اهمیت واردات لوازم یدکی خودرو در ایران
واردات لوازم یدکی خودرو شامل وارد کردن تمام قطعات، تجهیزات و ملزوماتی است که بهمنظور نگهداری، تعمیر و بهبود خودروها از آن استفاده میشود. با توجه به تکنولوژی و پیچیدگیهای مختلف در خودروهای مدرن نیاز به تعویض و تعمیر قطعات در صورت خرابی آنها با کالای درجه یک وجود دارد.
مدیریت واردات قطعات یدکی یکی از موارد مهم در صنعت خودروسازی محسوب میشود، زیرا تامین مواد و تجهیزات به موقع و با کیفیت برای تعمیر و نگهداری از خودروها، اهمیت بسیاری دارد.
برخی از دلایل اهمیت واردات قطعات یدکی خودرو به ایران عبارتند از:
- کیفیت بالا محصولات
- تامین نیاز بازار داخلی
- تنوع و گستردگی انتخاب
- حفظ تعادل عرضه و تقاضا بازار
بیشتر قطعات یدکی بهصورت داخلی تولید نمیشوند یا تولید این قطعات به میزان کافی نمیتواند نیازهای بازار داخلی را پوشش دهد؛ به همین دلیل، واردات این قطعات میتواند به حل مشکلات مرتبط با تامین قطعات، برای تعمیر و نگهداری از خودروها کمک کند.
تجربه نشان داده است که استفاده از محصولات باکیفیت خارجی، بهترین عملکرد را برای خودروها به همراه دارد و این موضوع میتواند منجر به ارتقا کیفیت و عملکرد بهتر خودروها شود.
مراحل واردات لوازم یدکی خودرو به ایران
راهنمای گامبهگام واردات قطعات خودرو به ایران و عواملی که در این فرآیند لازم است در نظر گرفته شود، در ادامه توضیح داده میشود:
-
تحقیقات بازار برای واردات لوازم یدکی خودرو
قبل از شروع فرآیند واردات لوازم یدکی به ایران لازم است تحقیقات کاملی صورت گیرد. این تحقیقات پیرامون مسائل مختلفی از جمله قطعه مورد نیاز، تامینکننده عمده محصول و همچنین فرآیند واردات انجام میشود تا چالشهای موجود به کمترین حد ممکن برسد.
-
یافتن تامین کننده مناسب
پس از انجام تحقیقات، نوبت به پیدا کردن تامینکننده مورد نیاز میرسد که بتواند قطعات لازم را در اختیار مصرفکننده قرار دهد. اگر قرار باشد واردات بهصورت مستقیم از سازنده محصول انجام شود، ابتدا باید تامینکنندهای که قطعه مورد نیاز بازار داخلی را تولید میکند، پیدا کنید. در صورتی که واردات این قطعات از طریق توزیعکننده انجام میشود، طیف وسیعتری برای انتخاب خواهید داشت.
-
مذاکره با تامینکننده
پس از یافتن تامینکننده مناسب نوبت به تماس گرفتن با آنها و اطمینان از موجودی انبار میرسد. در این مرحله گزینههای مختلف حملونقل نیز با تامینکننده مورد نظر مطرح میشود تا پس از بررسی یکی از آنها انتخاب شود.
-
ثبت سفارش قطعات یدکی خودرو
پس از تائید موجودی قطعات یدکی در انبار لازم است که سفارش خود را با ذکر تمام جزئیات ضروری، ثبت کنید. این کار به دقت بالایی احتیاج دارد و با ثبت شماره قطعه، تعداد محصول مورد نیاز و تاریخ تحویل به پایان میرسد.
-
بازرسی قطعات خودرو
با ثبت سفارش کالای درخواستی، بر اساس تاریخ تحویل، نوبت به بررسی قطعات برای اطمینان از سلامت و کیفیت میرسد.
-
پرداخت نهایی
بعد از تایید کیفیت لوازم یدکی، پرداخت نهایی و تسویه با تامینکننده انجام میشود. مطالعه شرایط پرداخت و مشورت با یک حقوقدان یا کارشناس بازرگانی در این مرحله میتواند از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کند.
