اهمیت واردات لوازم راهسازی
واردات لوازم راهسازی باکیفیت بر ارتقای زیرساختها و راهاندازی پروژههای عمرانی در کشور تاثیر قابلتوجهی دارد. در بازارهای خارجی، تکنولوژیهای جدید و تجهیزات پیشرفتهای موجود است و به همین دلیل واردات این تجهیزات از کشورهای مختلف (چین، آلمان، ترکیه) بهعنوان پاسخی مناسب برای پاسخگویی به این اهداف در نظر گرفته میشود.
برخی از مهمترین دلایلی که تجار و بازرگانان دست به واردات لوازم و ماشین آلات راهسازی میزنند به شرح زیر است:
- به وجود آوردن فرصتهای شغلی
- بهبود کیفیت عملیات راهسازی
- افزایش بهرهوری منابع
- رشد زیرساختها
واردات لوازم راه سازی به ایران (road construction supplies) بهعنوان یک اقدام استراتژیک و موثر برای توسعه و پیشرفت کشور انجام میشود. طبق آمارها حجم این واردات از مرز ۳۹۰ میلیون دلار نیز فراتر رفته است. رشد بیش از ۳۰ درصدی این آمارها نشاندهنده سودآوری صنعت واردات ماشین آلات راهسازی است. هر چند محدودیتها و چالشهای زیادی (مالی، قوانین گمرکی، مشکلات بازاریابی) در مسیر واردات این تجهیزات قرار دارد. مشورت کردن با کارشناسهای بازرگانی باتجربه راهکار تجارت پایا که تجربهای ۲۰ ساله در این مسیر دارند فرآیند واردات و ترخیص این تجهیزات را آسانتر میکند.
آشنایی با مزایا و معایب واردات لوازم راهسازی
مزیتهای واردات لوازم راهسازی به ایران زیاد است و میتواند نقش بسزایی در توسعه و بهبود زیرساختها و همچنین تحقق اهداف راهسازی داشته باشد. برخی از مهمترین مزایای انجام این واردات به شرح زیر است:
- انتقال دانش و فناوری به داخل کشور
- ایجاد رقابت سالم در بازار داخلی
- افزایش رفاه برای شهروندان
بازگشت سرمایه، رشد اقتصادی و اشتغالزایی از جمله دیگر مزیتهای این واردات است. شاید بتوان گفت مهمترین مزیت واردات لوازم راهسازی به ایران تامین تجهیزات مورد نیاز برای انجام اقدامات بهموقع در صنعت راهسازی است.
معایب واردات لوازم راهسازی
واردات لوازم راه سازی همانند سایر محصولات وارداتی معایب مختلفی دارد که در اینجا به برخی از آنها اشاره میشود:
- خلل ایجاد شدن در عملیات راهسازی داخلی
- وابستگی به بازارهای خارجی
- نوسانات ارزی و مالی
همچنین واردات برخی از ماشینآلات راهسازی ممکن است با سیاستها و استراتژیهای ملی در تضاد باشد.
روشهای واردات لوازم و ماشین آلات راهسازی
واردات انواع لوازم و ماشینآلات راهسازی به داخل ایران با استفاده از روشهای مختلفی صورت میگیرد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود:
- تجارت مستقیم
- روش واسطهگری
- شرکتهای بازرگانی
- تجارت الکترونیک
در واردات کالا به روش مستقیم شرکتهای راهسازی (برای خرید ماشینآلات جزئی) بهصورت مستقیم با تولیدکننده خارجی ارتباط برقرار کرده و لوازم مورد نیاز خود را خریداری میکنند. در روش واسطهای، واسطهگران یا شرکتهای بازرگانی (تجاری) پس از برقراری ارتباط با تولیدکنندگان کالا در خارج شرایط را برای واردات کالاها آماده میکنند.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی تجارت الکترونیک هم توانسته جایی برای خود را در میان انواع روشهای وارداتی پیدا کند.
