اطلاعات شامل آشنایی با قوانین واردات کالا، مجوز و مدارک لازم برای واردات، ارزش گمرکی، روش‌های پرداخت و غیره می‌شوند.

آیا خودمان به تنهایی می‌توانیم واردات کالا را انجام دهیم؟

هر شخص حقیقی یا حقوقی می‌تواند به صورت مستقیم، واردات کالا را انجام دهد. با این حال، وارد کردن کالا به کشور، نیازمند توجه به مقررات و قوانین گمرکی و مالیاتی می‌باشد که در هر کشوری متفاوت است.
در بسیاری از کشورها، شخصی که می‌خواهد کالایی را وارد کند، باید از یک شرکت حمل و نقل و یا یک کارگزار گمرکی کمک بخواهد، تا بتواند کالاها را از مرز ورودی وارد کشور کند. در این حالت، شرکت حمل و نقل یا کارگزار گمرک، مسئول انجام امور گمرکی، مالیاتی و بیمه‌ای مربوط به کالا است و شخص حقیقی یا حقوقی، مسئول پرداخت هزینه‌های مربوط به خدمات ارائه شده توسط شرکت حمل و نقل یا کارگزار گمرکی می‌باشد. در هر صورت، بهتر است قبل از شروع به وارد کردن کالا، با مقررات و قوانین مربوطه؛ مانند قوانین گمرکی، مالیاتی، بیمه‌ای و سایر مقررات داخلی که در کشور اعمال می‌شود، آشنا باشید. کارشناسان راهکار تجارت پایا در این زمینه همراه شما هستند.

مراحل واردات کالا شامل چه گام‌هایی هستند؟

در رابطه با ترتیب و اولویت انجام هریک از مراحل واردات کالا نظرات مختلفی وجود دارد. اطلاع از لیست کالاهای مجاز و همچنین سودآور برای واردات، انتخاب کشور مبدا، بازرسی جهت اطمینان از اصالت کالا، حواله پول، انتخاب روش ارسال بار (هوایی-دریایی-زمینی) و… از مراحل واردات کالا به کشور است. شرکت راهکار تجارت پایا با ۲۰ سال سابقه درخشان در امر واردات کالا به کشور، با تشخیص اولویت بندی مراحل، موارد زیر را پیشنهاد می‌کند:

  • منبع یابی و سورسینگ Sourcing
  • چانه زنی و مذاکره با فروشنده
  • دریافت پیش فاکتور (پروفرما)
  • بازرسی کمی و کیفی کالا
  • ثبت سفارش
  • پرداخت هزینه و حواله ارزی
  • حمل و نقل
  • صدور بارنامه کالا
  • اخذ ترخیصیه از شرکت حمل کننده
  • اظهار کالا به گمرک
  • انجام فرایند های گمرکی
  • بارگیری و تحویل کالا

اگر بخواهیم تمامی مراحل ذکر شده را در دو گام کلی دسته بندی کنیم، قدم اول انتخاب و خرید کالا است که این گام شامل موارد زیر می‌شود:

منبع یابی و سورسینگ Sourcing

اولین مرحله برای واردات کالا، منبع یابی یا سورسینگ است. منبع یابی شامل تعیین بهترین تامین کننده و همچنین بازرسی جهت اطمینان از صحت و اصالت کالا است. منبع یابی به دانش و تجربه زیادی نیاز دارد؛ اگر وارد کننده به این موارد توجه نداشته باشد، ممکن است در بعد مالی به مشکل خورده و یا اینکه کالای بی کیفیت و تقلبی را وارد کشور کند! بنابراین بهتر است حتما از یک تیم تخصصی و مجرب جهت منبع یابی که اصلی ترین مرحله واردات کالا است، کمک بگیرید.