-
حمل و نقل به ایران
حمل و نقل قطعات خودرو به کشور، بیشتر از طریق روش دریایی صورت میپذیرد، با این حال روش های حمل و نقل هوایی و زمینی نیز از دیگر روش ها حمل و نقل قطعات خودرو است.
-
ترخیص قطعات خودرو از گمرک
بعد از رسیدن قطعات خودرو به مرز کشور، واردکننده باید از طریق ترخیص کاران گمرک که در زمینه ترخیص لوازم یدکی خودرو متخصص هستند، اقدام به انجام فرآیند ترخیص کند.
با انجام این مراحل از درستی و ایمنی قطعات وارد شده اطمینان حاصل میشود و کالای مورد نیاز در زمان مقرر به دست خریدار خواهد رسید.
مدارک مورد نیاز برای واردات لوازم یدکی خودرو
مدارک مورد نیاز برای واردات لوازم یدکی خودرو به ایران ممکن است با توجه به نوع و مقدار کالا، قوانین گمرکی و مالیاتی جاری و سیاستهای تجاری کشور تغییر کند.
با این وجود در بیشتر موارد، مدارک مورد نیاز به شرح زیر هستند:
- فاکتور تجاری (صادر شده توسط فروشنده)
- بارنامه (نشاندهنده مشخصات و شرایط حملونقل قطعات)
- گواهی مبدا (تایید اصالت صادرکننده)
- گواهی اصالت (تایید اصالت کالا)
- اظهارنامه گمرکی (تعرفه، ارزش و تعداد کالا)
- مدارک مالیاتی (VAT) + مدارک بانکی از پرداختیهای انجام شده
توصیه میشود که قبل از واردات لوازم یدکی خودرو به ایران، با ترخیص کار یا مشاوران ترخیص کاری متخصص در کشور خود تماس بگیرید تا اطلاعات دقیق و بهروز در مورد مدارک مورد نیاز و فرآیند واردات دریافت کنید. همچنین، با مراجعه به سایت گمرک ایران میتوانید اطلاعات دقیق و معتبری از قوانین گمرکی جاری داشته باشید.
تعرفه گمرکی قطعات خودرو
هنگام واردات قطعات خودرو؛ پرداخت عوارض، مالیات و حقوق گمرکی یک کار ضروری است. تعرفه و میزان دقیق این مبلغ با توجه به مشخصات دقیق هر قطعه، کشوری که کالا را از آن وارد میکنید، ارزش بار وارداتی و همچنین سیاستهای تجاری و تعرفههای گمرکی کشور متفاوت است. در بسیاری از مواقع میزان دقیق عوارض گمرکی پس از تماس با گمرک کشور مقصد مشخص میشود. اما بهتر است قبل از اقدام به ترخیص، از کامل بودن مدارک و مجوزهای لازم برای ترخیص کالا از گمرک اطمینان حاصل کنید.
در جدول زیر حقوق ورودی تعدادی از قطعات یدکی خودرو نام برده شده است:(به روز رسانی شده در تاریخ اسفند ۱۴۰۲)
کد تعرفه | قطعه | حقوق ورودی |
۸۷۰۶۰۰۱۰ | شاسی موتور دار برای سواری و وانت | ۲۰% |
۸۷۰۷۱۰۱۰ | بدنه سواری | ۱۰% |
۸۷۰۸۱۰۱۰ | سپر سواری و وانت | ۱۰% |
۸۷۰۸۲۱۱۰ | کمربند ایمنی | ۱۵% |
۸۷۰۸۸۰۱۱ | کمک فنر برای سواری و وانت | ۱۵% |
۸۷۰۸۹۱۱۰ | رادیاتورها برای سواری و وانت | ۱۵% |
۸۷۰۸۹۳۱۱ | کلاچ ها برای سواری و وانت | ۲۰% |
۸۷۰۸۹۹۲۱ | کیسه ایمنی هوا | ۱۵% |
۸۷۰۸۹۴۱۱ | غربیلک فرمان برای سواری و وانت | ۱۵% |
برای دستیابی به اطلاعات دقیق در مورد تعرفه گمرکی واردات قطعات یدکی خودرو به ایران، بهتر است با مراجع گمرکی در ایران تماس بگیرید یا به سایت رسمی گمرک جمهوری اسلامی ایران مراجعه کنید.