روشهای حملونقل در واردات لوازم راهسازی
انتخاب از بین انواع روشهای حملونقل بینالمللی به اندازه و حجم کالاها، مسافت بین مبدا و مقصد و زمان تحویل انجام میشود. از جمله رایجترین روشهای حمل برای وارد کردن لوازم راهسازی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- حمل جادهای (لوازم کوچک)
- حمل هوایی (برای تحویل سریع)
- حمل ریلی (لوازم سنگین و حجیم)
- حمل دریایی (ماشینآلات سنگین)
- حمل از طریق لوله (برای سوخت و گاز)
ماهیت لوازم وارداتی، بودجه موجود و زمان تحویل این ماشینآلات نقشی اساسی را در انتخاب روش حملونقل مناسب دارند. همچنین ممکن است محموله وارداتی به گونهای باشد که نیاز به چند روش حملونقل در طول مسیر پیدا کند.
مدارک مورد نیاز برای واردات لوازم راهسازی
واردات ماشینآلات و تجهیزات راهسازی به ایران نیازمند کسب مدارک و مجوزهای متنوعی است که توسط صاحبان لوازم یا صاحبان شرکتهای بازرگانی آماده و ارائه میشوند. مدارک مورد نیاز با توجه به لوازم وارد شده، کشور مورد مبادله و یا براساس سیاستهای کشورها ممکن است متفاوت باشد.
جدول زیر مهمترین مدارکی که برای واردات لوازم راهسازی احتیاج است را نشان میدهد.
مدارک لازم برای واردات لوازم راهسازی | توضیحات |
فاکتور فروش | مشخصات فنی + قیمت محصول |
گواهی مبدأ | تایید کشور مبدا |
مجوز واردات | مجوزهای لازم از سازمانهای مربوط |
صورتجلسه | توافقهای بین واردکننده و صادرکننده کالا |
بیمهنامه | بهمنظور کاهش خطرات |
اظهارنامه گمرکی | مدارک لازم برای ترخیص از گمرک |
مدارک مالی | اسناد اعتباری (LC) و مدارک پرداختی |
مدارک ذکر شده در جدول بالا تنها بهمنزله راهنمایی کلی است و ممکن است تمام مدارک لازم برای واردات لوازم راه سازی به کشور را پوشش ندهد. بهمنظور اطلاع دقیق از مدارک مورد نیاز برای واردات و ترخیص از گمرک، بهتر است با کارشناس بازرگانی معتبر صحبت شود.
مراحل واردات لوازم راهسازی به ایران
واردات لوازم راهسازی به داخل کشور همانند سایر کالاهای وارداتی مراحلی دارد که انجام آن باعث ورود موفقیتآمیز بار و ترخیص از گمرک میشود. تعدادی از این مراحل در ادامه توضیح داده شده است.
لازم به ذکر است که نوع محموله وارداتی، قوانین و مقررات گمرکی و سیاستهای دولت میتواند باعث اضافه یا کم شدن این مراحل شود.
- بررسی و انتخاب لوازم راهسازی مورد نیاز
- تجهیز مدارک و مجوزهای لازم
- انجام معاملات مالی (دریافت بیمهنامه)
- انتخاب روش حمل و تنظیم برنامه بارگیری و تخلیه
- انجام امور گمرکی و ترخیص کالا
- پرداخت مالیات و عوارض
- تحویل کالا
گاهی اوقات قبل از ترخیص کالا به انجام آزمایشها و بررسیهای بیشتری احتیاج است تا از کیفیت لوازم وارداتی و مطابقت آنها با استاندارد اطمینان حاصل شود.
تجهیزات و ماشینآلات راهسازی ممکن است بعد از واردات به برخی پیگریهای بعدی مانند آموزشها یا تعمیر و نگهداری نیاز داشته باشد که توافقهای مربوط به آن هنگام بستن قرارداد وارداتی اولیه تنظیم میشود.
تعرفه و هزینه واردات لوازم راهسازی به ایران
تعرفه واردات لوازم راهسازی به ایران با توجه به نوع محصول، کشور مبدا و سایر مشخصات مربوط تعیین میشود. همچنین تغییرات نرخ ارز و مواد اولیه نیز تاثیری مستقیم بر تعرفههای وارداتی و قیمت تمام شده بار دارند.