چانه زنی و مذاکره با فروشنده

قدم دوم از مراحل واردات کالا پس از منبع یابی مذاکره با فروشنده و گرفتن اطلاعات درمورد کالا و تعهدات مالی و بیمه‌ای است. چانه زنی و گرفتن تخفیف برای خرید، نیازمند تجربه و تخصص است تا علاوه بر اطمینان از کیفیت کالای خریداری شده، بتوانید حاشیه سود خود را نیز افزایش دهید. در نهایت پس از چانه زنی‌ها، باید اقدام به سفارش کالا و در صورت لزوم گرفتن نمونه کالا از فروشنده کنید.

دریافت پیش فاکتور (پروفرما)- Proforma Invoice از فروشنده

مرحله بعدی دریافت پیش فاکتور یا پروفرما از فروشنده کالا است. پروفرما سندی است که موارد زیر در آن ذکر می‌شود:

  • شماره و تاریخ صدور پیش فاکتور و تاریخ اعتبار آن
  • نام و آدرس کامل فروشنده
  • نام و آدرس کامل خریدار
  • مشخصات کامل کالا با شرح کیفی، کمی، تعداد، مقدار، ابعاد، وزن خالص و ناخالص
  • شماره تعرفه گمرکی
  • مبلغ پرفرما با ذکر نوع ارز به تفکیک قیمت واحد، هزینه بسته بندی و هزینه حمل
  • شرح تفکیک وظایف و مسئولیت‌ها بین خریدار و فروشنده بر اساس قوانین اینکوترمز
  • مبدأ و مقصد نهایی کالا به شرح بنادر یا محل بارگیری و تخلیه
  • وسیله حمل کالا
  • نحوه پرداخت وجه کالا (پرداخت کامل، پیش پرداخت و…)
  • کشور سازنده کالا COUNTRY OF ORIGIN

نکته مهم:

بررسی پیش فاکتور، شرایط و قیمت آن و مطالعه اینکوترمز (تعداد محصول، قیمت محصول و شرایط تحویل محصول و…) بسیار مهم است.

بازرسی کمی و کیفی کالا

در تجارت بین المللی، یکی از دغدغه‌های اصلی خریدار کالا این است که فروشنده، محصول مورد نظر را با کیفیت و مشخصات درج شده در قرارداد ارسال کند.

به منظور پیشگیری از هرگونه مغایرت، برخی شرکت‌های بازرگانی طی مرحله‌ای تحت عنوان بازرسی کالا، موظف‌اند تا طبق مستندات درج شده در قرارداد، کیفیت محصول را بررسی کنند. این فرایند شامل عملیات بازرسی کیفی و کمی محصول، نمونه برداری و آزمایش می‌شود. در نهایت در صورت مطابقت نتیجه بازرسی‌ها با مشخصات محصول در قرارداد، گواهی بازرسی کالا صادر شده تا سندی بر تایید کیفیت محصول مورد نظر باشد.

برای برآورد هزینه‌ها و بررسی کمی کالا باید به قیمت کالا، هزینه‌های حمل و نقل، هزینهٔ ترخیص کالا، هزینه‌های جانبی مانند هزینه‌های اخذ مجوز توجه کنید.

ثبت سفارش

در این مرحله از واردات کالا(بررسی کالا)، شما نیاز به کارت بازرگانی دارید. بررسی کالا از طریق بارگذاری پیش فاکتور در سامانه جامع تجارت ایران (NTSW) انجام می‌گیرد. بررسی کالا به طور کل به معنی چک‌کردن آزاد بودن کالای وارداتی شما است که شامل بررسی عدم تولید داخلی، ممنوعه نبودن کالا و بررسی اولویت کالا (جهت اطلاع از تالار اول یا دوم و یا تخصیص ارز وارداتی و…) می‌شود. در نهایت پس از بارگذاری پروفرما، مجوز ثبت سفارش و واردات کالا برای شما صادر می‌شود. لازم به ذکر است که برای برخی از کالا‌ها، اخذ شناسه کالا یا مجوزاتی مانند بهداشت، IRC و…نیاز است.