تعیین تعرفه گمرکی قطعات خودروی وارداتی
بهمنظور تعیین دقیق تعرفه گمرکی قطعات خودرو، به کد تعرفه گمرکی (HS Code) مرتبط با هر قطعه یدکی نیاز دارید. HS Code یک کد بینالمللی است که برای دستهبندی کالاها در تجارت جهانی از آن استفاده میشود. هر قطعه یدکی خودرو یک کد تعرفه گمرکی مشخص دارد که با توجه به کالا تعیین میشود. با داشتن کد تعرفه گمرکی مربوط به هر قطعه، میتوانید به راحتی تعرفه گمرکی مربوطه را بررسی کنید.
واردات قطعات خودرو از دبی
به دلیل وجود تعداد زیادی از نمایندگیهای خودروهای خارجی در امارات، این کشور به عنوان یکی از قطب های اصلی برای واردات قطعات یدکی خودرو شناخته شده است.
مجاورت ایران با این کشور و تبدیل شدن آن به واسط تجاری بین ایران و سایر نقاط اقتصادی دنیا، از مهم ترین مزایای تجارت قطعات یدکی خودرو ایران با امارات است. القوز، شارجه و ام القوین از مهم ترین بازارهای قطعات یدکی در امارات است. در بازارهای ذکر شده میتوانید قطعات مورد نیاز خود را به صورت عمده خریداری کرده و وارد کشور کنید. البته توجه داشته باشید که شناسایی تامین کننده معتبر میتواند مهم ترین مرحله واردات و خرید قطعات یدکی از دبی باشد.
واردات قطعات خودرو از چین
چین، به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان لوازم یدکی، نقش مهمی در تامین قطعات خودروها در ایران ایفا میکند. تولیدات گسترده و تنوع محصولات این کشور، گزینههای متنوعی را در اختیار مشتریان ایرانی قرار میدهد.
چین یکی از اصلیترین کشورهای صادرکننده لوازم یدکی خودرو به ایران است که با تثبیت ارتباطات بین دو کشور، روابط مستحکمی بین بازرگانان آنها برقرار شده است.
از جمله محصولاتی که از چین به ایران وارد میشوند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
لوازم یدکی خودرو وارداتی (از چین به ایران) | توضیحات |
قطعات الکتریکی و الکترونیکی | باتری و سیستمهای شارژ، سیستمهای صوتی، سیستمهای امنیتی و ضدسرقت |
قطعات جانبی و تزئینی | آینهها، تصفیه کنندههای هوا و فیلترها، قطعات داخلی |
قطعات مصرفی | روغنها (روغن موتور یا گیربکس) و مایعات، فیلترها، تسمهها و زنجیرهها، ترمز و کلاچ پدالها |
قطعات موتور و سایر سیستمها | سیستم انژکتور و سوخترسانی، سیستم ترمز، سیستم تهویه |
این محصولات شامل مجموعهای گسترده از قطعات و تجهیزات است که با درجه کیفی گوناگون و قیمت مناسب از چین به ایران وارد میشوند.
۵ کد برتر برای واردات قطعات یدکی خودرو عبارتند از: HSN Code 871122، HSN Code 87089900، HSN Code 870006، HSN Code 84841090 و HSN Code 87141090 که برای بررسی جزئیات بیشتری در مورد آن میتوانید با مشاوران و کارشناسهای بازرگانی معتبر مشورت کنید.
