Search
Close this search box.
لوگو شرکت راهکار تجارت پایا
Search
Close this search box.

تکنولوژی به‌روز با واردات قطعات الکترونیک به ایران (بدون واسطه)

شناخت فرایند واردات قطعات الکترونیک (Electronic Import) به عنوان یکی از پر معامله‌ترین محصولات تجارت جهانی یک ضرورت برای بازرگانان محسوب می‌شود. از کشورهای مالزی، هنگ کنگ، سنگاپور، تایلند و چین می‌توان به عنوان بزرگترین وارد کننده قطعات الکترونیکی در دنیا نام برد. تاریخچه واردات قطعات الکترونیکی به سال‌های 1940 الی 1950 بازمی‌گردد. در این سال‌ها با پیدایش تکنولوژی ترانزیستور و بهبود صنایع مختلف در عرصه رادیو نیاز به وارد کردن قطعات این دستگاه‌ها به وجود آمد. کشورهای امریکا، انگلیس و آلمان اولین تولید کنندگان قطعات الکترونیکی بودند که با گذشت زمان خودشان به واردکنندگان این قطعات تبدیل شدند. قطعات مدار الکترونیکی رتبه 152 را در شاخص پیچیدگی محصول (PCI)در تجارت جهانی دارد. با توجه به وضعیت صنایع امروزی توزیع قطعات الکترونیکی در سطح بین‌المللی هیچگاه از بین نخواهد رفت و با افزایش پتانسیل‌ها این نیاز نیز بیشتر خواهد شد. رقابت‌پذیری در دنیای تجارت قطعات الکترونیک در گرو چهار اصل زنجیره تامین، جریان نقدینگی، فرایند واردات و صادرات و تعداد مشتریان قرار دارد. حضور مشاوران باتجربه در کنار تجار و بازرگانان می‌تواند آن‌ها را در مسیر تجارت الکترونیک و واردات کالا راهنمایی کند.

واردات قطعات الکترونیک

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

اهمیت واردات قطعات الکترونیک برای بازار داخلی

واردات قطعات الکترونیک از زمانی که دستگاه‌های الکترونیکی به بخش مهمی در زندگی ما تبدیل شدند وجود داشته است. مدت زمان صرف شده برای استفاده از تلفن‌های همراه و لپتاپ‌ها نشان می‌دهد که تکنولوژی نقشی انکار نشدنی در زندگی روزمره ما ایفا می‌کند. به دلیل مصرفی بودن کالای الکترونیک و حساسیت بالای قطعات تشکیل‌دهنده آن احتمال خرابی این دستگاه‌ها زیاد است. مدیریت تقاضای عظیمی که در سراسر جهان برای کالاها الکترونیک وجود دارد سبب شکل‌گیری مبادله و تجارت به شکل امروزی شده است.

امروزه اهمیت استفاده از قطعات الکترونیک در صنایع خودروسازی، تلفن همراه، ساخت تجهیزات پزشکی و هوا فضا انکار نشدنی است. واردات قطعات الکترونیکی باعث بهبود عملکرد محصولات مختلف و افزایش اطمینان و کیفیت دستگاه‌های تولید شده می‌شود. واردات قطعات الکترونیک به ایران (import of electronic components) به عنوان قلب پویای صنعت که به پیشرفت تکنولوژی کمک می‌کند در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته است. کشورهای چین (۶۲ درصد) و کره جنوبی (۱۷ درصد) بزرگترین وارد کنندگان قطعات الکترونیکی به ایران محسوب می‌شوند. کارشناس‌های بازرگانی راهکار تجارت پایا با بیش از ۲۰ سال سابقه در حوزه واردات کالا در کنار بازرگانان حاضر هستند.

واردات قطعات الکترونیک

مزیت‌های واردات قطعات الکترونیک چیست؟

واردات قطعات الکترونیکی به ایران یکی از راه‌های اصلی در توسعه و پیشرفت صنایع وابسته به الکترونیک در کشور است که مزایای بسیاری دارد. در ادامه به تعدادی از این مزیت‌ها برای بازار داخلی اشاره می‌شود.

  • ارتقای کیفیت
  • کاهش هزینه‌ها
  • تسریع فرآیند تولید
  • افزایش قابلیت اطمینان
  • بهبود کیفیت و عملکرد دستگاه‌ها
  • دسترسی به تکنولوژی‌های جدید و به‌روز

علاوه‌بر مزیت‌های گفته شده در بالا واردات قطعات الکترونیکی باکیفیت باعث افزایش رقابت‌پذیری در بازار داخلی می‌شود که در نتیجه به تولید محصولاتی با کیفیت بالاتر و تنوع بیشتر منجر می‌شود.