پرداخت هزینه و حواله ارزی

مرحله پرداخت هزینه شامل داشتن حساب ارزی، ارائه حساب بانک مورد نظر هنگام ثبت سفارش، درخواست تخصیص ارز از بانک مرکزی، تأیید تخصیص ارز توسط بانک مرکزی، پرداخت هزینه به بانک عامل و حواله مبلغ می‌شود. تمامی این مراحل نیاز به داشتن کارت بازرگانی دارد. در صورت نداشتن کارت بازرگانی شما می‌توانید با کمک گرفتن از شرکت‌های بازرگانی نظیر راهکار تجارت پایا،؛ نسبت به واردات کالای خود اقدام کنید. با توجه به قوانین جدی قبل از درخواست تخصیص ارز، می‌بایست ۵ درصد مبلغ فاکتور در بانک بلوکه شود و قبل از تامین ارز، ۳۵ درصد مبلغ فاکتور نیز بلوکه می‌شود.

حمل و نقل

در این مرحله نحوه حمل و نقل کالا توسط خریدار و با تأیید فروشنده انجام می‌شود. نحوه بارگیری کالا قبلاً در قرارداد بین خریدار و فروشنده مشخص شده است. انواع بارگیری کالا مانند ایکس ورک (EXW) (تحویل درب کارخانه)، فوب (FOB) (تحویل کالا بر روی کشتی)، سی‌اف‌آر (CFR) (تحویل کالا در گمرک) می باشد.

انتخاب روش حمل

در این مرحله شما به یک شرکت حمل و نقل بین‌المللی نیاز دارید. با توجه به تعهدات ذکر شده بین خریدار و فروشنده در اینکوترمز و پروفرما، هزینه و روش حمل متغیر می‌باشد. اگر شرکت فروشنده حمل کالا را پذیرفته باشد به طور مثال می‌تواند کالا را در بندرعباس، بوشهر و… تحویل دهند، در این صورت شما دیگر نیازی به شرکت حمل و نقل ندارید؛ اما در غیر این صورت، خریدار باید با یک شرکت حمل و نقل (هوایی، دریایی و یا زمینی) قرارداد بسته و پس از استعلام، حمل کالا صورت می‌گیرد.

انتخاب روش حمل بر اساس روش‌های حمل و نقل بین المللی به شرح زیر است:

  • حمل هوایی تحویل کالا به وسیله شرکت‌های حمل و نقل هوایی
  • حمل دریایی تحویل کالا به وسیله شرکت‌های حمل و نقل دریایی
  • حمل زمینی تحویل کالا به وسیله شرکت‌های حمل و نقل زمینی

البته روش دیگری حمل کالا تحت عنوان حمل و نقل ترکیبی نیز وجود دارد؛ حمل و نقل ترکیبی شامل انتقال کالا از کشور مبدا به کشور مقصد با چند روش حمل متفاوت است. برای مثال در قسمتی از مسیر که مرز آبی وجود دارد؛ حمل و نقل به روش دریایی انجام شده و بخش دیگر مسیر، کالا به صورت زمینی منتقل می‌شود.

صدور بارنامه

بعد از انتخاب روش حمل و نقل، نوبت به صدور بارنامه کالا می‌رسد. همان‌طور که توضیح دادیم، مسئولیت حمل و نقل کالا با توجه به مفاد ذکر شده (اینکوترمز) با فروشنده یا خریدار است. فروشنده کالا را به شرکت حمل انتخابی تحویل می‌دهد و از شرکت حمل، بارنامه یا راهنامه (BL  –Bill of lading) دریافت می‌کند. نوع بارنامه باتوجه‌به روش حمل انتخابی بارنامه هوایی، دریایی و زمینی متفاوت است.