سود واردات قطعات خودرو
بسیاری از بازرگانان این سوال را دارند که سود واردات قطعات خودرو چقدر است؟ و یا واردات کدام قطعه سود بیشتری را به همراه خواهد داشت؟
برای کسب سود حداکثری، باید به ۲ نکته توجه کنید:
واردات قطعات پرسود
نکته اول انتخاب قطعاتی است که تقاضای بیشتری دارند. این قطعات به تفکیک عبارتاند از:
- قطعات پر مصرف: قطعات پرمصرفی چون فیلتر ها، شمع، لنت ترمز و باتری به دلیل نیاز مداوم به تعویض تقاضای بیشتری دارند.
- قطعات موتوری و گیربکس: قطعاتی مثل تسمه تایم، سرسیلندر و میل لنگ معمولا جزو قطعات گران قیمت خودرو هستند و به همین دلیل حاشیه سود بالاتری دارند.
- قطعات برقی: قطعات برقی چون دینام، استارتر و انواع سنسور های خودرو به دلیل حساسیت بالا، احتمال خرابی بیشتری دارند.
- قطعات جانبی: چراغ ها، آیینه ها بغل از جمله قطعاتی هستند که به دلیل تاثیر در ظاهر خودرو، محبوب تر هستند و در نتیجه خرید و فروش مناسب تری دارند.
واردات از کشور مناسب
کشور مبدأ تأثیر مستقیمی بر میزان سود واردات خواهد داشت. برای مثال، درصورتیکه کشور مبدأ فاصله زیادی از ایران داشته باشد، هزینههای حملونقل افزایش مییابد و سود نهایی را تحت تأثیر قرار میدهد. به طور کلی، چین که به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان قطعات خودرو در جهان شناخته میشود، با تولید انبوه قطعات، قیمتهای مناسبتری را ارائه میدهد و به همین دلیل حاشیه سود خوبی را برای واردکنندگان فراهم میکند. همچنین، کره جنوبی بهعنوان مبدأ خودروهای کیا و هیوندای، قطعات باکیفیت و سازگاری بیشتری برای این برندها تولید میکند که گزینهای مناسب برای واردات قطعات یدکی خودرو به ایران محسوب میشود. ترکیه نیز به دلیل همسایگی با ایران، هزینه حملونقل پایینتری دارد و تولیدات این کشور برای خودروهای اروپایی مانند رنو و پژو گزینهای مقرون به صرفه تری است.
انواع قطعات یدکی خودرو برای واردات
با اینکه واردات تمامی قطعات یدکی خودرو به کشور سودآور است، اما در این میان واردات برخی قطعات، سود بیشتری را به ارمغان می آورند. این قطعات عبارت اند از:
واردات بلبرینگ
به دلیل پیچیدگی طراحی و ساخت بلبرینگ و عدم تولیدات آن در داخل کشور، آلمان، کره، چین و ایتالیا نیاز کشور را برطرف میسازند. واردات این قطعه نیازمند اخذ مجوزات خاص از دستگاه های مربوطه است که برای سودآوری بیشتر و جلوگیری از متحمل شدن زیان های مادی، پیشنهاد میشود که واردات بلبرینگ و همچنین ترخیص آن از گمرک را به شرکت های بازرگانی متخصص در این زمینه بسپارید.
واردات تسمه
واردات تسمه به دلیل اهمیت این قطعه در صنایع مختلف، همواره مورد توجه بازرگانان قرار گرفته است. واردات تسمه به کشور حتما باید توسط افراد متخصص در این زمینه انجام پذیرد چراکه به دلیل تولیدات انبوه آن در کشور هایی مثل چین، اصل بودن این قطعه و تشخیص آن، نیازمند تخصص است. اگر واردکننده در این زمینه تجربه نداشته باشد نمیتواند به سود برسد. درصورتی که قصد واردات این قطعه به کشور را دارید، از شرکت های بازرگانی که متخصص در زمینه واردات و همچنین ترخیص تسمه از گمرک هستند، کمک بگیرید.
واردات لنت
نقش مهم و اساسی لنت در سیستم ترمز و تاثیر مستقیم آن بر امنیت خودرو و همچنین نیاز کشور به این قطعه مهم، واردکنندگان را به سمت واردات این قطعه سوق داده است. واردات لنت ترمز از کشور های چین، ترکیه و امارات متحد عربی به کشور انجام میشود. با این حال به دلیل کیفیت بالای تولیدکنندگان لنت در داخل کشور، واردات لنت در سال های اخیر در حال تغییر بوده است.