معایب واردات قطعات الکترونیک چیست؟

وارد کردن قطعات الکترونیک مانند هر کالای وارداتی دیگری ممکن است در مراحل مختلف دچار مشکلاتی شود که کل فرآیند واردات را با اشکال مواجه کند. معایب واردات قطعات الکترونیکی ممکن است شامل ایجاد وابستگی به خارج از کشور، نوسانات قیمت ارز، مشکلات گمرکی و سایر مشکلات در زمینه تجارت با خارج باشد.

واردات قطعات الکترونیک

تجار و بازرگانانی که دست به تجارت الکترونیک می‌زنند همواره با خطرات تحریم‌های بین‌المللی، تامین قطعات مورد نیاز، کیفیت پایین قطعات فروخته شده و یا مشکلات در گمرک و ترخیص نشدن کالا مواجه هستند. به همین دلیل به تجار و بازرگانان همواره توصیه می‌شود که پس از بررسی مزایا و معایب واردات الکترونیک و مشورت با مشاوران دلسوز امور بازرگانی اقدام به انجام هر گونه مبادله در عرصه بین‌المللی کنند.

آشنایی با نحوه حمل و نقل قطعات الکترونیکی

حمل‌ونقل کالاهای الکترونیک به ایران از طریق راه‌های دریایی، هوایی و زمینی انجام می‌شود. انتخاب مناسب‌ترین روش ارسال کالا با توجه به میزان حساسیت قطعه وارداتی، ترجیح بازرگان و میزان مسافت کشور مبدا انجام می‌شود. در واردات قطعات الکترونیک روش دریایی به دلیل سرعت بالا و هزینه کمتر تا کنون توسط بازرگانان زیادی انتخاب شده است. پذیرش کالاها و قطعات الکترونیکی در بنادر مختلف کشور از جمله ترخیص کالا از گمرک بندرعباس، بندر امام خمینی، بندر شهید رجایی و بندر انزلی صورت می‌گیرد.تیم ما برای ترخیص از فرودگاه امام خمینی، مشهد و شیراز نیز برای حمل‌ونقل هوایی قطعات الکترونیکی آماده هستند.

حمل‌و‌نقل مستقیم قطعات الکترونیک از کشورهای مبدا به ایران

در بسیاری از اوقات حمل‌ونقل قطعه‌های الکترونیکی به صورت مستقیم و بی‌واسطه به داخل ایران انجام می‌شود. با این وجود ممکن است محدودیت‌های وارداتی برای وارد کردن برخی از قطعات از کشورهای مختلف وجود داشته باشد که در این شرایط نیاز به واسطه یا کشور سومی برای انجام مبادلات تجاری به وجود می‌آید. می‌توان گفت انتخاب روش حمل‌ونقل قطعات الکترونیکی علاوه‌بر نوع بار و مسافت مبدا به عوامل بیشتری بستگی دارد. شرایط تحریمی و برخی از محدودیت‌های وارداتی باعث شده تا تجار و بازرگانان در شرایطی خاص مجبور به دور زدن قوانین شوند. حضور مشاوران بازرگانی باتجربه و معتبر در تخمین هزینه ترخیص و زمان لازم برای حمل‌ونقل کالای الکترونیک کمک بزرگی به حساب می‌آید.

مدارک مورد نیاز برای واردات قطعات الکترونیک به کشور

مدارک لازم برای وارد کردن قطعات الکترونیک به ایران در جدول زیر قابل مشاهده است.

مدارک و مجوزهای لازم برای واردات قطعات الکترونیک به کشور
مجوز واردات دریافت از وزات صنعت، معدن و تجارت (سامانه صمت)
فاکتور تجاری صادر شده توسط تامین کننده با تایید وزارت امور خارجه
بارنامه با تایید وزارت امور خارجه یا سفارت کشور مبدا
گواهی‌های لازم شامل گواهی وضعیت مالی، گواهی اصالت کیفیت، گواهی بازرسی کالا

در تایید مجوزهای صادر شده برای انجام واردات قطعات الکترونیک با توجه به نوع و ماهیت محصول سازمان‌های مختلفی از جمله بانک مرکزی یا وزارت امور خارجه نقش دارند.

برای واردات قطعات الکترونیک به ایران می‌توان از مجوزهای قبلی استفاده کرد؟

مجوزهای صادر شده برای انجام واردات قطعات الکترونیک به ایران با توجه به شرایط و قوانین ممکن است یک بار مصرف بوده یا قابلیت چند بار استفاده را داشته باشد. مجوز مورد نیاز برای واردات قطعات الکترونیکی با توجه به نوع و تعداد قطعات صادر شده و مدت زمان مجاز استفاده از آن نیز در سند درج می‌شود. در صورت تصمیم به استفاده دوباره از مجوز قدیمی بهتر است همخوانی محدودیت‌های درج شده در مجوز قبلی با شرایط و محدودیت‌های قانونی واردات فعلی مطابقت داده شود.