قدم دوم از گام واردات کالا ترخیص است. این مرحله به طور کلی شامل موارد زیر می‌باشد:

اخذ ترخیصیه

برای اخذ ترخیصیه، خریدار یا نماینده قانونی خریدار (شخصی که نامش در بارنامه درج شده است) باید با در دست داشتن سه نسخه اصل بارنامه یا کپی نسخه ریلیز شده، به شرکت حمل بار مراجعه کند. علاوه بر اخذ ترخیصیه، قبض انبار و رسید را نیز باید دریافت کند. در این مرحله یک رسید الکترونیکی نیز به واردکننده تحویل داده می‌شود که تمامی اطلاعات آن، به صورت آنلاین قابل مشاهده است.

رسید الکترونیکی در واقع سندی است که هنگام تحویل بار، توسط شرکت‌های حمل و نقل صادر می‌شود که حاوی اطلاعات مربوط به محموله مثل نوع و وزن بار، مبدا و مقصد، روش حمل و نقل و … است.

اظهار به گمرک

پس از خرید و واردات کالا فرد موظف است کالا را در گمرک اظهار کند. شما باید اعلام کنید که کالای خریداری شده را از کدام کشور و با چه قیمتی خریداری کرده‌اید. اظهار به گمرک شامل موارد: ثبت مشخصات ترخیصیه در سامانه EPL، ارزیابی کالا در صورت نیاز، دریافت مجوزهای لازم (استاندارد و…)، پرداخت حقوق و عوارض گمرکی، دریافت پروانهٔ الکترونیک، بارگیری کالا و خروج بار به سمت انبار است. موارد ذکر شده همگی بخشی از فرایند ترخیص کالا از گمرک است که فرد با ارائه این موارد و طی کردن مراتب قانونی می‌تواند اقدام به خروج کالای خود از گمرک کند.

هزینه واردات کالا شامل چه مواردی است و چگونه می‌توان آن‌ها را به حداقل رساند؟​

در رابطه با ترتیب و اولویت انجام هریک از مراحل واردات کالا، صحبت‌های متفاوت بسیار است. برای واردات کالا، اطلاع از لیست کالاهایی که می‌تواند سودآور باشد و ممنوع نیست، اخذ کارت بازرگانی، انتخاب کشور مبدا و روش حمل و نقل و… است. ما با توجه به تجربه عملی و تشخیص اولویت بندی مراحل واردات کالا قدم‌های زیر را پیشنهاد می‌کنیم که به طور کلی شامل موارد زیر می‌شود:

هزینه پرداخت شده برای خرید کالا از کشور صادرکننده.

شامل هزینه حمل و نقل کالا از کشور صادرکننده تا مقصد، هزینه بارگیری، تخلیه و حمل در بنادر و فرودگاه‌ها.

هزینه بیمه برای حمل و نقل کالا از کشور صادرکننده تا مقصد.

هزینه‌های مربوط به پرداخت مالیات و گمرک در کشور واردکننده. این مورد شامل مالیات بر ارزش افزوده (VAT)، مالیات ورودی، مالیات بر درآمد و سایر هزینه‌های مربوط به گمرک مانند هزینه صدور مجوزهای وارداتی است.

شامل هزینه‌های مربوط به تراکنش‌های بانکی مانند کارمزد بانکی، هزینه‌های ارزی و هزینه‌های مربوط به صدور مدارک بانکی برای تسویه حساب‌های بین‌المللی.

شامل هزینه‌های مربوط به ارائه مدارک و انجام فرایند تأیید واردات، پرداخت حقوق ورودی به نمایندگان بازرگانی و سایر هزینه‌های مربوط به تبلیغات و بازاریابی.

شامل هزینه‌های نگهداری و نگهداری کالاها در انبارهای واردکننده پس از ورود به کشور می‌شود.