مزایا و معایب واردات قطعات خودرو به ایران
واردات قطعات خودرو به ایران مانند هر محصول دیگری مزایا و معایب متعددی دارد. در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
مزایای واردات قطعات خودرو:
- رقابتیتر شدن بازار داخلی
- دسترسی به تنوع در بازار قطعات خودرو
- دسترسی به کالای با کیفیت (مطابق با استانداردهای بینالمللی)
و اما معایب واردات قطعات خودرو به ایران عبارتند از:
- تحمیل هزینههای وارداتی و افزایش قیمت محصول
- وابستگی به بازارهای خارجی برای تامین نیاز داخلی
- مسائل و مشکلات ناشی از قوانین گمرکی و تجاری
مزایا و معایب ذکر شده با توجه به نوع قطعه وارداتی و تامینکننده محصول ممکن است متفاوت باشد. تصمیمگیری در مورد واردات لوازم یدکی خودرو، با توجه به شرایط بازار داخلی و مسائل سیاسی که در تعیین روابط بین دو کشور تاثیرگذار است، انجام میشود.
جمعبندی واردات قطعات خودرو
واردات لوازم یدکی خودرو به ایران از منابع مختلفی صورت میگیرد و نقش مهمی در نگهداری، تعمیر و بهبود خودروها ایفا میکند. بازار لوازم یدکی خودرو یکی از پرسودترین بازارها است که به دلیل مواردی مانند عدم تولید داخلی، کیفیت بهتر یا نیاز به نوع خاصی از قطعات انجام میشود. واردات قطعات خودرو به کشور با مشخصکردن نیازها، تامین منابع مناسب، مذاکره با تامینکنندگان خارجی و آمادهسازی اسناد مربوط به امور گمرکی و ترخیص کالاها انجام میشود. واردات لوازم یدکی خودرو به ایران تأثیرات مثبتی بر اقتصاد، صنعت خودروسازی و خدمات پس از فروش در کشور دارد. شرکت راهکار تجارت پایا با داشتن تخصص و تجربه در زمینه واردات و تامین لوازم یدکی خودرو، میتواند به عنوان یک شریک موثر در تامین قطعات یدکی مورد نیاز داخل ایران شناخته شود. این شرکت با داشتن ارتباطات بینالمللی و توانایی در انتخاب منابع معتبر و کیفیتبالا، میتواند تعادل را بین کیفیت و کمیت این محصولات فراهم کند.
سوالات متداول
- کدام نوع از لوازم یدکی خودرو به ایران بیشتر وارد میشوند؟
محصولات مرتبط به گاز خودرو، ماژول پدال گاز، قطعات یدکی خودرو، قطعات لازم برای ترمز خودرو و ایربگ از جمله پرطرفدارترین محصولات وارداتی هستند.
- لوازم یدکی خودرو بیشتر از کدام کشورها به ایران وارد میشوند؟
بر اساس آمار موجود بیشترین واردات لوازم یدکی خودرو به ایران از کشورهای هند، ژاپن و کره جنوبی صورت میگیرد.
- واردات خودرو به ایران چقدر طول میکشد؟
با توجه به نوع حملونقل و تامینکننده محصول، ممکن است واردات خودرو از چند روز تا چند هفته طول بکشد. برای کسب اطلاع بیشتر در مورد این موضوع میتوانید با کارشناسهای مربوطه تماس بگیرید.
- شرکتهای واردات و صادارت مانند راهکار تجارت پایا چگونه میتوانند در واردات قطعات خودرو به شما کمک کنند؟
شرکتهای بازرگانی مانند راهکار تجارت پایا با ارائه خدمات متنوعی نظیر حملونقل کانتینری، خدمات کارگزاری گمرک، حملونقل هوایی و حملونقل بندر به بندر به شما در واردات لوازم یدکی خودرو کمک خواهند کرد. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.