برخی از تعرفههایی که برای واردات ماشینآلات سنگین و لوازم راهسازی تعیین میشود به شرح زیر است:
- واردات ماشین آلات سنگین و تجهیزات راهسازی از کشورهای ژاپن، کانادا، اروپا؛ حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد
- واردات لوازم جانبی راهسازی مانند لاستیک یا باتری با تعرفه حدود ۲۰ الی ۳۰ درصد
- واردات محصولاتی مانند آسفالت و بتن تعرفه ۵ الی ۱۵ درصد
تعرفههای ذکر شده در بالا تنها بهعنوان نمونهای از تعرفههای موجود برای واردات لوازم و تجهییزات گمرکی ذکر شده است. تعرفههای وارداتی برای لوازم و تجهیزات توسط دولت تعیین میشود و ممکن است در آینده تغییر کند. به همین دلیل با توجه به تغییرات قوانین و مقررات گمرکی بهتر است قبل از اقدام به واردات بار با مراجع مربوط تماس گرفته شود.
جمعبندی واردات لوازم راهسازی به ایران
واردات لوازم راهسازی به ایران که بهصورت مستقیم با توسعه اقتصاد و فناوری کشور ارتباط دارد از دیرباز تا کنون انجام میشده است. پیشرفت فناوری و توسعه تجارت بینالمللی باعث شده تا واردات لوازم راه سازی یک اقدام منطقی برای بهبود زیرساختها و پیشرفت اقتصاد کشورها به شمار بیاید. وارد کردن تجهیزات لازم برای راهسازی و معدن مراحل زیادی دارد و در راستای پاسخگویی به نیازهای صنعتی کشور توسط تجار و بازرگانان انجام میشود. انجام مراحل مختلف واردات ماشین آلات راهسازی؛ انتخاب تامین کننده مورد نظر، اخذ مدارک و مجوزهای لازم، انجام امور مالی و مالیاتی و انتخاب روش حمل مناسب ممکن است برای بازرگانان بهخصوص آنهایی که در ابتدای مسیر قرار دارند کمی دشوار باشد. به دلیل اهمیت بالای صنعت راهسازی لازم است که قبل از واردات این تجهیزات از کیفیت و استاندارد بودن آنها اطمینان حاصل شود. شرکتهای بازرگانی با تجربه مانند راهکار تجارت پایا میتواند در کنترل معایب و جنبههای منفی واردات لوازم راهسازی به تجار و بازرگانان کمک کند تا تجارتی پرسود داشته باشند.
جهت مطالعه بیشتر درباره شرایط و چگونگی ترخیص کالا از سایر گمرکات میتوانید از لینک های زیر اقدام کنید :
ترخیص کالا از گمرک شهریار
پرتکرارترین پرسشها برای واردات لوازم و ماشین آلات راهسازی
- چگونه میتوان لوازم راهسازی را وارد کشور کرد؟
واردات لوازم راهسازی به کشور نیازمند دریافت مجوزهای لازم و مدارک مربوطه از سازمانها و وزارتخانههای مرتبط است.
- کدام تجهیزات در واردات لوازم راهسازی به ایران وارد میشوند؟
واردات لوازم راهسازی به ایران شامل موارد زیادی از جمله ماشینآلات سنگین، بلدوزرها، آسفالتزنها، بتنریزهگیر، بلکمیکر و انواع لودر میشود.
- کدام کشورها لوازم راهسازی را به ایران صادر میکنند؟
لوازم راهسازی از کشورهای مختلف که روابط تجاری مطلوبی با ایران برقرار کردهاند وارد میشود؛ از جمله آنها میتوان به ترکیه، آلمان و چین اشاره کرد.
- آیا واردات لوازم راهسازی معاف از مالیات است؟
مطابق قانون واردات برخی از لوازم راهسازی به داخل کشور معاف از مالیات است. برای کسب اطلاعات بیشتر از موارد معاف از مالیات بهتر است با کارشناسهای راهکار تجارت پایا تماس بگیرید.
- مدت زمان وارد کردن لوازم راهسازی چقدر است؟
مدت زمان واردات لوازم راهسازی با توجه به نوع بار و روش حمل انتخابی متفاوت است. در بین انواع روش حملونقل حمل هوایی سریعترین گزینه موجود است اما استفاده از آن محدودیتهایی به لحاظ وزن دارد.