کالا هزینه ها
تسمه صنعتی قیمت کالا
هر کانتینر بین ۳/500_2 دلار هزینه حمل و نقل
کیلویی ۲۷ هزار تومان قیمت گمرکی
۵-۶ میلیون هزینه های بانکی
هر کانتینر ۱۰ میلیون هزینه ترخیص
۵ الی ۱۵ میلیون تومان هزینه انبارداری
۲۰ میلیون تومان هزینه استاندارد

در این جدول هزینه‌های مربوط به واردات تسمه صنعتی شرح داده شده است، بدیهی است که با توجه به نوسانات نرخ ارز، این هزینه‌ها تغییر خواهند کرد.

برای کاهش هزینه‌های واردات کالا، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

لازم به ذکر است که هزینه‌های واردات کالا ممکن است بسته به نوع کالا و کشور مبدأ متفاوت باشد.

برای کاهش هزینه‌های واردات کالا، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

مطالعه قوانین و مقررات: با مطالعه قوانین و مقررات واردات، می‌توانید از پرداخت هزینه‌های اضافی جلوگیری کنید و با رعایت قوانین، مالیات‌ها و گمرکی‌ها را به حداقل برسانید.

انتخاب مناسب ترین روش حمل و نقل: حمل و نقل کالا از پرهزینه ترین مراحل واردات است. درصورتی که واردکننده بتواند بهترین و به صرفه ترین روش برای حمل کالا را انتخاب کند، می‌تواند در کاهش هزینه‌های واردات موفق عمل کند.

همکاری با شرکت بازرگانی: برخی از شرکت‌های بازرگانی به دلیل سابقه بالا و تجارب فراوان در امر واردات کالا و نیز آگاهی از روش‌های تجارت بین الملل، موجب کاهش هزینه‌‎های واردات کالا می‌شوند. بنابر‌این بهتر است برای پیشبرد اهداف و منافع خود؛ با شرکت بازرگانی معتبری همکاری کنید.

سرمایه لازم برای واردات کالا

مقدار سرمایه لازم برای واردات کالا به نوع کالا، میزان و حجم واردات، هزینه‌های حمل و نقل، بیمه، مالیات‌ها و دیگر هزینه‌های مربوط به واردات بستگی دارد؛ بنابراین، این مقدار به صورت کلی قابل تعیین نیست و باید بر اساس شرایط هر وارد کننده و همچنین کالای مورد نظر تعیین شود. در هر صورت، وارد کردن کالا به دلیل داشتن هزینه‌هایی مانند هزینه‌های گمرکی، مالیات و حمل و نقل، نیاز به سرمایه قابل توجهی دارد؛ بنابراین، بهتر است برای واردات کالا، ابتدا یک برنامه کسب و کار جامعی را طراحی کرده و به محاسبه دقیق هزینه‌ها و سرمایه مورد نیاز بپردازید. همچنین، می‌توانید با مشاوران و کارشناسان بازرگانی مشورت کنید تا بهترین راهکارهای ممکن را برای واردات کالا پیدا کنید.

مبدأهای محبوب واردات به ایران کدام‌اند؟

انتخاب مبدأ واردات به ایران به عوامل مختلفی مانند نوع کالا، تقاضای بازار، روابط تجاری، تحریم‌های بین‌المللی، قیمت، کیفیت کالا و… بستگی دارد.

برخی از مبدأهای محبوب واردات به ایران عبارت‌اند از:

واردات از چین

به دلیل داشتن اقتصادی بزرگ و ظرفیت بالای تولید، چین یکی از مهم‌ترین مبدأهای وارداتی به ایران محسوب می‌شود. بسیاری از شرکت‌ها و مجموعه‌های تولیدی به علت بالا بودن هزینه موارد اولیه ترجیح می‌دهند که با واردات، نیاز خود را رفع کنند. مهم ترین کالاهای وارداتی از چین؛ کالاهای مصرفی، دستگاه های صنعتی و قطعات را شامل می شود. در سال های اخیر نیز به علت محدودیت مراودات ایران با دیگر کشور ها، فعالیت های تجاری بین ایران و چین افزایش یافته است.