کلام پایانی

واردات قطعات الکترونیک اهمیت بالایی در توسعه فناوری و به تبع آن اقتصاد کشورها دارد. با وجود پیشرفت فناوری در سال‌های اخیر اما همچنان کشورها مایل به وارد کردن قطعات الکترونیکی به دلیل کیفیت بالا و هزینه تولید پایین‌تر هستند. قطعات الکترونیکی در زندگی امروز نقشی اساسی در بسیاری از صنایع مهم ایفا می‌کنند و به همین دلیل واردات قطعات الکترونیکی اهمیت زیادی دارد. وارد کننده قطعات الکترونیکی به ایران یکی از کشورهای چین، تایوان، کره جنوبی، کشورهای اروپایی، دبی و ترکیه است. در این میان چین و کره از بزرگترین و مهم‌ترین وارد کننده‌ها در زمینه تجارت الکترونیک بین‌المللی محسوب می‌شوند. واردات قطعات الکترونیک از طریق بنادر و مرزهای کشور به صورت مستقیم یا غیرمستقیم (با واسطه) پس از دریافت مدارک و مجوزهای لازم از سازمان‌های مربوط انجام می‌شود. در احتساب هزینه‌های واردات کالا و قطعات الکترونیکی لازم است هزینه حمل با واسطه، بیمه نامه و هزینه‌های گمرکی اضافه شده نیز محاسبه شود. خدمات مشاوره واردات که توسط کارشناس‌های معتبر راهکار تجارت پایا به تجار و بازرگانان ارائه می‌شود باعث صرفه‌جویی در وقت و هزینه‌ در فرآیند واردات قطعات الکترونیک می‌شود.

پرتکراترین پرسش‌ها در مورد واردات قطعه الکترونیک

  • چگونه می‌توان قطعات الکترونیک را به ایران وارد کرد؟

برای واردات قطعات الکترونیک به ایران در قدم اول به دریافت مجوز واردات از سازمان‌هایُ مربوطه احتیاج است.

  • آیا امکان واردات قطعات الکترونیک با پست به داخل کشور وجود دارد؟

امکان واردات قطعات الکترونیکی از طریق پست به داخل کشور وجود دارد اما بهتر است برای حمل محموله‌های بزرگ از روش‌های حمل‌ونقل دریایی یا هوایی استفاده شود.

  • تعیین قیمت قطعات الکترونیک وارد شده چگونه امکان‌پذیر است؟

تعیین قیمت قطعات الکترونیکی وارد شده با توجه به مدل و کیفیت قطعه، برند تولید کننده و میزان عرضه و تقاضا در بازار داخلی تعیین می‌شود. با این وجود بهتر است با یک مشاور بازرگانی برای در نظر گرفتن مسائلی مانند بیمه‌نامه بار، روش حمل و هزینه‌های گمرکی که در تخمین قیمت تمام شده کالای وارداتی نقش دارند مشورت شود.

  • امکان خریداری آنلاین قطعات الکترونیکی از خارج کشور وجود دارد؟

امکان خرید آنلاین قطعات الکترونیکی از خارج کشور وجود دارد اما برای اطمینان بیشتر از فروشنده مربوطه به کمک مشاوران بازرگانی احتیاج است. برای این کار می‌توانید با شماره ۰۲۱۲۶۶۵۷۳۷۱ با کارشناس‌های راهکار تجارت پایا به مشاوره بپردازید.

  • در واردات قطعات الکترونیکی به ایران چگونه می‌توان از ورود قطعات تقلبی جلوگیری کرد؟

خرید از تامین کنندگان معتبر میزان تقلب در قطعات الکترونیکی را کاهش می‌دهد. همچنین تهیه گواهی اصالت و کیفیت قطعات و تست کردن محصولات قبل از خرید می‌تواند اقداماتی پیشگیرانه در جهت جلوگیری از ورود قطعات تقلبی به داخل کشور باشد.

جهت دریافت مشاوره رایگان در روند فعالیت خود می‌توانید از فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

Picture of محمود زارعی
محمود زارعی

به بسیاری از واردکنندگان، تولید کنندگان و صادرکنندگان خدمات رسانی کرده ام. در این وبسایت تجربیات 20 ساله من در حوزه ترخیص کاری و گمرک در اختیار شما قرار می‌گیرد تا در واردات، صادرات و ترخیص کالا با چالش مواجه نشوید. سعی شده در تمامی مطالب سایت حداکثر نکات اشاره شود، ولی اگر نکته ای برای شما سوال است، حتما در قسمت کامنت ها بپرسید، در اولین فرصت به آن پاسخ خواهم داد.

اشتراک در
اطلاع از
امتیاز دهی به مقاله
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

شماره تماس

021-28111121