خرید و واردات هر کدام از کالا های ذکر شده در تعداد کم و عمده امکان پذیر است. در صورت پیدا کردن یک منبع خوب پیشنهاد می شود واردات را در تعداد بالا انجام دهید تا سود حاصل از آن نیز افزایش یابد.

کالاهای محبوب برای واردات از چین: 
   ۱.کالاهای مصرفی
   ۲.دستگاه صنعتی و قطعات
   ۳.تجهیزات مخابراتی
   ۴.پمپ هوا
   ۵.منسوجات و پارچه
   ۶.لوازم یدکی خودرو و موتور سیکلت

واردات از ترکیه

ایران و ترکیه روابط تجاری خوبی دارند و ترکیه یکی از مبدا های اصلی واردات به ایران است. در سال های اخیر نیز به علت وجود تحریم ها و کاهش روابط تجاری ایران با دیگر کشور های اروپایی و همچنین قیمت دلار، واردات از ترکیه به ایران افزایش یافته؛ زیرا به علت مسافت کوتاه، هزینه های حمل و نقل کاهش می باید و همچنین گاهی معافیت‌های گمرکی ای که بین دو کشور اعمال می‌شود واردات را به صرفه می کند. شاید بیشترین تقاضا برای واردات از ترکیه، مربوط به پوشاک باشد ولی لازم است بدانید واردات پوشاک رویه قانونی ندارد. درحال حاضر قطعات خودرو و ماشین آلات کشاورزی از کالاهای وارداتی از ترکیه هستند.

واردات از دبی

دبی همسایه ایران است و به دلایلی مانند داشتن یکی از بزرگ‌ترین بنادر جهان، نزدیکی به ایران و کم هزینه بودن خدمات حمل و نقل و ترخیص، از مباداهای محبوب وارداتی به ایران است. در حال حاضر خرید از بسیاری کشورها به علت تحریم‌ها توسط ایرانیان امکان پذیر نیست؛ در این بین دبی نقش واسطه را ایفا کرده و روند خرید و واردات کالا را تسهیل می‌کند.

لازم به ذکر است که لیست مبدا های وارداتی به ایران بسیار گسترده است و انتخاب مبدا برای واردات کالا بستگی به نوع کالا و دیگر شرایط دارد.

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

بررسی انواع مختلف واردات کالا

واردات کالا می‌تواند به دو صورت واردات قطعی کالا و واردات موقت کالا انجام گیرد. در واردات قطعی کالا به‌عنوان‌مثال، واردات قطعات الکترونیکی برای تولید محصولات الکترونیکی مانند تلویزیون، موبایل و لپ‌تاپ و… با پرداخت حق ورودی، هزینه‌های انجام خدمات گمرکی، انجام کلیه امور گمرکی صورت می‌گیرد. اما در ورود موقت، کالا برای مدت معینی برای مصارف خاص مانند استفاده در یک پروژه، نمایشگاه، ساخت و ساز و… انجام می‌شود. واردات موقت کالا معمولاً برای مدت زمان محدود است و در انتهای این مدت باید کالا از کشور صادر شود.

معرفی ۴ کالای پرسود وارداتی

کالاهای پرسود وارداتی به ایران بسته به شرایط بازار و نیازهای مختلف کشور، متفاوت هستند. با این حال، برخی از کالاهای پرسود وارداتی به ایران شامل موارد زیر می‌شوند:

واردات قطعات الکترونیک به ایران

به دلیل نیاز بسیاری از صنایع به قطعات الکترونیکی، واردات این کالاها به ایران از جمله کالاهای پرسود محسوب می‌شود. بازار واردات قطعات الکترونیک بسیار داغ است و رقابت در آن زیاد است. همچنین قوانینی برای واردات این محصولات وجود دارد که آگاهی از آن‌ها بسیار مهم است. لوازم و تجهیزات الکترونیک و رباتیک اعم از قطعات الکترونیک، بردهای هوشمند، انواع موتور ساده و گیربکس دار، خزن و کیت‌های الکترونیکی از کالاهای مجاز هستند.

واردات قطعات یدکی خودرو

با توجه به قیمت بالای خودرو و تقاضای بالا، واردات قطعات یدکی خودرو به ایران همیشه یکی از کالاهای پرسود بوده است. در حال حاضر بیش از ۲۰ شرکت خودروسازی چینی در زمینه تجارت قطعات یدکی خودرو، همکاری ساخت و سرمایه گذاری و تأسیس کارخانه با ایران در صنعت خودرو سازی همکاری می کنند.

واردات لوازم جانبی موبایل

تنوع بسیار زیاد محصولات جانبی موبایل، باعث تبدیل شدن آن به یکی از کالاهای پرسود وارداتی شده است. تجار ایرانی به میزان زیادی از گلس، قاب و کیس‌های متنوع، شارژر، هندزفری و… را در مدل‌ها و برندهای مختلف از کشور چین تهیه نمایند. همچنین محصولاتی مانند گوشی‌های هوشمند و تبلت‌های برند، جزو کالاهای پرسود وارداتی به ایران هستند.

واردات کالاهای اساسی

برای کاهش هزینه های خرید کالاهای اساسی یکی از تمهیدات لازم واردات کالاهای اساسی است که در سال‌های اخیر بسیار گسترش یافته است و دولت با تخصیص ارز به این نوع کالاها به وارد کنندگان کمک می کند. این نوع کالا ها شامل دانه‌های روغنی، برنج، بذر و کود کشاورزی و غذاهای وارداتی دیگر است که از کالاهای پرسود وارداتی به ایران محسوب می شود.

در کل، با توجه به شرایط بازار و نیاز کشور، کالاهای پرسود وارداتی به ایران متفاوت هستند و ممکن است در طول زمان تغییر کنند.

شرکت راهکار تجارت پایا در مراحل زیر از واردات کالا همراه شماست

راهکار تجارت پایا با تجربه سالیانه در تجارت بین‌المللی اعم از واردات کالا و صادرات به اقصی نقاط دنیا و انجام تمامی مراحل ترخیص می‌تواند تمامی مراحل واردات کالا را از طرف شما و به شکلی کاملاً قانونی و مطمئن به انجام رساند. کسب سود و متضرر نشدن در روند واردات کالا برای شرکت راهکار تجارت اولویت دارد و با استفاده از تیم باتجربه و آشنا به رویه های واردات رضایت مشتریان خود را به دست می آورد.

جمع‌بندی

همان‌طور که در مقاله شرح دادیم واردات کالا هم فرصت‌ بسیار خوبی برای کسب سود به همراه دارد و هم باتوجه‌به شرح مراحل واردات کالا و مشکلات، پیچ و خم‌های مختص به خود را دارد. در واقع اگر راه حل های واردات کالا را بلد نباشید نه تنها کسب سود شما به خطر می افتد بلکه ممکن است در این مسیر متضرر شوید. بهتر است با کمک گرفتن از یک تیم متخصص علاوه بر شناسایی مخاطرات واردات کالا، آشنایی با قوانین گمرک و تغییرات لحظه‌ای آن بر پیچیدگی‌های این مسیر فائق آیید. شرکت راهکار تجارت پایا با بیست سال سابقه در زمینه واردات کالا و بهره‌مندی از کارشناسان خبره در زمینه واردات و صادرات کالا در خدمت شماست.

 

سوالات متداول

کالاهای پرسود وارداتی به ایران با توجه به نیازهای بازار شامل قطعات الکترونیکی، قطعات یدکی خودرو و… است.

واردات کالا بدون کارت بازرگانی امکان پذیر نیست اما شرکت‌های بازرگانی واسطه‌ای می توانند با کارت بازرگانی برای افراد اقدام به واردات کنند.

پروسه واردات کالا باتوجه به نوع روش حمل متغیذ است. با حمل هوایی واردات ممکن است یک ماه یا کمتز طول بکشد یا حمل دریایی بیشتر از یک ماه تا چند ماه طول بکشد.

باتوجه به نوع و تعداد کالا می توان با هزینه کم نیز واردات کرد. به طبع به تعداد و نوع کالا حاشیه سود شما نیز متغیر خواهد بود.

در حال حاضر با حذف ارائه گواهی مبدا امکان ارائه ندادن آن مهیا شده است؛ اما توضیح و توجیه تمامی موارد و جزئیات الزامی است.

واردات ماشین آلات و مواد اولیه فقط برای تولیدی ها آنهم به صورت موردی امکان پذیر است.

Picture of محمود زارعی
محمود زارعی

به بسیاری از واردکنندگان، تولید کنندگان و صادرکنندگان خدمات رسانی کرده ام. در این وبسایت تجربیات ۲۰ ساله من در حوزه ترخیص کاری و گمرک در اختیار شما قرار می‌گیرد تا در واردات، صادرات و ترخیص کالا با چالش مواجه نشوید. سعی شده در تمامی مطالب سایت حداکثر نکات اشاره شود، ولی اگر نکته ای برای شما سوال است، حتما در قسمت کامنت ها بپرسید، در اولین فرصت به آن پاسخ خواهم داد.

نظرات شما

آیا خودمان به تنهایی می توانیم واردات کالا را انجام دهیم؟

اشتراک در
اطلاع از
امتیاز دهی به مقاله
۱۵ نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
رمضانی
۱ سال قبل
امتیاز دهی به مقاله :
     

ممنون ، توضیحاتتون فوق العاده بود

مدیر
تینا نیکدل
۱ سال قبل
پاسخ به  رمضانی

ممنون از شما

مبین
۱ سال قبل
امتیاز دهی به مقاله :
     

سلام خسته نباشید، امکانش هست که کمتر از یک کانتینر از چین وارد کنیم؟؟؟

تیم تحریریه راهکار تجارت پایا
۱ سال قبل
پاسخ به  مبین

سلام وقت شما بخیر🌹

بله بسته به حجم و وزن ، خرده بار دریایی یا به صورت هوایی میتونیم وارد کنیم. برای اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس بگیرید:
۰۲۱۲۸۱۱۱۱۲۱

آرسام
۱ سال قبل
امتیاز دهی به مقاله :
     

سلام. بابت مقاله ی خوبی که ارائه داده اید، خیلی ممنون هستم.
لطفا به این سوال هم پاسخ بدید که چگونه می‌توان از یک بنگاه اقتصادی خارج از کشور ، کالایی به منظور رفع نیاز (و نه تجارت )خریداری کرد؟

تیم تحریریه راهکار تجارت پایا
۱ سال قبل
پاسخ به  آرسام

سلام وقت بخیر🌹 لطلفا اطلاعات کالای موردنیازتون رو ارسال کنید تا همکاران راهنماییتون کنن.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۲۱۲۸۱۱۱۱۲۱ تماس حاصل فرمائید.

شمسی
۱ سال قبل
امتیاز دهی به مقاله :
     

عالی بود

تیم تحریریه راهکار تجارت پایا
۱ سال قبل
پاسخ به  شمسی

ممنون از شما 🌹

Tehrani
۱۰ ماه قبل
امتیاز دهی به مقاله :
     

Dear nr zarei;I actually become glad .when you delivered your exexperi

تیم تحریریه راهکار تجارت پایا
۱۰ ماه قبل
پاسخ به  Tehrani

thank you for your support 🌹

مقصود ملکی
۸ ماه قبل

با سلام ،ضمن سپاس نحوه استفاده از تجربیات شما جهت واردات از کشور آلمان را لطف فرمائید .

محدثه
۷ ماه قبل

سلام میخواستم درموردواردات پسته ازکشورافغانستان بدونم

مبین
۶ ماه قبل

حداقل سرمایه برای واردات با کارت بازرگانی چند دلار هست؟